>
  • Alternativ planlösning

Vasastan Sankt Eriksgatan 108

  • 2 rum och kök, varav 1 sovrum
  • Boarea 47 kvm
  • Byggår 1929
  • Avgift 2032 kr/mån

Smart planerat hem med fri utsikt över Vanadisplan passar både en och två personer, som vill bo både lugnt och nära till pulsen.

I utmärkt läge med fri utsikt mot Vanadisplan, granne med några av stans bästa krogstråk, väntar denna charmiga 2:a på 47 kvm. Stort vardagsrum ger gott om utrymme för avkoppling och sällskapsliv, i övrigt finns ett mysigt avskilt sovrum och ett smart och funktionellt kök. Köket kan göras större om man så önskar, antingen genom att utöka köket med en bit av den inre hallen, eller genom att slå ihop kök och sovrum.

Bostaden har kvar mycket av sin äldre karaktär med höga och djupa fönster, fina fönsterhakar och generös takhöjd. Läget och väderstrecket ger trevlig kvällssol och köket får solljus via ett fönster mot sovrummet.

Lägenheten har bra förvaring för sin storlek, med en walk-in closet och rymlig hall där det finns plats för flera garderober. Till lägenheten hör även ett vindsförråd. Interiören är fräsch och gedigen med vackra trägolv utom i badrummet som har klinker. Köket har modern spis och fläkt samt både kyl och frys.

Ytterligare fördelar är att bostaden ingår i en välskött förening med en fin gård, nyrenoverad 2019, där man kan sitta ute för att äta, grilla eller bara mysa i solen. Föreningen har även bastu, toalett och dusch som de boende kan använda, samt cykelförråd, gemensamma vädringsbalkonger och fräsch tvättstuga med tre tvättmaskiner, ett torkrum, en torktumlare samt mangel. Mer information om föreningen finns på http://www.brfvaland9.se.

Här får du chansen att bo nära väldigt många av stans bästa restauranger, kaféer, bagerier, vinbar med mera. Några hundra meter bort finns en stor Hemköpsbutik i nya Hagastaden som utvecklas med butiker och service. Samtidigt är läget lugnt och tyst för att vara så centralt.

Det är även nära till trevliga grönområden som Vasaparken och Hagaparken, och inte minst till alla slags kommunikationer, dels vid Sankt Eriksplan där du har t-bana, dels till Odenplan med både t-bana och pendeltåg. Ett flertal bussar går också i närområdet, bland annat stombuss 2 och 4.

Välkommen till en tvåa med många kvaliteter och attraktivt läge i lugna kvarter med närhet till både service, butiker, krogar och kommunikationer!


PLANLÖSNING:

HALLEN är bra planerad med en mindre entrédel där man kan hänga av ytterkläder och skor. Innanför denna öppnar sig en inre välkomnande hall med utrymme för garderober och annan förvaring. Väggarna är vita och redan här möts du av ett gediget trägolv som karaktäriserar hela bostaden.

BADRUMMET är inrett med klinkergolv och kaklade väggar. Utöver duschhörna och wc finns ett rejält spegelskåp och handdukstork.

KÖKET är yteffektivt och praktiskt, med arbetsytor på två sidor och stilren interiör i vitt med kaklad vägg ovanför diskbänken och en modern gasspis med fläkt. Både kyl och frys finns, samt vita skåp och bra plats för vägghyllor eller för att sätta upp överskåp om man vill. "Fönstret" till sovrummet gör att köket får insläpp av dagsljus.

VARDAGSRUMMET utgör drygt halva boytan och tar för sig i ett luftigt och inbjudande sällskapsrum för alla sorters avkoppling, tv-mys, familjeliv och umgänge med vänner. Här ryms både matsalsdel och loungedel, hemmabio och bokhylla. Fönstret ger ett massivt ljusinsläpp i insynsfritt läge med utsikt över de vackra husen som kännetecknar Vasastadens arkitektur. Interiören är sobert gråa väggar och ett lite mörkare trägolv.

SOVRUMMET är bra placerat i helt avskilt läge i hörnet innanför vardagsrummet. Ett stort fönster ger mycket ljusinsläpp och rummet är vilsamt inrett med ljusblåa väggar. Utöver säng ryms förvaring eller en läshörna. En häftig detalj är det långsmala fönstret som ger kontakt mellan sovrummet och köket.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47m².
Areauppgifter enligt säljaren

Byggnad

1991 — Installation av hiss
1994 — Takbyte
1999 — Stambyte
2000 — Byggnation av tre vindsvåningar
2002 — Renovering av tvättstuga samt tillbyggnation av bastu
2007 — Installation av elslingor på taket
2010 — Byte av undercentral samt målning och renovering av fönster mot gatan
2014 — Målning av fönster mot gården, byggnation av nytt soprum till restaurangerna, byte av armaturer i trapphusen samt renovering/uppfräschning av gården.
2015 — Målning av trapphus och lägenhetsdörrar. Målning och golvläggning i entréer.
2016 — Nya portar.
2017 — Nya portar med kodlås till gården. Säkerthetsdörrar till lägenheter (till de som ville. Gemensamt inköp). Ommålning/lagning av grund/sockel på utsidan, samtliga tre sidor.. Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

ComHem, basutbud ingår i avgiften Bredbandsbolaget alt. ComHem, individuell anslutning

Övriga byggnader

Vindsförråd, cykelförråd, bastu, tvättstugor innehållande tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt ett torkrum, gemensamma vädringsbalkonger

Ekonomi, månadsavgift

i HSB Brf Valand 9. Avgift 2 032 kr/mån. Värme, vatten, kabel-Tv basutbud ingår i avgiften Övrig driftkostnad 408 kr/mån, varav:
Annat: 100 kr
El: 100 kr
Försäkring: 208 kr

Övrigt avser gas, alla uppgifter är enligt säljarens information Bostadsrätten är inte pantsatt.

Energideklaration

Status: Utförd

Bostadsrättsförening

HSB Brf Valand 9. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Antal lägenheter: 63 (bostadsrätter)
Lokaler: 4 st hyreslokaler

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Säljaren och mäklaren kan inte ansvara för att förändringar i nuvarande planlösning går att genomföra.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1187 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

487 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alternativ planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.5 mb