>

Vasastan Heimdalsgatan 6

  • 3 rum och kök
  • Boarea 86 kvm
  • Byggår 1906
  • utgångspris
    7 450 000 KR
  • Avgift 3240 kr/mån

En väldigt fint moderniserad sekelskiftesvåning med 2-3 sovrum, öppen spis och härlig planlösning väntar i ett väldigt lugnt läge vid Odenplan.

Huskänsla mitt i Vasastan, möjlig 3,5 - 4:a. Väldigt mysigt och lugnt läge med en halvtrappa ner till den gemensamma innegården. Planlösningen är mycket yteffektiv vilket gör att lägenheten känns större än vad den är. Tillgängligheten mellan olika rum är bra med genomgång runt vardagsrummet.

Takhöjden och de stora fönstren gör att lägenheten känns väldigt ljus. Den äldre charmen är fint bevarad och bostaden är samtidigt fullt modern med fräsch interiör och stilren design i köket. Öppen spis i vardagsrummet är ett plus, liksom vackra taklister och pardörrar.

Det finns tre möjliga sovrum, där genomgångsrummet även kan disponeras som kombinerat gästrum och allrum, med smart byggd loftsäng som sparar plats. Där finns även en inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Lägenheten har både badrum och en separat wc, vilket är praktiskt.

Bostaden är renoverad med altandörrar från köket till gården, nytt loft i mittenrummet, nya vitvaror i badrummet, ny diskmaskin och induktionshäll samt ny säkerhetsdörr (2018). Golven är original furugolv utom i köket som har linoleumgolv samt badrummet som har klinker med golvvärme.

Även fastigheten är välrenoverad med målning av fönster 2004, ommålning av tak 2007 (och delvis utbytt 2018), målning av trapphus 2009, stambyte 2011 samt hiss installerad 2018. Huset är överlag väldigt trivsamt att komma hem till, med en mycket ståtlig miljö i entré och trapphus.

Till lägenheten hör ett nybyggt Troax-förråd i källaren. Föreningens gård är trevlig och inbjudande med ett vackert körsbärsträd och gott om plats för att vistas ute under soliga sommardagar. Föreningen har även en bastu. Tvättstugan är i bra skick och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt mangel och torkskåp. Föreningen är lugn och stabil med relativt stora lägenheter och liten omsättning på boende. En förening man trivs i.

Utöver ett fint hem är läget fantastiskt, alldeles nära Odenplan men på en mycket lugn och tyst gata med minimal trafik av både fordon och människor, vilket gör bostaden förvånansvärt ostörd av insyn och ljud. Möjligheten till den "egna" lilla uteplatsen på gården är ett stort plus tack vare nuvarande ägares installation av altandörren från köket. Det ger också möjlighet att släppa ut barnen på gärden där de kan leka fritt vilket ger känslan av att bo i hus mitt i stan.

All tänkbar service finns inom gångavstånd, bland annat flera skolor och förskolor vilket förenklar vardagen. Det finns även gott om mataffärer, krogar, parker och butiker i närområdet och kring Odenplan med dess stora utbud. Dessutom går det snabbt att promenera eller åka till övriga delar av innerstaden, som city, Östermalm och Kungsholmen.

Kommunikationerna är svårslagna med massor av busslinjer samt både t-bana och pendel från Odenplan som du når på ett par minuter. Med pendeln tar du dig snabbt till Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Välkommen till en sagolik 3-4:a med egen utgång till den mysiga gården, härlig sekelskiftescharm och ypperligt läge på en tyst, lugn gata ett par minuter från Odenplan!


PLANLÖSNING:

HALLEN är ett rymligt och välkomnande kapprum med smart klädnisch längre in i hallgången och bra med förvaringsplats i den större entrédelen. Vägarna är målade i ljusgrått.

WC är fräsch och fin med svart klinkergolv och snygga vita tapeter samt svart kakel ovanför handfatet.

KÖKET är väldigt smakfullt och stilrent, med inredning i vitt som kontrasteras av svarta bänkskivor, schackrutigt linoleumgolv och mosaikkakel i gråa nyanser. Till detta har du en modern maskinpark i rostfritt, inklusive inbyggd ugn och mikro. Diskmaskin och induktionshäll är nya liksom altandörrarna från köket ut till gården. Arbetsytorna är generösa och det ryms en rejäl matplats. Tillträdet till gården gör det lätt att duka ut måltider på sommaren.

UTEPLATSEN nedanför köket är en mysig, solig liten oas där man kan ha sin "egen" lilla hörna med fikabord. Det ger också enkel tillgång till hela gården, där barnen kan leka medan man har koll på dem.

VARDAGSRUMMET är väl tilltaget och är ett väldigt inbjudande sällskapsrum med två höga fönster, vackra utsirade taklister och gott om plats för både matgrupp, loungehörna och hemmabio. I hörnet tronar den eleganta öppna spisen. Vardagsrummet inramas av ljusa väggar och det gedigna furugolvet i original.

SOVRUM 1 har ett avskilt läge längst in och är ett ljust, rymligt master bedroom med fönster ner mot gården. Här ryms förvaring med mera förutom dubbelsäng, och närheten till badrummet är praktisk. Sovrummet har också ett lugnt läge mot gården.

BADRUMMET är fräsch och modernt inrett med ljust klinkergolv med golvvärme och delvis kaklade väggar. Badkaret är inkaklat med grön mosaik som även pryder badkarsväggen. Badrummet har egen tvättpelare med nya maskiner.

SOVRUM 2 är ett rymligt barnrum som nås från både genomgångsrummet och från vardagsrummet genom vackra pardörrar. Det fungerar även bra som arbetsrum, med vita väggar och mönstrade fondtapeter.

SOVRUM 3 kan även disponeras som en inre hall eller ett extra sällskapsrum, mitt emellan övriga sovrum. Det fungerar dock utmärkt som barnrum eller gäst-/arbetsrum, med nybyggt gediget sovloft som frigör hela golvytan till skrivbord och myshörna. Massor av plats för klädförvaring finns i den inbyggda garderobsväggen med spegelskjutdörrar. Väggarna är målade i en ljusrosa nyans och golvet är furu. Loftet kan enkelt tas bort av installatören om så önskas (byggt av Compact Living in Sweden, compact-living.com).

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet. Hiss finns.

Storlek

3 rum och kök. Boarea ca 86m².
Areauppgifter enligt mätintyg Anticimex

Byggnad

2001 fasad målad/putsad.
2002 balkonger bygda.
2004 fönster målade.
2007 ommålning tak.
2018 delvis utbytt tak i samband med vindsbygge.
2009 trapphuset målat.
2011 stambyte kök och toaletter.
2015 ny värmeväxlare.
2018 hiss installerad.
2018 källaren renoverad.

TV- och internetanslutning

ComHem Telenor

Övriga byggnader

Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel och torkskåp. Bastu.

Ekonomi, månadsavgift

i Brf Kejsarkronan 30. Utgångspris 7 450 000 kr. Avgift 3 240 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband via Telenor samt Kabel-tv via ComHem (basutbud) Övrig driftkostnad 1 140 kr/mån, varav:
El: 934 kr
Försäkring: 206 kr

Överlåtelseavgiften, 2,5 % av prisbasbeloppet, f n 1 183 kr, delas mellan köpare och säljare 50% - 50%
Andel i föreningen är: 7.56%. Andel av årsavgiften är: 6.550%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Utförd

Bostadsrättsförening

Brf Kejsarkronan 30. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Säljaren och mäklaren kan inte ansvara för att förändringar i nuvarande planlösning går att genomföra.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Uteplatsen är gemensam, det fins ingen mark upplåten med denna bostadsrätt, det finns inte heller något nyttjanderättsavtal.

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.75 mb