Edsängen Lavendelvägen 6A

  • 5 rum, varav 3-0 sovrum
  • Boarea 108 kvm
  • Biarea 8 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan.
  • Byggår 1970
  • Tomtarea 700 kvm
  • 5 850 000 KR

En mycket trivsam, ljus och välplanerad villa med 5 rum om 108 kvm och beboelig friggebod väntar på familjen som älskar umgänge och utevistelse

Välkommen till en enplansvilla med en suverän planlösning och en lummig, insynsskyddad tomt. Många och stora fönster tillsammans med planeringen ger ett härligt ljusinsläpp, och ett uterum som blir en oas för avkoppling likaväl som en inbjudande festplats både sommar och vinter.

Hjärtat i huset är vardagsrummet och det praktiska köket som fungerar som en naturlig samlingsplats för både matlagning och umgänge. Enplanslösningen gör huset väldigt sammanhållet, samtidigt som sovrummens placering ger avskildhet för alla i familjen. Vardagsrummet i vinkel utgör en stor lättmöblerad yta med ett generöst fönsterparti längs ena väggen.

Sovrummen erbjuder både föräldrar och barn väl anpassade rum, med ett större master bedroom och två barnrum. Möjligheter finns att utöka till fyra sovrum. Förvaringsutrymmena är mycket generösa i samtliga sovrum, hall och tvättstuga.

Huset omges av en fin naturtomt i söderläge med fruktträd, rosenbuskar och syrener. Ett högt ordentligt staket omringar tomten — perfekt för familjen med hund samt för att hålla rådjuren borta. På tomten finns en isolerad friggebod som kan bli kontor eller tonårsnäste. På infarten framför garaget finns plats för tre bilar.

Villan är fint placerad i Edsängen, i ett lugnt och trevligt bostadsområde i grönskande lummig omgivning med bra tillgång till service, skolor och kommunikationer. I närområdet finns många skogspartier och större grönområden och du har Edsvikens vatten på promenadavstånd, liksom till Väsjön och Väsjöbacken. Trevliga vandringar till bland annat Edsbergs slott, Edsviks konsthall och restaurang Edsbacka Wärdshus rekommenderas.

Det finns goda kommunikationer och du kan smidigt ta dig in till stan eller stora shoppingområden med buss eller pendeltåg. Du har 13 minuters gångavstånd till bussen som går till Mörby centrum (med t-bana), 9 minuters gångavstånd till bussen som tar dig till Sollentuna centrum där det finns pendeltåg som snabbt tar dig in till centralen.

Välkommen till ett ostört villaboende med karaktär, inbyggd livskvalitet, trevligt uterum och en isolerad friggebod med stora möjligheter!


PLANLÖSNING:

HALLEN öppnar upp mot gången till kök, vardagsrum och sovrum. Här välkomnas du av ljusgula väggar och ett betsat innertak av furu. Till höger finns gäst-wc och ett bra utrymme för klädavhängning. Från ytterdörren kommer ljus från både det fina halvmånefönstret och det avlånga sidofönstret.

GÄST-WC har blommiga tapeter med en rosa bård mot innertaket. Ovanför handfatet finns ett praktiskt badrumsskåp med belysning.

VARDAGSRUMMET i vinkel utgör en härlig hörndel med stora ytor för sittgrupper och ett fantastiskt fönsterparti längs hela sydvästsidan, som låter rummet flöda av ljus! Ytan, ekparketten och ljuset skapar en mycket social och avkopplande atmosfär för både vardagslivet och de sociala sammankomsterna. Här ryms såväl sittgrupper som en matsalsdel — rummets form och storlek ger flera valmöjligheter för möblering. Den centralt placerade vedkaminen ger både värme och mys året om.

KÖKET är stort, ljust och luftigt, med stora arbetsytor och gott om praktisk förvaring. Fönsterpartiet mot husets baksida ger ett fint ljusinflöde. Luckor och fronter är vitmålade och ovanför arbetsytorna sitter ljusblått kakel. Köket är modernt utrustad med spishäll, inbyggnadsugn och micro, dubbel kyl- och frys från Bosch och diskmaskin från Siemens. Köket rymmer även en matplats. Från köket når du baksidans altan genom en fönsterdörr.

BADRUMMET är i originalskick med våtrumsmatta på golv och väggar, allt i blå nyans. Förutom WC och handfat finns här ett badkar och en bidé. Ovanför handfatet sitter ett badrumsskåp och mot motstående vägg finns ett längre lågt skåp med plats för förvaring.

SOVRUM 1 är ett trivsamt master bedroom som vetter mot uterummet. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng. En garderobsvägg med tre garderober tar effektivt hand om klädförvaringen. Väggarna är diskret ljusrosa och golvet är av furu.

SOVRUM 2 är ett perfekt barnrum med plats för säng och skrivbord. Rummet har ljuslila väggar och vetter mot tomtens baksida. Här finns två inbyggda garderober för allehanda praktisk förvaring.

SOVRUM 3 ligger vägg i vägg med master bedroom. Också det ett prima barnrum med plats för skrivbord. Rummet har ljusblå väggar och furugolv.

TVÄTTSTUGAN har ett svart våtrumsgolv och ljusa väggar, och är utrustad med en tvättmaskin från Electrolux. Ett fönster ger ljusinsläpp och utrymmet ger gott om förvaringsplats i skåp och hyllor. Tvättho och en rejäl arbetsyta underlättar stunderna i tvättstugan.

UTERUMMET på framsidan är ett underbart extrarum för socialt umgänge. Rummet är ljust tack vare en fönstervägg samt ljusinsläpp genom taket. Här har ni det varmt på vintern och svalt på sommaren.

BASTUN är en uppskattad vardagslyx när det är ruggigt ute. Den ligger vägg i vägg med garaget och har två lavar i olika höjder.

FRIGGEBODEN om cirka 10 kvm är extra isolerad och kan användas som tonårsboende, gäststuga eller kontor. Här finns stor potential att inreda som du vill.

GARAGET rymmer en bil och kan användas som verkstad. Här finns ljusinsläpp tack vare fönster mot öster.

Fakta

Typ

Sollentuna - Eonen 5. - 1 plan. Byggår: 1970.

Storlek

Boarea ca 108m², biarea ca 8m². 5 rum, varav 3-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

1 plan.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Fasad: Mexitegel / trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster / 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme

TV- och internetanslutning

Via fiber (SEOM) Fiber (SEOM)

Ekonomi

5 850 000 kr. Taxeringsvärde: 4 082 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 1 942 000 kr. Värdeår 1970.

Total driftkostnad 24 330 kr/år, varav:
Annat: 1 644
El: 18 381
Renhållning: 2 000
Vatten/avlopp: 2 305

Uppgifter avseende driftskostnaderna kommer från säljarna.

Övrigt avser kostnad för Sollentuna Stadsnät.

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1968-12-17) Stadsplan (1963-09-11)

Planlösning

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb