>
 • Entréplan
 • Övre plan
 • Källarplan

Fågelsången Lillebovägen 9

 • 7 rum, varav 4-6 sovrum
 • Boarea 191 kvm
 • Biarea 93 kvm
 • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
 • Byggår 1969
 • Tomtarea 1090 kvm
 • utgångspris
  8 950 000 KR

En mycket fin, gedigen och välhållen villa med härliga ljusinsläpp, totalt 284 kvm längst in på återvändsgata - en drömbostad för hela familjen!

Denna rymliga familjevilla med 6-7 rum om totalt 284 kvm (191 kvm boa + 93 kvm bia) är drömmen för en stor, sällskaplig familj som önskar sig mycket sociala ytor och även många sovrum. Allt i ett hem med gedigen 60-talscharm samtidigt som huset är välhållet och löpande renoverat till modern och funktionell standard.

Villan är väldigt rymlig och väldisponerad med stora sällskapsytor nere i form av både vardagsrum och ett rejält allrum med öppen spis. Uppe finns ett härligt allrum för barnen. Uteplats finns dels på framsidan där du har en solig stenläggning bredvid entrén i söderläge, dels utanför vardagsrummet där ett vidsträckt trädäck öppnar sig mot väst. Dessutom har övre plan en balkong mot öst. Sammantaget gör detta att huset har uteplatser i tre väderstreck!

Utöver gemensamhetsytorna finns i dagsläget fyra sovrum men med bud på fler, då man kan utöka till sex sovrum genom att dela av entréplanets stora sovrum och göra om övre hallen till sovrum. Värt att lyfta fram är också det mycket stora garaget samt de generösa förvaringsutrymmena i källaren och i övervåningens klädkammare/förråd.

Hela bostaden har ett frikostigt ljusinsläpp, särskilt i sällskapsrummen som har stora fönsterpartier. Huset karaktäriseras också av en öppen känsla med fina pardörrar till både vardagsrummet och nedre allrummet. På övre plan kan barnen ha sitt eget vardags- och tv-rum.

Villan är byggd 1969 och tidsepoken syns i arkitekturen och fina bevarade detaljer som smäckra räcken, elegant inbyggd öppen spis och pardörrarna till sällskapsrummen. Allt som allt ger bostaden ett gott intryck med fräsch interiör, bland annat ett välplanerat och praktiskt Puustellikök och bra tvättstuga. Toalett finns på alla tre plan och dusch finns i källare och på övre plan.

Renoveringarna omfattar nytt kök, renovering av samtliga badrum och wc, fönster, garageuppfart, terrass, tvättstuga och gavelspetsar. Golven är ekparkett 3-stav samt klinker i hall och badrum/wc som även har golvvärme. Inredningsmässigt har rummen olika karaktär tack vare fondfärger och fondtapeter till de övervägande vita väggarna.

Till huset hör en riktigt stor tomt på över 1000 kvm, som är plan och lekvänlig, samt väldigt insynsskyddad tack vare husets läge längst in på återvändsgata, vilket innebär att huset i princip har ett avskilt hörnläge. Inramning av växtlighet förstärker den privata känslan. Utöver garaget rymmer uppfarten tre bilar. Villan har Verisure-larm som kan övertas, och driftkostnaderna är låga tack vare bergvärme.

Förutom att du här får en mycket charmerande och praktisk familjevilla, är området väldigt eftertraktat i mysiga Fågelsången där det är lugnt, tryggt och nära till allt. Flera förskolor och skolor finns inom gångavstånd. Det är även promenadavstånd till Sollentuna centrum som har ett rikligt utbud av butiker, service och krogar. Med buss, bil eller cykel tar du dig snabbt till Kista galleria när du vill ha omväxling. Likaså går det snabbt att nå Mall of Scandinavia.

Här har du även fina naturområden inom gång- och cykelavstånd, med Edsvikens vatten där det finns bad och strandpromenad, samt skogar med motionsspår. Det finns även idrottshallar och simhall nära.

Läget gör livet bullerfritt samtidigt som du har snabb tillgång till de stora trafiklederna, Turebergsleden och vidare ut på till E4. Kollektivtrafiken är också smidig, till pendeln i Sollentuna promenerar du på runt tio minuter, och därifrån når du Stockholms city på en kvart. Några minuter från huset går även bussar till Kista, Spånga, Täby, Danderyd, Vällingby, Jakobsberg och Karolinska sjukhuset.

Välkommen till en mycket tilltalande, charmig och rymlig villa i tre plan, med tre sällskapsytor och möjlighet till sex sovrum - allt i ett högt läge i Fågelsången!


PLANLÖSNING:

HALLEN är riktigt stor och välkomnande, med gott om plats för såväl förvaring som att välkomna gäster. Kapprummet med klädavhängning och inbyggd garderob har ett rödbrunt klinkergolv medan hallen sedan fortsätter i en öppen del med parkettgolv. Hela hallen har ljusa väggar.

WC bredvid trapphuset är snyggt renoverad med elegant tvättställskommod, schackrutigt golv och helkaklade vita väggar. En perfekt gästtoalett för besökare.

VARDAGSRUMMET är ett härligt stort och inbjudande sällskapsrum som sträcker sig hela vägen från framsidan till baksidan. Fönsterpartiet som löper längs hela entrésidan ger rikligt med ljus, och på långsidan finns ytterligare ett fönsterparti samt utgången till terrassen. Det långsträckta rummet ger plats för såväl lounge- och tv-hörna som en större matsalsdel för middagsbjudningar och fester. Ytskikten består av parkettgolv och vitrandiga tapeter.

TERRASSEN är ett stort trädäck på gavelsidan utanför vardagsrummet, och öppnar för gästfri och omfattande möblering med både matgrupp, grill och loungemöbler eller vilstolar. Allt på en öppen uteplats som får mycket sol och värme på sommaren, och som även har en bra avskildhet. Insynen begränsas ytterligare av spaljé och staket. Utöver terrassen finns en stenlagd uteplats bredvid entrétrappan till huset.

KÖKET är ett gediget och påkostat Puustelli-kök i smakfull design med svarta granitbänkskivor och mängder av förvaringsutrymme i stora skåp och praktiska utdragslådor. Till detta har du en modern maskinpark i rostfritt, inklusive inbyggnadsugn och mikro. Köksön mot matplatsen fungerar som extra arbetsyta, förvaring och även som bardisk. Två fönster ger ljusinsläpp till både arbetsdelen och matplatsen, som rymmer upp till fem. Väggarna är vita liksom kaklet ovanför arbetsdelen. Golvet är parkett.

ALLRUMMET är ett ovanligt stort extra sällskapsrum, med dubbla fönster på gavelsidan och den fina inbyggda öppna spisen i blickfånget. Den väl tilltagna ytan rymmer en stor soffgrupp och bokhyllor med mera. Här kan man med fördel inreda "salong" för samtal och umgänge med middagsgäster, medan vardagsrummet kan få vara tv- och familjerum, eller tvärtom. Allrummet är lättillgängligt då det nås från både hallen och köket. Interiören är benvita väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1 innanför allrummet är rejält stort och får massor av ljusinsläpp från dubbla fönster mot baksidan, i helt insynsfritt läge. Rummet är perfekt som arbetsrum och/eller gästrum, eller tonårsrum med avskilt läge från övriga sovrum. Interiören är vita väggar samt en mönstrad fondtapet. Rummets storlek och de dubbla fönstren gör det möjligt att dela av till två mindre barnrum om man så önskar.

Övervåning

ALLRUMMET öppnar sig direkt när du kommer uppför trappan, och är ett mysigt tillhåll för barnens lek, kompishäng, spel och tv-mys. Ett stort fönsterparti mot framsidan ger bra ljusinsläpp i det här allrummet, som har plats för soffgrupp, skrivbord och hemmabio. Väggarna är vita med en läcker tvärrandig fondtapet. Rummet kan göras om till ett extra sovrum om man så vill.

SOVRUM 2 sträcker ut sig i på ena sidan om allrummet, och passar därför bra som master bedroom, både med bra storlek och avskilt läge som ensamt sovrum på ena gaveln. Här finns frikostigt utrymme för både dubbelsäng, skrivbord med mera. Inbyggda garderober ger också massor av egen plats för kläder. Väggarna är ljusa och golvet är parkett.

SOVRUM 3 på motsatt sida har utgång till balkongen och är ett väl tilltaget barnrum med plats för både säng och andra möbler. Utöver utgången till balkongen finns den rymliga klädkammaren i anslutning. Rummet inramas av väggar i en sofistikerad gråbrun nyans till det ljusa parkettgolvet.

BALKONGEN är belägen på motsatt sida jämfört med terrassen, vilket ger den här lilla uteplatsen en egen utsikt mot tomtens stora gräsytor från ett högt, fint läge. Ett par stolar och ett litet fikabord gör balkongen till en mysig, solig oas där man kan slå sig ner för avkoppling i ensamt majestät på sommaren.

SOVRUM 4 är i samma storlek som barnrummet bredvid, här med egna inbyggda garderober och fönster bredvid balkongen. Interiören är vita väggar flankerade av en snygg svart fondtapet. Golvet är parkett.

BADRUMMET är mycket stilrent renoverat med grått klinkergolv, stora vita kakelplattor på väggarna och en betongglasvägg som avgränsar en stor duschhörna. I övrigt finns sofistikerade badrumsmöbler i form av en vägghängd kommod samt matchande spegelskåp i mörkt trä. Taket har infällda spotlights och golvet har golvvärme.

Källarvåningen

Källarvåningen omfattar en riktigt stor och fräsch tvättstuga med grått klinkergolv och ljusgrå väggar samt bra med plats och arbetsytor för både tvättpyssel och torkning. Intill tvättstugan finns både separat wc och en duschdel och förråd, i övrigt finns förrådsutrymmen samt matkällare och så det fantastiskt stora garaget där du får plats med massor av förvaring eller kanske verkstad förutom bilen.

Fakta

Typ

Sollentuna - Triangeln 8. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1969.

Storlek

Boarea ca 191m², biarea ca 93m². 7 rum, varav 4-6 sovrum
Areauppgift enligt mätning 2019-12-17. Area 178 kvm + 86 kvm enligt taxeringsinformation.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:
Se separat förteckning

Byggnadssätt

Grund: Betong. Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong. Fasad: Mexisten och träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Koppar och lackerad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump

TV- och internetanslutning

Boxer Sollentuna Energi 100 Mb/S

Ekonomi

Utgångspris 8 950 000 kr. Taxeringsvärde: 6 301 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 237 000 kr. Värdeår 1969.

Total driftkostnad 35 430 kr/år, varav:
Försäkring: 8 346
Renhållning: 1 000
Sotning: 500
Uppvärmning: 21 441
Vatten/avlopp: 4 143

I kostnad för uppvärmning (21 441 kr) ingår hushållsel. Beloppet är beräknat efter schablonkostnad 1,45 kr/kWh och baseras på förbrukning 14 787 kWh. Uppgifter beträffande driftskostnader kommer från säljarna.

Energideklaration

Energiförbrukning: 87 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2020-01-07

Övrigt

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1964-12-01) Stadsplan (1962-01-11)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.5 mb