City-Norrmalm-Vasastan Sveavägen 55, 3 tr

  • 4 rum och kök
  • Boarea 116 kvm
  • Byggår 1930
  • utgångspris
    8 950 000 KR
  • Avgift 2734 kr/mån

Välbevarad originalkaraktär samsas med modernt påkostat kök i denna eleganta 4-rumsvåning på 116 kvm med öppen spis, balkong och 3 meter i takhöjd!

I extremt centralt läge alldeles ovanför Rådmansgatans t-bana ligger denna underbara våning med 4 rum på hela 116 kvm, med balkong, öppen spis, många fina bevarade originaldetaljer och möjlighet att skapa ytterligare sovrum.

Våningen är mycket trevlig och social med genomgång och fina rumssamband mellan salongen och de tre övriga rummen samt det stora köket. Den är också fantastiskt charmig och elegant med takhöjd på 3 meter och många tidstypiska originaldetaljer i stort och smått, från de vackra parkettgolven till gedigna pardörrar, stilfulla dörrtrycken och spanjoletter.

Alla rum har rejäl storlek vilket ger möjlighet att disponera dem på många olika sätt. Köket är så stort att det med fördel kan delas av till 2 sovrum för att erhålla 3 sovrum varvid köket flyttas till sovrummet mot gatan (godkännande från föreningen krävs). Höga fönster ger ett rikligt ljusinsläpp i alla rum, särskilt dubbelfönstren mot Sveavägen.

Trots det otroligt centrala läget är det en väldigt tyst våning, bland annat tack vare tjocka bullerglas mot gatan. Bostaden har också en hög och bra placering på våning 3, med solig balkong mot sydväst och den lugna innergården.

Samtidigt som den äldre karaktären är väl bevarad är bostaden moderniserad och praktisk med nytt påkostat kvalitetskök cirka 2006 och klinker och kakel i badrummet, samt nyare ekparkett i köket.

Till bostaden hör ett bra källarförråd på 1,7 x 3,1 meter. Föreningen är välskött och har en stark ekonomi med låga avgifter och avgiftsfria halvår de senaste åren. Föreningens gård är trevlig och välutrustad med uteplatser och grill. I övrigt finns en fräsch tvättstuga, fint gym, samlingslokal, cykelrum och grovsoprum. Mer information om föreningen finns på www.hemsidan.com/vaghalsen16/allmant/om_foreningen

Utöver en magnifik bostad väntar här ett sagolikt läge för den som vill bo lugnt men ändå centralt, mitt på Sveavägen med T-bana Rådmansgatan intill porten och Stockholms hela utbud av shopping, restauranger och nöjesliv för dina fötter. Mysiga kvarter norrut bjuder på ett rikt krogliv, samma sak åt andra hållet upp mot Tegnérlunden. Det är gångavstånd till såväl city och Centralen som till Stureplan och Odenplan, samt till trevliga parkmiljöer som Observatorielunden och Vanadislunden.

Förskolor och skolor finns det många att välja på i innerstaden, och från Sveavägen är det smidigt att resa med alla färdmedel, även med bil då du snabbt når Norrtull eller tunneln ner till Söderleden.

Varmt välkommen till en rymlig, representativ och välhållen våning med högt i tak och låg avgift, balkong och vackra sällskapsrum, i hjärtat av Stockholm!


PLANLÖSNING:

HALLEN är en yteffektiv entrédel med praktiska inbyggda hatt- och skohyllor i original, som ger bra utrymme för klädavhängning. Intill hallen finns en separat gäst-wc med vitt klinkergolv och vita väggar.

BADRUMMET är fräscht inrett med vitt klinkergolv och till största delen kaklade väggar. Här finns bra förvaring i tvättställskommod och skåp, samt handdukstork och plats för tvättmaskin/tvättpelare. Badkaret ingår inte.

KÖKET renoverades 2006 till ett smakfullt och vackert SweNova-kök i fin harmoni med våningens originalkaraktär. Skåpinredningen erbjuder massor med förvaringsplats och innehåller varierande skåpdelar med hyllor, fack och vitrindörrar. Den benvita inredningen matchas av ljusgråa väggar och blått mosaikkakel ovanför arbetsbänkarna. Utrustningen är modern med exklusiva maskiner från Miele samt spis från Smeg. Två fönster mot gården ger ett bra ljusinsläpp och kökets storlek ger rejält med plats för ett matsalsbord, ett alternativ är även att omvandla köket till två sovrum och flytta köket så att det hamnar bredvid vardagsrummet.

SALONGEN blir lite av bostadens hjärta, placerat i mitten och med en vacker inbyggd öppen spis i blickfånget. En salong som passar utmärkt som extra sällskapsrum, välkomstlounge eller tv-rum/bibliotek. Vid middagar och fester bildar allrummet och vardagsrummet tillsammans generösa ytor för mingel och soffhörnor, och när man vill göra olika saker i sällskapsrummen är det bara att stänga till skjutdörrarna mot vardagsrummet.

SOVRUM 1 är ett fantastiskt fint och lugnt master bedroom som du stiger in i via eleganta pardörrar från allrummet. Här öppnar sig bra ytor för flera möbler, garderober eller skrivbord och från detta rum når du balkongen mot gården. Väggarna är ljust målade.

BALKONGEN är en mysig oas på sommaren, i lugnt läge med utblick över den trevliga gården. Solläget är optimalt mot sydväst vilket ger sol stora delar av dagen och frampå kvällen, perfekt för att sitta ute under långa ljumma kvällar. Ytan är cirka 2,7 kvm vilket ger plats för bord och stolar. Balkongen har trätrall.

VARDAGSRUMMET är väl tilltaget och öppnar upp i ett mycket inbjudande sällskapsrum där takhöjden tillsammans med rummets storlek skapar en känsla av luft och rymd. Ytan gör det enkelt att möblera med frikostiga och bekväma sittgrupper för både vardagsavkoppling och gästfrihet för släkt och vänner. Genomgångslösningen gör sällskapsdelen lätt att nå då den ansluter till både allrum och sovrum. Väggarna är ljusa och golvet är fiskbensparkett i original i både salong, sovrummen och vardagsrum.

SOVRUM 2 får massor av ljusinsläpp genom det dubbla fönsterpartiet mot Sveavägen, och är spatiöst med plats för både säng, skrivbord och andra möbler. Klädförvaringsplats finns i tre garderober mot hallen. Fönstren gör att rummet även passar utmärkt som alternativt vardagsrum då det är nästan lika stort som detta och nås från två håll.

FÖRRÅD till lägenheten hör ett källarförråd om 1,7 x 3,1 m.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 121. Hiss finns.

Storlek

4 rum och kök. Boarea ca 116m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

OwnIT OwnIT

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 121 i Brf Våghalsen 16. Utgångspris 8 950 000 kr. Avgift 2 734 kr/mån. inkl bredband 1000 Mb/s och grundutbud kabel-TV. Övrig driftkostnad 671 kr/mån, varav:
Annat: 271 kr
El: 200 kr
Försäkring: 200 kr

Driftkostnad enligt schablon, "annat" avser kostnad för gas.
Andel i föreningen är: 4.62676%. Andel av årsavgiften är: 4.056%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Energiförbrukning: 159 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2009-11-24

Bostadsrättsförening

Brf Våghalsen 16. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Ändringar i planlösning, nedtagning av väggar eller liknande samt renovering av avlopp och el kräver godkännande från bostadsrättsföreningen.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag vilket innebär att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris bostaden försäljes.

Slutlig köpare erhåller en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Säljaren och mäklaren kan inte ansvara för att förändringar i nuvarande planlösning går att genomföra.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Våghalsen 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med mycket goda intäkter från hyreslokaler och låga avgifter. De senaste åren har 6 månader/år varit avgiftsfria. I föreningen finns 35 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och 4 hyresrättslokaler (kontor, frisör, butik och restaurang). Föreningens hus har adresser Sveavägen 55, 57 samt Rådmansgatan 56.

Föreningen förvärvade fastigheten 2000 (äger marken) och har sedan dess genomfört följande renoveringar:
2002 - Stambyte i kök och badrum (2002-2003)
2002 - Elstigare (2002-2003)
2002 - Renovering av fasad
2002 - Renovering av tak
2002 - Renovering av hiss
2002 - Ommålning trappuppgång
2002 - Säkerhetsdörrar installerades
2002 - Ny tvättstuga
2002 - OVK besiktning (2002-2003)
2005 - Fasad mot gården
2005 - Taket
2005 - Fönster mot gården
2005 - 8 balkonger byggdes
2005 - Renovering av innergård med nytt bjälklag
2010 - Balkonger mot gård byggdes
2016 - Fönsterrenovering
Inga större renoveringar planeras.

Föreningen har en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren, tillgänglig med hiss. Tvättstugan är mycket rymlig och utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och två torkskåp.

I källaren finns också ett trevlig gym samt samlinglokal/festlokal.

Det finns även gemensam innergård med loungegrupper, utemöbler och grill.

Överlåtelseavgift

1163 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

465 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb