Vasastan Tulegatan 46, 1tr

  • 4 rum och kök, varav 3 sovrum
  • Boarea 125 kvm
  • Byggår 1973
  • 9 000 000 KR
    eller högstbjudande
  • Avgift 4994 kr/mån

**Fin 4:a** **Möjlig 5:a** **Balkong** **Garage i huset**

Välkommen till en suveränt planerad 4:a i lugnet mitt i stan, med balkong i kvällssol samt drömläge invid Vanadislunden och all tänkbar service. Förening med god ekonomi.

Rymliga 125 kvm med massor av potential finns nu tillgänglig längst in på Tulegatans vändplan, med fönster mot Vanadislunden och närhet till service, krogar och kommunikationer. Bostadens yta är mycket väl utnyttjad utan "döda vinklar", och omfattar tre sovrum i rad, där två rum samsas innanför en egen hall medan det tredje sovrummet ligger i anslutning till entréhall och kök.

Vardagsrummet öppnar mot en balkong, i västerläge med sol eftermiddag och kväll, för härligt uteliv på sommaren. Ytan ger gott om plats för både bord och sköna stolar. Det finns bygglov för balkong även mot gården, som har morgonsol (för mer info vänligen kontakta ansvarig mäklare). Ljusinsläppet är frikostigt från båda håll, i vardagsrummet löper fönster längs hela sidan och släpper in kvällssolen.

Då vardagsrummet är väldigt stort går det med fördel att dela av om man vill skapa ett fjärde sovrum. En annan alternativ planlösning är att göra om bostaden till en 5:a med 4 sovrum, genom att göra om köket till sovrum och bygga kök i vardagsrummet i öppen planlösning med en köksö (se alternativa planskisser).

Lägenheten är i praktiken två våningar upp på entrésidan mot Tulegatan och på en höjd som motsvarar våning 4 mot baksidan. Grannhuset ligger en bra bit ifrån, vilket gör läget ostört och fritt.

Fastigheten är i sin helhet väl underhållen och nyligen stambytt (2019), vilket betyder att badrummet och wc är helt nyrenoverade med hög standard. Badrummet har även golvvärme. Golven i övriga rum är parkett i vardagsrum, två sovrum samt inre hall, plast/korkmatta i köket och entrédelen i hallen samt heltäckningsmatta i sovrummet närmast köket.

Bostaden har renoveringsbehov vad gäller ytskikt och kök, och har stor potential att moderniseras helt enligt egna önskemål. Badrum och wc är i nyskick sedan stambytet genomfördes 2019.

Till lägenheten hör ett stort, fräscht källarförråd med rejäl takhöjd. Föreningen har en
nyrenoverad tvättstuga och det finns parkeringsgarage i huset med intern kö.

Trots att bostaden ligger innanför tullarna är läget fantastiskt tyst, vid Tulegatans vändplan och alldeles vid Vanadislunden, med tillgång till både parkytorna och badet. Samtidigt får du här bekväm närhet till allt från förskolor och skolor till mataffärer, restauranger, caféer och shopping.

Utöver Vanadislunden är det nära till Hagaparken och Brunnsviken, och inte minst till smidiga kommunikationer. På Odengatan går ett flertal bussar, bland andra stombussarna 2,4 och 6. Det är promenadavstånd till både Tekniska högskolan med röda linjen och Roslagsbanan, samt till Odenplan med gröna linjen och pendeltåg. Från Frejgatan ett par minuter bort går även buss 50 till Odenplan.

Välkommen till en stor 4:a, möjlig 5:a, redo att renoveras till en mycket fin familjebostad, i ypperligt läge nära grönska, skolor, service, restauranger och kommunikationer!

PLANLÖSNING:

HALLEN är ett långsträckt kapprum med gott om utrymme för klädavhängning och förvaring. En fin originaldetalj att vara rädd om är det coola glaspartiet med dörr in till vardagsrummet. Hallen har plastmatta och ljust tapetserade väggar.

KÖKET är praktiskt och lättmöblerat, med en arbetsdel som öppnar upp i en bra matplats vid fönstret. Inredningen är av äldre modell och inspirerar till renovering och modernisering till ditt eget drömkök. Nuvarande interiör innefattar många skåp som ger gott om förvaring. Golvet är plast- eller korkmatta och väggarna är vita.

SOVRUM 1 är rymligt och avlångt, bra som tonårsrum med gott om plats för både säng och andra möbler. Rummet har heltäckningsmatta och vita väggar. Skjutdörr mellan detta rum och köket sparar mycket plats, och det finns även ingång från hallen.

VARDAGSRUMMET är underbart stort och luftigt, och har fått ta i anspråk en väldigt stor del av bostadens yta. Det gör sällskapsrummet till det självklara hjärtat i lägenheten, med lättmöblerad kvadratisk form som rymmer stora sittgrupper, hemmabio, bokhyllor och matsalsbord för stora middagar. Fönstren längs hela sidan ger ett maffigt ljus. Vardagsrummet har vita väggar och parkettgolv.

BALKONGEN ligger fint, ogenerat och lummigt mot Vanadislunden. Ytan på 5 kvm ger möjlighet att möblera med ett mat/fikabord och ett par sköna vilstolar där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen på sommaren.

INRE HALLEN är en praktisk liten entrédel med badrum och wc på varsin sida. Hallen fungerar även som ett "förrum" till två av sovrummen, vilket gör dessa lite mer avskilda. Den här hallen har parkettgolv och vita väggar.

BADRUMMET är fräscht renoverat med grått klinkergolv och helkaklade vita väggar, duschhörna med vikvägg i glas, stilfullt handfat samt handdukstork. Badrummet rymmer en tvättpelare. Mitt emot badrummet ligger en separat wc, också renoverad och helkaklad.

SOVRUM 2 är ett fint rum, utmärkt som barnrum nära föräldradelen, kontor eller vuxensovrum. Ett stort fönster ger mycket ljusinsläpp. Väggarna är vita och golvet är parkett.

SOVRUM 3 är ett större rum, lämpligt som master bedroom, med stort fönster och bra plats för exempelvis skrivbord eller byråer förutom dubbelsäng. Här finns även bra med garderobsutrymme för två personers kläder. Interiören är vita väggar och parkettgolv.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 44. Hiss finns.

Storlek

4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 125m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Stamrenovering 2019. Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Telenor Ownit

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 44 i Brf Vanadislunden. 9 000 000 kr eller högstbjudande. Avgift 4 994 kr/mån. Inklusive värme och vatten. Obligatoriska avgifter för kabel-tv 150:-/mån samt elförbrukning 450:-/mån tillkommer. Kostnad för hemförsäkring och internet tillkommer.
Andel i föreningen är: 1.9937%. Andel av årsavgiften är: 1.969%. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Vanadislunden. Organisationsform: Bostadsrättsförening

Övrigt

Brf Vanadislunden består av 77 BR med en total boyta om 5671 kvm samt en lokalyta om 1245 kvm.
Stambyte genomfört 2019.
Det finns bastu och motionsrum på plan -2 samt ett garage med 84 platser (intern kö).
Sedan juni 2020 pågår ett bygge av extra våningar på taket, lgh 79 - lgh 87. Takbygget beräknas vara klart under sommaren 2021.

Cykelställ är placerade i garaget dels intill ingångarna dels i de tidigare soprummen.

Gemensam tvättstuga på plan -1.

I vardera entrén finns barnvagnsrum för förvaring av barnvagnar och kälkar. I mån av plats kan även skidor förvaras där. Övrig förvaring är inte tillåten.

Det finns lokaler i tre plan med ingång från Tulegatan 42A och Tulegatan 44. Lokalerna ingick tidigare i bostadsrättsföreningen. Under 2009 gjordes en 3-dimensionell fastighetsdelning så att lokalerna numera utgör en egen fastighet vilken ägs av en ekonomisk förening (Tulegatan 42-44 Ekonomisk Förening). Lokalerna är uthyrda till Jensen för verksamhet med skola och daghem.

Om du avser att ändra/bygga om i lägenheten, måste dessförinnan styrelsen kontaktas för besked om vad man får respektive inte får göra. Ansökan skrivs på särskild blankett som bifogas. Se även föreningens stadgar. Observera särskilt att det för ändring i bärande betongstomme krävs skriftligt godkännande av styrelsen. Besiktningsprotokoll, intyg och övriga handlingar skall redovisas för styrelsen.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

473 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb