Vasastan Roslagsgatan 42, 4tr

  • 2 rum och kök
  • Boarea 65 kvm
  • Byggår 1885
  • accepterat pris
    5 000 000 KR
  • Avgift 3538 kr/mån

Soligt hem med stor potential, högst upp i huset med balkong!

En underbar 2:a på hela 65 kvm väntar i önskeläge i Vasastans lugna kvarter med mysigt krogliv och kommunikationer runt hörnet.

Välkommen till en stor och luftig 2:a, perfekt för både en och två och tre personer, dessutom med optimalt läge högst upp i huset på våning 4 av 4. Det höga läget och många stora fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp i hela bostaden. Fönster mot gården gör också lägenheten lugn och tyst.

Planlösningen är trevlig med genomgående stora rum inklusive den välkomnande hallen som går att möblera.Bostadens sekelskifteskaraktär finns tydligt bevarad exempelvis i de vackra genuina trägolven och de djupa fönsternischerna.

Balkongen har perfekt solläge och har en bra form som ger utrymme för ett litet matbord eller ett par vilstolar. Allt i underbart läge alldeles under takåsarna med fri utsikt mot himlen och föreningens fina innergård.

Vardagsrum och sovrum är båda rymliga och lättmöblerade, även köket är luftigt och den stora öppningen mellan hall och kök ger en trivsam och social matplats och entrédel. Bostaden har ett visst renoveringsbehov. Badrum är i gott skick (renoverat 2000) även golven är renoverade.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen har som sagt en gemensam innergård där de boende kan vistas och använda grillar och utemöbler på sommaren. I övrigt finns en välutrustad och fräsch tvättstuga samt cykelrum.

Läget är utsökt inte minst för dig som uppskattar ett varierat utbud av krogar och caféer. En Michelinkrog finns i grannskapet, i övrigt finns massor av både klassiska och nyöppnade restauranger med olika kök och profil. För den egna matlagningen finns flera mataffärer i närheten, såväl närbutiker som större butiker med bra chark- och delidiskar.

Från bostaden tar du dig snabbt till trevliga grönområden inom gång- och cykelavstånd, som Brunnsviken, Hagaparken och Kräftriket. Flertalet förskolor och skolor finns också i närheten, liksom Tekniska högskolan. I området finns även alla kommunikationer inom gångavstånd — närmast Tekniska högskolan med t-bana, bussar och Roslagsbanan. Du kan också promenera till Odenplan där du har t-bana, pendel och en rad busslinjer varav flera stombussar.

Välkommen till en önsketvåa i ett mycket attraktivt läge — högst upp med solig balkong i sydväst och närhet till kommunikationer, service och några av stans bästa krogkvarter!PLANLÖSNING:

HALLEN är en luftig, välkomnande och möblerbar entré med bra utrymme för både klädavhängning och sittmöbler med mera. Här kan du även ha exempelvis skrivbord/arbetsplats. Väggarna är vita och hallen har linoleummatta.

BALKONGEN nås via pardörrar från hallen och har ett superläge högst upp vilket ger maximalt med sol på dagtid fram till eftermiddag och kväll. Den vetter också mot den fina gården vilket ger både lugn och trevlig utsikt att njuta av under långa ljumma sommarkvällar.

BADRUMMET är rymligt, renoverat 2000 med ljust klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med badkar och spegelskåp samt handdukstork, plats finns för en större tvättställskommod och annan förvaring om man så önskar.

KÖKET är bra placerat med genomgång från hallen och vidare till vardagsrummet. Här fortsätter hallens linoleumgolv i ett stort kök med vit inredning och kaklade väggar ovanför arbetsbänken. Gott om skåputrymme finns men inredningen kan behöva uppdateras. Det finns också utrymme för en matplats.

VARDAGSRUMMET är bostadens självklara centrum, ett stort inbjudande sällskapsrum med två höga fönster som låter ljuset flöda fritt, och frikostiga ytor som rymmer både soffor, fåtöljer och hemmabio med mera för maximal avkoppling både till vardags och tillsammans med vänner. Vardagsrummet inramas av ett gediget furugolv i original samt vita väggar.

SOVRUMMET ligger avskilt och bra längst in i lägenheten och erbjuder gott om plats för skrivbord med mera förutom säng. Här finns även en smart byggd walk-in-closet bakom en vägg med elegant tapet. Övriga väggar är vita och i sovrummet fortsätter det härliga furugolvet från vardagsrummet.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 1401. Hiss finns ej.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 65m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

ComHem ComHem

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 1401 i Brf Ingemar 11. Accepterat pris 5 000 000 kr. Avgift 3 538 kr/mån. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Bostadsrättsförening

Brf Ingemar 11. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Brf INGEMAR 11 är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen äger marken.
Det finns cykelförvaring samt en gemensam tvättstuga i fastigheten.
Ombyggnadsår 1979/1980.
30 lägenheter med en totalyta om 1905 kvm samt 3 lokaler med en totalyta om 228 kvm.

För nedtagning av bärande väggar krävs godkännande från föreningen samt en konstruktörs utlåtande.

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Lägenheten är registrerad som en tvåa i bostadsrättsföreningens register.

Inga förändringar av årsavgiften är planerad under det kommande året enligt uppgift från föreningen.

Överlåtelseavgift är 1163 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 465 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Säljaren och mäklaren kan inte ansvara för att förändringar i nuvarande planlösning går att genomföra.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1163 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb