• Alternativ planlösning

Vasastan Roslagsgatan 57, 2tr

  • 2 rum och kök, varav 1 sovrum
  • Boarea 44.5 kvm
  • Byggår 1929
  • 3 975 000 KR
    eller högstbjudande
  • Avgift 2395 kr/mån

Underbart läge! Stor solig balkong! Fri utsikt!

På lugna och trendiga Roslagsgatan invid Vanadislunden möts du av en ljus tvåa med vackra trägolv och möblerbar balkong mot grön park. Här kan du njuta av ditt extra rum i kvällssolen!

Välkommen till denna ljusa tvåa i lugna, mysiga kvarter med närhet till både Vanadislunden och Hagaparken. På den stora balkongen njuter du av sol från eftermiddag till solnedgång. Balkongen kan användas som ett eget möblerbart rum och en förlängning av det rymliga vardagsrummet/köket. Såväl sovrum som vardagsrum ligger insynsskyddat med fönster som vetter mot grönska och den vackra parken. Lägenheten har ett stilrent, fullt utrustat kök och erbjuder förvaring med separat klädkammare. Vackra slipade trägolv i original, härlig takhöjd och genomgående vita väggar skänker karaktär och gör hemmet lätt att inreda.

Gemensamma ytor:
Till föreningen hör en gemensam grön innergård med fina planteringar och mysiga utemöbler. I huset finns även 3 bokningsbara tvättstugor som vardera disponerar 2 maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Här finns även förvaring för cyklar, barnvagnar samt ett miljörum för källsortering. Parkeringsplatser finns att hyra via ett kösystem. Lägenheten disponerar även ett källarförråd.

Områdesbeskrivning:
Roslagsgatan är en lugn gata med närhet till service och kommunikationer och bra restauranger men också till stora grönområden med tennisbanor, promenadvägar och löparspår runt Brunnsviken, som även har båtplatser och badmöjligheter. Här finns även kultur i form av Carl Elds Ateljémuseum, fjärilshuset, Gustav den III:s paviljong och de berömda Koppartälten med sitt populära café. Utanför fönstret finns Vanadislunden med ett populärt utomhusbad, lekparker och stora gräsytor.

Närmaste skola är populära Johannes skola med stor fotbollsplan, och flera förskolor finns i området.

Området erbjuder flera bra caféer och restauranger, allt från Nero till Meno Male, crêperie, högklassig pizza och mycket mer. Vid Roslagstull ligger en helt ny och toppfräsch Ica-butik. Även butiker, shopping och service såsom bra gym finns i kvarteren, och längs Odengatan och kring Odenplan finns butiker, service och restauranger av alla de slag.

Närmaste hållplats är buss 50 som tar dig till bland annat Centralstationen. Går du lite längre når du även stomlinjerna 2 och 4. Närmaste t-banan är Tekniska högskolan (röda linjen) samt Odenplan (gröna linjen samt pendeltåg). Flygbussar går vid Norrtull. Du har även promenadavstånd till Östermalm. Med bil tar du dig snabbt ut på Europavägarna via Roslagstull och Norrtull.

Välkommen till denna härliga 2:a med tyst sovrum och ett öppet kök- och vardagsrum med härlig, möblerbar balkong!

PLANLÖSNING:

Redan i HALLEN möts du av den härliga takhöjden, ljuset och det vackra, frilagda trägolvet. Här finns plats för avhägning och hallmöbler. I hallen finns även en stor platsbyggd garderob med spegeldörrar som förstorar rummet. Från hallen når du hemmets samtliga rum, sovrummet, badrummet och hemmets hjärta, det soliga kombinerade kök- och vardagsrummet. Dörrar och lister målade i vitt är alla i original och har fina detaljer. Här finns en hel del kloka lösningar, som skjutdörren till sovrummet med ett fönster högst upp som låter solljuset nå hallen.

Det vilsamma SOVRUMMET har samma vackra slipade trägolv som övriga lägenheten och ett stort fönster i original som ger ljus åt rummet. Här finns fina beslag i original och fönsterbrädet är brett nog att användas som sittplats. Då fönstret vetter mot en lugn park kan du lämna fönstret öppet och njuta av klar luft och naturens ljud och grönska. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och extra garderobsförvaring om så skulle önskas samt nattduksbord, här finns även en hylla för böcker och krokar för kläder och annat.

BADRUMMET är helkaklat och går helt i vitt. Här finns en duschhörna, tvättmaskin, handduksvärmare och ett handfat med vit kommod för förvaring. Taket har infällda spottar.

KÖKET löper längs vardagsrummets ena långsida och är helt integrerat med den övriga inredningen. Bakom de vita, stilrena luckorna döljer sig ett fullt utrustat kök. Här är den höga takhöjden fullt utnyttjad med förvaring både under och över arbetsytorna. En snygg, svart skiva utgör arbetsyta med svart spishäll och nedsänkt rostfri diskho på var sin sida. Mosaik i grått och en svart ugn i arbetshöjd ger köket fin karaktär. (Det finns möjlighet att koppla in gasspis till "stadsgasnätet")

VARDAGSRUMMET med sin möblerbara, härliga balkong kan lätt kallas för hemmets hjärta. Här finns en rymd tack vare den härliga takhöjden som förstärks av de vitmålade väggarna. Här kommer verkligen det slipade trägolvet till sin rätt. Rummet är lättmöblerat och här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Extra förvaring finns i form av en inredningsbar klädkammare där takhöjden är utnyttjad till max med breda hyllplan.

Men bäst av allt är den stora balkongen, med trätrall och räcke av svart smide. Här finns plats för såväl bord, stolar och en liten soffa där du kan slå dig ner efter arbetet och njuta av lugnet med en kopp te i kvällssolen. Från vardagsrummet och balkongen har du utblick över den vidsträckta parken och Johannes vackra tegelröda skolbyggnad. I öster fungerar fastigheten som en barriär mot trafiken och i väster ligger Vanadislunden som en grönskande fond.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 135. Hiss finns ej.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 44.5m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

2017
OVK
Värmeinjustering

2013
Stamspolning av köksstammar

1990-1994
Totalrenovering av fastigheten:
fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång, gård.
Byte av stammar i bad och kök
Byte av elstigar
. Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

ComHem Stockholms stadsnät

Övriga byggnader

Tre tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Källarförråd. Barnvagnsrum samt cykelkällare.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 135 i Brf Blåkråkan. 3 975 000 kr eller högstbjudande. Avgift 2 395 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV via ComHem (basutbud) samt internet via fiber. Obligatorisk balkongavgift tillkommer med 30 kr/mån. Övrig driftkostnad 372 kr/mån, varav:
El: 228 kr
Försäkring: 144 kr


Andel i föreningen är: 0.56936%. Andel av årsavgiften är: 0.575%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Utförd
Datum: 2018-12-09

Bostadsrättsförening

Brf Blåkråkan. Allmänt om föreningen: Föreningen är en äkta förening och består av 178 bostadsrätter och 3 lokalhyresgäster. 8 portar. 13 P-platser. Fastigheten förvärvades 1935. Tomtmark och gatuuppfart ägs av föreningen. Barnvagnsrum i källaren. Det finns cykelställ på gården, samt en cykelkällare, där man kan ställa cykeln.

Byte av stammar i bad och kök 1990-1994
Stamspolning av köksstammar 2013
Byte av elstigar 1990-1994

Sommartid finns möjlighet till grillning på innergården, ett par grillar finns att använda. På innergården finns även trädgårdsmöbler. Bokning sker via hemsidan.

Det finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar tvättstuga i källaren på Roslagsgatan 55.

El i fastigheten är 3-fas
Kolfilterfläktar är de enda tillåtna fläktarna. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Mycket god ekonomi i föreningen med låg belåning.
Inga avgiftshöjningar planerade, föreningen har diskuterat en ev. avgiftssänkning, inga beslut tagna.
Kommande renoveringar: trapphusrenovering med start hösten 2020.

Överlåtelseavgift är 1 183 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 473 kr/pantsättning och betalas av köparen.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på information från föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig.

Överlåtelseavgift

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

473 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alternativ planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb