• Entréplan
  • Övre plan

Järvastaden Igelbacken 34

  • 6 rum, varav 4-0 sovrum
  • Boarea 144 kvm
  • Biarea 8 kvm
  • Byggnadstyp .
  • Byggår 2013
  • Tomtarea 336 kvm
  • utgångspris
    9 450 000 KR

I ett av Järvastadens bästa lägen, med tomt intill Igelbäckens naturreservat, väntar denna tilltalande villa med gaveltomt 6 rum om totalt 144 kvm

Härlig villa om 6 rum i bästa läge i Järvastaden!

Med sin genomtänkta planlösning känns detta hus större än sina 144 kvm, särskilt som det har hela 6 rum och samtidigt en stor, öppen entrévåning med stort vardagsrum. Från sällskapsdelen har du fantastisk utblick över baksidan och skogen genom glaspartier ner till golvet, en sagolik miljö för avkoppling med familjen och mysiga middagar med vännerna. Interiörbilder kommer inom kort.

Altanen blir på sommaren en naturlig utökning av vardagsrummet, för grillkvällar, utemiddagar och frukoststunder i solen. Från trädgården kan du promenera eller springa rakt ut i Igelbäckens naturreservat. Gavelläget ger extra stor tomt med gräsmatta även på sidan, vilket innebär mer avskildhet och avstånd till grannhus, fler fönster samt möjlighet att gå runt huset även på yttersidan.

Allrum på övervåningen ger ett välkommet extra vardagsrum, och ändå är det gott om plats kvar till 4 rymliga sovrum. Även köket är stort och praktiskt med mängder av skåp i en elegant Vedum-inredning samt bardisk och modern utrustning från Siemens. Bostaden har genomgående ljust ekparkettgolv och vita väggar i rummen ger bostaden ljus och rymd. Trapphusets vägg sticker ut med en snygg grafisk tapet i svart/vitt.

Utöver gavelläget ligger huset på en lugn, fridfull återvändsgata utan genomfartstrafik. På andra sidan tomtgränsen har du Igelbäckens härliga naturreservat för utflykter, motion och upptäcktsfärder i skog och mark. Reservatet ansluter även till Ursviks motionsområde med spår för både löpning och skidåkning med mera.

Vänder du blicken åt andra hållet har du småstadskänslan och servicen i barnvänliga Järvastaden för dina fötter, med gångavstånd till förskolor och skolor, mataffär och annan service som gym, restauranger, café med mera. Större shoppingcentrum som Kista och Mall of Scandinavia når du snabbt med bil, buss eller cykel.

Kommunikationerna är väplanerade, med bussar genom området som bland annat går till Hallonbergen, Bergshamra, Mörby centrum samt Solna C, där du kan byta till t-bana. Till Hallonbergens t-bana tar det dock bara någon kvart att promenera.

Välkommen till en av Järvastadens mest attraktiva hem, en bostad i nyskick, med underbara sällskapsytor, gavelläge och naturen inpå knuten.

PLANLÖSNING:

Entréplan

HALLEN välkomnar in på ett snyggt mörkt klinkergolv, till höger har du möjlighet till avhängning. I den inre hallen finns förvaring bakom skjutdörrar. Väggarna är genomgående vita och den inre hallen har parkettgolv.

DUSCHRUMMET har svart klinkergolv samt vita helkaklade väggar. En bra duschhörna finns samt en rymlig tvättställskommod och väggspegel utöver wc. Fönstret ger rummet ett fint ljusflöde.

TVÄTTSTUGAN har svart klinkergolv och vita väggar. Arbetsbänk och flera skåp ger både bra svängrum för tvättbestyr och gott om förvaringsutrymmen. Torktumlaren är ny från 2019.

KÖKET är ett funktionellt och modernt Vedumkök från 2013, med vit rymlig skåpinredning och grå bänkskiva. Maskinparken omfattar spishäll och fläkt, kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Öppenheten mot både vardagsrummet och matplatsen mot framsidan ger en öppen och social miljö, inramad av vita väggar. Matplatsen vid fönstret rymmer 4—6 personer. Bardisken mot vardagsrum och hall är en trevlig plats för umgänge med familj och vänner medan du lagar middagen. Fönstret vid diskbänken gör köket ännu ljusare och gör vardagsbestyren till ett rent nöje.

VARDAGSRUMMET är sagolikt med sin fria utsikt mot baksidans avskilda och privata trädgård, via flera stora fönsterpartier med glas ända ner till golvet. Det ger en speciell miljö med skön närhet till grönskan utanför. Rummet i sig är rymligt och luftigt, med väl tilltagen plats för sittgrupp och en större matsalsdel om man vill, allt i ett sällskapsrum som verkligen inspirerar till mycket umgänge med familj och vänner. Väggarna är vita med ljust ekparkettgolv.

ALTANEN består av ett mysigt trädäck med frikostig yta där du kan möblera med både sittgrupp, matbord och grill, allt på en härlig uteplats med sydvästläge som ger sol under eftermiddagen och kvällen då man myser med grillmiddag eller bara avkoppling ljumma sommarkvällar med dofterna och utsikten mot skogen. Gräsmattan har plats för både odling och mycket utrymme för lek och spel och varför inte en studsmatta.

Övre plan

ALLRUMMET är mycket praktiskt som ett extra vardagsrum för barnen eller hela familjen, med generösa ytor som rymmer både soffa och tv med mera. Väggarna är vita.

SOVRUM 1 kan användas som ett barnrum eller hemmakonto med fönster mot framsidan. Det finns bra utrymme för skrivbord, säng och förvaring.

SOVRUM 2 är i ungefär samma storlek som sovrum 1 men med fönster åt två håll, även här mot framsidan.

SOVRUM 3 och 4 är två större sovrum, båda med fönster mot baksidan och den vackra utsikten mot trädgården och skogen samt med inbyggda skjutdörrsgarderober.

BADRUMMET är inrett som duschrummet, men har badkar istället för duschhörna. Även här silar ljuset in genom ett litet vädringsfönster.

Fakta

Typ

Solna - Grönlingen 74. Byggår: 2013.

Storlek

Boarea ca 144m², biarea ca 8m². 6 rum, varav 4-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Renoveringar:
Nytt badkar samt duschvägg övre badrum.
Fastmonterad väggskåp/tvbänk master bedroom.
Extra arbetsbänk med skåp i tvättstugan.
Garderober i de två små sovrummen.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: FTX-system.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv och bredband (fiber) via Telia Tripple play ingår i samfällighetsavgiften.

Ekonomi

Utgångspris 9 450 000 kr. Taxeringsvärde: 6 868 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 494 000 kr. Värdeår 2013.

Total driftkostnad 30 296 kr/år, varav:
Försäkring: 9 588
Renhållning: 2 221
Samfällighet: 4 492
Uppvärmning: 12 195
Vatten/avlopp: 1 800

Summa ca 2 525 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 82 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2016-05-16

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Beträffande biarean skiljer sig denna från ritning JM (8,5 kvm) och fastighetsutdraget (8 kvm) - kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Plats för en bil i carport samt en bil på uppfarten.

Rättigheter last

Last: Officialservitut Avlopp, 0184-12/19.17

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Solna Grönlingen GA:10, Gemensamhetsanläggning: Solna Grönlingen GA:28

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-01-28)

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb