>

Vasastan Sveavägen 129, 4tr

  • 2 rum och kök, varav 1 sovrum
  • Boarea 66 kvm
  • Byggår 1929
  • 5 195 000 KR
    eller högstbjudande
  • Avgift 1972 kr/mån

Utsökt sekelskiftestvåa (MÖJLIG 3:a) med öppen spis och utsikt mot Vanadislunden!

Välkommen till en fantastiskt stilfull och charmig 2:a 66 kvm, insynsfri och varsamt moderniserad, med öppen spis och välbevarad sekelskifteskaraktär.

En mycket fin 2:a på luftiga 66 kvm finns nu tillgänglig i utsökt läge nära Norrtull och Hagaparken, lugnt och tyst men samtidigt nära city och stadspulsen. Bostaden präglas av mysig äldre charm kombinerat med fräsch, modern och välrenoverad interiör. Värt att lyfta fram är också att bostaden är helt insynsfri, och även ovanligt tyst och sval på sommaren tack vare de bastanta väggarna.

Planlösningen är mycket genomtänkt och praktisk, med funktionellt separat kök och härligt stort vardagsrum med öppen spis. Den äldre karaktären syns i ett flertal fina originaldetaljer som spröjsade fönster med djupa fönsterbänkar, utsökta originaldörrar, generös takhöjd och inte minst det platsbyggda serveringsskåpet i gången till köket.

Interiören är varsamt och smakfullt renoverad med bland annat nya garderober och tapeter i sovrummet, nymålade väggar i vardagsrummet, nytapetserade/nymålade väggar i köket som också fått ny spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Badrummet är helkaklat. Golven är original trägolv i sovrummet, vacker original fiskbensparkett i hall och vardagsrum, lutat trägolv i kök och serveringsgång samt klinker i badrummet.

Till bostaden hör ett stort källarförråd på cirka 1,5 x 3 m med hyllor. Föreningen har en trevlig gemensam gård som de boende kan använda, i övrigt finns barnvagnsrum, cykelrum och föreningslokal. P-platser finns att hyra. Mer information om föreningen finns på https://mjolner.bostadsratterna.se.

Här får du sätta bo i en väldigt trevlig hörna av innerstan, utanför den mest livliga stadskärnan och samtidigt med närhet till allt Stockholm har att erbjuda. Inom gångavstånd finns allt från mataffärer som utmärkta Ica Vanadis, till ett stort och varierat utbud av caféer och krogar, exempelvis Norra Brunn, Bistrot Paname och Hard Rock Café.

Trevliga grönområden i närheten är förstås Vanadislunden med bad, men det går även snabbt att cykla eller promenera till Hagaparken och Brunnsviken där det finns både bad på sommaren och motionsmöjligheter hela året.

Kommunikationerna är smidiga tack vare närheten till både bussar och t-bana. Stomlinje 2 når du på ett par minuter och till Odenplan där du har t-bana, pendel och flera busslinjer tar det cirka 10-15 minuter att gå. På bara 20-30 minuter promenerar du bort till nöjeslivet kring Stureplan och city. Med bil är du snabbt ute på E4, E20 och E18.

Välkommen till en stor, härlig och charmig tvåa med magnifik interiör, fri utsikt mot Vanadislunden och fin originalcharm i lugnt läge nära allt!


PLANLÖSNING:

HALLEN är ett välkomnande och yteffektivt kapprum med mycket plats för klädavhängning och förvaring. Interiören är ljusgråa väggar till det gedigna parkettgolvet i original.

BADRUMMET är rymligt och stilrent, helkaklat i vitt inklusive klinkergolvet. Ytan är väl tillvaratagen med wc i det lilla hörnet och badkar i den större delen. Här finns även en snygg och rejäl tvättställsmöbel med hela fyra skåp, samt en stor väggspegel. I taket sitter infällda spotlights.

KÖKET är enastående fint renoverat med elegant skåpinredning, robust bänkskiva och både kyl, frys och diskmaskin integrerade. Köket är också nyligen tapetserat och målat, även spis, ugn, köksfläkt och diskmaskin är nya. I köket ryms en matplats för 4 personer. Köksgolvet är nyligen slipat och lutat, det finns också en tillbyggd hylla. Interiören matchar väldigt fint serveringsgången utanför, med stora inbyggda och utsirade skåp som ger massor av extra förvaringsplats.

VARDAGSRUMMET öppnar upp i en underbar sällskapsdel där det vackra parkettgolvet får synas ordentligt samtidigt som det ger gott om utrymme för soffa, fåtöljer, hemmabio med mera. Allt i ett vardagsrum med känsla av "salong", med frikostigt ljusinsläpp och sofistikerat ljusgråa väggar. I hörnet tronar en inbyggd öppen spis som ger en mysig atmosfär till både vardagsavkoppling och umgänge med vänner.

SOVRUMMET är ett luftigt och ljust master bedroom, med bra plats för både dubbelsäng och andra möbler. Här har gamla garderober bytts ut mot nya och en äldre tapet har rivits ut och ersatts av en väl vald mönstrad fondtapet. Interiören passar perfekt till det bevarade trägolvet i original.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Bostaden:
Sovrum: Bytt ut garderober, rivit bort gammal tapet och satt in ny. Vardagsrum: Målat och fixat väggar Kök: Tapetserat och målat väggar. Bytt spis, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Golvet är nyligen slipat och lutat. Hylla är tillbyggd.
Fastigheten:
2017 renovering tvättstuga
2017 Automatisk hissdörr Vanadisvägen
2011 renovering av trapphus inklusive installation av säkerhetsdörrar
2011 fönsterrenovering
2005 hissrenovering
2001/2002 stambyte
1996 fasadrenovering, nedre del målad 2015
1996 takrenovering, ommålning 2016
1995 vindar gjordes om till boyta
1995 byte av elstigar

TV- och internetanslutning

ComHem

Övriga byggnader

Källarförråd. Gemensam innergård med trädgårdsmöbel och grillplats.- Cykelförråd- Barnvagnsrum -Samlingslokal- Bastu i källaren (renoveringsbehov) Tvättstuga med två tvättmaskiner och ett torkskåp.

Ekonomi, månadsavgift

i Brf Mjölner 1. Eller högstbjudande 5 195 000 kr. Avgift 1 972 kr/mån. Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften. Övrig driftkostnad 1 102 kr/mån, varav:
Annat: 200 kr
El: 500 kr
Försäkring: 402 kr

"Övrigt" avser kostnad för internet
Andel i föreningen är: 2.369%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Utförd
Datum: 2018-04-22

Bostadsrättsförening

Brf Mjölner 1. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb