>
  • Sjöstugan

Ådran Östorpsvägen 8

  • 2 rum
  • Boarea 86 kvm
  • Biarea 66 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med källare.
  • Byggår 1945
  • Tomtarea 3645 kvm
  • 4 500 000 KR pris

Här väntar en unik villa, ombonad och samtidigt exklusiv, där marmor samsas med trä och med fantastisk strandtomt invid Ådran och stora naturområden.

En nätt villa med 2 rum samt gäststuga och sagolik strandtomt med egen brygga, väntar i ett suveränt läge för familjen som uppskattar sjöutsikt, natur och friluftsliv. Huset är ypperligt planerat och tar tillvara varenda en av de 86 kvm i denna bostad som kombinerar charm och exklusivitet på ett unikt sätt.

Något som ger extra livskvalitet och utnyttjar strandtomten maximalt är glasverandan som släpper in hela den magnifika sjöutsikten. Ett fantastiskt extra rum för måltider och sällskapsliv i harmoni med sjön och naturen runt omkring. På verandan har du sedan en underbar solig uteplats i söderläge varifrån då kan gå ner till vattnet och den egna bryggan. Dessutom finns ytterligare en långsträckt altan vid entrén till huset vilket gör att du alltid har solläge på någon av uteplatserna.

Interiört har du en charmig planlösning med stor hall och centralt vardagsrum som öppnar upp till både glasverandan och köket. Till detta finns ett ombonat sovrum. Vit träpanel i både väggar och tak ger huset en egen karaktär av sofistikerad elegans kombinerad med en känsla av klassiskt trähus. Gästhuset på tomten ger ytterligare sovrum/tonårsboende.

Villan är uppdaterad vad gäller både exteriör och interiör, bland annat är fasaden utbytt. Interiört har huset försetts med påkostade vackra marmorgolv och i några rum heltäckningsmatta, under denna finns original trägolv om man önskar ta fram det. Golvvärme installerades under marmorgolvet i hallen, köket och badrummet 2015.

Läget är väldigt privat och fint, på en uppväxt stor naturtomt där villan är placerad vid vattnet och där det finns gott om övriga ytor och gräsmattor att skapa en fin trädgård av. Nedanför huset finns en gäststuga med veranda mot vattnet, perfekt när man har besökare, alternativt en möjlig tonårsbostad.

Läget är mycket fint, främst givetvis för sjöutsikten och sjötomten, men även för närheten till stora grönområden och skogar för friluftsliv och träning — förutom den direkta accessen till bad i sjön Ådran förstås.

Service för vardagens behov finns i grannområdet Länna dit du kan cykla, ta bil eller buss. Bussen går även till Huddinge station där du har pendel in till Stockholm och där det även går ett flertal andra busslinjer.

Välkommen till en unik villa med direkt strandtomt, egen brygga och känsla av skärgårdsboende, med påkostad interiör, hänförande sjöutsikt och glasveranda!

PLANLÖSNING:

ALTANEN på framsidan är ett frikostigt trädäck med massor av plats för loungemöbler, vilstolar och matbord. En välkomnande ingång till huset och ett fint komplement till verandan. Här finns även takinramningar för att kunna skapa en takförsedd del så att man kan vistas här även vid regn. Se fram emot sommarfester och mingel då man kan röra sig mellan olika utomhusytor och glasveranda som tillsammans öppnar upp för många gäster.

HALLEN är välkomnande med trevlig öppenhet mot gemensamhetsytorna. Den är också inredd mycket stilfullt med marmorgolv med golvvärme samt vita väggar. Allt i ett bra kapprum med plats för klädavhängning och förvaring.

KÖKET har äldre stomme men är uppdaterat med fantastiska fönsterpartier i den nya fasaden och exklusivt golv i Carrara-marmor, både extremt tåligt och mycket vackert. Via fönstren får du här ett magnifikt insläpp av både ljus och vyn mot verandan och sjön strax nedanför. En murstock i tegel kontrasterar effektfullt mot marmorn och den vita skåpinteriören i det här yteffektiva köket. Murstocken mellan kök och vardagsrum är förberedd för anslutning av en kamin.

VARDAGSRUMMET sträcker ut sig över ett stort, inbjudande sällskapsrum mitt i huset, med bra ytor för soffgrupp och hemmabio. Här får familjen en umgängesdel med mycket mysfaktor, inramad av vit liggande träpanel och ljus heltäckningsmatta. Vardagsrummet öppnar också upp mot den härliga glasverandan/matsalen.

GLASVERANDAN är ett måltidsrum utöver det vanliga, helt inramat av glaspartier och glasdörrar ut till trädäcket. Här har du ett av husets absoluta favoritrum, både att äta i och som sällskapsrum stora delar av året, där du kan sitta inne men ändå uppleva direktkontakten med sjön och utsikten på första parkett mot vattnet. Även glasverandan har marmorgolv.

VERANDAN bjuder på en magisk utblick över vattnet och skogen på andra sidan sjön, och optimalt solläge på en uteplats som gör bostaden betydligt större under sommaren, då du garanterat kommer att tillbringa mesta möjliga tid härute. Ytan är dessutom väl tilltagen för att rymma både matgrupp, grill och vilstolar, innanför det fina räcket i skeppsstil. Under verandan finns utrymme för förvaring av diverse utomhussaker.

SOVRUMMET ligger bredvid köket och får frikostigt ljusinsläpp från ett stort fönster på gavelsidan. Plats finns för både säng och exempelvis skrivbord, i detta rum med liggande vit träpanel på väggarna samt mjuk heltäckningsmatta.

BADRUMMET är lika påkostat som köket, också här med marmor på både golv och väggar, i ett elegant badrum med duschhörna och ett stort kajutafönster.

KÄLLAREN om ca 66 kvm bjuder på generös förvaring samt utgör husets tvättstuga med maskiner från 2018 märke Bosch.

Fakta

Typ

Huddinge - Björksättra 1:34. - 1 plan med källare. Byggår: 1945.

Storlek

Boarea ca 86m², biarea ca 66m². 2 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

1 plan med källare. Renoveringar:
Dränering 1999, kontrollerad 2016
Luftvärmepump 2014
Ersatt jordgolv med betong i källarplan/grunden 2016
Förstärkt ventilation av grunden 2016
Installation av golvvärme 2016-2018
Renoverat badrummet, installerat bränntoalett, dusch samt mekanisk frånluft 2017
Renoverat EL inklusive installation av jordfelsbrytare 2017
Vinkyl, kyl och frys 2017
Larm för inbrott, brand och vatten 2018
Ommålning av tak, fasad, puts samt interiör 2018
Installation av sjövattenpump för till exempel bevattning 2019

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund/betong. Grundmur: Betong. Stomme: Trä- samt betongkonstruktion. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel samt puts. Takbeklädnad: 2 kupig taktegel. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Enskild brunn, djup ca 100m. Avlopp saknas. Minireningsverk är beställt men ej installerat. Kostanden belastar säljaren.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt golvvärme

TV- och internetanslutning

Mobilt bredband. Fiber finns framdraget till vägen, anslutningsavgift ca 20.000 kr.

Ekonomi

Pris 4 500 000 kr. Taxeringsvärde: 3 357 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 258 000 kr. Värdeår 1945. Befintliga pantbrev är på beloppet 2 500 000 kr.

Total driftkostnad 20 150 kr/år, varav:
El: 12 000
Försäkring: 3 500
Samfällighet: 2 250
Vatten/avlopp: 2 400

Kostnad för EL inkluderar kostnad för vatten, uppvärmning samt hushållsström.
Uppgifter från säljaren.

Energideklaration

Energiförbrukning: 65 kWh/år
Status: Ej utförd

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Möjligt att ansluta och uppföra laddstolpe för El-bil.

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Brunn, 01-IM7-40/3089.1
Förmån: Avtalsservitut: Fiske, 01-IM7-43/5020.1

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Huddinge Lissma GA:2

Planbestämmelser

Avstyckningsplan Byggnadsplan

Planlösning

Sjöstugan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.75 mb