>
  • Övre plan
  • Suterrängplan

Edsberg - Landsnora Skoldalsvägen 31

  • 6 rum
  • Boarea 186 kvm
  • Biarea 45 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med suterrängvåning.
  • Byggår 1976
  • Tomtarea 983 kvm
  • 10 900 000 KR

En helt ombyggd och redesignad villa med 6 rum, pool och bastu samt solig och vacker trädgård, väntar i eftertraktat läge med solig tomt.

Nu finns möjlighet till en unik och mycket påkostad villa, ombyggd näst intill från grunden, med bästa solläge och gott om bekvämligheter som relaxdel, pooldäck, öppen spis och frikostiga förvaringsutrymmen. Allt i ett hem med rejält stora rum och flera väldigt spatiösa, öppna sällskapsytor för ett rikt socialt liv.

Stora fönster ger en ljus och solig innemiljö och tomten har ett högt, fritt läge där du alltid har sol någonstans från tidig morgon till sen kväll. Uteplatser runt hela huset - från pooldäck och altan till balkong längs hela framsidan - ger möjligheter till sköna frukoststunder, sol och bad kring poolen under dagen och sedan långa mysiga eftermiddagar och kvällar med familj och vänner på altandäcket. Trädgårdens baksida ger känslan av att vara alldeles själv, långt från grannar och trafik.

Villan är ursprungligen byggd 1976 men har fått en total makeover som gjort huset näst intill som nytt, med modern och mycket hög standard vad gäller såväl interiör och ytor som bekvämligheter och driftsekonomi. Förvandlingen har genomförts av noggrant utvalda och kunniga hantverkare vilket innebär högsta kvalitet från grunden till de små detaljerna.

Resultatet är en bostad som har allt att önska av sociala rum både uppe och nere, fyra rymliga sovrum och inte minst ett inspirerande och härligt kök med maximal elegans och funktion. Vardagsrum, kök och matsal är samlade i en mycket väl tilltagen öppen umgängesdel med fantastisk rymd och plats för mycket gästfrihet.

Två badrum samt en separat toalett är praktiskt både till vardags och när man har gäster, alla är dessutom inredda för att vara njutbara att vara i, vart och ett med påkostad design och utvalt badrumsmöblemang. Relaxdelen är förstås extra lyxig med bastu och bubbelbadkar. Villan har även riktigt bra förvaringsutrymmen och välinredda garderober i alla rum, samt ett stort varmförråd och gott om extra ytor i garaget.

Interiören är genomgående stilren och elegant, extra påkostad i kök och badrum men även i övrigt väldigt smakfull med vitlaserat ekparkettgolv och träpanel i taket. Alla våtutrymmen har likadana klinkers på golv och väggar i exklusivt utförande som skapar en fin helhet. Trappan är i valnöt och glas från Trappspecialisten i Sollentuna.

Grundläggande och exteriöra åtgärder inkluderar dränering inför trädgårdsarbeten, ny vattenburen golvvärme efter bergvärmeinstallationen vilket ger en mycket skön komfort, flertalet nya större fönster och altandörrar, pool och altan, ny entré samt plantering av en rad vackra växter och blommor, grusgång och stenläggning. För samtliga åtgärder se separat lista.

Tomten på närmare 1 000 kvm är rejält uppdaterad precis som huset, en trädgård med karaktär av skogstomt med skärgårdskänsla och murpartier. Trädgården har också trevlig växtlighet i form av både blommor, frukt och bär, som rosor, pioner, lavendel, rabarber, vinbär och hallon. Trädgården är också väldigt insynsfri på båda sidor vilket ger en skön frihet att tillbringa nästan all ledig tid utomhus på sommaren när det är fint väder. Elegant stenläggning på framsidan skapar en välkomnande entré till huset.

Utöver ett enastående fint hem får du här ett riktigt önskeläge på en lugn återvändsgata där inte ens trafiken på Danderydsvägen stör friden eftersom huset bildar en barriär mot södersidan av tomten. Utöver trädgårdens naturkänsla är det nära till trevliga grönområden för promenader, löpning och aktiviteter, främst kring Edsviken där du har strandpromenad och badplatser. Väsjöbacken ligger bra till för den som gillar alpin skidåkning,

Service finns det gott om i Edsbergs eget centrum där det finns Ica-butik, apotek, bageri, restaurang, blomsteraffär, gym med mera. Större shoppingutbud finns i Sollentuna centrum, Kista och Täby som alla nås snabbt med bil. Förskolor och skolor finns det många av bra kvalitet i närområdet, bland annat Rudbecks gymnasium och Edsbergsskolan.

Kommunikationerna är smidiga med bil då det är nära till E4 och E18, men även med kollektivtrafik via pendeltåg från Sollentuna eller t-bana i Mörby centrum, båda når du på 10-15 minuter med bussar som går bara tre minuter från huset.

Välkommen till en villa i yppersta skick, helt ombyggd på ett fantastiskt sätt och med drömläge högt upp med en privat, solig trädgård med skärgårdskaraktär!


PLANLÖSNING:

Suterrängvåning

Redan i HALLEN syns och känns den gedigna kvaliteten och interiören, med det vackra trapphuset till höger och en stor välkomnande entré med vitlackerad ekparkett och träpanel i taket. Här får familjen ett representativt kapprum som rymmer både många gäster och massor med ytterkläder.

ALLRUMMET är en väl tilltagen extra sällskapsdel, utmärkt som barnens eget umgängesrum där de kan hänga med kompisar medan de vuxna har middagar uppe. Den öppna spisen ger mycket mysfaktor och interiören är vita väggar samt vit träpanel i taket genomgående i suterrängplanet. Allrummet kan ganska enkelt delas av för att skapa ett extra sovrum om man så vill.

SOVRUM 1 ligger avskilt och mysigt i en egen hörna och passar bra som exempelvis tonårsrum eller gästrum, med fönster mot entrésidan och egen inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar i elegant design.

RELAXDELEN bjuder på mycket plats och bekvämlighet, som inkluderar en rymlig bastu med glasvägg, bubbelbadkar för värmande och avkopplande bad, samt separat dubbeldusch. Interiören är mycket exklusiv med både handfat och bänkskiva i sten och vackra golv och väggar i ett utförande som för tankarna till ett lyxigt spa-hotell. I anslutning till relaxdelen finns en separat wc, inredd med lika utsökt interiör och tvättställskommod.

I övrigt har suterrängvåningen en stor tvättstuga med ny tvättmaskin med bra kapacitet samt torktumlare, utrustningen är vald för att passa en sportfamilj där maskinerna får gå ofta. Det finns även ett pannrum (innanför tvättstugan) och ett rejält förråd som även nås från garaget.

Övervåning

VARDAGSRUMMET är sagolikt ljust, inbjudande och spatiöst, med flödande ljusinsläpp från både framsidan och baksidan, bland annat från ett panoramafönster i loungedelen mot framsidan. De stora öppna ytorna ger många möbleringsalternativ med sittgrupper och en matsalsdel där du kan krympa eller utöka sittplatser efter behov när du har middagar eller fester. Här har du även access till både framsidans balkong och baksidans pooldäck, från matsalen når du baksidan och altanen via stora glasdörrar, och via loungehörnan når du balkongen.

BALKONGEN sträcker sig längs hela entrésidan och har vidsträckt utsikt över framsidan, gatan och takåsarna i grannskapet, från ett högt läge. Här slår man sig gärna ner i en fåtölj med en bok eller tidning, för en stunds avkoppling i ensamhet.

KÖKET är ett mycket noggrant genomtänkt och inrett Hagakök, delvis handsnickrat utifrån specifika önskemål, vilket inkluderar baldakin i taket och extra generösa ytor med bänkskivor av valnöt respektive granit, en fröjd för den ambitiösa hemmakocken. Vitvarorna är av mycket hög standard från Siemens och inkluderar vinkyl. Ovanför arbetsbänken sitter svart läckert mosaikkakel som kontrasterar mot inredningen i vitt och valnöt. Mot matsalen har du också vitrinskåp samt en öppen arbetsbänk mellan över- och underskåp, vilket förenklar dukning och även gör det lätt att prata med gäster medan man är i köket.

SOVRUM 2 är ett bra barnrum, rymligt och lättmöblerat med skrivbord förutom säng, och med fönster mot den lugna baksidan. Alla sovrum har stilren interiör med vita väggar och vit träpanel i taket..

SOVRUM 3 är husets självklara master bedroom, med fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och altandörr till baksidans trädäck. Här kan du direkt på morgonen tassa ut i trädgården för att vakna till fågelsång, eller sitta en stund i kvällssolen innan läggdags. Master bedroom är även det största sovrummet med generös plats för förvaring med mera.

SOVRUM 4 är ytterligare ett fint barnrum, här med fönster mot framsidan och balkongen, samt med bra plats för både säng, klädförvaring och skrivbord.

POOLDÄCKET är väl tilltaget med gott om ytor för avkoppling och även plats för gäster vid poolpartyn och trädgårdsfester på sommaren. Poolen är från Folkpool och har egen uppvärmning med luftvärmepump. Utöver de stora ytorna med pool och loungedel/grillhörna fortsätter altandäcket längs baksidan med ytor för vilstolar på parkett. Allt med utsikt mot en helt privat baksida med sluttande gräsytor och inramning av träd. Med både soldäck, pool och relaxdel har du alla möjligheter att koppla av och njuta av såväl soldagar som dopp och bastubad från vår till höst.

BADRUMMET uppe är lika exklusivt inrett som relaxdelen, vilket skapar en helhet av alla badrumsmiljöer. Samtidigt har övre badrummet lite egen karaktär med dubbla kommoder och väggskåp i svart. Badrummet har en bra avgränsad duschhörna.Fakta

Typ

Sollentuna - Lamellen 2. - 1 plan med suterrängvåning. Byggår: 1976.

Storlek

Boarea ca 186m², biarea ca 45m². 6 rum
Areauppgifter enligt uppmätning

Byggnad

1 plan med suterrängvåning.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Grundmur: Leca-sten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel / trä / puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Comhem

Ekonomi

10 900 000 kr. Taxeringsvärde: 4 935 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 839 000 kr. Värdeår 1976. Befintliga pantbrev är på beloppet 7 851 500 kr.

Total driftkostnad 31 000 kr/år, varav:
Annat: 5 400
El: 19 000
Renhållning: 1 600
Vatten/avlopp: 5 000

Energideklaration

Energiprestanda: 95 kWh/kvm årEnergiförbrukning: 59 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2019-10-11

Övrigt

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser

Stadsplan (1985-10-24) Tomtindelning (1973-07-16)

Planlösning

Övre plan
Suterrängplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.25 mb