• Engelbrektsgatan 23 SP copy

Östermalm Engelbrektsgatan 23

  • 4 rum och kök, varav 3 sovrum
  • Boarea 111 kvm
  • Byggår 1914
  • 11 950 000 KR
    eller högstbjudande
  • Avgift 1835 kr/mån

RING FÖR VISNING! *Balkong* *Uthyrningsdel* *Låg avgift* *Lågt belånad Brf*

Välkommen till en fantastisk, helt unik lägenhet med penthouse-känsla i påkostad renoverad toppklass, nära Stureplan!

Sekelskifte i samklang med smakfull interiör väntar dig i denna mycket härliga lägenhet på 111 kvm, med utblick över Humlegården och nära till allt - dessutom med balkong mot en lugn, mysig och lekvänlig innergård. Åt andra hållet har du Humlegården som din trädgård.

Här får du villakänsla mitt i city tack vare att lägenheten har två våningar i souterräng, med ingång på vardera planet, vilket även ger en känsla av penthouse eller studiolägenhet med ett fint ljusinflöde på morgonen och förmiddagen. Detta tillsammans med modernisering och välbevarad originalkaraktär gör bostaden väldigt tilltalande, med det bästa av gammalt och nytt.

Planlösningen ger härliga ytor för social samvaro samtidigt som det går att få avskildhet. Det gör att barn/unga/vuxna kan umgås med vänner på varsin våning, och två ingångar ger potential för exempelvis uthyrningsdel/kontor. Rumsfördelningen ger också flera alternativ med allt från ett till tre sovrum eller sällskapsrum på båda planen. Det gör att bostaden passar såväl ett par som en barnfamilj eller företagaren med verksamhet hemma.

Den nedre ingången ger smidig access till innergården, med fina lekmöjligheter för barn och bra möjligheter att ha uppsikt över dem från fönstren eller balkongen, som ligger en bit upp från marken och rymmer en liten soffa och ett fikabord. Balkongen har så gott som rakt västerläge.

Den charmerande originalkänslan märks i allt från den sagolika takhöjden på övre plan till höga dubbla fönster med spröjs och spanjoletter, vackra spegeldörrar med utsirade handtag, och ståtlig väggpanel. Samtidigt är lägenheten i absolut toppform, nyss renoverad med platsbyggt kök, ny badrumsinteriör, nylagda golv, målning och underhåll av tak, snickerier och väggar, nytt elskåp på övervåningen samt nya spotlights i kök och vardagsrum.

Även fastigheten är något utöver det vanliga, en unik och mycket praktfull byggnad från 1914, där du redan i entrén möts av en enastående vacker ingång med marmor och guld. Fastigheten är ritad av arkitekterna Hagström & Ekman och är beskriven av Stockholms Stadsmuseum 1984. Föreningen förvärvade fastigheten 1981 och har mycket god ekonomi med låga avgifter. Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Allt detta väntar dig mitt i hjärtat av stadens puls, en minut från Stureplan och med Humlegården som lite av din egen trädgård, med prunkande grönska på sommaren och vackert ljus på vintern. Här finns även bra parkytor för fotboll och en stor lekplats. För vuxna finns ett relativt nytt utegym nära och bekvämt. Mer natur har du i Lill-Jansskogen inom gångavstånd.

Inom ett par minuter når du på Stureplan med nöjesliv och butiker, i närområdet finns även all tänkbar service som livsmedelsbutiker, gym, caféer och krogar, förskolor och skolor. Du kan promenera till såväl Djurgården som till Stockholms central (cirka 20 minuter) och närmaste t-bana är röda linjen (Tekniska högskolan eller Östermalmstorg). Ett flertal busslinjer går också i området.

Välkommen till ett unikt och mycket inbjudande hem i en ståtlig fastighet, dessutom i förstklassigt läge med närhet till allt man kan önska, inklusive "Humlan" och Stureplan!

Entréplan

HALLEN är en yteffektiv entré som tar liten yta i anspråk, samtidigt som det finns bra utrymme för ytterkläder i en platsbyggd klädnisch med hatthylla och många krokar. Det gedigna nya parkettgolvet i holländskt mönster Palazzo börjar redan här och omfattar hela övre plan.

MATSALEN är ett socialt rum med vita väggar, välvald mönstrad fondtapet och generöst ljusinsläpp från två fönster samt balkongdörr mot gården. Med trapphus och genomgång till hall och övriga rum är denna del något av entréplanets hjärta, med många tänkbara funktioner - från matsal eller bibliotek till huvudsakligt sällskapsrum med soffgrupp, bokhylla med mera.

BALKONGEN ligger lugnt och relativt insynsfritt mot den mysiga innergården. En trevlig oas för långa sköna sommarkvällar, och en plats där du också enkelt kan ha koll på barnen om de leker på gården.

VARDAGSRUMMET öppnar sig direkt innanför entrén i en härligt luftig sällskapsdel med magnifik takhöjd som skapar en påtaglig känsla av rymd. Det höga fönstret ger frikostigt med ljus och utsikt mot gatan och Humlegården. Här får du plats med en större sittgrupp, hemmabio med mera, men etagens många möjligheter ger också andra alternativ, som att ha sovrum här och vardagsrummet nere istället. Inramningen är sofistikerad med vita randiga tapeter.

SOVRUM 1 bredvid vardagsrummet har också sitt fönster mot gatan, och är ett utmärkt barnrum eller arbetsrum, med lättmöblerad avlång form som rymmer både säng, skrivbord och eventuell förvaring/garderob. Väggarna är vita med likaledes vit väggpanel och den breda fönsterbänken har inbyggd skåpförvaring.

BADRUMMET är elegant med svart melerat klinkergolv, påkostat grått stenkakel med mosaikinslag, samt bra avgränsad duschhörna. Utöver wc finns en vägghängd tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork.

Souterrängplan

Via trappan når du KÖKET, platsbyggt och mycket smakfullt valt i harmoni med sekelskiftet, men med alla moderniteter man kan önska. Inte minst finns här en högkvalitativ maskinpark med spis, inbyggd ugn (med ångfunktion) och mikro, inbyggd kaffemaskin samt kyl, frys och diskmaskin. Köket är också praktiskt med två arbets- och skåpsdelar så att man enkelt kan vara två som pysslar med matlagningen i varsin hörna. Väggarna ovanför arbetsdelen pryds av vitt kakel, Under trappan finns ett bra skafferi och köket rymmer en rejäl matplats. Här finns även en tvättmaskin och en torktumlare. Fönstret mot gården släpper in mycket ljus, som kompletteras av belysning från nya infällda spotlights.

SOVRUM 2 passar utmärkt som master bedroom eller tonårsrum, men det går även bra att disponera detta som vardagsrum om man vill ha sällskapsutrymmet nära köket. Rummet har inbyggd garderob med spegelskjutdörrar samt egen ingång som ger smidig access till/från gården. Interiören är vita väggar och 3-stavs parkettgolv.

KLÄDKAMMAREN innanför sovrummet är väl tilltagen och ger massor med förvaringsutrymme på en samlad plats. Storleken gör att man med fördel kan nyttja klädkammaren som extrarum, t ex barnkammare eller hemmakontor. Här finnes en yta om ca 5 kvm med snedtak som kan nyttjas till för förvaring mm!

WC är inredd med ljusa klinkerplattor, gråmålade väggar samt möblemang i form av rymlig tvättställskommod, spegel och väggskåp.

Samtliga 111 kvm nyttas idag som bostad. 61 kvm boyta, 50 kvm på souterrängplan. Se mätbeviset.


Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 3. Hiss finns.

Storlek

4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 111m².
Areauppgifter, vänligen kontakta mäklaren för mer info.

TV- och internetanslutning

ComHem

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 3 i Brf Poppeln 3. 11 950 000 kr eller högstbjudande. Avgift 1 835 kr/mån. Avgiften betalas kvartalsvis ( 5505:-/kvartal) I avgiften ingår värme och vatten. Kostnader för hushållsel, kabel-tv, internet och hemförsäkring tillkommer varje månad.
Andel i föreningen är: 4.33%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Poppeln 3. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Samtliga 111 kvm nyttjas idag som bostad, 61 kvm boyta på entréplan och 50 kvm på souterrängplan.

Brf Poppeln 3
12 bostadsrätter
1 lokal, kontorsverksamhet som ger intäkter till Brf.
Månadsavgifterna sänktes 1 juli 2019 med 5%

2009/2010 renovering av trapphus
2005 renovering av uppvärmningssystem
2004 fönstermålning genomfört
1981 fasadrenovering
Tak renoverades cirka 2000
Rörstambyte sker successivt i samband med renovering av kök och badrum
Renovering av gården kommer troligtvis att ske under 2021 enligt uppgifter från styrelsen, inga uppgifter om hur detta kommer att påverka månadsavgifterna.

Det finns ingen tvättstuga i föreningen.

Källarförråd om cirka 10 kvm (ej uppmätt) tillhör lägenheten.
Säljaren har idag ett hemlarm från Alert som eventuellt går att ta över.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

473 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Engelbrektsgatan 23 SP copy

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb