>
  • Entréplan
  • Övre plan

Kistahöjden Heklagatan 15

  • 6 rum och kök, varav 3 sovrum
  • Boarea 147 kvm
  • Byggår 2014
  • 5 800 000 KR pris
  • Avgift 3995 kr/mån

Påkostad stadsvilla med fantastiskt gavelläge och en av områdets största tomter, i Kistahöjden nära kommunikationer, natur och service!

En stadsvilla med en av Kistahöjdens största tomter och extra allt väntar i attraktivt sydsydväst-läge intill en allmänning. Huset är även i absolut toppklass i stilren skandinavisk interiör med exklusiva tillval för totalt närmare 200 000 kronor. Lägg därtill ett flertal renoveringar på tomten och invändigt (se lista) så förstår du att detta är ett mycket påkostat hus vilket gör det unikt i området.

Bostaden har 6 rum på 147 mycket välplanerade kvm, med genomgående stora rum, härliga öppna sällskapsytor och inte minst tre väl tilltagna uteplatser runt huset, så att du alltid kan njuta av sol eller skugga och har generösa ytor för grillkvällar och avkoppling på sommaren.

Sällskapsytorna är luftiga och sociala med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det är även öppet till matsalen som har egen utgång till altanen på framsidan. Detta hus är för övrigt det enda i området som har dörr till framsidans altan. Alla altandörrar är för övrigt helt glasade dörrar som ger närkontakt med uteplatserna.

Övre planet samlar tre sovrum och ett rejält allrum. Ljusinsläppet är frikostigt i hela huset och de flesta rum har fönster åt två håll. Två helkaklade badrum på varsin våning, ett med dusch och ett med badkar, är praktiskt liksom en stor separat tvättstuga med groventré från trädgården. Utöver frikostiga förvaringsutrymmen i huset finns dessutom ett vindsplan på cirka 70 kvm och ett förråd på cirka 12 kvm.

Tillvalen och renoveringarna är långt över standard och omfattar bland annat skjutdörr vid köket, köksö, matsal som öppnats upp (tidigare sovrum), exklusiva trägolv på entréplan, fondväggar med vackert stenkakel, extra värmepump som kan användas som AC, stenläggning av uppfart och entré samt staket och omfattande trädgårdsarbeten. Ommålning av nedre plan plus två sovrum har gjorts samt nya lister. Hela entréplanet har golvvärme och huset är förberett för braskamin.

Tomten är som sagt en av Kistahöjdens största trädgårdar med mellan 400 och 450 kvm gräsmatta exklusive parkeringsytan. Trädgården är mycket fint anlagd med plantering av cirka 90 tujor som är över två meter höga vilket ger totalt insynsskydd och en "barriär" mot gatan nedanför. Plana gräsytor finns på båda sidor av huset och trädgården har optimalt gavelläge mot en allmänning. Infarten är också den en av de största i området, cirka 130 kvm vilket ger plats för minst 3-4 bilar.

Läget är lika bra som bostaden, strategiskt i ett nybyggt område med fin arkitektur nära såväl service och kommunikationer som stora grönområden. På 20 minuter promenerar du till Kista (tre minuter med bil) där du har t-bana plus galleria med massor av butiker och service inklusive bio. Eller så promenerar du till Helenelund där du har pendel och ett mindre centrum. Buss går alldeles nedanför gatan. Fina ströv- och motionsområden finns både på Järvafältet och i Ursvik eller Edsviken med strandpromenad och badplatser.

Välkommen till en modern stadsvilla med mängder av påkostade tillval, extravagant interiör, en av områdets största tomter och ypperligt läge i lugnet nära stan!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ett trevligt kapprum med ovanligt mycket ljusinsläpp tack vare glaspartiet till höger. Här finns bra plats för ytterkläder och garderob. Hallen har ett robust ljusgrått klinkergolv och ljusgrå väggar.

DUSCHRUMMET har gråmelerat snyggt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med svart duschhörna som omges av vikväggar i glas. I övrigt finns en bra tvättställskommod och spegelskåp. Bredvid duschrummet ligger en fräsch tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaring.

MATSALEN har öppnats upp av det som tidigare varit ett sovrum/gästrum, vilket har skapat ett dedikerat rum för middagar och festliga tillfällen, perfekt för en social familj som sätter måltiderna i centrum och gärna bjuder hem släkt, vänner och grannar. Rummet har också egen utgång till framsidans altan, vilket gör det enkelt att flytta ut i solen och röra sig mellan matsal och matplatsen ute. Väggarna är vita med en snygg fondvägg klädd i stenkakel. Det går givetvis att återskapa ett sovrum här om man så önskar.

KÖKET är smakfullt och inspirerande med vit skåpinredning och exklusiv köksö som tillval, perfekt för att ge både extra matplats/bardisk och arbetsytor. Maskinparken är modern i rostfritt inklusive inbyggd ugn och mikrovågsugn. Stilfullt vitt kakel med fasade kanter pryder väggen ovanför arbetsbänken. Något att lyfta fram är också de stora skjutdörrarna i glas som ger tillträde till terrassen och släpper in massor med ljus.

VARDAGSRUMMET sträcker ut sig över riktigt stora ytor i en inbjudande sällskapsdel där det är lätt att trivas både till vardag och fest, och där det finns mycket utrymme för gästfrihet och sköna loungemöbler. Stora glas-skjutdörrar till terrassen ger både ett magnifikt ljusinsläpp och härlig utsikt. Allt i en väldigt trivsam miljö med påkostat trägolv i hela entréplanet, ljusgrå väggar samt en fondvägg i stenkakel mot matsalen.

TERRASSEN skjuter ut i högt, fritt läge över trädgården. Solläget är perfekt mot sydsydväst och på gavelsidan breder skogen ut sig. Här kan du möblera med stor matgrupp, grill och vilstolar eller loungehörna och njuta av sol större delen av dagen och kvällen under sommaren, utan insyn men med desto mer utsikt mot skogen och över sluttningen nedanför trädgården. Från terrassen leder en trappa ner till tomten.

Övervåning

ALLRUMMET är ett utmärkt extra sällskapsrum för lek, spel, tv, läxläsning och mys - stort och luftigt med plats för en stor bekväm soffhörna och hemmabio. Fönster åt två håll släpper in mycket ljus och rummet vetter mot baksidan. Interiören är vit och hela övre planet har ekparkettgolv.

SOVRUM 1 är ett master bedroom, välplacerat och avskilt i en egen hörna. Ljusinsläppet är generöst från två fönster mot framsidan, och storleken på rummet ger utrymme för byråer med mera förutom dubbelsäng. Intill master bedroom ligger också en rejäl walk-in-closet. Väggarna är vita.

SOVRUM 2 och 3 är två fina barnrum, yteffektiva och med plats för skrivbord med mera förutom säng. Det ena har sitt fönster mot framsidan, det andra har fönster åt två håll varav ett mot baksidan och trädgården. Båda är inredda med ljusa väggar.

BADRUMMET är rymligt och elegant, med klinker och kakel i svart och grått, badkar och stilrena badrumsmöbler i form av vägghängd kommod och spegelskåp. Här finns även ett vädringsfönster.

Fakta

Typ

Bostadsrättsvilla, lgh. nr. 15. Hiss finns ej.

Storlek

6 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 147m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

2019 - Nya ytskikt hela entré plan
2019 - Nya ytskikt sovrum 2 och 3 (övre plan)
2019 - Ny diskmaskin
2018 - Ny tvättmaskin
2018 - AC/luftvärmepump (entréplan och övre plan)
2016 - Köksö
2015 - Stenläggning uppfart
2015 - Anläggning av trädgård med thujor och staket
2015 - Öppnat vägg till ny matsal (tidigare sovrum)
2014 - Tillval (197 100 kr) bl a skjutdörr till altan, golv entréplan, vitvaror i rostfritt. Uppvärmning: Frånluftsvärmepump (Nibe 750)

TV- och internetanslutning

Fiber

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 15 i Brf Kistalunden. Pris 5 800 000 kr. Avgift 3 995 kr/mån. I månadsavgiften ingår vatten och bredband samt kabel-TV (basutbud). Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljarna samt föreningen. Övrig driftkostnad 2 017 kr/mån, varav:
Försäkring: 334 kr
Renhållning: 183 kr
Uppvärmning: 1 500 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Avgift för samfälligheten ingår i årsavgiften.
Andel i föreningen är: 3.8%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Bostadsrättsförening

Brf Kistalunden. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger inte marken.

Övrigt

Andelstal av årsavgiften har ej gått att få fram.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Tomten är upplåten med nyttjanderätt till bostadsrätten, enligt ordföranden i föreningen (2019-11-05)

Enligt ordföranden i föreningen planeras ingen ändring av årsavgiften (2019-11-05)

Gemensamhetsanläggning finns, Vatnajökel GA:1 (andel 1 av 153), GA:2 (andel 1 av 180) och GA:3 (andel 1 av 115)

Överlåtelseavgift är 1185 kr och betalas av säljaren. Pantsättningsavgift är 474 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.5 mb