>
  • Säljarens sommarbild
  • Planlösning

Solängen Solängsvägen 140

  • 4 rum, varav 3-0 sovrum
  • Boarea 117 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan.
  • Byggår 1968
  • Tomtarea 408 kvm
  • 5 200 000 KR

En minut från Norrviken väntar denna trevliga villa, unik för området, med friköpt tomt, suverän planlösning och stor altan i perfekt sydvästläge.

Nu finns chans till en mycket fin enplansvilla med 4-5 rum på 117 kvm, med genomtänkt planlösning som tar tillvara varje kvadratmeter maximalt. Bostaden är speciell då den ligger i ett lugnt, tryggt och socialt radhusområde men är en fristående villa som det bara finns två av i området. Den har därför en extra stor tomt och trädgård bl.a. med plats för två rejäla förråd.

Ett sammanhållet plan gör hela livet enkelt och samlat, och huset har ett mycket stort vardagsrum som med fördel kan delas av för att skapa ett fjärde sovrum om man så vill. De tre befintliga sovrummen ligger avskilt på ena gavelsidan medan köket är bra placerat i mitten och blir ett naturligt centrum i huset.

Baksidans altan är väl tilltagen och har optimalt solläge mot sydväst. Här ryms både matbord, grill och loungemöbler på en uteplats som nås från både vardagsrum, kök och master bedroom. Allt i ett ogenerat läge mot en mysig trädgård på baksidan. Pergolan över altanen byggdes 2019 och i dess hörnspaljéer klättrar clematis, kaprifol och vindruvor. I rabatten växer bland annat akleja, flera sorters pioner, lavendel, mynta och timjan. Trädgården ramas in av en hög och lång syrénhäck i öst, en Spirea i söder och flera äppelträd och olika sorters bärbuskar.

I hjärtat av huset finns det stora härliga duschrummet som inkluderar tvättstuga och groventré som är praktisk när man kommer hem med blöta eller leriga barn. Här behöver man inte sköta tvättbestyr och annat i en mörk källare utan allt sådant finns mitt i huset. Dessutom finns ytterligare ett badrum vilket är praktiskt för en stor familj och när man har gäster.

Huset är i utmärkt skick och renoverat med ett flertal åtgärder de senaste åren. 2015 byttes alla fönster, 2014 renoverades entré, hall och kök, 2013 badrum och tvättstuga. 2017 fick huset ett nytt altandäck, 2015-2017 målades fasaden. Interiören är fräsch och ljus, med parkettgolv i vardagsrummet, hallen och köket, laminatgolv i sovrummen samt klinker i badrummen. Golvvärme finns i hall och badrum.

Tomten på dryga 400 kvm är en lagom stor trädgård som är lätt att underhålla. Två fristående förråd ger gott om förvaringsplats för verktyg, utemöbler med mera. På baksidan finns fina stenläggningar och rabatter. Huset har en parkeringsplats precis utanför dörren, vilket underlättar när man kommer hem efter storhandling, med barn etc. Det finns även gott om p-platser för besökare. Garaget ligger precis i anslutning till huset.

Villan ligger på en liten och lugn gata eftersom det är en återvändsgränd. Det gör att området är mycket sparsamt trafikerat. Solängen gör också verkligen skäl för sitt namn, då det får mycket sol och värme på sommaren. Då är det perfekt att ha en luftvärmepump som kan ställas in som air condition och en minuts promenad ner till Norrviken där det finns en härlig strand för barnen! På vintern är Norrviken en superfin skridskosjö med plogad isbana.

För friluftsliv och motion har du naturreservatet Törnskogen bara ett par minuter från ytterdörren, bara att snöra på sig löpar- eller vandringsskor och ge sig ut. Vardagspusslet underlättas också av att det är mindre än fem minuters promenad till Vaxmoraskolan (F-6), och nära till flera bra förskolor. Till Lidl promenerar du på en kvart och till Edsbergs centrum eller Häggviks handelsplats och pendelstation på 20 minuter. Närmaste busshållplats är tio minuter bort.

Välkommen till en unik villa för området, friköpt och mycket sällskaplig med enormt vardagsrum, solig altan och önskeläge en minut från Norrvikens vatten!

PLANLÖSNING:

HALLEN välkomnar in i en bra entrédel med ljusröda väggar och svart klinkergolv med golvvärme. Entrédelen öppnar sedan till en inre hallgång med access till alla rum. Inre hallen har parkettgolv samt väggar målade i en olivgrön nyans. I gången mot vardagsrummet finns tre inbyggda garderober.

KÖKET är smakfullt renoverat 2014 och har praktisk skåpinredning med vita luckor samt bänkskivor i massivt trä. Inredningen omfattar även en separat arbetsbänk/köksö med extra väggskåp ovanför. Köket rymmer en bra matplats till vardags, och har även utgång till altanen vilket gör det enkelt att duka ut frukost eller middag på sommaren. Väggarna är vita liksom kaklet ovanför arbetsbänken.

VARDAGSRUMMET är fantastiskt vidsträckt och spatiöst, med underbart ljusinsläpp från glaspartierna mot altanen och den soliga baksidan. Här får familjen rejält med ytor för avkoppling och plats för stora sköna sittgrupper, hemmabio och eventuellt matsal, i en inbjudande sällskapsdel med snyggt parkettgolv och vita väggar. Storleken gör det fullt möjligt att dela av hörnan mot framsidan till ett fjärde sovrum eller arbetsrum, och fortfarande ha kvar ett rejält vardagsrum.

ALTANEN byggdes ny 2017 och är ett väl tilltaget trädäck som löper längs större delen av baksidan, med utrymme för både en stor matgrupp och vilstolar med mera. Solläget är perfekt mot sydväst. Spaljén byggdes 2016 och altanen har även ett murparti, förberett som grillplats. En grind leder ut till en gångväg mellan husen.

SOVRUM 1 är ett luftigt master bedroom med mycket ljusinsläpp tack vare fönster åt två håll, samt glasdörr ut till altanen — en trevlig sak på sommaren då du kan gå ut och möta solen på morgonen, eller avsluta dagen med en stunds avkoppling under kvällshimlen. Rummet har en hel inbyggd garderobsvägg och utanför rummet finns ytterligare ett par garderober. Väggarna pryds av en diskret ljus tapet.

SOVRUM 2 är ett fint barnrum med gott om plats för både säng, skrivbord med mera, ett mittenrum närmast master bedroom, lämpligt för minstingen. Interiören är laminatgolv och ljusa tapeter.

SOVRUM 3 är ytterligare ett ljust och bra sovrum, något större än mittenrummet och inrett med ljusa väggar och laminatgolv. Fönstren i alla sovrummen vetter mot den lugna gavelsidan och inte mot gatan.

DUSCHRUMMET är kombinerat med tvättstuga i ett praktiskt och rymligt utrymme med klinkergolv med golvvärme samt helkaklade väggar. Duschhörnan har vikväggar i glas, tvätthörnan har arbetsbänk ovanför tvättmaskinen och det finns ytterligare en arbetsbänk med tvättho och förvaring. Groventrén mot framsidan är bekväm när man kommer hem med blöta barn eller när man varit ute på träningsrunda och direkt vill hänga av sig och duscha.

BADRUMMET är fräscht och elegant med blåmelerat klinkergolv med golvvärme samt matchande ljusare helkaklade väggar. Badkar finns förutom wc och stort spegelskåp. Det finns även ett vädringsfönster. Både badrum och dusch/tvättstuga renoverades 2013.

Fakta

Typ

Sollentuna - Solbacken 36. - 1 plan. Byggår: 1968.

Storlek

Boarea ca 117m². 4 rum, varav 3-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

1 plan.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Trä / Kalksandsten. Takbeklädnad: Papp. Fönster: 3-glasfönster isoler (2015). Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el / luftvärmepump (2012)

TV- och internetanslutning

Sollentuna Stadsnät

Uteplats

Stor trallagd altan med pergola (2016)

Övriga byggnader

Två friliggande förråd

Ekonomi

5 200 000 kr. Taxeringsvärde: 4 861 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 1 836 000 kr. Värdeår 1968.

Total driftkostnad 34 008 kr/år, varav:
El: 16 155
Försäkring: 4 826
Renhållning: 1 600
Samfällighet: 7 500
Vatten/avlopp: 3 927

Uppgifter om kostnaderna enligt säljarens uppgifter.

Samfällighetens ändamål är för områdets vägar, ledningar för vattenförsörjning och el samt belysning, grönområden, centralantenn för radio och TV, garage och parkeringsplatser.

Energideklaration

Energiförbrukning: 92 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2012-05-03

Övrigt

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Garage i länga

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Törnskogen GA:1

Planbestämmelser

Tomtindelning (1968-02-13) Stadsplan (1967-07-17) Stadsplan (1966-03-14)

Planlösning

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb