Silverdal Silverdalsvägen 127

  • 5 rum, varav 3-4 sovrum
  • Boarea 147 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan.
  • Byggår 2003
  • Tomtarea 317 kvm
  • pris 8 250 000 KR

Villakänsla deluxe väntar i detta exklusivt nyrenoverade hus med 5 rum på 147 kvm, stora öppna sällskapsytor och ljuvlig trädgård i japansk stil.

Påkostade renoveringar med flertalet exklusiva detaljer gör detta till en unik bostad, ovanligt stor för att vara i Silverdal och med omsorgsfullt anlagd trädgård som prunkar av många vackra växter. Allt i ypperligt läge nära Edsvikens vatten och naturområden.

Huset omfattar 147 kvm som disponerats väldigt väl. Entréplanet har stora öppna umgängesytor som inbjuder till ett rikt socialt liv och njutbar vardagsavkoppling. Övre plan samlar sovrummen och ett stort allrum som barnen kan ha som sitt eget vardagsrum.

Bostaden har flera soliga uteplatser i form av både rymlig altan och stenläggning i optimalt läge med eftermiddags- och kvällssol. Övervåningens balkong har söderläge samt infravärme.

Ytskikt och inredning är i absolut toppskick med extravagant känsla tack vare en rad nya påkostade renoveringar. En av åtgärderna är att man öppnat upp dörrposten i ett av de övre sovrummen, vilket gett ett riktigt allrum med utgång till balkongen. Det största rummet uppe är nu master bedroom, med ett härligt dressing room i anslutning. Huset har också fått nya golv, nya ytskikt, ny påkostad inredning i kök, badrum och tvättstuga, samt spotlights i hall och kök, samt en stilfull vägghylla och lyxig köksö.

Allt detta är utöver tidigare renoveringar som bland annat innefattar nya massiva trädörrar, nytt golv och frostat glas på balkongen, nya markisdukar, nya ytterdörrar på både hus och förråd samt isolerad och golvlagd vind med eltillförsel. Badrum och tvättstuga har klinker, båda badrummen har golvvärme.

Trädgården är också i en klass för sig, noggrant anlagd som en japansk trädgård med vit dekorsten, fina växter som exempelvis ett körsbärsträd som ger underbar blomning på våren, och en vacker rosbuske. Baksidan ligger ogenerat och ramas in av förrådet.

Läget är perfekt för en aktiv barnfamilj, nära stora grönområden som börjar nästan bakom knuten. Edsvikens vatten där du har badplats och strandpromenad når du på några minuter. I skog och mark finns fina motionsspår för löpning och skidåkning. För andra sportaktiviteter finns ridskola, sporthall, fotbollsplaner, tennisbanor och simhall. Det finns även gott om lek- och parkytor och både förskolor och skolor finns i närområdet.

Kring Silverdals torg finns närlivs, café, ett par restauranger, gym med mera. Större shoppingcentrum som Sollentuna, Stinsen och Kista når du snabbt med cykel, bil eller kollektivtrafik. Ulriksdals slott och trädgård är ett mysigt utflyktsmål och det finns bra cykelvägar ända in till city. Anrika Lillstugan är en supermysig kvarterskrog i Silverdal.

När du väl måste lämna den här lugna idyllen finns gott om kommunikationsalternativ. En direktbuss går mellan Silverdal och Sergels torg varje vardag morgon och kväll, perfekt för den som jobbar i city. Andra bussar går till Danderyd, Karolinska, Mörby, Kista samt Sollentuna station där pendeln tar dig vidare till både city och Arlanda. Du kan också cykla till Helenelunds pendeltågsstation på omkring tio minuter.

Välkommen till en förnämlig och mycket exklusiv bostad, renoverad till absolut toppskick, med elegant interiör och vacker trädgård i önskeläge!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ett bra kapprum med ljus interiör och rejält med plats för klädavhängning. Det finns också en garderob för ytterkläder med mera.

DUSCHRUMMET har mörkgrått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Det är nyrenoverat med lyxig infälld takbelysning, ny wc, kommod och duschvägg.

TVÄTTSTUGAN är renoverad med ny inredning och ny tvättmaskin. Här finns bra arbetsytor och gott om förvaringsplats.

KÖKET är mycket smakfullt designat med flertalet nya exklusiva detaljer, som stor köksö med fläkt, bänkskivor i tålig akrylsten, tunn kompositbänkskiva samt stilfull stor vägghylla mot hallen. Allt väldigt sofistikerat i svart som kontrasteras av vita arbetsbänkar och toppmodern inbyggd maskinpark i rostfritt. Köket har en gästvänlig öppenhet mot vardagsrummet och massivt ljusinsläpp från fönster ner till golvet.

VARDAGSRUMMET är ett sagolikt sällskapsrum som sträcker sig över frikostiga ytor, inramade av höga fönster med fri sikt ut mot baksidans trädgård. Vardagsrummet har plats för flertalet soffor och fåtöljer för både familjelivet och umgänge med släkt och vänner. Bardisken mot köket är inbjudande både till vardag och fest och gör det enkelt att prata och umgås medan man lagar mat. Interiören är vita väggar och rummen har genomgående nya vackra golv.

ALTANEN är ett robust och väl tilltaget trädäck med gott om plats för allt från sköna loungemöbler till matbord och grill. Solläget är perfekt med ljus och sol hela eftermiddagen och kvällen. En underbar oas för middagar, mys och skönt sommarhäng både vardag och helg.

Övervåning

ALLRUMMET har gjorts större genom att man öppnat upp och tagit bort en dörr till sovrummet intill. Det ger huset ett extra riktigt sällskapsrum som ger barnen mycket eget utrymme för kompisar, tv-tittande och spel med mera. Allrummet har utgång till balkongen och är inrett med vita väggar.

BALKONGEN har sitt läge mot söder och är en extra uteplats där man kan slå sig ner för at njuta av solen, läsa en bok eller bara se ut över omgivningarna. Ytan rymmer ett bord och ett par stolar. Läget är relativt ogenerat och räcket ger ett bra insynsskydd.

SOVRUM 1 bredvid allrummet passar bra som barnrum. Det har mycket ljusinsläpp från ett stort fönster mot baksidan och ytan ger gott om plats för skrivbord med mera förutom säng.

SOVRUM 2 har sitt fönster mot framsidan och är också ett rymligt rum med plats för flera möbler. Alla rum har ljus interiör och nyrenoverade ytskikt.

SOVRUM 3 är det nya lyxiga föräldrarummet, med två stora fönster som låter ljuset flöda in, och bredvid ett elegant nyinrett dressing room som skapats genom att man öppnat upp och slagit ihop två klädkammare. Både master bedroom och dressing room har heltäckningsmatta.

BADRUMMET är exklusivt renoverat med nytt stilfullt badkar, ny wc, nya dubbla tvättställskommoder i svart, nytt läckert kakel bakom badkar och wc, samt lyxig infälld takbelysning. Golvet är vita klinker med golvvärme.

Fakta

Typ

Sollentuna - Militären 50. - 2 plan. Byggår: 2003.

Storlek

Boarea ca 147m². 5 rum, varav 3-4 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 plan.

Byggnadssätt

Grundmur: Betongbalkar på plint. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Enstegstätad putsfasad. Takbeklädnad: Tegel. Utv. plåtarbete: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber.

Ekonomi

Pris 8 250 000 kr. Taxeringsvärde: 6 542 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 087 000 kr. Värdeår 2003.

Total driftkostnad 34 652 kr/år, varav:
El: 10 495
Försäkring: 7 200
Renhållning: 251
Uppvärmning: 12 307
Vatten/avlopp: 4 399

Summa ca 2 888 kr/månad. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Det finns plats för 2 bilar i carport och på uppfarten.

Gemensamhetsanläggningar

Sollentuna Militären GA:1

Planbestämmelser

Detaljplan (2000-11-16)

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb