• FASTOUT AB_sländ 12

Silverdal Sländstigen 12

  • 7 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 163 kvm
  • Biarea 9 kvm
  • Byggnadstyp .
  • Byggår 2007
  • Tomtarea 175 kvm
  • 7 950 000 KR

Ett suveränt, påbyggt, terrasshus i 3 plan med 5 sovrum och stor takterrass i väster, soliga uteplatser och grönområden inpå knuten.

Nu finns ett stort boende i Silverdal, alldeles nära grönområden, bad och friluftsliv med bara några minuters promenad till Silverdals torg. Detta unika hus har en påbyggnad med en 3:e våning, vilket gör det perfekt för den stora familjen.

Husets 163 yteffektiva kvadratmeter består av 7 rum varav upp till 5 sovrum och inte mindre än 3 badrum. Hela huset präglas av eleganta materialval såsom klinkers med golvvärme i hall och alla badrum, samt 3-stavig parkett i alla övriga utrymmen. Eftersom huset ligger högre än omgivningen har rummen mycket ljusinsläpp, framför allt på våning 3 med sin takhöjd om upp till 3,3 meter och med fritt läge i öster och väster. Alla 5 sovrum har mörkläggningsgardiner samt markiser.

Huset färdigställdes 2007 vilket innebär att det är i gott skick med modern interiör och maskinpark. Dessutom har huset genomgått flera förbättringar under de senaste åren. Förutom påbyggnaden som gjordes 2013 har fasaden, förråden samt staketet målats 2015 och 2018 målades våning 1 och 2. Påbyggnaden innehåller en fantastisk takterrass samt 2 sovrum och 1 badrum vilket ger möjlighet till separata egna våningsplan för barn och vuxna.

Bostaden har gott om förvaringsutrymmen för dagens behov, både i flertalet garderober, i den stora klädkammaren på plan 2 samt i två separata förråd utomhus om sammanlagt 9 kvm. Till huset hör också en parkeringsplats på gatan i anslutning till huset.

Här får familjen ett ypperligt läge i en lugn hörna av Silverdal, med omtalad "Bullerbykänsla" fin grannsämja i området. Inte minst finns naturen runt hörnet, inklusive badplatser och motionsspår. Edsviken erbjuder förutom bad även möjlighet till paddling och på vintern skridskoåkning. Längs strandpromenaden väntar fina strövtåg till exempelvis Ulriksdals trädgårdscafé och trädgårdsbutik samt Ulriksdals värdshus och slottscafé.

Livspusslet blir enkelt tack vare gångavstånd till förskolor och skolor, och kring Silverdals torg finns både en mindre mataffär, café, ett par restauranger, gym och frisör. Större handelsplatser når du snabbt med cykel eller bil, exempelvis Sollentuna, Kista och Mall of Scandinavia.

Kommunikationerna är smidiga nästan oavsett vart du ska. Jobbar du i stan tar du pendlarbussen som går mellan Rådanvägen och city varje vardag och som tar ca 30 minuter. Eller så cyklar du milen in till centrala Stockholm på en halvtimme. Det går även bussar till Mörby, Kista och Helenelund för anslutning till t-bana eller pendeltåg. Med bil når du Norrtull på 5 minuter och Arlanda på 20 minuter.

Välkommen till ett enastående läge i Silverdal, i en bostad som har allt man kan önska av rum och sällskapsytor ute och inne, samt närhet till natur och service!

PLANLÖSNING

Entrévåning

UTEPLATSEN på framsidan framför ytterdörren är stenläggning skyddad från tre håll. Ytan är generös med plats för utemöbler. I anslutning till uteplatsen finns ett praktiskt fristående förråd om 4,5 kvm.

HALLEN är ljus och välkomnande. Det gråa klinkergolvet har golvvärme vilket ger en skön värme för kalla fötter. Hallen rymmer ytterkläder och längs ena väggen längre in döljer sig rymliga garderober bakom spegelskjutdörrar,

BADRUMMET är helkaklat i vitt med grått uppvärmt klinkergolv samt handdukstork. Längst in finns en takdusch bakom eleganta duschväggar. Handfatet har en praktisk kommod med välbehövlig förvaring.
Den eluppvärmda handdukstorken är en uppskattad detalj när duschen går varm.
Smart förvaring döljs bakom skjutdörrar längs väggen till höger.

KÖKET är ett välplanerat arbetskök i vinkel med generörsa ytor och en smakfull ljus Marbodalinredning från 2008. Maskinparken är från Siemens och utgörs av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och inbyggnadsmicro, samt kyl och frys i rostfritt. Ovanför arbetsbänkarna i granit finns flera snedställda eluttag. Köket har gott om plats för att husera familjens matplats alldeles vid fönstrena.

VARDAGSRUMMET har fina ljusinsläpp och erbjuder frikostiga sällskapsytor för såväl vardagsavkoppling som middagar med släkt och vänner. Här ryms såväl generösa soffor och fåtöljer som matsalsdel med plats för stora tillställningar. På sommaren blir rummet en naturlig förlängning ut till altanen.

ALTANEN som vetter mot öster har ett generöst trädäck. Här finns gott om plats att bjuda vänner till en härlig sommarlunch. Intill altanen finns också ett användbart förråd för sådant som du inte vill förvara inomhus. Elmanövrerad markis finns som nästan täcker hela terrassen. Från altanen leder en trappa ner till gräsmattan som tillhör huset.

Våning 2

SOVRUM 1 med fönster och utsikt mot framsidan, är husets naturliga master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsängen men även andra möbler. Tre fönster i helt olika stilar ger rummet en egen karaktär och ett härligt ljusinsläpp. De tre inbyggda garderoberna ger gott om plats för klädförvaringen.

SOVRUM 2 är kvadratiskt och rymligt med ett stort fönster mot baksidan och trädgården. Rummet, som rymmer både dubbelsäng och skrivbord, har vita väggar.

SOVRUM 3 är ett fint avlångt barnrum, alternativt arbetsrum, också med fönster mot baksidan. Rummet har vita väggar och en garderob i ena änden.

BADRUMMET har samma eleganta stil som på nedre plan och golvvärme under det grå klinkergolvet samt handdukstork. Badkaret i klassisk stil på tassar är en fin och uppskattad detalj. Här finns också husets egen "tvättstuga" med tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens, och en praktisk arbetsbänk.

KLÄDKAMMAREN har gott om plats för förvaring och ligger anslutning till sovrum 2 och 3.

Våning 3

ALLRUMMET är husets mäktiga sällskapsrum med en underbar rymd tack vare takhöjden upp till 3,3 meter. Ljusinsläppet är fantastiskt med fönster även under det höga taket. Ett idealiskt rum för social samvaro med omedelbar närhet till terrassen.

TERRASSEN om drygt 18 kvm har en härlig utsikt över takåsarna och ligger i västerläge, vilket innebär eftermiddags- och kvällssol. En oas där det finns gott om plats att samla familj och vänner för middagar eller mys under ljumma sommarkvällar.

SOVRUM 4 vetter mot trädgården och är rymlig nog att ha plats för en dubbelsäng om det behövs. Det stora fönstret sköter det rikliga ljusinsläppet. Den inbyggda garderoben sköter klädförvaringen.

SOVRUM 5 vetter också mot trädgården och kan även användas som ett avskilt och lugnt arbetsrum. Rummet får sin extra egna karaktär tack vare ett liggande fönster bredvid huvudfönstret.

BADRUMMET är i samma eleganta stil som övriga badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Till höger finns duschhörnan bakom stilrena glasväggar. Handfatet har en rymlig kommod för allehanda förvaring. En praktisk detalj är den eluppvärmda handdukstorken.

Fakta

Typ

Sollentuna - Majestätet 63. Byggår: 2007.

Storlek

Boarea ca 163m², biarea ca 9m². 7 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Renoveringar:
2013 - Påbyggnad 3:e våning.
2015 - Målning fasad, förråd samt staket.
2018 - Målning våning 1 och 2.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: FTX Ventilation.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Fiber (Viasat) Fiber (Alltele)

Ekonomi

7 950 000 kr. Taxeringsvärde: 6 655 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 766 000 kr. Värdeår 2009.

Total driftkostnad 40 700 kr/år, varav:
Annat: 4 260
El: 10 176
Försäkring: 8 004
Renhållning: 1 918
Uppvärmning: 11 982
Vatten/avlopp: 4 360

Posten övrigt avser samfällighetskostnad. Kostnad för TV/Internet tillkommer. Uppgifterna kommer från säljarna.

Energideklaration

Energiförbrukning: 75 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2019-03-01

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Parkering framför huset.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Tillträde, Takutsprång, 0163-07/83.5

Rättigheter last

Last: Officialservitut Tillträde, Takutsprång, 0163-07/83.6

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:2, (andel 1/62, Kvartersgatorna sländstigen, varpgränd och lingränd, gatubelysning) Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:4 (andel 1/68, ändamål : Dagvattensystem, omfattande dagvattenledningar, dagvattenbrunnar och dräneringsledning) Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:5 (andel 1/34, ändamål: Parkering)

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-11-15)

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb