• Planslösning
  • Originalritning

Vasastan Heimdalsgatan 5

  • 5 rum och kök
  • Boarea 103 kvm
  • Byggår 1907
  • eller högstbjudande
    10 000 000 KR
  • Avgift 4529 kr/mån

Underbart sekelskifte med 3-4 sovrum och Odenplans bästa läge!

VISNING 20/10 kl.12:30-13:00 Sekelskiftescharm, balkong, tre kakelugnar, 4 möjliga sovrum och ett av Odenplans bästa lägen, i lugnet mitt i stan!

En renoveringsdröm väntar på dig som älskar sekelskifte och samtidigt vill bo både centralt och modernt, i bästa och lugnaste läge precis vid Odenplan. Våningens 103 kvm är utmärkt planerade och gör det enkelt att röra sig mellan kök, matsal och vardagsrum.

Lägenheten ger känslan av en klassisk våning med mängder av välbevarade originaldetaljer som gedigna trägolv, takrosetter och höga fönster med fina fönsterhakar. Dessutom är takhöjden förstås väl tilltagen som det anstår en sekelskiftesbostad. Tre kakelugnar, bland annat i masterbedroom, bidrar ytterligare till charmen, även om de i nuläget inte fungerar.

Bostaden har en mysig balkong med utsikt mot gården, ogenerat läge och plats för upp till fyra personer kring ett matbord. Matsal och kök bildar tillsammans en trevlig måltidsmiljö, där köket är påkostat med exklusiva materialval från golv till kakel och vitvaror. Även badrummet är modernt.

Dagens sovrum ligger i varsin hörna vilket gör att man inte stör varandra. Båda sovrummen har försetts med inbyggda garderober som ger frikostig förvaringsplats. Vardagsrummets hörndel kan göras om till ett tredje sovrum och köket kan eventuellt göras om till ett fjärde sovrum.

Föreningen är nästan skuldfri vilket ger en långsiktig trygghet. Till huset hör en magisk och fint anlagd gård med uteplats och grillmöjligheter, träd, damm och fina växter. Övriga gemensamhetsutrymmen omfattar en fräsch tvättstuga, föreningslokal samt cykelparkering på gården. Föreningen har även tre extra källarförråd för uthyrning. Garageplatser att hyra finns i närliggande kvarter på Norrtullsgatan.

Läget vågar vi påstå är en av Vasastans toppadresser, en liten undangömd gata bakom trafik och folkliv men samtidigt med tillgång till stans puls och massor av service, nöjen och kommunikationer inom några minuters gångavstånd. Huset i sig är en mycket vacker fastighet som det är härligt att komma hem till.

Närmaste park är nyrenoverade Enkehusparken som ligger en minut bort. Gott om förskolor och skolor finns att välja mellan, och det är nära till såväl mataffärer som ett rikt utbud av bra krogar. Kommunikationer av alla slag finns två minuter bort vid Odenplan, där du har både pendeltåg, t-bana och flertalet bussar i alla riktningar.

Välkommen till en tilltalande våning med mycket charm, fin planlösning och välbevarad sekelskifteskaraktär, i absolut kanonläge i Vasastan!


HALLEN är centralt placerad med utrymme för klädavhängning till vänster när man kommer in. Redan här möts du av trägolv i original och den härliga takhöjden. Väggarna är målade i en ljus nyans.

BADRUMMET har klinkergolv (golvvärme) och kakel i samma stil, vikväggar i glas till duschdelen och smart byggt badrumsmöblemang med tvättställskommod och spegelskåp i hörnet, wc samt ett extra väggskåp bredvid duschen. Det finns även en separat gäst-wc.

SOVRUM 1 är rymligt och avskilt, med hörnläge bredvid hallen och fönster mot gården. En hel inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar ger massor av förvaringsplats, samtidigt som rummet har gott om yta för skrivbord med mera förutom säng. Väggarna är vita och golvet har heltäckande matta.

KÖKET är yteffektivt och ändå välutrustat med både arbetsytor och förvaring. Genomgång mellan hall och matsal gör köket lättillgängligt. Inredningen är påkostad och väldigt smakfull med gedigna materialval som harmonierar med sekelskifteskaraktären. Ett snyggt grått stengolv (golvvärme) matchas av vit skåpinredning med dubbla överskåp tack vare takhöjden, och sofistikerat vitt mosaikkakel ovanför högblanka svarta arbetsbänkar i sten. Till detta har du en modern maskinpark i rostfritt, inklusive inbyggd ugn och mikro.

BALKONGEN ligger lugnt och fint mot gården, och har fri utsikt tack vare stort avstånd till husen runt omkring. Här ryms ett matbord för fyra personer eller ett par vilstolar. Se fram emot mycket sommarmys, sköna helgfrukostar och långa ljumma kvällar härute, på en rymlig balkong med lummig utsikt.

MATSALEN är ett spatiöst måltidsrum för både vardag och fest, med bra storlek för såväl ett rejält matbord som skänk, serveringsskåp eller barskåp. Öppenheten till både hall, kök och vardagsrum är praktisk och gör matsalen till bostadens hjärta. Interiören är smakfull med gråa väggar och kakelugn i hörnet.

SOVRUM 2 ligger innanför matsalen och nås via vacker glasdörr med spröjs. Detta är ett utsökt master bedroom med fönster mot gården, egen kakelugn och inte minst en elegant inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Allt inramat av trägolv och snyggt målade väggar.

VARDAGSRUMMET är en representativ sällskapsdel med kakelugn i hörnet och spatiösa ytor där takhöjden bidrar till extra mycket rymd och ljus. De vackra trätiljorna inbjuder till möblering med sköna stora soffor för vardagsavkoppling och umgänge med vänner. Vardagsrummet är extra stort och i vinkel tack vare att man öppnat upp och tagit bort ett sovrum. Det gör att man relativt enkelt kan dela av igen om man önskar ett tredje sovrum.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet. Hiss finns.

Storlek

5 rum och kök. Boarea ca 103m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Ekonomi, månadsavgift

i Brf Heimdal 50. Eller högstbjudande 10 000 000 kr. Avgift 4 529 kr/mån. Värme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Obligatorisk avg. för internet och bredbands-tv, 165 kr/ mån.
Andel i föreningen är: 9.44%. Andel av årsavgiften är: 9.731%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Bostadsrättsförening

Brf Heimdal 50. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en kallmangel.

Beträffande eventuella förändringar av årsavgiften kontakta fastighetsmäklaren.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1163 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

465 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Planslösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb