>
  • Entréplan
  • Övre plan
  • Källarplan

Fågelsången Parkvägen 3

  • 7 rum, varav 4-5 sovrum
  • Boarea 171 kvm
  • Biarea 110 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
  • Byggår 1934/1954
  • Tomtarea 1505 kvm
  • pris 7 750 000 KR

En mycket välplanerad, charmig villa 171 kvm med högt i tak, stora sällskapsytor och gott om extrautrymmen i fantastiskt fint och familjevänligt läge.

Välkommen till en väldigt tilltalande villa både interiört och exteriört, gediget byggd och med 7 rum på 171 kvm, samt potential till ytterligare 1-2 rum. Allt i ett önskeläge med fin tomt i lugna, barnvänliga kvarter med närhet till såväl bad och natur som service och kommunikationer.

Huset är stort och rymligt med många och luftiga sällskapsdelar, förutom vardagsrum även matsal och bibliotek/allrum nere, detta kan med fördel också göras om till ett sovrum. Befintliga sovrum är genomtänkt fördelade på entréplan och övre plan, och master bedroom inkluderar om man vill ett arbetsrum, alternativt använder man arbetsrummet som ett eget sovrum.

Den här bostaden är verkligen optimal för en stor barnfamilj och präglas av mycket rymd och luft tack vare frikostig takhöjd och stora öppna ytor mellan matsal, vardagsrum och bibliotek. Det finns även möjlighet att öppna upp takhöjd till nock på övervåningen. I källaren kan man med fördel inreda ytterligare 1-2 rum. Huset är i mycket gott skick och alla de stora renoveringarna är gjorda vilket ger ett bekymmersfritt hem under lång tid framåt.

Villan har mycket karaktär med en fin harmoni mellan äldre charm och modern interiör. En detalj som fångar blicken är den vackra trappan till övervåningen. Köket har braskamin och interiören är genomgående i mycket fint skick med trägolv och ljus färgsättning. Golvvärme finns i båda badrummen.

Värt att lyfta fram är husets många och stora extrautrymmen i form av både förråd och kattvindar som ger massor av förvaringsplats, vilket är värdefullt för en barnfamilj. Det finns även ett stort garageutrymme och ytterligare ett förrådsutrymme i källaren, lämpligt som exempelvis vedförvaring. Andra praktiska detaljer är ett rymligt kök nära sällskapsrummen, samt groventré till källaren och tvättstugan.

Villans tre uteplatser ger mysiga och soliga rum för uteliv på sommaren. Dels finns ett stort ovalt trädäck ute i trädgården, dels en stenlagd uteplats under tak på baksidan, som nås från arbetsrummet och även via en utgång nära köket. Den tredje uteplatsen ligger utanför köket. Totalt sett ger det möjlighet att använda de olika "rummen" för olika ändamål, från grillning/matplats till soffhörna och berså.

Utöver husets många kvaliteter får du här en fantastiskt fin tomt och trädgård, stor och insynsfri med plana gräsytor varvat med mer kuperade partier och inramning av höga träd. På uppfarten ryms tre bilplatser. Huset har Verisure-larm som kan övertas om så önskas.

Sist men absolut inte minst får familjen här ett hem i ett enastående fint läge, barnvänligt, lugnt och tryggt, med trevliga grannar och vackra villor i området. Till Edsvikens bad och strandpromenad går det utmärkt att cykla och i Tegelhagen har du stora naturområden med motionsspår.

Vardagsservice finns det gott om inom promenadavstånd, exempelvis finns både förskola och skola i närområdet vilket innebär att man slipper onödigt bilskjutsande. Närmast ligger Eriksbergsskolan bara ett kort stenkast från huset, andra alternativ är Tegelhagsskolan och Helenelundsskolan.

Inom promenadavstånd har du Helenelunds centrum med mataffär och lite andra butiker, bland annat Håkans kött och delikatesser, en av stans bästa köttbutiker! Det är även nära till stora Kista galleria med stort utbud av både shopping, service och restauranger. Även Sollentuna centrum eller Mall of Scandinavia når du snabbt med cykel eller bil. Flera större centrum att välja på gör livet enkelt.

Läget är också en logistisk dröm för en aktiv familj, med pendeltåg bara fem minuter bort (400 meter), samma sak gäller bussar som går från Helenelunds station till bland annat Kista, Sollentuna centrum och Mörby station. T-banan i Kista går du till på 20 minuter (1,8 km) eller tar bussen. Med bil når du E4 på några minuter med snabb restid till både city och Arlanda.

Välkommen till en underbar villa med allt man kan önska av både sällskapsytor och sovrum, uteplatser och trädgård, närhet till allt samt gott om extrautrymmen och möjligheter till fler rum!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är en praktisk separat entrédel med stort fönsterparti och rejäl plats för klädavhängning samt plats även för sittmöbler eller förvaring. Hallen har en fin mönstrad fondtapet och i övrigt vita väggar.

SOVRUM 1 är ett rymligt och fint barnrum med fönster åt två håll och bra plats för skrivbord med mera förutom säng. Rummet har trägolv och ljusblåa väggar.

VARDAGSRUMMET är ett spatiöst hörnrum där en större loungegrupp kan breda ut sig över en luftig sällskapsyta med ljusinsläpp från två håll. Det är ett inbjudande rum för både vardag och fest, och vid större tillställningar skapar alla gemensamhetsrum - matsalen, allrummet, vardagsrummet - tillsammans en härlig miljö för att kunna mingla runt och röra sig mellan olika platser. Här är vardagsrummet ett nav då det öppnar mot både matsal och entrédel.

MATSALEN närmast köket är ett perfekt måltidsrum för fester och middagar med större sällskap, men rummet går också utmärkt att nyttja som exempelvis bibliotek eller musikrum. Matsalen, vardagsrummet och allrummet har ljust trägolv samt vit träpanel i taket.

Matsalen öppnar upp mot ALLRUMMET, som är användbart på många sätt. Det passar fint som separat tv-rum om man vill ha vardagsrummet dedikerat till umgänge och samtal, men även som bibliotek eller lekrum. Det är också enkelt att göra om till ytterligare ett sovrum om man så vill. Rummet har fönster åt två håll och är målat i en snygg grön nyans.

KÖKET ligger trivsamt och socialt med en stor öppning till matsalen och sällskapsrummen. Köksinredningen från Ikea är smakfull och praktisk, med mycket svängrum och bra bänkytor i den U-formade arbetsdelen. Det mörka linoleumgolvet ger köket och den inre hallen en egen stil. I öppningen mot övriga rum finns det faktiskt tillräckligt med plats för en matsalsdel, vilket gör nuvarande matsal möjlig att använda till annat. Braskaminen bidrar till en varm atmosfär i dubbel bemärkelse. Maskinparken är från Whirlpool respektive Bosch, vissa maskiner är utbytta 2016-2018. Från köket är det nära till långsidans utgång till trädgården och uteplatsen.

BADRUMMET är stilfullt inrett med ett påkostat mönstrat klinkergolv, sofistikerat badkar och en väl vald tvättställskommod. Det finns handdukstork på väggen och badrummet har vädringsfönster samt helkaklade vita väggar.

SOVRUM 2 nås via fina pardörrar och är speciellt med sina fönster som möts i hörnet och egen utgång till uteplatsen. Rummet passar utmärkt som gästdel och/eller ett arbetsrum antingen separat eller tillsammans med master bedroom. Golvet är parkett.

UTEPLATSEN ligger ostört och väl skyddat med utsikt mot trädgårdens baksida. På stenläggningen får man plats med både grill och en rejäl matgrupp, dessutom under tak och med vägg åt ena hållet så att varken väder eller vind hindrar en från att äta ute på sommaren. Strax nedanför uteplatsen har du sedan det stora ovala trädäcket för sköna loungemöbler och vilstolar.

SOVRUM 3 är ett bra master bedroom, med gott om plats för flera möbler och som sagt möjlighet att kombinera med sovrum 2 för att få en avskild arbetsplats eller egen loungedel. Golvet är parkett.

Övervåning

SOVRUM 4 är ett mysigt barnrum längs ena gavelsidan, med snedtak och bra plats för både säng och andra möbler. I anslutning finns en kattvind och rummet är inrett med schackrutigt golv samt ljusa väggar.

SOVRUM 5 är ett mer kvadratiskt rum på motsatt sida, med rymliga lättmöblerade ytor och garderobsutrymme i anslutning. Detta rum har ett robust trägolv samt vita väggar.

DUSCHRUMMET är yteffektivt med ett väl inplanerat duschutrymme samt wc och en rymlig tvättställkommod. Duschrummet har även inbyggda hyllor och infällda takspotlights. Interiören är vitt kakel och mönstrade klinkerplattor.

Källarvåning

I källarvåningen finns en rymlig och fräsch tvättstuga med spröjsade fönster, wc och matkällare samt en riktigt stor hall med groventré. Här finns goda möjligheter att utöka boytorna med fler sovrum om man så vill.

Fakta

Typ

Sollentuna - Härfågeln 18. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1934/1954.

Storlek

Boarea ca 171m², biarea ca 110m². 7 rum, varav 4-5 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:
2018 - Ny spishäll och köksfläkt
2017 - Byte av fönster till 3-glasfönster
2017 - Ny tvättmaskin och torktumlare
2016 - Trädäck altan
2016 - Ny diskmaskin
2015 - Nytt tak i plåt
2015 - Nytt badrum (entréplan)
2015 - Nytt duschrum (övre plan)
2015 - Ytskikt hela entréplan
2015 - Renovering av golv (entréplan)
2015 - Nytt golv och ytskikt sovrum 3 (övre plan)
2015 - Renovering av elstigar
2015 - Plank vid altan
2014 - Ommålning av fasad

Byggnadssätt

Grundmur: Betonghålsten. Stomme: Träkonstruktion. Fasad: Puts, träpanel. Takbeklädnad: Bandfalsad modern plåt. Fönster: 3 glas isolerglaskassetter. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Fiber indraget

Ekonomi

Pris 7 750 000 kr. Taxeringsvärde: 5 529 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 166 000 kr. Värdeår 1934.

Total driftkostnad 45 500 kr/år, varav:
El: 12 000
Renhållning: 4 000
Uppvärmning: 24 000
Vatten/avlopp: 5 500

Summa ca 3 792 kr/mån. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 134 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2015-01-23

Övrigt

Braskamin finns på entréplan.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (171+110 kvm) och fastighetsutdrag (138+60 kvm).

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1994-06-21) Byggnadsplan (1932-02-05) Byggnadsplan (1929-02-01)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.75 mb