>
 • Entréplan
 • Övre plan samt tornrum

Silverdal Parkpromenaden 69

 • 6 rum
 • Boarea 154 kvm
 • Biarea 10 kvm
 • Byggnadstyp 2 plan med tornrum.
 • Byggår 2005
 • Tomtarea 173 kvm
 • 8 750 000 KR
  utgångspris

I ett av Silverdals bästa lägen finner du detta eleganta tornhus i 3 våningar, med härligt uterum och hörntomt med professionellt designad trädgård.

Missa inte chansen till ett helt unikt hus i Silverdal, i tre våningar med ett tornrum/vindsrum högst upp med 360° utsikt över Silverdals ängar. Just detta hus är dessutom påkostat renoverat avseende kök, vinterbonat uterum och en större altan. Tornrummet syns på långt håll och markerar att detta hörnhus är något utöver det vanliga!

Ytan på 154 + 10 kvm omfattar 6 väl tilltagna rum varav två sällskapsrum. Vilket ger hela familjen stora öppna sociala ytor där barnen kan nyttja allrummet på övre plan, som är på hela ca 20 kvm. Tornrummet kan disponeras på många sätt - allt från extra sällskapsdel/lounge eller ett fantastiskt lyxigt master bedroom till hobbyrum/bibliotek med mera. Det övre allrummet skulle även kunna omdisponeras till ytterligare ett sovrum. Till bostaden hör även ett garage om ca 22 kvm (enligt uppgift från säljaren).

Planlösningen är mycket genomtänkt med väl tilltagna gemensamhetsytor nere med kök, vardagsrum och stor matplats, tre bra sovrum samlade uppe och badrum på respektive våning. Många och stora fönster lyfter fram den öppna planlösningen på entréplanet, men utan att huset får insyn.

Huset har mycket som är unikt och till det hör det vinterbonade uterummet på baksidan. Tillsammans med det frikostiga trädäcket ger det ett flertal uteplatser för olika ändamål och väder - allt omgivet av en fantastisk trädgård som skapar en oas av lugn och ro alla årstider - i design av Ulriksdals Slottsträdgård.

Bostaden präglas också av snygg design med putsad fasad i grönt och tegeltak. Läget är ypperligt på en hörntomt i kvarteret med park och gräsängar som närmaste granne. Även interiört är huset mycket smakfullt och trivsamt med vitlaserat trätak i alla rum och ljus färgsättning med några smakfulla fondtapeter i gemensamhetsrummen.

Här får familjen ett modernt hem i toppskick, som renoverats omsorgsfullt och exklusivt 2014. Köksrenoveringen omfattar utökning och utbyte till granitbänkskiva på hela 9 meter med infälld induktionsspis och diskho. Uterummet har isolerat och försetts med nya glasskjutdörrar i isolerglas. 2015 fick baksidan ny och utökad trätrall (OrganoWood).

Golven är klinker i hall och badrum och ekparkett i övriga rum. Trappan är inbyggd och har plan och sättsteg i lackad ek. Vattenburen golvvärme finns på entréplan och vattenradiator på övre plan. Båda badrummen har golv med komfortvärme.

Hörntomten ger i sig ett önskeläge, men även geografiskt är läget suveränt mitt emellan Edsbergs slott och Ulriksdals slott, med närhet till såväl city, skolor och förskolor, som till fina naturområden, bad och kommunikationer både kollektivt och med bil. Kring Edsviken har du skogar och motionsspår, bad och strandpromenad vid vattnet.

Service som löser vardagens snabba behov finns vid Silverdals torg som har närlivs, kafé, restauranger, inredningsbutik och frisör. I Sollentuna centrum har du sedan ett betydligt större utbud av shopping och service, som du snabbt når med bil, cykel eller buss.

De smidiga kommunikationerna omfattar bland annat en buss fem minuter bort, som passerar både Silverdals torg och Rådanvägen och tar dig till pendeln i Sollentuna på fem minuter. Det går även en pendlarbuss med ett fåtal stopp till/från Sergels torg på vardagar. Närheten till E4 ger snabba restider med bil till stan och till Arlanda.

Välkommen till ett hem med en rad unika fördelar, från tornrum och uterum till extrautrustat kök och designad trädgård, i ett av Silverdals bästa lägen!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är bra planerad och utgör ett kapprum i optimal storlek för att rymma klädavhängning för ytterkläder och skor samt sittmöbel. En snygg inbyggd garderob med skjutdörrar finns för att stuva undan det man inte använder dagligdags. Golvet har stora mörkgråa klinker och väggarna är vita med en mönstrad fondtapet.

DUSCHRUMMET är stilrent, lättstädat och fräscht med gråmelerat klinkergolv, helkaklade vita väggar, rymlig duschhörna och praktisk tvättställskommod med bra förvaringsplats. Här finns även ett vädringsfönster.

VARDAGSRUMMET öppnar upp över en yta på 20 kvm, med härlig rymd och underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt två håll. Ett sällskapsrum som inbjuder till både vardagsavkoppling och fest, med plats för både matsal och loungedel. Allt i en social miljö utan insyn men med fin utsikt över trädgården och uterummet. Öppenheten mot köket är bra balanserad, så att köket är avskilt samtidigt som det finns mycket kontakt emellan. En fondvägg md ljus mönstrad tapet ger vardagsrummet en sofistikerad karaktär.

KÖKET har gedigen inredning från Vedum, där originalstommarna är från 2005 men där köket uppdaterats och utökats 2014 med nya vita luckor och nya bänkskivor i granit samt ny induktionshäll och fläktkåpa. I samband med ombyggnaden utökades köket också med ett barkök med inbyggd häll och diskho i snygg design, samt massor av extra förvaringsutrymme. Även denna del har förstås försetts med bänkskiva i granit. Resultatet är ett unikt kök med 9 löpmeter bänkskiva och plats för mysigt barhäng. Även köket har en påkostad och smakfull fondtapet vid bardelen, som flödar av ljus från fönsterpartier och altandörr.

UTERUMMET är en underbar extra sällskapsdel som byggts av nuvarande ägare och ger huset ytterligare en unik plats som går att nyttja hela året för att uppleva trädgårdsliv oavsett årstid. Rummet är fantastiskt fint inrett med högblankt melerat klinkergolv, vita väggar samt skjutglaspartier så att du kan öppna upp rummet på sommaren, och mysa härinne när det regnar eller är för varmt för att sitta på altanen.

Övervåning

ALLRUMMET brukar i de flesta bostäder vara ganska blygsamt, men här är det lika stort som vardagsrummet, 20 kvm, vilket ger ett mycket generöst tillhåll för barnen, med plats för både stor soffhörna, hemmabio, skrivbord och lekutrymme. Rummet har utgång till den bakre balkongen och inramas av ljusa väggar samt en svart fondvägg.

Två BALKONGER ger bostaden ytterligare uteplatser för att njuta av sol och värme. Då de vetter åt varsitt håll kan du välja mellan sol och skugga och även välja utsikt mot trädgården eller mot den stora öppna allmänningen som sträcker ut sig på andra sidan vägen på framsidan. Båda balkongerna är dessutom riktigt stora och inbjuder till möblering med vilstolar och fikabord.

SOVRUM 1 är ett mysigt barnrum på 9,5 kvm, med läge mot husets yttrehörn vilket ger ljusinsläpp från två håll. Här ryms både säng och lek och skrivbord, i ett rum med vita väggar.

SOVRUM 2 är bra planerat som husets master bedroom, med hela 14,5 kvm yta och lyxen av egen balkong mot entrésidan. Här finns även en egen klädkammare i anslutning, med praktisk inredning samt syrenlila väggar. Master bedroom har dessutom en läcker tapet som inramning.

SOVRUM 3 är nästan lika stort som master bedroom, 13,5 kvm, med plats för både säng, skrivbord och förvaring. Två stora fönster ger rikligt med ljusinsläpp och fin utsikt mot baksidan och trädgården.

BADRUMMET är inrett som på nedre plan med gråa klinker och vita helkaklade väggar. Här finns dock badkar istället för duschhörna, och en väl tilltagen, långsträckt badrumsmöbel med matchande väggspegel.

TVÄTTSTUGAN är välinredd med ljusgrått klinkergolv och vita väggar med vitt kakel ovanför arbetsdelen, som innefattar en lång arbetsbänk och flera överskåp. Utöver tvättmaskin och torktumlare finns ett torkskåp.

Tornrum

TORNRUMMET ger bostaden det där extra rummet man ofta önskar sig, som man kan använda till lite allt möjligt, eller till något speciellt. Från kombinerat hobbyrum, bibliotek och lekrum, till gästrum eller ateljé. Eller varför inte ett avskilt master bedroom i ensamt majestät högst upp, med utsikt åt alla fyra väderstreck genom fönster som löper längs hela sidorna.

Fakta

Typ

Sollentuna - Markan 15. - 2 plan med tornrum. Byggår: 2005.

Storlek

Boarea ca 154m², biarea ca 10m². 6 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 plan med tornrum. Renoveringar:
2015 Trädgårdens trall utökades i materialet OrganoWood.
2014 Köksrenovering med utbyte och förlängning av bänkskiva i granit, ny köksö, infälld induktionshäll och ny fläktkåpa.
2014 Uterum isolerat och installation av glasskjutdörrar i isolerglas.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Enstegstätad putsfasad. Takbeklädnad: Tegelpannor. Utv. plåtarbete: Lackad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk ventilation.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme (Nibe 2005)

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber, Sollentuna Stadsnät.

Ekonomi

Utgångspris 8 750 000 kr. Taxeringsvärde: 7 068 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 920 000 kr. Värdeår 2005. Befintliga pantbrev är på beloppet 5 824 000 kr.

Total driftkostnad 33 600 kr/år, varav:
El: 6 000
Försäkring: 7 500
Renhållning: 2 000
Uppvärmning: 14 000
Vatten/avlopp: 4 100

Summa ca 2 800 kr/månad. Kostnad för tv och bredband tillkommer. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 119 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2020-02-07

Övrigt

Uppgift avseende andel i gemensamhetsanläggning saknas, vänligen kontakta fastighetsmäklaren för information. Uppgift avseende storlek på garaget kommer från säljaren.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Till bostaden hör garage om ca 22 kvm, med plats för en bil. I övrigt finns parkering i området.

Gemensamhetsanläggningar

Sollentuna Markan GA:1 (andel 1) ändamål: dagvatten-och dräneringsledningar med
tillhörande brunnar, hålrumsmagasin samt
övriga anordningar som behövs.

Planbestämmelser

Detaljplan

Planlösning

Entréplan
Övre plan samt tornrum

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.75 mb