Rotebro Skinnaråsvägen 28

  • 5 rum
  • Boarea 106 kvm
  • Biarea 4 kvm
  • Byggnadstyp 2 plans parhus.
  • Byggår 1988
  • Tomtarea 198 kvm
  • 4 975 000 KR

I ett utomordentligt bra läge väntar denna fina bostad med 5 rum, rejält och smakfullt renoverad, nära skola, Norrvikens vatten och grönområden.

Ett utsökt parhus med 5 rum på 106 kvm, väntar på familjen som söker ett naturnära lugn men med närhet till aktiviteter, service, skola med mera. Planlösningen är perfekt med entrévåning ägnad åt sällskapsliv och kök, medan fyra bra sovrum är samlade på övre plan.

Bostaden är väldigt ljus och även fri från insyn då den omges av gröna allmänningar på både fram- och baksidan, vilket ger extra mycket villakänsla. Samtidigt är tomten lagom stor och kräver tämligen lite underhåll förutom gräsklippning. Baksidans altan är väl tilltagen och får massor med sol tack vare söderläget. Utöver denna finns det en rymlig balkong på övre plan, utanför master bedroom.

Sovrum i olika storlekar ger flexibilitet och bra fördelning av barnrum, föräldradel och eventuellt arbetsrum/gästrum. Övre hallen kan till viss del nyttjas för förvaringsmöbler. Bra separat tvättstuga finns, liksom bra förvaringsutrymmen. Utöver förvaringen i själva huset finns det två kallförråd om cirka 3 kvm vardera på tomten, ovanför garaget finns förvaring och dessutom finns ett vindsförråd på omkring 30 kvm.

Huset är byggt 1988 men är i absolut toppskick efter omsorgsfulla och påkostade renoveringar de senaste åren, vilket resulterat i en elegant och modern interiör. 2015 lades nytt golv i hela entrévåningen, 2016 gjordes renovering av köket samt nymålning av ytskikt, 2017 renoverades tvättstugan, 2018 tillkom ny ugn och diskmaskin. 2019 totalrenoverades övervåningen med nya golv och nytt badrum, samma år byttes duschvägg och duschblandare i nedre badrummet. Elcentralen är också utbytt till en ny och spotlights är installerade i övre hallen.

Tomten är 198 kvm och ger huset en mysig, enkel trädgård för både lek och lagom stora odlingsprojekt idag finns det, röda-, och svarta vinbär, smultron, jordgubbar, rabarber och olika sorters örter. Utöver gräsytor finns stenläggning på entrésidan och runt huset. Läget är svårslaget i ett mycket barnvänligt och bilfritt område. Dessutom är månadskostnaden låg då samfälligheten har en god ekonomi. Området präglas av en fin granngemenskap där man umgås och anordnar exempelvis adventsfirande tillsammans.

Utöver allmänningarna precis runt husen, finns större natur- och strövområden i närheten och inom badrocksavstånd har du Norrvikens vatten med barnvänlig, långgrund badplats. På vintern kan du istället ge dig ut på skridskotur på isen när vädret tillåter.

Inom bekvämt gångavstånd finns flera förskolor och grundskola (Norra Strandskolan) samt Kom köpcenter med välsorterad mataffär och Stalands Möbler. För större shoppingturer och veckohandling är det nära till Rotebro handelsplats med systembolag, apotek, mataffärer och restauranger, samt till Infra City med Biltema, bygghandel, sporthandel, Mio och Sats gym.

Den vackra strandpromenaden vid sjön är en fantastiskt fin gångväg till Rotebro pendeltågsstation, som du når på 20 minuter eller 10 minuter med cykel. Omkring 200 meter bort går bussar till bland annat Rotebro station och Upplands Väsby station. Med bil når du E4 på några minuter.

Välkommen till ett ovanligt fint, nyrenoverat parhus, med gångavstånd till allt från bad och natur till skola, service och pendel!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

I HALLEN välkomnas du in i ett rejält kapprum med gott om plats för klädavhängning och förvaring, bland annat under trappan där det ryms byråer eller andra förvaringsmöbler. Mörkgrått klinkergolv i entrédelen följs av vacker vitoljad ekparkett i hela entréplanet, alla golv nylagda 2015. Väggarna är vita.

BADRUMMET är fräscht med ljusgrått klinkergolv och helkaklade vita väggar, bra duschhörna samt spegelskåp. Duschväggarna i glas samt duschblandare är nya från 2019.

TVÄTTSTUGAN bakom köket med grov entré från utsidan är praktisk och rymlig, med bra skåpinredning och diskbänk. Tvättstugan har ljusgrå plastmatta och vitmålade väggar.

KÖKET renoverades i form av ytskikt 2016 och är ett praktiskt arbetskök med bra ytor och svängrum för gemensam matlagning, på ljusa bänkskivor. Skåpinteriören är rymlig och under skåpen sitter vitt snyggt kakel. Maskinparken omfattar spishäll och fläkt, ny ugn och diskmaskin från 2018, samt kyl och frys. Köket rymmer en stor matplats och får mycket ljusinsläpp från fönster mot framsidan.

VARDAGSRUMMET öppnar upp i en härlig sällskapsdel med massor av ljus från fönsterpartiet och altandörren mot baksidan. Här får du plats med en stor soffgrupp, hemmabio och bokhyllor, i en spatiös och social miljö för både vardagsliv med familjen och umgänge med släkt och vänner. Interiören är ljus med ljusgrå väggar och en fin mönstrad fondtapet i loungehörnan.

ALTANEN är ett gediget trädäck längs baksidan, i optimalt sydväst vilket ger sol större delen av dagen samt kvällssol. Här ryms både matgrupp, grill och sköna loungemöbler för både lata dagar och ambitiösa grillkvällar med vännerna. När du önskar skugga eller svalka fäller du bara ner markisen. Ett högt staket skärmar av altanen mot grannhuset, och nedanför altanen sträcker tomten ut sig med gräsmattor för ytterligare utemöbler, lek och andra aktiviteter.

Övervåning

SOVRUM 1 är husets master bedroom, ljust och väl tilltaget för att rymma både dubbelsäng och förvaring. Rummet har dessutom egen utgång till balkongen. Interiören är vita väggar och hela våningen utom badrummet har laminatgolv som påminner om ek.

BALKONGEN ligger precis som altanen mot söder. Här går man gärna ut och mornar sig eller myser med en bok och en kaffekopp på sommaren, medan man njuter av utsikten över grannhus och trädtoppar. Ytan på 5 kvm ger plats för ett fikabord eller några vilstolar.

SOVRUM 2 har också utsikt mot baksidan och är ett ljust, mysigt barnrum med plats för skrivbord med mera förutom säng. Det passar även bra som arbetsrum. Väggarna är ljust målade.

SOVRUM 3 och 4 är två större barnrum med gott om plats för flera möbler. Båda har fönster och utsikt mot framsidan. Det ena rummet är inrett i vitt medan den andra har ljusgröna väggar samt en mönstrad fondtapet. Behöver man färre sovrum kan dessa istället öppnas upp till ett stort master bedroom eller allrum.

BADRUMMET är nytt från 2019 i mycket stilfullt utförande och design, med ljusa klinker och vackra stora kakelplattor på väggarna. Till detta krävs förstås lika högklassiga badrumsmöbler, här i form av badkar med duschvägg, matchande tvättställskommod samt spegelskåp. Badrummet har även vädringsfönster och golvvärme.

Fakta

Typ

Sollentuna - Rotfrukten 6. - 2 plans parhus. Byggår: 1988.

Storlek

Boarea ca 106m², biarea ca 4m². 5 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren

Byggnad

2 plans parhus. Renoveringar:
2015: Nytt golv hela undervåningen.
2016: Målning ytskikt samt kök
2017: Renovering tvättstuga.
2018: Byte av ugn och diskmaskin.
2019: Totalrenovering övervåning inkl nya golv och badrum övervåning.
Byte av duschvägg och duschblandare badrum undervåning.
Elcentral utbytt till modernare. Spotlights i hall övervåningen.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Grundmur: Betongbalkar på plintar. Stomme: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Sadeltak, betongpannor. Fönster: 3-glasfönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme genom fjärrvärme

Ekonomi

4 975 000 kr. Taxeringsvärde: 3 022 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 1 659 000 kr. Värdeår 1988. Befintliga pantbrev är på beloppet 3 187 500 kr.

Total driftkostnad 39 500 kr/år, varav:
El: 5 600
Försäkring: 7 500
Samfällighet: 26 400

Kostnad på 2200kr/månad till Samfällighet där följande ingår
Värme,Vatten,Kabel-TV,Internet, Detta är en samfällighet. Sophämtning, källsortering och snöskottning.

Energideklaration

Energiförbrukning: 94 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2015-02-03

Sammanställning Bilplats

Garageplats via samfällighetsföreningen som ingår i avgiften

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Rotebro GA:22 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning

Planbestämmelser

Stadsplan

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb