• Runskogsvägen karta
 • Entréplan
 • Nedre plan

Törnskogen Runskogsvägen 30A

 • 8 rum, varav 6-7 sovrum
 • Boarea 211 kvm
 • Biarea 51 kvm
 • Byggnadstyp 1 ½ plan med souterräng.
 • Byggår 1974
 • Tomtarea 968 kvm
 • eller högstbjudande
  8 000 000 KR

Magnifik villa 8 rum med fyra uteplatser inklusive glasveranda!

En mycket tilltalande och rymlig villa med tre altaner och inglasat uterum, väntar på en stor familj som gärna flyttar ut sällskapslivet på sommaren!

Missa inte chansen till en villa utöver det vanliga när det gäller både storlek och uterum, med åtta rum på 211 kvm och hela fyra uteplatser totalt, varav en inglasad veranda. Villan har en utomordentlig planlösning i suterräng och präglas av fantastiska utrymmen och mysigt läge mot ett skogsparti och ett "eget" berg.

Entrévåningen har en mycket fin kombination av total öppenhet över stora sällskapsytor och avskilda sovrum som ger familjemedlemmarna ostördhet när man vill ha det. Vardagsrummet rymmer även en representativ och rejäl matsalsdel för middagar och fester, och mellan dessa rum ståtar en fin elstad.

De många rummen, totalt minst fem sovrum, passar för flera behov och ger flera valmöjligheter i hur man kan disponera rummen, bland annat finns plats för ett stort elegant kontor, gästrum med mera. Det går till och med att skapa varsin våning för två familjekonstellationer, generationsboende eller uthyrning genom att göra om tvättstugan till kök och installera tvättmaskin i övre badrummet som är förberett för detta.

Husets fyra uteplatser är perfekt för en familj som älskar att vara utomhus. Dessa är fördelade på altan och glasveranda på framsidan, stor balkong på baksidan och i suterrängplanet ytterligare en altan i markplan. Här finns med andra ord möjlighet att ge varje umgängesyta sin funktion och sin tid på dagen, exempelvis grillkvällar och middagar på framsidans altan och glasveranda, soliga frukostar på balkongen och mysiga kvälls- eller lässtunder på nedre altanen. Glasverandan kan man njuta av från tidig vår till sen höst.

Huset är i mycket fint skick, genomgripande renoverat 2008 inklusive kök samt nya oljeelement. Flera ytterligare åtgärder har även gjorts de senaste åren, bland annat takspolning 2015, flera nya maskiner 2016, infart och altan 2017, påkostat nytt badrum och ny tvättstuga samt delvis ommålning inomhus 2019.

Interiören är gedigen och stilren, med varierande golvmaterial som ger olika karaktär till olika rum, exempelvis finns både ljus parkett och trägolv samt klinker i badrummen, tvättstugan och hallen. Där det är klinker finns också golvvärme.

Trädgården är lättskött och bjuder på lekvänliga gräsmattor och fina fruktträd. Baksidan vetter mot ett berg med ett skogsparti. Den relativt nya infarten med stenläggning rymmer två bilar. Larm från Verisure finns som kan övertas. Värt att nämna är också husets många förrådsutrymmen som omfattar hela 98 kvm vindsyta, stort källarförråd för exempelvis ved och virke, samt ett cykelförråd.

Läget är oerhört tyst och idylliskt, samtidigt som det är nära och smidigt att nå stadspulsen i innerstan. Villan ligger i direkt anslutning till Törnskogens naturreservat, vilket innebär att du direkt från hemmet kan ge dig ut på löprundor, bär- och svampplockning eller skidåkning. Norrvikensjöns badplatser finns också inom promenad- eller cykelavstånd.

I närområdet finns många förskolor och skolor att välja på ända från förskoleklass till nian, bland annat Vaxmoraskolan och populära Rudbeck. I Sollentuna centrum finns allt man behöver av shopping, mataffärer och restauranger, när du vill äta riktigt gott på hemmaplan finns Edsbacka världhus och italienaren Al Capricio.

Kommunikationerna är smidiga med buss ner till Sollentuna centrum och pendeltågsstation eller till Danderyds sjukhus där det finns t-bana. Det går även bra att promenera eller cykla till pendeln i Häggvik varifrån du når T-centralen på mindre än en kvart.

Välkommen till en villa som är generös med allt från sovrum, sällskapsytor och uteplatser till kvalitet, elegans och charm, i lugnt och fridfullt läge nära allt!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

ENTRÉALTANEN är en underbar uteplats på framsidan, solig och rymlig för matbord och grill. Med verandan i anslutning till uterummet är det enkelt att röra sig mellan den öppna delen och gå in under tak när det börjar bli svalt eller blåsigt. Då går man bara in på glasverandan och upplever fortfarande att man har kontakt med trädgården. Altanen är nästan ny, byggd 2017.

UTERUMMET är ett fantastiskt extra sällskapsrum, en glasveranda med fritt ljusinsläpp via glaspartier och glastak som omger hela rummet. Med skjutdörrar kan du öppna upp nästan hela långsidan mot altanen och skapa en stor sammanhållen umgängesdel för sommarfester och mingel, nästan oberoende av väder då det bara är att stänga igen om verandan vid behov. Ett snyggt grått Pergogolv matchar den eleganta glasinramningen.

HALLEN är ett centralt placerat kapprum i bra storlek, med generöst utrymme för klädavhängning och förvaring. Hallen har klinkergolv med golvvärme samt vita väggar.

KÖKET gjordes helt nytt 2008 och präglas av smakfull och tidlös design, med exklusiv inredning från Puustelli, vackra bänkskivor i sten och vitt kakel ovanför arbetsdelen. Ett riktigt inspirationskök för familjen som gillar gemenskap kring god mat och måltider. Stora arbetsytor och köksö ger möjlighet för alla att vara med och laga mat, och här finns även rum för en bra matplats för vardagens måltider. Maskinparken är modern med spishäll och fläkt, inbyggnadsugn och mikro, kyl och frys i fullhöjd, allt i rostfritt och av hög kvalitet från AEG. Diskmaskinen är från Bosch 2016. Väggarna är vita och golvet i askparkett.

SOVRUM 1 är ett fint barnrum med plats för både skrivbord, lekhörna och säng, med fönster mot baksidan och interiör i vitt med fint golv.

SOVRUM 2 är det mittersta rummet och är ytterligare ett bra barnrum, i samma storlek som sovrum 1, också med fönster mot baksidan och vita väggar samt fint golv.

BADRUMMET är i modern och elegant spa-stil, helt nyrenoverat 2019 med klinkergolv, helkaklade väggar och sofistikerade badrumsmöbler. Både badkar och dusch är praktiskt och duschhörnan omges av en stilfull glaskabin med dubbeldörrar.

SOVRUM 3 är ett vackert och spatiöst master bedroom med plats för exempelvis garderober. Rummet har egen utgång till balkongen och sober interiör med vita väggar, ljusgrå mönstrad fondtapet samt ett elegant parkettgolv.

VARDAGSRUMMET är sagolikt med sina vidsträckta ytor och det massiva ljusinsläppet från stora fönsterpartier åt sammanlagt tre håll, samt utgången till glasverandan. Här får familjen en rymlig matsalsdel i öppen planlösning mot en ännu rymligare sällskapsdel för soffor, fåtöljer och hemmabio. Den gedigna eldstaden i mitten ger mycket mysfaktor och skapar en naturlig avgränsning mellan vardagsrum och måltidsyta. Allt inramat av vita väggar och ekparkettgolv. Eldstaden har rör dragna i hela övervåningen vilket sprider värmen i hela huset. Här finns möjlighet att öppna upp till nock och få magisk takhöjd.

BALKONGEN är nästa fina uteplats, på andra våningen tack vare suterrängläget, med insynsfri placering mot baksidan och skogen. Balkongen är också spatiös med både längd och djup vilket ger en stor yta för matbord och loungehörna. Se fram emot massor av uteliv med mycket sol och gästfrihet, på detta inbjudande trädäck med smäckert räcke som ger en öppen känsla.

Källarvåning

SOVRUM 4 är lyxigt och väl tilltaget med plats för skrivbord eller byråer. Här får du egen utgång till altanen och fönsterpartier åt två håll. Kanske är detta master bedroom om man önskar ha direkt tillgång till trädgården? Interiören är vita väggar, vit träpanel i taket och ett ljust trägolv.

ALTANEN på baksidan är ett takförsett trädäck i mysigt läge med utblick över baksidans trädgård, helt insynsfritt och perfekt som en loungehörna på sommaren, med plats för vilstolar eller soffor.

SOVRUM 5 är också i generös storlek och har fönster åt två håll och ett mysigt hörnläge som gör det till ett bra tonårsrum. Interiören är vita väggar och ett snyggt trägolv.

ALLRUMMET är ett praktiskt extra sällskapsrum som barnen kan använda som sitt eget vardagsrum för att leka, umgås med kompisar med mera medan de vuxna har middagar uppe. Andra alternativ är förstås hobbyrum, gym eller gästavdelning. Interiören är ekparkettgolv och vita väggar.

KONTORET är ett fantastiskt fint arbetsrum, tillräckligt rymligt för två personer att dela på, med plats för både skrivbord och bokhyllor. Det fungerar givetvis fint även som sov-/gästrum, med bra ljusinsläpp och vita väggar till ett robust ekparkettgolv.

DUSCHRUMMET är rymligt, fräscht och lättstädat, med klinkergolv, helkaklade väggar i vitt och blått samt en bra duschvägg som håller vattnet kvar i duschhörnan. I övrigt finns tvättställskommod och matchande spegelskåp som båda har gott om förvaringsplats.

TVÄTTSTUGAN är i nyskick, påkostat renoverad 2019. Även maskinerna (tvättmaskin och torktumlare) är nya. Interiören är klinkergolv och vita väggar med kakel ovanför en stor arbetsbänk med dubbel diskho. En bra tvättstuga och grovkök i ett, med många skåp och groventré från tomten.Fakta

Typ

Sollentuna - Gulsippan 7. - 1 ½ plan med souterräng. Byggår: 1974.

Storlek

Boarea ca 211m², biarea ca 51m². 8 rum, varav 6-7 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

1 ½ plan med souterräng.

Byggnadssätt

Grundmur: Leca-sten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

TV- och internetanslutning

Stadsnät Sollentuna Stadsnät 1 000 Mbit/S

Ekonomi

Eller högstbjudande 8 000 000 kr. Taxeringsvärde: 4 729 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 416 000 kr. Värdeår 1974.

Total driftkostnad 49 900 kr/år, varav:
Renhållning: 3 300
Sotning: 600
Uppvärmning: 40 000
Vatten/avlopp: 6 000

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Status: Utförd
Datum: 2019-10-04

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1977-10-18) Byggnadsplan (1938-08-02)

Planlösning

Entréplan
Nedre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb