Edsviken Vikingavägen 11A

  • 6 rum, varav 4-5 sovrum
  • Boarea 239 kvm
  • Biarea 14 kvm
  • Byggnadstyp Byggnad i flera etage i sluttningsvåning.
  • Byggår 1948/1989
  • Tomtarea 1350 kvm
  • pris 12 950 000 KR

Vidga både vyerna och utrymmet i ett hem med magisk sjöutsikt och stor underbar tomt i idylliskt läge - mitt i naturen en kvart från Stockholm!

Välkommen till en unik villa med ett av Edsvikens finaste läge, högt uppe med milsvid örnblick över vattnet och omgivningarna med härlig horisontlinje. Förutom fantastiska fria vyer får familjen här en bostad som är generös på utrymme med 6 rum på 239 kvm.

På den väl tilltagna tomten finns flera fina uteplatser, främst balkongen och den ljuvliga glasverandan där du kan njuta av utsikten över vatten, skogar, hus och trädtoppar. Här får du verkligen maximal avkoppling när du följer Edsvikens skiftningar över årstiderna, från sommarens segling och glittrande vattenspegel till skridskoåkning på vintern. Allt i ett mycket högt, fritt läge helt utan insyn.

Flera uteplatser förutom balkong och glasveranda ger valmöjligheter mellan olika slags utrymmen. Framsidan har eftermiddagssol och stenläggningen på denna sida ger plats för fikabord och loungemöbler. På tomten finns ytterligare två uteplatser, en vid gaveln och en närmare grannhuset, båda med njutbar utsikt och lummig inramning.

Totalt 6 rum varav 5 möjliga sovrum över 3 plan gör det möjligt för familjen att växa i huset, och ger även potential till generationsboende eller uthyrningsdel i souterrängplanet. Till detta har du enastående sällskapsytor i form av ett stort charmigt vardagsrum i två nivåer, som leder ut till glasverandan och vidare ut på balkongen. Det generösa vardagsrummet rymmer soffgrupp och matsalsmöblering för större middagar och fester och även det ljusa köket erbjuder en rymlig matplats med fantastisk utsikt över Edsviken.

Planlösningen på 1,5 plan plus souterrängdel är väl disponerad med en mysig övervåning med ett härligt master bedroom, två sovrum på entréplan samt ett eller två sovrum i souterrängplan. Kort sagt ett hus med stora valmöjligheter för den växande familjen.

Utöver områdets troligen bästa utsikt och de generösa ytorna har bostaden en rad trivselfaktorer som två eldstäder och spa-inspirerad stor relaxdel med jacuzzi-badkar och duschkabin med ång-massage.

Här kan familjen flytta in då huset är väl underhållet med många större renoveringar, bland annat renovering av duschrummet nere 2017, nytt kök 2016, fönsterbyten av nästan alla fönster till 3-glas 2015, nytt duschrum på entréplan 2013, nytt tak och målning av fasad 2009. Relax och tvättstuga, inglasning av balkong och byggnation av ny utebalkong, omdragning av el samt stenläggning på framsidan gjordes 2006. 1989 byggdes vinden om till hall och förvaring plus ett elegant sovrum.

Utöver de renoverade delarna präglas villan av genomgående ljus och stilfull interiör. Golven är fiskbensparkett (ek original) i vardagsrummet, stavparkett i ek i hallen, massivt vitlaserat trägolv i kök och övervåning, lamellparkett i nedre sovrum samt sovrum och allrum i källarplan, klinker i badrum, tvättstuga samt källarplanets hall vid garaget. Golvvärme finns i badrummen och tvättstugan.

Tomten är en stor lummig skogstomt med massor av ytor för lek, trädgårdspyssel och gästfrihet. Dessutom växer här smultron, blåbär, kaprifol, äppelträd, körsbärsträd och andra trevliga växter. Tomtens rejäla storlek ger även möjlighet att bygga ut eller bygga swimmingpool. Garaget rymmer en bil och på uppfarten ryms ytterligare två bilar.

Utöver en sagolik bostad är läget svårslaget, inramat av gröna omgivningar och fin natur samtidigt som du promenerar till Sollentuna centrum och pendel på tio minuter! Ännu närmare, fem minuter, är det ner till strandpromenaden med badplats, båtplatser och fina gångstråk längs vattnet. Från huset är det bara att dra ut på en löprunda längs Edsviken, och köra lite träning på utegymmet. Tre tennisbanor finns på Sportvägen, på fem minuters bilavstånd.

De lugna kvarteren och närheten till vattnet ger en påtaglig känsla av att vara på landet, trots att villan ligger bara en kvart från centrala Stockholm. Men det bästa är att du inte behöver ta dig några längre sträckor för att tillgodose de flesta av vardagsbehoven. Förskolor och skolor av hög kvalitet finns i närområdet och i Sollentuna centrum har du ett heltäckande utbud av butiker, service och restauranger.

Kommunikationerna är smidiga med pendeltåget som når Odenplan på en kvart och Arlanda på 20 minuter. På Edsviksvägen går buss 523 till bland annat Sollentuna och till Kista där du har t-bana och massor med shopping. Med bil tar du dig snabbt från denna lugna idyll ut på E4.

Välkommen till ett bokstavligt toppläge med en av Edsvikens bästa sjöutsikter, vacker skogstomt och en villa med gedigen livskvalitet för hela familjen!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är en välkomnande entré med svart klinkergolv. När man har många gäster är det praktiskt med det separata kapprummet till höger. Väggarna är vita i både entré och kapprum.

SOVRUM 1 är ett lättmöblerat rum med stort fönster mot framsidan och gott om plats för både säng, bokhylla och skrivbord. Väggarna är målade i en ljusbeige nyans.

SOVRUM 2 är i princip spegelvänt mot sovrum 1, i samma storlek men med fönster mot baksidan och med väggar målade i en ljusbeige nyans.

UTEPLATSEN på gavelsidan av huset utgör en skyddad och lummig altan inramad av grönska och med plats för grill och matbord. En perfekt extra "berså" när man önskar mer lä i en mysig hörna och även vill kunna röra sig mellan altanen och trädgården, som nås via en trappa.

DUSCHRUMMET är fräscht och stilrent renoverat 2013 med ljusgrått klinkergolv med golvvärme, helkaklade väggar i vitt samt rejäl tvättställskommod med mosaikkakel ovanför tvättstället.

I KÖKET blir matlagning och köksbestyr en ren njutning, med den vackra sjöutsikten genom flera fönster och den gedigna inredningen som är smakfullt uppdaterad 2016 med inredning Marbodal Lindö i vitt. Interiören ger en elegant känsla av lantkök i modern design, med inslag av vitrinskåp, inbyggda vinhyllor och fina beslag. Bänkskivan är i granitsten (Steel). Vitvarorna är från Siemens och omfattar spishäll och fläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Matplatsen för vardagsmåltider har ljuvlig utsikt genom ett extra stort fönster mot vattnet. Väggarna är vita inklusive det fasade kaklet ovanför arbetsytorna.

VARDAGSRUMMET är inbjudande och fantastiskt spatiöst som ger mycket rymd och plats för såväl sittgrupper och fåtöljer som en matgrupp för större tillställningar med många gäster i matsalsdelen, som avgränsas av en platsbyggd hylla. Fönster åt tre håll släpper in maximalt av både ljus och utsikt, och braskaminen i hörnet är mysig att elda i på vintern. Interiören är ljusa väggar och fiskbensparkett i original.

GLASVERANDAN var den ursprungliga balkongen men förvandlades 2006 till ett trevligt uterum helt omgivet av skjutbara glaspartier och med fri tillgång till sjöutsikten - en underbar plats mellan inne och ute, där man gärna äter middagar och myser ända från april till oktober.

BALKONGEN byggdes till i samband med tillkomsten av glasverandan, eftersom man även vill ha en öppen uteplats för att njuta av sol, värme och ljumma vindar under sommaren. Här får du känslan av en terrass som hänger ut över en klippa och smälter samman med himlen och trädtopparna. Den varma årstiden är detta garanterat husets självklara umgängesyta för allt från måltider med vänner till lata stunder i en vilstol.

Övervåning

HALLEN är ett smart extrautrymme där man byggt längsgående garderobsväggar med skjutdörrar, vilket ger massor av extra förvaringsplats där man kan samla det mesta av familjens kläder och andra saker.

SOVRUM 3 är ett master bedroom med härlig vindsvåningskänsla, snedtak och fönsterpartier åt båda håll. Rummet har utrymme för varsin läs- eller arbetshörna med mera förutom dubbelsäng, som passar perfekt i den centrala sovalkoven. Interiören är träpanel i taket och ljusa väggar med en mörkare färg i sovdelen.

Souterrängvåning

SOVRUM 4 är ett mysigt och avskilt hörnrum med stort fönster mot baksidan och bra plats för skrivbord förutom säng. Det finns dessutom ett eget litet duschrum intill, vilket gör det till ett bra tonårsrum eller som sagt en bostad tillsammans med allrummet.

ALLRUMMET eller SOVRUM 5 går att nyttja som barnens eget tillhåll för spel, lek och kompishäng, med perfekt utrymme för en soffhörna och hemmabio. Rummet har egen öppen spis. Det kan med fördel även disponeras som sovrum eller en liten separatbostad tillsammans med sovrummet intill, komplett med egen ingång. Väggarna är ljusa och ljusinsläppet är rikligt från flera fönster.

RELAXDELEN bidrar med lyxig avkoppling i jacuzzibadkaret, kompletterat av en påkostad dusch med ångmassage. Stora ytor ger utrymme för ett par loungemöbler. Här har du även tvättstuga med arbetsbänk och tvättho. Relaxdelen är inredd i vitt kakel och svart mosaikkakel samt svart klinkergolv med golvvärme. Taket har infällda spotlights. Intill finns en separat wc med svarta klinker och vitmålade väggar.Fakta

Typ

Sollentuna - Tornsvalan 2. - Byggnad i flera etage i sluttningsvåning. Byggår: 1948/1989.

Storlek

Boarea ca 239m², biarea ca 14m². 6 rum, varav 4-5 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Tomt

Tomtarea 1 350 m² (friköpt).

Byggnad

Byggnad i flera etage i sluttningsvåning. Renoveringar:
2017 — Renovering av duschrum (souterrängplan)
2016 — Nytt kök från Ballingslöv
2015 — Nya 3-glas fönster i hela huset (utom övre plan och västra souterrängplan)
2013 — Nytt duschrum (entréplan)
2009 — Nytt tak med betongpannor
2009 — Ommålning av fasad
2006 — Uteplats och inglasning av balkong
2006 — Relax och tvättstuga (souterrängplan)
2006 — Stenläggning

Byggnadssätt

Grund: Souterräng (flytande golv, inklädda väggar). Grundmur: Betonghålsten. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Träkonstruktion. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: Varierande typer och ålder. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvattenvärmepump (CTC Eco Air)

TV- och internetanslutning

ADSL finns, men fiber är framdraget i gatan från Sollentuna Energi & Miljö.

Ekonomi

Pris 12 950 000 kr. Taxeringsvärde: 7 724 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 948 000 kr. Värdeår 1950.

Total driftkostnad 36 597 kr/år, varav:
Renhållning: 570
Uppvärmning: 32 214
Vatten/avlopp: 3 813

Summa ca 3 050 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 66 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2019-04-15

Övrigt

Braskamin finns på entréplan och öppen spis finns på souterrängplan.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Uppgifter beträffande arean skiljer sig mellan uppmätning (239 kvm boa och 14 kvm bia) och fastighetsutdrag (141 kvm boa och 93 kvm bia).

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Garage med plats för 1 bil samt ytterligare 2 platser på infarten.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2013-05-29) Avstyckningsplan (1931-06-05)

Planlösning

Entréplan
Souterrängplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb