• Entréplan
  • Källarplan
  • Övre plan

Fågelsången Eriksbergsvägen 44

  • 8 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 200 kvm
  • Biarea 38 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
  • Byggår 1927
  • Tomtarea 1687 kvm
  • pris 9 250 000 KR

Varmt välkommen till en fantastiskt ståtlig villa anno 1927, med härlig charm och karaktär, 8 rum och högt, fint läge med insynsskyddad tomt.

En praktfull 20-talsvilla, totalt 238 kvm, i toppskick väntar på familjen som vill ha många rum, stora sällskapsytor och ett hem med mycket charm och karaktär. Huset påminner inte så lite om en grosshandlarvilla med sin generösa storlek och den öppna soliga verandan på framsidan. En av många fördelar är den höga, fria placeringen med minimal insyn.

Huset har två väl tilltagna våningar plus ett källarplan, allt i en utmärkt planlösning med hela 8 rum på 200 + 38 kvm och generös takhöjd. Bostaden präglas av stora sällskapsytor, speciellt den underbara matsalen som flödar av ljus. Det är främst entrévåningen som är vikt för umgänge och socialt liv, med vardagsrum, matsal och bibliotek på rad vilket ger en sagolik genomströmning av ljus.

Här är det enkelt att bjuda in till allt från små middagar till stora fester, och till vardags kan alla i familjen välja bland olika platser och rum för avkoppling, tv-mys, lek och vad man nu vill göra för stunden. Genomgångslösningen ger också härliga möjligheter för barnen att springa runt hela våningen.

Verandan är vidsträckt och har optimalt läge mot sydväst med sol från morgon till kväll - en underbar uteplats för såväl grillkvällar och sommarfester som stilla avkoppling i en vilstol eller soffa. Allt i högt, insynsfritt läge. Utöver verandan finns en liten stenlagd uteplats utanför groventrén på husets gavel.

Totalt fem sovrum ger gott om utrymme för en stor familj och/eller besökande gäster. Det extra sovrummet i källaren är särskilt bra som gästrum, spelrum, arbetsrum eller alltihop. Badrum på samma plan gör att gäster får egen toalett och dusch, och kan husera ostört och separat från familjen. Ett alternativ är att nyttja sovrummet i källaren som generationsboende eller uthyrningsrum. Utöver sällskapsrummen finns ett enormt hobbyrum för många tänkbara ändamål, ateljé/verkstad, gym med mera.

Villans många fönster ger rikligt med ljus i alla rum och i synnerhet i matsalen. Huset har en fin harmoni mellan tidstypiska charmiga detaljer från byggåret och modern, smakfull interiör med ljusa färger och påkostad utrustning. Öppen spis finns i vardagsrummet. Andra tilltalande detaljer är bröstpanel och vackra trägolv i original, fint slitna och lena efter många år av familjer som befolkat huset.

Förutom de fräscha badrummen uppe och nere finns en wc på entréplanet. Bostaden har även gott om förvaringsutrymmen i många garderober. Rummet som är inrett till walk-in-closet kan med fördel disponeras som sovrum eller gästrum, även om man behåller förvaringsinredningen. Vindsutrymme finns och huset är utrustat med larm samt fiberanslutning i alla rum.

Tomten på 1 687 kvm är väldigt solig och otroligt lekvänlig med mycket fria ytor och dessutom en lätt lutning som inbjuder till pulkaåkning på vintern. I trädgården finns även en lekstuga och fyra generösa äppelträd som ger mycket frukt. Lusthuset på berget är en perfekt plats för att bjuda gäster på en fördrink. Den övre delen av tomten fungerar som en berså på sommaren, med vacker blomsterprakt och avskilt läge.

I övrigt finns ett praktiskt förråd för trädgårdsverktyg, grill med mera. Trädgården inramas av staket som nymålades och fick nya snickrade grindar 2018. När man har middagar och fester är den stora uppfarten en fördel, med plats för upp till sex bilar.

Huset är väldigt fint beläget mitt i Fågelsångens lugna villakvarter, dessutom alldeles nära en grön allmänning med skog. Området är tryggt och trivsamt, med tillgång till såväl Edsvikens friluftsområde, badplatser och strandpromenad som stora Järvafältet med vidsträckta naturområden.

I närområdet finns flera förskolor och skolor inom gång- och cykelavstånd. Skogen "Näckan" på andra sidan vägen är en rolig lekplats för barnen där de kan bygga kojor och fortsätta ner till lekparken på andra sidan skogen. Det finns också en fotbollsplan inom promenadavstånd.

Shopping, service, krogar med mera finns i rikt mått både i Sollentuna centrum och i Kista galleria, till Sollentuna cyklar man på fem minuter. Ännu närmare är det dock till Beckers, en mysig och bra kvarterskrog.

Kommunikationerna är smidiga med pendel antingen från Sollentuna eller Helenelund. Till Helenelund kan du promenera på tio minuter och pendeln tar 12 minuter till centralen, fyra minuter till Mall of Scandinavia. Från busshållplatsen två minuter bort går också direktbuss till och från Stockholms city och buss till Helenelunds station. Från Sollentuna centrum går bussar till bland annat Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset. Ännu fler kommunikationsalternativ kommer med Tvärbanan som förlängs 2023 från Bromma (via Bromma flygplats och Kista) till Helenelund.

Välkommen till en enastående fin och unik villa, vackert moderniserad med sagolika sällskapsytor, många rum och en stor, insynsfri trädgård!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är välkomnande och ljus, med en bra hörna för klädavhängning och fin interiör med trägolv och diskret mönstrade tapeter. Här har du trappan till övervåningen samt entré till både kök och vardagsrum.

VARDAGSRUMMET är ett magnifikt sällskapsrum med stor öppning mot matsalen och skjutdörr mot hallen, samt fönster åt två håll. Detta är rummet för allt från avkoppling med familjen till fester och bjudningar med släkt och vänner. I hörnet tronar den ståtliga öppna spisen som ger värme och mys under kyliga vinterkvällar. Väggarna är vitmålade 2014.

KÖKET är påkostat, arkitektritat och platsbyggt 2015 av professionella snickare som även byggt skåpen i hallen utanför köket. Hela inredningen är superelegant och av gedignaste kvalitet samtidigt som den harmonierar med husets 20-talskaraktär. Genomgående exklusiva material och maskiner, exempelvis induktionshäll med dubbelugn från Bartazzoni, bänkskivor i ek och rostfri bänkskiva med integrerad diskho. Inredningen är stilren och helt i vitt inklusive vitlaserat trägolv och vitt kakel ovanför arbetsdelen. Ett mycket sofistikerat och inspirerande kök som dessutom är väldigt lättillgängligt tack vare entré från tre håll.

MATSALEN är husets självklara hjärta, placerat i mitten och med stora gästfria ytor för matbord och serveringsskåp med mera. Med ljusinsläpp från tre håll är det ett fantastiskt måltidsrum som rymmer många gäster till bords. Husets höga läge gör att matsalen har en fin utsikt över kvarteret och skogen på andra sidan, samtidigt som det inte har någon insyn. Trägolvet matchas av vit bröstpanel och gråa väggar nymålade 2017. Markiser över fönstren gör att man kan få skugga vid behov.

VERANDAN är "sommarens vardagsrum", fantastiskt spatiös, med majestätiskt högt och privat läge. Öppenheten mot sydväst ger sol från morgon till kväll och ytorna gör det enkelt att möblera luftigt med grillhörna, matsalsdel och lounge med vilstolar och soffor, för ett ljuvligt uteliv där du dessutom har en härlig utsikt över omgivningarna.

BIBLIOTEKET är både representativt och mysigt, med platsbyggda integrerade bokhyllor som gör det till en härlig läse- och samtalssalong med elegant helhetsintryck. Det är även möjligt att använda som lekrum eller arbetsrum. De ljusgröna tapeterna matchar bokhyllorna och rummet har genomgång till kök och vardagsrum.

TRAPPHALLEN är en praktisk extra hall med platsbyggda skåp (lika som i köket). Här finns också entréplanets badrum med klinkergolv med golvvärme, halvkaklade väggar och övre väggar nymålade 2017.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett rymligt och ombonat gavelrum med svagt lutande snedtak och inbyggda hörngarderober. Det ljusa trägolvet matchas av vitmålade väggar och rummet har gott om plats för flera möbler förutom säng.

SOVRUM 2 är ett sagolikt master bedroom med totalt fyra fönster åt tre håll, vilket ger ett massivt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt. Rummets frikostiga storlek ger utrymme för garderober, skrivbord eller loungehörna förutom dubbelsäng, och interiören är vita väggar samt trägolv.

SOVRUM 3 är ett läckert barnrum med graffiti-fondtapet från 2018 och fönster åt två håll, samt trägolv och i övrigt vita väggar.

SOVRUM 4 är idag en walk-in-closet men kan definitivt användas som ett fjärde sovrum/barnrum, med fönster mot baksidan och plats för både säng och lekhörna. Rummet har ljusgråa väggar och trägolv.

BADRUMMET är mycket fräscht och stilrent med vitt klinkergolv, helkaklade vita väggar, hörnbadkar och separat duschhörna samt handdukstork. Stor kommod med dubbla tvättställ är praktiskt när man är två som ska sköta morgonbestyren, och badrummet har även plats för ytterligare förvaringsmöbler.

Källarvåning

HALLEN är häftig med sin fondvägg i natursten. Den ger enkelt tillträde till huset från källarplan via en groventré. Under trappan finns en smart förvaringsplats, golvet är klinker.

ALLRUMMET/HOBBYRUMMET har klinker och betonggolv och är ett stort och bra utrymme som kan användas på många sätt. Här kan man ha ett rejält gym, pingisbord eller inreda till ett extra sällskapsrum eller tv-rum.

SOVRUM 5 passar bra som gästrum eller avskilt tonårsrum, med fönster åt två håll och närhet till "eget" badrum. Det har även potential att nyttjas som uthyrningsdel. Interiören är klinkergolv och vita väggar.

BADRUMMET med duschkabin är perfekt när man har övernattande gäster, som då har egen toalett och dusch på samma våning. Interiören är ljusblått klinkergolv och helkaklade väggar.

I övrigt rymmer källaren en praktisk tvättstuga med målat betonggolv i ljusgrått, samt pannrum och matkällare. Tvättstugan fick ny tvättmaskin och torktumlare 2015.

Fakta

Typ

Sollentuna - Halmstrået 21. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1927.

Storlek

Boarea ca 200m², biarea ca 38m². 8 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Tomt

Tomtarea 1 687 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:
2018 - Målning av staket och nya grindar
2018 - Tapetsering av sovrum
2017 - Nya ytskikt matsal och wc
2016 - Renovering och målning av fönster
2015 - Nytt platsbyggt kök
2014 - Målning av fasad
2014 - Nya ytskikt vardagsrum

Byggnadssätt

Grund: Källare med betonggolv. Grundmur: Leca, natursten. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Träkonstruktion. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 2-glasfönster kopplade. Ventilation: Självdrag förstärkt i våtrum.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Fiber via Sollentuna Stadsnät.

Ekonomi

Pris 9 250 000 kr. Taxeringsvärde: 6 148 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 654 000 kr. Värdeår 1962.

Total driftkostnad 32 000 kr/år, varav:
Renhållning: 2 500
Uppvärmning: 25 000
Vatten/avlopp: 4 500

Summa ca 2 667 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiförbrukning: 45 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2010-04-27

Övrigt

Öppen spis finns på entréplan.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan säljarens uppgift (190+48 kvm) och fastighetsutdrag (162+74 kvm).

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1994-06-21) Byggnadsplan (1932-02-05) Byggnadsplan (1929-02-01)

Planlösning

Entréplan
Källarplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb