• Övre plan
  • Entréplan

Landsnora Storbergsliden 12

  • 6 rum, varav 4-0 sovrum
  • Boarea 223 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan.
  • Byggår 1993
  • Tomtarea 1326 kvm
  • 13 750 000 KR

Välkommen till en unik villa med 6 rum på 223 kvm, fantastisk arkitektur, samt veranda och terrass i högt läge med utsikt över Edsvikens vattenspegel.

Redan exteriören och formen visar att den här villan är något speciellt, med dess häftiga symmetriska form i två plan, med flyglar, snedtak och balkonger på båda sidor. Lägg till det sagolika läget högt upp med milsvid sjöutsikt, och du har hittat ett hem där du kan checka av allt på önskelistan.

Villans unika och spännande arkitektur är skapad av danske arkitekten Henry Haubro Nielsen, och omfattar 6 rum på 223 kvm i en underbart luftig miljö med generös takhöjd och lätt åtkomst till de två terrasserna mot vattnet. Dessutom finns två balkonger på övervåningen, tillhörande varsitt sovrum. Tillsammans ger de fyra uteplatserna solläge mot öster, söder och väster. Nedre terrassen har infravärme vilket gör att man kan mysa här med grillkvällar och uteliv under en lång säsong.

Hela den södra sidan av huset består av glaspartier ända upp till nock vilket ger ett massivt ljusinsläpp och magnifik sjöutsikt från soluppgång till solnedgång från båda våningarna. Här kan du se fram emot att kunna njuta av alla tänkbara skådespel, från solens glitter i vattnet till dimma, månsken, skridskois, vattensporter och kanske utsikt över den egna båten, samtidigt som huset ligger väldigt insynsskyddat och privat.

Planlösningen ger tillsammans med takhöjden en underbar känsla av luft och rymd. Både vardagsrummet och övre allrummet omges av glaspartier som ger maximalt med ljusinsläpp och utsikt. Båda sällskapsrummen är härligt vidsträckta, vardagsrummet har en välplacerad öppen spis och spiraltrappan mellan våningarna bidrar till den öppna känslan. De nedre sovrummen har varsitt sovloft vilket ger massor av plats för andra möbler.

Arkitekturen både utanpå och inuti är elegant och samtidigt ombonad, med gedigna och fina material som ljusa limträbalkar som ger egen karaktär. Huset har också ett flertal påkostade och smarta detaljer som den integrerade förvaringsmöbeln för tv, glas och porslin, exklusivt Poggenpohl-kök och platsbyggd förvaring i båda nedre sovrummen, övre allrummet och master bedroom.

Villan är i ypperligt skick, totalrenoverad 2000-2001 och flera renoveringar har gjorts de senaste åren; övre sovrum 2015, ny tvättstuga och bergvärme 2018, robotgräsklippare 2017, fiberinstallation 2019. Golven är klinker i hall, vardagsrum, nedre badrum och tvättstuga, bihara-sten i övre badrummet och trägolv i alla andra rum. Hela entréplanet har vattenburen golvvärme och övre badrummet har elvärmegolv.

Tomten är plan och lättskött, med bra plats för lek och bollspel. Värd att nämna är också den rymliga lekstugan, ett utmärkt lekutrymme och perfekt som cykelförråd på vintern. Till huset hör i övrigt både garage för 1-2 bilar samt en carport, garaget har fas-3-el installerat.

Förutom att huset i sig är en fröjd att bo och leva i, får familjen här ett superbt läge med gångavstånd till nästan allt man behöver av service och aktiviteter: Nere vid vattnet väntar Edsvikens strandpromenad och bad, båtbrygga, skridskois på vintern och åt nordost är det nära till stora grönområden för motion av olika slag, samt till Rösjön.

Närheten omfattar även bra förskolor och skolor, bland annat Gärdesskolan (förskoleklass -åk 9) och det populära Rudbecksgymnasiet. Edsbergs slott och Edsbergsparken är trevliga utflyktsmål inom promenadavstånd och det är nära till simhall, gym, bowling, tennisbanor och badmintonhall, friidrottshall och ishall.

Service som mataffär med mera finns i Edsbergs centrum som har Ica-butik, konditori, pizzeria med mera. När du vill unna dig att äta ute är Edsbacka Värdshus ett fint alternativ, du behöver med andra ord inte åka in till stan för att gå på restaurang. Ytterligare ett flertal restauranger finns inom gång- och cykelavstånd. Större shoppingutbud finns i Sollentuna, Täby och Kista.

I området går buss 607 till bland annat Sollentuna station där du har pendeln som snabbt tar dig till Stockholms city. Samma buss går även till Danderyds sjukhus där det finns t-bana, och Karolinska sjukhuset.

Välkommen till en verkligt unik villa, arkitektritad och häftig med södervänd terrass och veranda, underbar sjöutsikt och smarta, snygga lösningar för maximal livskvalitet!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

I HALLEN välkomnas du direkt in i entrévåningens centrum, med den öppna spisen och den fantastiska utsikten i blickfånget. Hallen utgör samtidigt ett bra kapprum med gott om utrymme för klädavhängningsmöbler. Hela sällskapsdelen inklusive köket har ett tilltalande klinkergolv. Väggarna är målade i en ljusgul nyans.

VARDAGSRUMMET är magiskt med sina omgivande glaspartier runt nästan hela rummet, som ger en total öppenhet och närkontakt med trädgården, terrassen och sjöutsikten. På båda sidor av mittensektionen är rummet öppet upp till övervåningen med dubbel takhöjd, och den centralt placerade öppna spisen har en stilfull form. Här har familjen vidsträckta sällskapsytor i en miljö som inbjuder till både fest och vardagsmys, med matsalsdel vid köket och en stor loungedel. I loungedelen finns en elegant inbyggd väggförvaring bakom snygga luckor, med plats för både tv och finporslin med mera. Ett smart sätt att skapa mer golvyta då du inte behöver ha någon bänk eller hylla för hemmabio-prylarna.

KÖKET är påkostat och mycket smakfullt inrett med snickerier från Poggenpohl, arbetsbänkar från ASA Sten och exklusiv maskinpark från Gaggenau (spis, fläkt, frys, ugn och mikro), diskmaskin (upphöjd) och inbyggd kaffemaskin från Miele, samt ett stort hörnkylskåp från norska Norcool. Allt är från totalrenoveringen 2000. Skåpinredningen är väl vald med både trä och vitt, samt blått kakel som ger en färgaccent. Arbetsbänkarna sträcker sig runt tre sidor inklusive en bardisk där gäster kan slå sig ner för lite tilltugg innan middagen.

VERANDAN utgör ett stort trädäck rakt mot söder, insynsskyddat och samtidigt med fri utsikt över Edsviken. Verandan har även öppen utsikt mot öster och sydväst. Trädäcket är vidsträckt med plats för både grill och matbord. Den övre terrassen ger tak till den här uteplatsen som därmed kan användas i alla väder. Dessutom finns infravärme installerat vilket ger möjlighet att nyttja verandan från tidig vår till långt inpå hösten. Runt huset löper också trätrall från entrésidan till verandan.

SOVRUM 1 och SOVRUM 2 sträcker ut sig på varsin sida om entrén, båda med ljusinsläpp från tre håll. Båda rummen har gott om plats för skrivbord med mera och mysigt sovloft som nås via en trappa med inbyggd förvaring. Sovrummen har även snedtak med frikostig takhöjd ända upp till nock.

BADRUMMET har ett ljust klinkergolv och helkaklade vita väggar. Inredningen omfattar rejält med förvaringsplats i en frikostig mintgrön skåpvägg inklusive tvättställ och vägghängd wc. Badrummet har duschhörna och vädringsfönster. Det vita skåpet ingår inte.

TVÄTTSTUGAN är totalrenoverad 2018 och utgör en ovanligt lyxig tvättavdelning med snickerier från Tibrokök, svart klinkergolv och svart bänkskiva samt infälld belysning. Här finns även bergvärmepumpen från Nibe (2018). Tvättmaskin och torktumlare kommer från Miele och det finns även ett torkskåp från Electrolux.

Övervåning

ALLRUMMET är ett stort extra sällskapsrum med snedtak och takfönster, luftig takhöjd och utsikt genom höga fönsterpartier ut mot vattnet. Här får du sjöutsikten från högre höjd i ett underbart rum där du under mörka kvällar kan blicka upp mot stjärnhimlen eller sitta och betrakta ljusen från områdena runt omkring och på andra sidan vattnet. Öppningen ner till vardagsrummet ger en trevlig kontakt mellan våningsplanen, och gör det enkelt att hålla lite koll på barnen när de leker häruppe.

TERRASSEN är övervåningens egen uteplats, nästan lika stor som den nedre verandan, med suverän utblick över Edsvikens vatten och långt bort över horisonten. Här har många nyårsfyrverkerier både avnjutits och kommer att kunna avnjutas. Terrassens glasräcke runt alla sidor ger helt fri och ostörd sikt åt alla håll på den här uteplatsen där man gärna kopplar av i vilstolar och sköna loungemöbler, från morgon till kväll.

SOVRUM 3 är husets master bedroom, med egen ingång till badrummet och stilren interiör med vita väggar och träpanel i taket. Rummet är väl tilltaget för att rymma flera möbler förutom dubbelsäng, och har sin balkong mot väster och kvällssolen.

SOVRUM 4 är lika stort som master bedroom - ett bra tonårsrum med rejäl storlek och egen balkong med morgonsol från öster. Väggarna är vita och rummet har ljusinsläpp från två håll. Båda övre balkongerna har trägolv och träräcke i vitt, samt plats för bord och ett par stolar.

BADRUMMET är påkostat och praktfullt med inredning från Geco. Interiören omfattar två handgjorda handfat i Bihara-sten på varsin sida om badkaret, med sofistikerade tvättfatkranar och underskåp från italienska Boffi. Badkaret och väggen bakom tvättställen pryds av vackert mosaikkakel, övriga väggar liksom golvet är av samma Bihara-sten som handfaten. Badrummet har också en separat duschhörna med glasvägg, samt flera väggskåp som matchar interiören.

Fakta

Typ

Sollentuna - Loggen 6. - 1 ½ plan. Byggår: 1993.

Storlek

Boarea ca 223m². 6 rum, varav 4-0 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

1 ½ plan.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Utv. plåtarbete: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (NIBE F1255-12CU)

TV- och internetanslutning

Markbundet och Viasat SEOM stadsnät

Ekonomi

13 750 000 kr. Taxeringsvärde: 9 247 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 4 247 000 kr. Värdeår 1993.

Total driftkostnad 32 554 kr/år, varav:
El: 18 439
Försäkring: 8 323
Renhållning: 891
Sotning: 205
Vatten/avlopp: 4 696

Kostnaden för el innefattar även kostnaden för uppvärmning.
Uppgifter om driftskostnaderna kommer från säljarna.

Uttagna pantbrev om 5.815.000 kr.

Energideklaration

Energiprestanda: 99 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2019-08-15

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Rymligt garage för 1-2 bilar (inre bredd 4,6 m). Generös takhöjd vilket utnyttjas med ett svävande loft för förvaring.
Garaget rymmer även två separata mindre förvaringsrum under ett förvaringsloft som nås via trappstegsmöbel med inbyggd förvaring. Här finns även en arbetsbänk med förvaring.

Carport.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser

Stadsplan (1985-10-24) Tomtindelning (1973-11-13)

Planlösning

Övre plan
Entréplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb