• Entréplan
  • Övre plan
  • Nedre plan i souterräng

Nytorp Utsiktsvägen 10

  • 9 rum
  • Boarea 277 kvm
  • Biarea 58 kvm
  • Byggnadstyp 2 ½ plan i souterräng.
  • Byggår 1954
  • Tomtarea 1035 kvm
  • 13 500 000 KR

Välkommen till en bostad med magisk sjöutsikt och 9 rum, i ett ogenerat läge, en idyll nära natur, service och kommunikationer!

Husdrömmar är trevliga att njuta av, men ännu bättre när de förverkligas. Detta är en unik chans till en villa där du kan pricka av så gott som allt på den där drömlistan. Många rum, härlig planlösning, stora sällskapsytor och "grannfritt" på tre sidor av huset tack vare dess höga placering. Till detta har du en grym sjöutsikt över Edsviken, eldstad på två plan och modern standard parad med en rad fina originaldetaljer.

Villan har en riktigt generös boyta på 277 kvm, fördelade på 9 rum varav 6-7 möjliga sovrum. Med andra ord är detta ett hem för en stor familj, för generationsboende eller med uthyrningsdel. För en mindre familj erbjuder huset lyxen av att ha många bra extrautrymmen, som kontor, hobbyrum, gästrum, gym med mera.

Huset har behållits i samma familj i 65 år, vilket säger en hel del om dess charm och livskvalitet. Till det bästa hör som sagt den fantastiska sjöutsikten från alla plan, särskilt från de stora fönsterpartierna i matsalen och det övre allrummet. Huset har också en genuin känsla med många tilltalande detaljer som klassiska fönsterhakar och fint trapphus.

Sällskapsrum finns på varje våning, vilket gör att matsalen på entréplan med fördel kan nyttjas som ett dedikerat måltidsrum, medan biblioteket intill, eller det stora övre allrummet, kan tjänstgöra som huvudsakligt vardagsrum/tv-rum. Kök, matsal och bibliotek är fint placerade i relation till varandra medan sovrummen på entréplan är samlade i den motsatta delen av huset.

Villan är byggd i souterräng, med en stor plan trädgårdsyta på framsidan, och en likaledes plan, långsträckt yta på baksidan av huset. Från den här gräsmattan sluttar terrängen nedåt, vilket ger ett högt, fritt läge. På gaveln har du en stor solig altan med fri utsikt över vattnet och horisonten. Allt i ett läge där du inte har några grannar åt tre håll.

Möjlighet till generationsboende/separatbostad finns i souterrängplanet, exempelvis i allrummet ensamt eller i allrummet plus sovrummet på samma plan. Egen utgång finns till tomten. I detta våningsplan finns även ett maffigt badrum i marmor, samt tvättstuga, wc, klädkammare, kontor/förråd och matkällare.

Utöver ett sagolikt läge och storslagen sjöutsikt från samtliga tre våningsplan, får familjen här en bostad i ypperligt skick, renoverad genom ett flertal åtgärder under många år. Alla renoveringar finns listade separat, men några exempel från det senaste decenniet är nytt element i övre sovrummet 2020, ny induktionshäll, ny tvättmaskin, ny badkarskran och dusch i badrummet samt i tvättstugan 2019, nya fönster mot Edsviken i övre allrummet 2018 och tapetsering i nedre allrummet. Ny larmanläggning 2020.

Eldstäderna omfattar en öppen spis på övervåningen och en braskamin med insats (Roslagsspis) i matsalen. Interiören är genomgående ljus och stilren, med stavparkettgolv i matsal och övre allrum, klickparkett i sovrum och nedre hall, marmorgolv i kök, entré och källarbadrum, klinker i tvättstuga, pannrum, klädkammare och toaletter, korkoplast i souterrängplanets allrum och kontor/förråd. Trägolv i de nedre sovrummet.

Villan ligger enastående lugnt och fridfullt, men ändå mycket centralt med bekväm närhet till förskolor och skolor, idrottsplats, badhus, slalombacken vid Väsjön, samt härliga friluftsliv på Järvafältet och badplatser i Rösjöområdet. Även övrig service, mataffärer, shopping och restauranger finns inom promenadavstånd, då det bara tar 12 minuter att gå till Sollentuna Centrum. I centrum har du även pendeltåget som tar dig till både Stockholms city (en kvart) och Arlanda (20 minuter). På busstorget går bussar till bland annat Danderyds sjukhus och t-bana, Vällingby centrum, Spånga, Helenelund och Jakobsberg. Närakut finns vid Sollentuna sjukhus på 5 minuters gångavstånd.

Välkommen till en unik och enastående fin villa med mycket karaktär, utomordentligt läge och hänförande utsikt över Edsvikens vatten!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

Via en gång med skifferplattor träder du in i HALLEN, där du direkt får en känsla för husets charm och särprägel. Det ljusa marmorgolvet är både tåligt och snyggt, och trapphuset är vackert med funkis-känsla i utformningen. Fönstret bredvid entrén är ytterligare en fin detalj. Och så finns här förstås bra med plats för klädavhängning, i ett superfint kapprum inramat av ljusa målade väggar.

DUSCHRUMMET har ljusa klinkerplattor och helkaklade väggar i grått. Duschhörnan har italiensk duschkabin och i övrigt finns tvättställ, väggspegel, handdukstork och vädringsfönster förutom wc.

För en barnfamilj utgör villans planlösning möjligheter att ha barnens sovrum på entréplanet och förlägga ett master bedroom i avskiljdhet på övre planet.

SOVRUM 1 är ett bra barnrum, alternativt gästrum/kontor, med fönster mot framsidan och rejäl plats för skrivbord förutom säng. Rummet har även två inbyggda garderober. Väggarna har vackra Morristapeter. Klickparkett finns i alla tre sovrum på entréplan.

SOVRUM 2 är ett lite större hörnrum, med fönster mot Edsviken och turkosgråa väggar. Även detta rum har inbyggda garderober.

SOVRUM 3 mittemot hallen är ett lättillgängligt rum, närmast matsalen och sällskapsdelen och med tre inbyggda garderober. Även detta rum har Morristapeter och en magisk utsikt mot Edsviken.

KÖKET är ett smakfullt och sofistikerat franskt kök från Mobalpa (1987) med vit skåpinteriör och vita bänkskivor. Även kaklet ovanför arbetsbänkarna är vitt. Maskinparken omfattar inbyggnadsugn och kombinerad mikro/ugn, ny induktionshäll (Electrolux) 2019 samt kyl och diskmaskin. En praktisk utdragbar sektion finns för torrvaror. Arbetsytor på tre sidor ger gott om svängrum för social matlagning där alla i familjen kan vara med, och öppningen mot matsalen skapar en plats för "barhäng". Ljusinsläpp från två håll.

MATSALEN har en trevlig öppenhet mot köket och är ett representativt och väl tilltaget måltidsrum, där sjöutsikten får fritt inträde via ett stort fönsterparti. Golvytan inbjuder till en stor matgrupp för maximal gästfrihet. Interiören är ljus och elegant med fiskbensparkett, öppen spis med insats samt pardörrar till terrassen. Det är en matsal där det är en njutning att bli mätt på goda måltider, även om man inte kan se sig mätt på utsikten.

TERRASSEN öppnar upp över en frikostig stenläggning, delvis under tak och med hänförande utsikt över Edsvikens vatten och horisonten av hus långt borta på andra sidan vattnet. Det höga läget ger en helt fri och ostörd vy som innefattar både vatten och himmel, grönska och bebyggelse. Allt på en stor uteplats som rymmer såväl grill och matbord som vilstolar och loungemöbler.

BIBLIOTEKET är entréplanets mysiga sällskapliga salong för avkoppling eller umgänge med familj och vänner. Rummet är tillräckligt stort för att kunna hysa både tv, bokhyllor och loungemöbler om man vill. Fönstret vetter mot framsidan och väggarna är ljust målade.

Övre plan

ALLRUMMET är extravagant med sin väl tilltagna storlek, ovanligt för att vara ett sällskapsrum på en övervåning. Det gör samtidigt rummet mycket flexibelt, Fönster åt tre håll, där alla fönster som vetter mot Edsviken är nya från 2018. De ger både ett enastående ljusinsläpp och underbar sjöutsikt. I mitten tronar den öppna spisen omgiven av långsträckta ytor för soffor och fåtöljer, bokhyllor med mera. Väggarna är vita och golvet stavparkett.

SOVRUM 4 som är det enda på övre planet, passar bra som ett avskilt master bedroom, med stort fönsterparti på gavelsidan och en vägg med fristående garderober. Rummet har vita väggar samt en grön fondvägg. Vid ingången till rummet finns en inbyggd garderob.

WC intill sovrummet har brunt klinkergolv och målade väggar, samt wc, tvättställ och ett bra badrumsskåp.

Souterrängplan

HALLEN nedanför trappan är ett läckert extrautrymme med en dekorativ tapet samt väggar målade tegelröda.

SOVRUM 5 är ett hörnrum i rejäl storlek, med fantastisk utsikt. Här finns utrymme för både säng och ett flertal övriga möbler. Ett utmärkt tonårsrum eller generös gästdel med ljusa väggar och trägolv.

ALLRUMMET nere gör sig utmärkt som tv-rum eller barnens eget vardagsrum för lek och kompishäng, med plats för soffgrupp och hemmabio. Ljusinsläppet är bra från fönster åt två håll. Det kan även bli generationsboende, eventuellt tillsammans med sovrummet intill, då det har egen access till/från tomten. Allt som behövs är ett litet pentry. Rummet har randiga ljusa tapeter och golv i korkoplast.

FÖRRÅDET/SYRUMMET eller eventuellt SOVRUM 6 passar även bra som exempelvis hobbyrum/gym, litet men praktiskt. Golvet är korkoplast.

BADRUMMET är mycket stort och luftigt med exklusiv interiör, klätt i marmor och med inbyggt badkar med trappsteg, inbyggda väggskåp och till och med plats för ett par loungefåtöljer att sitta i efter badet. Ny badkars- och duschkran från 2019.

TVÄTTSTUGAN är rymlig och välutrustad med både arbetsytor och förvaringsplats. Interiören är ljus med klinkergolv, vita kakelväggar och vit skåpinredning. Tvättmaskinen (Miele) och kranen är nya från 2019. Det finns gott om utrymme för att hänga tvätt.

Innanför badrummet finns en KLÄDKAMMARE med gott om garderober. Golv och väggar här är vitkaklade.

I övrigt finns en extra wc med klinkergolv samt MATKÄLLARE med frys.

Fakta

Typ

Sollentuna - Turkosen 14. - 2 ½ plan i souterräng. Byggår: 1954.

Storlek

Boarea ca 277m², biarea ca 58m². 9 rum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

2 ½ plan i souterräng.

Byggnadssätt

Fasad: Puts med inslag av trä. Takbeklädnad: Taktegel. Utv. plåtarbete: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvattenpump

TV- och internetanslutning

Tv och internet via mobilt bredband

Ekonomi

13 500 000 kr. Taxeringsvärde: 8 113 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 494 000 kr. Värdeår 1954. Befintliga pantbrev är på beloppet 935 000 kr.

Total driftkostnad 43 506 kr/år, varav:
Annat: 5 400
Försäkring: 8 800
Renhållning: 1 121
Uppvärmning: 24 431
Vatten/avlopp: 3 754

Summa ca 3 626 kr/månad. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. I kostnaden för övrigt ingår tv och internet via mobilt bredband. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Energideklaration

Status: Beställd

Övrigt

Besiktningsprotokoll samt energideklaration kommer inom kort.

Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan Ändring Av Dp

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Nedre plan i souterräng

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb