• Entréplan
  • Övre plan
  • Källarplan

Tureberg Tors backe 5

  • 7 rum
  • Boarea 143 kvm
  • Biarea 75 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
  • Byggår 1914
  • Tomtarea 1603 kvm
  • 10 500 000 KR budstart

Välkommen till "Franska villan", en magnifik bostad, till arkitekturen mest likt ett mindre palats, med 7 rum, underbar interiör, några minuter från Sollentuna Centrum!

Den palatsliknande och i alla hänseenden unika villan på Tors Backe 5 är nu till salu - en sagolik, representativ och samtidigt väldigt charmig bostad med ett enastående läge, privat och grönt, samtidigt som fastigheten ligger bara ett stenkast från Sollentuna Centrum!

Redan framsidan och arkitekturen skvallrar om husets annorlunda karaktär, en praktfull stenbyggnad med fin form och utsmyckning. Baksidans stenläggning leder till en stor uteplats vid sidan om huset, med spatiösa ytor för sommarens alla måltider, från frukost med förmiddagssol till långa ljumma sommarkvällar.

Övriga uteplatser omfattar en terrass som sträcker sig längs hela långsidan mot väster, med utrymme för rader av vilstolar för att njuta av eftermiddagssolen. Även på övervåningens balkong är det eftermiddagssol. Terrassen nås via tre utgångar med pardörrar från vardagsrummet och matsalen, och det är en fantastisk känsla att öppna upp dessa och förena sällskapsrummen med terrassen.

Villan är byggd i tre våningar och omfattar 7 rum på 143 + 75 kvm. Detta är ett hem gjort för ett rikt och gästfritt sällskapsliv, med stora öppna sociala ytor på entréplan i form av ett sofistikerat vardagsrum som öppnar upp mot en matsal med kök i anslutning. Möblerbara hallar ger ytterligare inbjudande och användbara ytor och en mingelvänlig miljö. Den inre hallen kan med fördel nyttjas som lounge och serveringsgång.

Sovrummen omfattar tre väl tilltagna rum på övre plan och ett i källarvåningen, alternativt två om man utnyttjar allrummet som sovrum. Det övre planet har charmiga nivåskillnader med etagetrappor. Även här finns möblerbara hal lutrymmen som går att disponera som arbetsrum, läshörna med mera.

Huset är fullt av välbevarade och vackra inredningsdetaljer i original, allt från fönster, glas och fönsterhakar till väggstuckaturer, snidade pelare, gedigna dörrar, lister och snickerier. På entréplan finns öppen spis och en kakelugn (ej i bruk för närvarande), på övre plan finns fungerande kakelugn i två av sovrummen. Många och höga fönster ger ett massivt ljusinsläpp i hela huset.

En rad renoveringar från 90-talet och ända till nu innebär att huset uppfyller dagens krav på funktion och bekvämlighet. Allt är omsorgsfullt gjort i samklang och harmoni med den äldre karaktären och charmen. Några av renoveringarna är nytt tak (90-tal), modern källarbostad 2008, målning inomhus, renovering av fönster samt nytt larm och staket 2012, nytt kök, nedre badrum, slipade och oljade parkettgolv, målning av tak och målning/tapetsering av väggar 2017. För samtliga renoveringar, se separat lista.

Renoveringarna omfattar även en rad exteriöra åtgärder, som plåtarbeten och balkong, eluttag vid bilplatsen för t ex högtryckstvätt/motorvärmare samt belysning med rörelsedetektor, ny fasadbelysning, nya avloppsrör och ny avloppsanslutning, motordrivna markiser. 2019 byggdes en ny stenlagd uteplats och huset fick ny tomtgräns med häck och klotkörsbär mot grannfastigheten.

Interiören är smakfull och väl vald, med fina tapeter och färger, exklusiv inredning i båda badrummen, bland annat marockanskt kakel i nedre badrummet. De otroligt fina stjärnparkettgolven sträcker sig i hela huset utom i hall och källarplan. Båda badrummen och tvättstugan har klinker med golvvärme.

Läget är unikt och väldigt speciellt, på en stor tomt i privat läge bakom Sollentuna Fria Gymnasium, och även ett kort stenkast från Vittra Sollentuna. Tomten sträcker ut sig över en böljande trädgård där ståtliga tallar står som vaktposter. Backen bakom huset utgör en mysig extra uteplats där man gärna sitter på kvällen då solen kommer hit.

Villan ligger lite som en välbevarad hemlighet och samtidigt otroligt centralt, ett par minuter från pendeln och centrum med dess stora utbud av service, shopping och restauranger. Likaså är det nära till Sollentuna sjukhus, Sollentunavallen och inte minst Edsvikens vatten med strandpromenad och badplats.

Med några minuter till all form av service, från förskolor och skolor till mataffärer och restauranger, får familjen massor med tid över till aktiviteter, fritidsintressen och avkoppling. Utöver de nämnda skolorna alldeles intill finns även Sollentuna International School nära, liksom Rudbecks gymnasiet.

Kommunikationerna är smidiga med en kvarts restid till Stockholms city med pendeln, vid busstorget går ett flertal bussar till bland annat Kista centrum, Vällingby, Danderyds sjukhus och Spånga. Med bil tar du dig snabbt ut på E4 och når city eller Arlanda på cirka 20 minuter.

Välkommen till en mycket speciell villa, unik och imponerande vad gäller både arkitektur och interiör, original charm och moderna bekvämligheter, i önskeläge nära Sollentuna Centrum!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN börjar i en liten entré som öppnar upp i ett stort kapprum där man kan välkomna många gäster och där det är enkelt att få plats med hela familjens ytterkläder. Innanför kapprummet öppnar sig ytterligare en hall, användbar som ett extra gemensamhetsutrymme och samtidigt serveringsgång till köket, komplett med platsbyggda serverings skåp. Interiören är mörka robusta trägolv och vita väggar.

VARDAGSRUMMET är husets hjärta, en underbar sällskapsdel där ljuset flödar in från två håll, bland annat från de två öppningarna med pardörrar till terrassen. Takrosett, stuckatur, en bastant öppen spis och de svarta spiralpelarna i matsalsöppningen är några av de eleganta original detaljerna, och det vackert mönstrade parkettgolvet är en fröjd för ögat, både i de sociala rummen och övre sovrummen. Ljusa väggar och mörka trälister och dörrar ramar in det här representativa rummet, med härlig atmosfär för både vardagsliv och umgänge med släkt och vänner.

TERRASSEN är stenlagd och långsträckt, med fina snirkliga smidesräcken och trivsamt läge mot väster, med eftermiddagssol. Terrassen är perfekt för att mysa och koppla av i en vilstol, men även som "mingelbalkong" vid större middagar och fester. Från terrassen leder en trappa ner till stenläggningen och bort till uteplatsen.

MATSALEN är ett eget måltidsrum samtidigt som det hör ihop med vardagsrummet, vilket håller samman de sociala ytorna. Matsalen har också en egen personlighet med mönstrade tapeter och kakelugn. Ytan är optimerad för en större matgrupp och rymmer även serveringsskåp med mera.

KÖKET är renoverat 2017 till ett påkostat och utsökt Tibrokök med lantkökskaraktär, samt matchande köksö. Beslagen är i gammaldags stil liksom kakelsättningen och den stora diskhon. Vit skåpinredning får en kontrast av de mörka bänkskivorna i sten, där du kan gå loss med kockkniven och förbereda kvällens meny eller det som ska läggas på uteplatsens grill. Maskinparken omfattar bland annat Bora Professional bänkfläkt, induktionshäll och stekbord i rostfritt stål.

Övervåning

HALLEN omfattar en nedre etagedel med ett fantastiskt fönstervalv. Med detta som kontor får du garanterat inspiration och arbetslust. I den övre hallen kan du placera arbetsbiblioteket, och här har du även utgång till balkongen där man gärna tar en paus.

SOVRUM 1 nås via en trappavsats från arbetshörnan, och är ett underbart rum med snedtak, inbyggda garderober kring sovalkoven samt en fungerande kakelugn.

SOVRUM 2 är ett större rum, också med fungerande kakelugn och fönster mot baksidan. Både ettan och tvåan har väl valda mönstrade tapeter som passar husets stil och arkitektur.

SOVRUM 3 är ytterligare ett rymligt rum, här med väggar målade i en sobert mörkblå nyans, samt stort fönsterparti mot framsidan. Tre inbyggda garderober ger mycket förvaringsplats för kläder med mera.

BADRUMMET totalrenoverades 2014 i mycket exklusivt utförande med påkostade klinker och kakel i grått, och top notch-inredning vad gäller möblemang och förvaring, som bland annat innefattar fyra väggskåp. Ett badrum som skulle platsa på valfritt lyxhotell.

Källarvåning

ALLRUMMET är ett suveränt extra sällskapsrum och tv-salong, för hela familjen eller som eget vardagsrum för barnen. Här kan de ha ett fritt socialt utrymme när de vuxna har fester eller middagar. Storleken ger plats för såväl soffgrupp som hemmabio, musikhörna med mera. Väggarna är vita och golvet har heltäckningsmatta.

SOVRUM 4 passar utmärkt som avskilt tonårsrum, alternativt gästrum, i rejäl storlek och med plats för både skrivbord och förvaring förutom säng. Två högt liggande fönster ger bra ljusinsläpp trots källarplan, och rummet har vita väggar, heltäckningsmatta samt egen garderob.

BADRUMMET är omsorgsfullt renoverat 2017 med en egen häftig stil på interiör och möblemang, med golv och väggar i läckert marockanskt kakel, glasväggar till duschhörnan och praktisk tvättställsmöbel.

TVÄTTSTUGAN renoverades 2017 med nytt klinkergolv och nya maskiner (Miele) samt nytt torkskåp. Källarplanet rymmer i övrigt ett par generösa förråd, varav det ena även fungerar som groventré.

Fakta

Typ

Sollentuna - Träbjälken 19. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1914.

Storlek

Boarea ca 143m², biarea ca 75m². 7 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:

2017 Slipning och oljning av parkettgolv i hela huset. Målning och tapetsering av tak och väggar. Nytt kök från Tibrokök med Bora Professional bänkfläkt, induktionshäll och stekbord i rostfritt stål. Klinker och golvvärme i tvättstugan samt ny tvättmaskin och torktumlare från Miele. Även nytt torkskåp. Badrumsrenovering källarplan.
2019 Ny tomtgräns med häck och klotkörsbär mot grannen samt stenläggning på ny uteplats.

Byggnadssätt

Grund: Grundsulor. Grundmur: Betong. Stomme: Tegel. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: 1-kupigt tegel. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 2-glas kopplade bågar, ett par isolerglasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme genom bergvärme (IVT 2009)

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber

Ekonomi

10 500 000 krbudstart. Taxeringsvärde: 4 766 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 1 906 000 kr. Värdeår 1929. Befintliga pantbrev är på beloppet 5 500 000 kr.

Total driftkostnad 53 880 kr/år, varav:
Försäkring: 15 000
Renhållning: 2 085
Uppvärmning: 33 060
Vatten/avlopp: 3 735

Summa ca 4 490 kr/mån. Kostnaden avseende försäkring avser "stor villaförsäkring". Tillkommer gör kostnad för tv och internet. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiförbrukning: 125 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2013-01-13

Övrigt

Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planbestämmelser

Stadsplan Detaljplan Fornlämning (1 st)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb