• Entréplan
 • Övre plan
 • Alternativ planlösning

Silverdal Sländstigen 36

 • 6 rum, varav 4-0 sovrum
 • Boarea 160 kvm
 • Biarea 9 kvm
 • Byggnadstyp 2 plan.
 • Byggår 2008
 • Tomtarea 422 kvm
 • utgångspris
  10 500 000 KR

Ett hem i önskeläge på en gavel mot skogen, med flera soliga uteplatser och närhet till Edsvikens vatten och grönområden. Här upplever du känslan av att ha skogen som din egen trädgård, och samtidigt närhet till service och småstadskänsla i Silverdal. Denna villa med 6 rum på 160 kvm har hög kvalitet och standard, och inte minst ligger den fantastiskt fint med sitt gavelläge och trädgård ut mot en allmänning med skog.

Planlösningen är optimal och tar tillvara varje centimeter av huset. Här får familjen ett välplanerat hem med stora öppna sällskapsytor nere och fem väl tilltagna rum uppe, vilket ger hela fyra sovrum och en mysig extra sällskapsdel i allrummet.

Hela bostaden får ett härligt generöst ljusinsläpp tack vare många och stora fönster, med underbar utsikt mot skogen. På sommaren utökas sällskapsytorna med soliga uteplatser för avkoppling, grillkvällar och lata dagar i solen. Baksidans stora veranda är extravagant med inbyggt spabad medan framsidans altan passar perfekt för långa frukostar med morgonsol.

Interiör och materialval är genomgående av hög standard och i gott skick, med väl valda fondtapeter och elegant köksinredning, klinker i hall, badrum och tvättstuga samt ekparkettgolv i övriga rum. Till huset hör en carport med plats för en bil och på uppfarten ryms ytterligare en bil.

Förutom det fina läget mot skogen ligger huset väldigt lugnt och barnvänligt, på en gata utan genomfartstrafik och med närhet till allt man behöver. Ner till Edsviken med bad och strandpromenad är det bara omkring 900 meter, i de närliggande grönområdena väntar fina motionsspår för löpning och skidåkning, och det är bekvämt gångavstånd till flera bra förskolor och skolor. Närmaste förskola ligger bara 400 m bort, liksom Silverbäckens skola. Till Futuraskolan International är det 800 m och till Utbildning Silverdal 1 km. Alla tre omfattar hela grundskolan, F-9.

För barnen finns en bra pulkabacke i närheten, Silverdalshallen är en inomhushall för innebandy med mera. Trevliga utflyktsmål för hela familjen är Ulriksdals slott och handelsträdgård, och Lillstugan är en anrik och populär krog i området. Service som täcker vardagsbehoven finns kring Silverdals torg 1 km bort, där du hittar både matbutik, gym, café, restauranger, frisör och inredningsbutik. I Sollentuna Centrum och Kista finns all tänkbar shopping.

Gott om kommunikationsalternativ förenklar tillvaron, förutom pendeln från Sollentuna eller Helenelund finns flera busslinjer i området. Bara 750 meter bort går pendlarbussarna 516 och 526 till och från Sergels torg på vardagar, buss 607 går till Sollentuna C och Karolinska sjukhuset, buss 178 går till Danderyds sjukhus där du har t-bana. Buss 178 kan du ta till Helenelunds centrum och pendeltågsstation.

Missa inte chansen till ett av Silverdal absolut bästa lägen - en villa med premiumkänsla och stora soliga uteplatser i helt ostört läge!

Entréplan

HALLEN är ett välkomnande och praktiskt kapprum med svart klinkergolv, vita väggar och trevlig öppenhet mot köket och vardagsrummet direkt när man kommer in. Entrédelen har bra plats för klädavhängning.

BADRUMMET har svart klinkergolv och helkaklade vita väggar. Duschhörnan har vikväggar i glas och badrumsmöblerna omfattar en praktisk tvättställskommod och en stor väggspegel.

TVÄTTSTUGAN är bra placerad innanför köket och är väldigt yteffektiv, med stor arbetsbänk ovanför maskinerna, tvättho och frikostig förvaring i överskåp. Tvättstugan har klinkergolv precis som badrummen, samt vitmålade väggar.

KÖKET är mycket smakfullt och elegant, med optimal utformning som ger både mycket förvaringsplats och rejäla arbetsytor i vinkel. Samtidigt är köket väldigt luftigt tack vare öppenheten mot både vardagsrummet och hallen. Skåpinredningen är i snygg design med överskåp i trä och vita underskåp med ekkantslist. Maskinparken är modern med spishäll och fläkt, kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i bra arbetshöjd. Svart kakel pryder väggen ovanför arbetsdelen. Matplatsen vid framsidans fönster inramas av en mönstrad fondtapet.

VARDAGSRUMMET öppnar upp i ett sagolikt sällskapsrum som flödar av ljus från höga fönsterpartier längs hela baksidan. Genom alla fönster har du en makalös utsikt mot verandan och skogen bakom, i helt insynsfritt läge. Då vardagsrummet utgör halva entréplanet har du här vidsträckta ytor för soffor, fåtöljer, hemmabio och även matsalsdel eller musikhörna. Allt i en inbjudande och avkopplande miljö för både vardagens familjeliv och umgänge med släkt och vänner. Vardagsrummet har vita väggar samt en fondtapet som sträcker sig upp i trapphuset och allrummet uppe.

VERANDAN kommer att bli sommarens "favoritrum" där den sträcker sig ut mot skogen, med fritt läge på gavelsidan. Här ryms allt från grillplats och matbord till loungedel och vilstolar, och i mitten tronar spa-badet för svalkande dopp när solen ligger på. Här får familjen en magnifik uteplats som ger känslan av att skogen tillhör din egen trädgård, med fågelsång och lummig grönska. Spabadet ger möjlighet till svalkande dopp och är härligt att leka i för barnen. På den enda sida där du har grannar sträcker sig en hög spaljévägg som ger insynsskydd.

Övervåning
ALLRUMMET är ett mysigt gemensamhetsrum direkt när du kommer uppför trappan, med sobert gråa tapeter och bra plats för loungemöbler och hemmabio, alternativt passar det bra som barnens lek- och sällskapsrum eller bibliotek. Det kan även skärmas av till ett femte sovrum om man så önskar.

SOVRUM 1 innanför allrummet är underbart ljust och fint med i stort sett en fönstervägg med glas ner till golvet, vilket ger helt öppen utsikt mot baksidan och skogen. En vägg pryds av en läcker fondtapet i det här rummet som är ett alternativt master bedroom.

MASTER BEDROOM är mycket elegant, ljust och luftigt med bra plats för möbler förutom dubbelsäng. Två fönster ger utsikt mot den lugna baksidan och trädtopparna. De flesta kläder ryms i den inbyggda garderobsväggen och en fondvägg med fin tapet ger karaktär till rummet som i övrigt har vita väggar.

SOVRUM 3 är ännu ett väl tilltaget och lättmöblerat rum, här med väggar målade i en läcker blå nyans. Både sovrum 3 och 4 har utsikt mot framsidan.

SOVRUM 4 är ett rymligt barnrum, också med dubbla fönster som ger mycket ljus, samt gott om plats för exempelvis skrivbord förutom säng. Väggarna är målade i varmgrått.

BADRUMMET är stilrent, fräscht och mycket rymligt, dessutom utrustat med både badkar och separat duschhörna med glasdörr. Golvet är svarta klinker och väggarna är helkaklade i vitt. En rejäl vägghängd tvättställskommod tar hand om mycket förvaring och ovanför denna sitter en stor väggspegel, det finns även handdukstork.

Fakta

Typ

Sollentuna - Majestätet 2. - 2 plan. Byggår: 2008.

Storlek

Boarea ca 160m², biarea ca 9m². 6 rum, varav 4-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 plan. Renoveringar:
2019 Ny tvättmaskin
2018 Nytt plåttak på cykelförråd
2016 Hotspring spabad (213x213 cm) samt tapetsering och målning av båda sovrummen mot framsidan
2012 Markarbeten ute med skiffer, träd (silverpil, korallpil & blodbok), bokhäck framsidan, nya planteringar med rhododendron samt utbyggnad av altan på baksida samt staket mot grannen (inkl. spotlights). Nybyggt cykelförråd.
2011 Tapetsering kök, vardagsrum samt hall övre plan
2009 Persienner i två sovrum samt hall övre plan
2008 Isolering av förråd. Stenläggning runt hus, fjärrstyrd terrassmarkis samt 2 markiser på övre plan. På tomten planterades magnolia, en bädd av nävor och en bukettapelhäck på långsidan av tomten mot skogen.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glas isolerfönster. Ventilation: Självdrag och mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv och internet via Sollentunas Fibernät 100 MBIT/S.

Ekonomi

Utgångspris 10 500 000 kr. Taxeringsvärde: 7 411 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 762 000 kr. Värdeår 2008.

Total driftkostnad 36 350 kr/år, varav:
El: 9 500
Försäkring: 6 500
Renhållning: 1 000
Samfällighet: 3 350
Uppvärmning: 11 500
Vatten/avlopp: 4 500

Summa ca 3 029 kr/mån. Kostnad tv och bredband tillkommer. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

För information gällande andel i Sollentuna Majestätet GA:2 vänligen kontakta fastighetsmäklaren.

Sammanställning Bilplats

Carport med plats för en bil samt ytterligare en bil på uppfarten.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Dränering,Tillträde,Takutsprång, 0163-07/83.46

Rättigheter last

Last: Officialservitut Takutsprång, 0163-07/83.40

Gemensamhetsanläggningar

Sollentuna Majestätet GA:2, ändamål: kvartersgatorna släntstigen, varpgränd och lingränd, gatubelysning. Sollentuna Majestätet GA:4 (andel 1/68) ändamål: dagvattensystem, omfattande dagvattenledningar, dagvattenbrunnar och dräneringledning.

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-11-15)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Alternativ planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb