Helenelund Pilvägen 84

  • 3 rum och kök
  • Boarea 73 kvm
  • Byggår 1970
  • budstart 2 250 000 KR
  • Avgift 4148 kr/mån

Trevlig, fritt och i ostört läge finns denna trea i fint skick, med bra planlösning och utsikt över träd och himmel.

En fin trea på 73 kvm, renoverad och i bra skick med elegant interiör och sammanhållna sällskapsytor, finns nu tillgänglig i centrala Helenelund, som har ett mysigt eget centrum och nära till pendeltåg.

Bostaden har ett bra läge då den ligger högt, med träd och himmel utanför fönstren samt en mysig inglasad balkong i västerläge med sol dag och kväll. Läget längst bort i området gör den extra ostörd.

Planlösningen är genomtänkt med en privat del med de två sovrummen samt en umgängesdel med kök med matplats som har utgång till det stora vardagsrummet med balkong. Om man så önskar kan en större öppning tas upp mellan vardagsrum och kök.

Hela lägenheten är fint skick med en smakfull interiör. I samband med stambyte 2017 renoverades badrummet och det finns uttag för tvättmaskin och torktumlare. Hela bostaden har ljusa väggar och tarkettgolv.

Lägenheten har gott om förvaringsutrymmen, alla rum är spatiösa och har plats för garderober. Det finns också en rejäl walk-in-closet med ingång från hallen.

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 6 kvm samt en parkeringsplats i bur i källaren, kostnad 550 kr/månad. Föreningen har en stor tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp, torktumlare samt grovtvätt. Mangel finns. Det finns en festlokal, ett cykelrum och ett barnvagnsrum i föreningen samt en gemensam gård.

Förutom att bostaden är i bra skick ligger den utomordentligt bra till, i ett lugnt och mysigt område med gångavstånd till Helenelunds centrum och pendeltågsstation, men även med tillgång till Edsvikens badplatser, strandpromenad och grönområden med motionsspår. Förskolor och skolor finns också inom promenadavstånd.

I Helenelunds centrum finns mataffär och annan service. Pendeln finns i närheten, i området går också bussar till bland annat Sollentuna centrum, Mörby centrum, Kista, Jakobsberg, Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset. För storhandling, krogbesök med mera går det snabbt att ta sig till Kista centrum och Mall of Scandinavia, alla med ett riktigt stort utbud av butiker, service och krogar.

Välkommen till en fin 3:a i utsökt läge med närhet till både service, kommunikationer och naturområden!

PLANLÖSNING:

HALLEN ligger trevligt och välkomnande i mitten av lägenheten och leder till båda sidorna av bostaden. Den har en entrédel med plats för ytterkläder och en inre gång som man med fördel kan möblera med mer förvaring, sideboard och annat. Interiören är vita väggar och tarkettgolv.

VARDAGSRUMMET till vänster har ett fint ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet i optimalt läge mot väster med eftermiddags- och kvällsol. Här har du en lättillgänglig sällskapsdel med entré från både hall och kök, med generösa ytor för soffor, fåtöljer samt förvaring. Kontakten med matdelen ger en social miljö när du har gäster och även i vardagsumgänget med familjen. Golvet är tarkett och väggarna är vita.

BALKONGEN är ett suveränt extra rum på sommaren, i bra läge utan insyn och i bästa solläge under eftermiddag och hela kvällen,. Allt på en bra yta med plats för bord och stolar.

KÖKET är praktiskt och funktionellt med bra svängrum och arbetsytor, samt inte minst den fina matdelen med stor plats för matbord. Köket är välutrustat med många skåp och lådor för förvaring, och elegant med vita luckor och grått kakel. Spishällen är infälld samt att ugn, micro och diskmaskin är integrerade. Alla vitvaror är i sober borstad aluminium. På utsidan av kylen finns en praktisk ismaskin som producerar is till saften under varma sommardagar,

BADRUMMET renoverades 2017 i samband med stambytet och är stilfullt inrett med grått klinkergolv, helkaklade vita väggar samt bra duschdel med glasdörrar. Badrumsmöblerna och wc är vägghängda vilket underlättar städning och ger ett snyggt och rent intryck. I övrigt finns handdukstork och en bra hörna för tvättpelare.

SOVRUM 1 är det större rummet med plats för både dubbelsäng och förvaring. Utsikten genom fönstret är rogivande med träd och himmel och ingen insyn. Väggarna är ljusa och rummet har tarkettgolv.

SOVRUM 2 är ett mindre rum lämpligt som barn- eller tonårsrum. Förutom säng finns plats för förvaring och en liten lekhörna.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 21284-01-01-0008. Hiss finns.

Storlek

3 rum och kök. Boarea ca 73m².

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Brf Lunden har en gruppavtal med Comhem för TV, Bredabnd och telefoni.
I varje lägenheter finns ett Comhem uttag(TV uttag) och där kan man få 100/10 Mbit/s, bredband, TV(bas kanalar) och IP telefoni.

Bilplats

Föreningen erbjuder via separat kö parkering i garage 550 kr/månad samt uteplatser 250 kr/månad.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 21284-01-01-0008 i Brf Lunden I Sollentuna. Budstart 2 250 000 kr. Avgift 4 148 kr/mån. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsström ca. 500 kr/månad samt hemförsäkring ca 150 kr/månad.
Totalt 650 kr/månad, sammanräknat per år ca 7 800 kr.
Uppgifter från säljaren samt bostadsrättsföreningen
Andel i föreningen är: 1.09113%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Lunden I Sollentuna. Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2005 och består av 89 bostadsrätter, 31 hyresrätter samt tre kommersiella lokaler; ett snickeri, en förskola samt en outhyrd lokal som används som samlingslokal för föreningen.. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Energiprestanda 186 kWh/m² per år

Andelstal av årsavgiften har ej gått att få fram.

Inga förändringar av årsavgiften är planerad under det kommande året enligt uppgift från ordföranden i föreningen. (2019-08-13)

Överlåtelseavgift är 1 163 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 465 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1163 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

465 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb