>
  • Entréplan
  • Övre plan

Silverdal Rådans Gårdsväg 85

  • 3 rum och kök, varav 2 sovrum
  • Boarea 85 kvm
  • Byggår 2017
  • 5 375 000 KR
    utgångspris
  • Avgift 4550 kr/mån

Unik chans till gavelläge i modern design med en härlig boendemiljö i en vitkalkad ladugård, på gården Rådan intill naturreservat och Edsviken!

Avskilt intill naturreservat och samtidigt centralt i en hörna av Silverdal har två magnifika byggnader, Ladugården och Spannmålslogen, omskapats till totalt åtta påkostade och moderna bostäder. Resultatet är ett unikt boende med speciell karaktär där historien gör sig påmind i de äldre vackra husen. Här får du en genuin känsla av att bo på en gård på landet, men med alla bekvämligheter inklusive närhet till service och kommunikationer.

Omskapandet av de här klassiska gårdshusen har gjorts otroligt smakfullt och hänsynsfullt, med väl valda material och fint bevarande av originaldetaljer, exempelvis det slipade och lackade betonggolvet på nedre plan, djupa fönsternischer och spröjsade fönster med rundad överdel. Samtidigt har bostäderna inretts med mycket hög kvalitet och standard vad gäller ytskikt, maskinpark med mera. På övervåningen har takkupor tagits upp för att ge maximalt med ljus och rymd.

Denna bostad är ett av de sex radhusen i ladugården, med 3 rum på ca 85 mycket välplanerade kvm och väldigt tilltalande interiör med arkitektur som harmonierar med ladugårdens originalstil. Här får du även mycket villakänsla med två våningar varav den nedre är dedikerad till sällskapslivet, med stort kök och vardagsrum i öppen planlösning samt ytterligare ett kontor eller varför inte ett gästrum.

Från sällskapsdelen träder du ut genom pardörrarna till en stor solig uteplats på hela 16 kvm. På entrésidan har du en entrégång i form av ett trädäck som löper längs radhusens entréer. På övervåningen har du två stora sovrum varav ett härligt master bedroom på ca 15 kvm. Dessutom finns ett litet extrarum på ca 6 kvm på nedre plan, vilket ger ett bra extra rum för exempelvis kontor eller lekrum/gästrum.

Badrum finns på båda våningarna och bostaden har även gott om förvaringsutrymmen i flertalet garderober, en separat klädkammare samt förråd. Självklart finns fiberanslutning. I ett tillhörande uthus har varje hus ett eget förråd och där finns även cykelrum. Till bostaden hör också en markparkeringsplats.

Gården Rådan har en lång historia och att göra om dessa byggnader till bostäder är av kulturhistoriskt värde samtidigt som det har gett människor möjlighet att njuta av den fina miljön varje dag. Bostäderna som har byggts i ladugården och spannmålslogen förenar det äldre kulturlandskapet med det moderna Silverdal. Fortfarande finns den gamla herrgården och rättarbostaden kvar och bidrar till att ge känslan av att bo i en herrgårdsmiljö.

Det unika präglar både husen och interiören, men även läget är unikt och otroligt fint, på en egen väg, med stora naturområden runt omkring och några minuters promenad ner till vattnet - samtidigt som du får nära till både service och kommunikationer i en lugn hörna av Silverdal.

Naturområdena runt omkring välkomnar dig till strövtåg i skog och mark, träning i fina motionsspår, sköna vandringar längs strandpromenaden, bad och cykelutflykter. I närheten finns idrottsplats och tennisbanor, du kan promenera till Ulriksdals slott och trädgård eller åt andra hållet till Edsbergs slott.

Flera bra förskolor och skolor i Silverdal och Sollentuna förenklar vardagen, liksom närheten till Silverdals torg där det finns en liten livsmedelsbutik, gym, inredningsbutik och ett par restauranger. Du kan även promenera till den anrika och populära krogen Lillstugan.

Kommunikationerna är smidiga med busslinjer till Sollentuna station där du har pendeltåg som snabbt tar dig till city eller Arlanda. Bussar går även till bland annat Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Mörby, Jakobsberg och Kista.

Välkommen till ett boende som bara finns i ett fåtal "exemplar", på den anrika gården Rådan med idyllisk, lantlig originalkaraktär i en lugn hörna av Silverdal!

Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Fakta

Typ

Bostadsrättsradhus, lgh. nr. 00085. Hiss finns ej.

Storlek

3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 85m².
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

Ladugården byggdes under 1700-talet och har under 2016-17 byggts om till bostäder . Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang för de tjänster som önskas.

Bilplats

Till bostaden hör en markparkeringsplats samt ett externt förråd i komplementbyggnad om ca 2 kvm.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 00085 i Brf Ladugården 1. Utgångspris 5 375 000 kr. Avgift 4 550 kr/mån. Inklusive vatten, parkeringsplats, förråd samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för fjärrvärme med ca 667 kr/månad, FTX-ventilation, hushållsel, försäkring samt tv och internet. Se ekonomisk plan för uppskattade driftskostnader. Kostnaden för fjärrvärme debiteras på avgiftsavin.
Andel i föreningen är: 11.97%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Ladugården 1. Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter Manskapet 2 (Ladugården) och Mässen 1 (Logen). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Ladugården byggdes ursprungligen under 1700-talet och Logen någon gång under mitten av 20-talet . Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta mäklaren för mer information.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Det finns inga planerade avgiftsförändringar enligt uppgift från föreningen 2020 01 08. Bostaden står registrerad hos föreningen som en 3a - kontakta fastighetsmäklaren för information. För frågor avseende ev. upplåten mark och vänligen kontakta fastighetsmäklaren.

Andel av årsavgift har ej gått att få tag i. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Uppgifter angående boarean skiljer sig från mätbevis och uppgift från föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Överlåtelseavgift

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

473 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.5 mb