• Entréplan
  • Övre plan

Edsviken Dianavägen 11

  • 7 rum
  • Boarea 146 kvm
  • Biarea 49 kvm
  • Byggnadstyp .
  • Byggår 1988
  • Tomtarea 945 kvm
  • 10 950 000 KR
    eller högstbjudande

Välplanerad villa med insynsskyddad trädgård på underbar gata i Edsviken.

På en lugn gata i omtyckta Edsviken hittar du denna välplanerade villa i två plan med stor solig balkong och skyddad uteplats mot den fina och lättskötta naturtomten.

Välkommen till ett hem i två plan om 149 kvm + 46 kvm biyta på lugna Dianavägen i Edsviken. Villan har en underbar naturtomt och ligger insynsskyddad tack vare höga lövträd och en fin thujahäck som är grön året om. I huset kan barn eller gäster få ett eget etage med stor balkong mot framsidan samt en fin uteplats mot baksidan.

De fem sovrummen är fördelade på två plan, där det två nedre har direkt utgång till gräsmatta och garage med fjärrstyrd port. Här finns även tvättstuga med bastu, allrum med gym och en separat toalett. Det övre våningsplanet har ett ljust och rymligt kök med stor balkong, köket öppnar upp mot vardagsrummet med dess härliga burspråk. Här finns tre sovrum och ett badrum med dubbel kommod och jacuzzi. Det större sovrummet har snygga inbyggda garderober och utgång till en stor uteplats, skyddad från insyn och vind.

Dianavägen är en lugn, bussfri gata i populära Edsviken. Härifrån är det nära till Edsvikens torg med café Gateau och ett bra gym, men också till fantastiska stigar för träning och rekreation bort mot Edsviken och Ulriksdals Slottsträdgård. Närmaste centrum är Sollentuna med all tänkbar service, restauranger och skolor. I området finns även flera populära förskolor.

Helenelunds pendeltågsstation ligger på knappt 10 minuters gångavstånd. Med pendeln tar du dig till centrala Stockholm på 12 minuter. Flera busslinjer finns i området och med dem tar du dig smidigt till t ex Danderyds sjukhus, men även till Stockholm city.


Planlösning

Husets ENTRÉ når du via en vacker nylagd gång av marksten som ligger skyddad under tak. Här välkomnas besökare av fina ytor med plats för utemöbler och mysig belysning. Ytterdörren är nymålad och låset nyligen utbytt (Yale doorman).

Den rymliga HALLEN är lagd med stengolv och här finns såväl förvaring med spegel som plats för hallmöbel. Härifrån når du två av husets sovrum, allrum, wc, tvättstuga med bastu och utgång till garage, samt förråd med matkällare. Från hallen leder trappan upp till villans övre våningsplan.

WC:N som ligger direkt till vänster om entrén har vitmålade väggar med ett snyggt brunt kakel bakom handfatet med kommod och spegelskåp. Golvet har bruna klinkerplattor och ett fönster mot trädgården som ger naturligt ljus.

SOVRUM 1 har två fönster mot trädgården och ett vackert ekgolv från Kärsch. Det har ljusa tapeter samt en frilagd murad vägg. Rummet är avskärmat med draperi från allrummet, som idag är inrett som gym.

SOVRUM 2 har två fönster mot framsidan. Här finns inbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Liksom övriga rum har detta sovrum ett vackert ekgolv.

Den praktiska TVÄTTSTUGAN rymmer såväl tvättmaskin, torkskåp, handfat och förvaring. Här finns även en dusch med vikdörrar samt en bastu för behövlig avkoppling efter en träningsrunda, eller under kyliga kvällar och helger. Från tvättstugan finns utgång till garaget, en uppskattad lösning för regniga dagar.

Trappan leder upp till övre plan och husets hjärta. Här på övre plan har samtliga rum kvalitetsgolv från Kärsch. Vardagsrum, hall och sovrum har ekgolv medan köket har ett snyggt och tåligt golv i valnöt. Väggarna är till större delen målade i vitt.

Det stora och lättmöblerade VARDAGSRUMMET har ett härligt burspråk som ger ljus hela dagen. Här ser du ut över de grönskande villakvarteren utan insyn från grannar och förbipasserande. Taket har infällda spotlights och vitmålade väggar. Här kan du inreda med en stor soffgrupp där familj och vänner kan slå sig ner och umgås. Vardagsrummet är också stort nog för skåp och andra möbler och ting som gör hemmet personligt.

KÖKET är ljust och luftigt med fönster åt två håll. Här finns också utgång till den soliga, stora, möblerbara balkongen. Det är välplanerat med gott om arbetsytor och bra förvaring i skåp till taket. Luckor och lådor går i vitt, bänkskivan är i ek respektive rostfritt och mosaiken är piggt röd. Vitvaror såsom spishäll, ugn, fläkt samt rostfri kyl och frys är alla kvalitetsvaror som installerades 2009. Micron är ny från 2018. Köket har även plats för stort matbord intill fönsterpartiet mot framsidan.

BALKONGEN har trädäck och tak med infravärme och markis som låter familjen njuta av den under såväl soliga sommardagar som lite kyligare vår- och höstkvällar. Balkongen är stor och rymlig med plats för många gäster runt bordet. Härifrån har du fin utsikt över omgivningarna.

BADRUMMET är stort nog för hela familjen när morgonrutinerna ska avklaras. Ett brett badrumsskåp med spegel och infälld belysning hänger över en bred vägghängd kommod med två handfat och avställningsytor. Här finns ett hörbadkar av typen jacuzzi och ett fönster som släpper in ljus. Badrummet är helkaklat och har grått klinker på golvet.

SOVRUM 3 är husets största sovrum med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Väggarna har en diskret romantisk tapet och fönster och terrassdörr mot baksidans trädäck.

SOVRUM 4 har två stora fönster och plats för säng, skrivbord och övrig sovrumsmöbel.

SOVRUM 5 har plats för säng samt skrivbord och förvaring under fönstret.

GARAGET har fjärrstyrd garageport och ingång direkt till husets tvättstuga. Här finns även praktisk förvaring. Garaget har plats för en bil, medan garageuppfarten utanför rymmer upp till tre bilar.

TRÄDGÅRDEN är en kuperad naturtomt med fina gräsytor på båda sidor samt buskar och höga lummiga lövträd som ger insynsskydd från grannar. En stenlagd gång leder ner från det soliga och vindskyddade trädäcket till husets framsida. Stentrappa, stenläggning och låga murar med integrerad belysning i stenen ger trädgården en ombonad känsla.

Hjärtligt välkommen till detta fina hus med ett magiskt läge i Edsviken!Fakta

Typ

Sollentuna - Hålnätet 7. Byggår: 1988.

Storlek

Boarea ca 146m², biarea ca 49m². 7 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Renoveringar:
2020 Målning ytterdörr.
2019 Yale dooreman lås installerat.
2018 Ny micro.
2015 Fasadmålning, tvätt av tak, ventilationsrengöring, service värmepanna, ny duschdörr samt blandare i nedre badrum.
2012 Ny entré med marksten.
2011 Trädgården har fått gräsmatta baksidan, med en trappa som leder upp, ny schiffer på uteplatsen, belysning samt trädäck från balkongen till baksidan. Stenläggning och mur på västra sidan om huset och integrerade lampor i stenen. Plantering av thujahäck.
2010 Ny fjärrstyrd garageport, nya klinker och skåp samt målning av väggar och tak i garaget. Tillbyggnad och isolering av terrass. Ny mur på framsidan av Blocks, baksidan har fått en mur av sten från trädgården.
2009 Målning och tapetsering av samtliga rum och golv från Kärch. Nytt kök och vitvaror. Elen drogs om i hela huset. Avdelning av vardagsrum med skjutdörrar. Spottar i trappan samt matta i gymmet. Renovering av nedre gästtoalett samt tvättstuga.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump (Nibe)

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber

Ekonomi

10 950 000 kreller högstbjudande. Taxeringsvärde: 8 098 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 484 000 kr. Värdeår 1988. Befintliga pantbrev är på beloppet 4 139 000 kr.

Total driftkostnad 36 411 kr/år, varav:
Försäkring: 6 860
Renhållning: 1 584
Uppvärmning: 23 647
Vatten/avlopp: 4 320

Summa ca 3 034 kr/månad. Tillkommer gör kostnad för tv och internet. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Uppgift avseende driftskostnaderna kommer från säljaren.

Energideklaration

Status: Beställd

Övrigt

Besiktning och energideklaration är beställt, vänligen kontakta fastighetsmäklaren för information. För komplett byggnadsinformation se kommande besiktningsprotokoll.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 0163-F4205-A3.3
Förmån: Officialservitut Väg, 01-SOE-844.1

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb