Norrviken Brunkebergsåsen 34B

  • 7 rum, varav 4-0 sovrum
  • Boarea 157 kvm
  • Biarea 40 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med souterräng.
  • Byggår 1994/2008
  • Tomtarea 1003 kvm
  • accepterat pris
    11 400 000 KR

En unik och smakfull villa, med härliga sällskapsytor och poolområde med bastu, väntar i önskeläge med utsikt över Norrvikens vatten.

Sagolik villa, totalt 197 kvm, som erbjuder både soligt och insynsskyddat läge, med underbart poolområde i önskeläge på Brunkebergsåsen. För familjen som söker något extra finns nu chans till en magnifik villa med funkisinspiration och unikt läge med sjöutsikt över Norrviken, samtidigt som det är nära till service och kommunikationer. Bostaden bjuder också på härlig lyx i form av stort, insynsskyddat poolområde med tillhörande bastu, fantastiska uteplatser och inglasat sällskapsrum!

Villan har 6 rum på 157 + 40 kvm och har en väldigt tilltalande utformning både exteriört och interiört. Planlösningen är ypperligt genomtänkt i det här huset i souterräng, där nedervåningen har ett tillbyggt sällskapsrum inramat av glaspartier med utgång till trädgården och poolområdet. Det övre entréplanet har i sin tur en underbar veranda som sträcker sig runt hela gavelsidan och flödar av sol.

Takhöjden på 270 cm genomgående bidrar till att skapa extra mycket luft och rymd i huset, särskilt i de stora sällskapsrummen. Utöver det övre vardagsrummet har du på nedre plan ett stort bibliotek som öppnar upp till det tillbyggda inglasade sällskapsrummet. Tillsammans skapar de vidsträckta och inbjudande ytor för både vardagsavkoppling och fester oavsett årstid.

Alla fyra sovrum är rymliga och ljusa, varav ett med egen utgång till trädgården och pooldäcket. Båda våningarna har badrum, varav souterrängplanets badrum är en spatiös relaxdel med stor jacuzzi och separat duschdel. Gott om förrådsutrymmen finns också bra placerade kring tvättstugan.

Interiören präglas av både elegans och hemtrevnad, med fina stora fönsterpartier med spröjs. De många glaspartierna ger utsikt mot poolen och sjön Norrviken från husets alla gemensamhetsytor. Värt att lyfta fram är också de vackra golven, parkett i sovrum och allmänna utrymmen, kakel i badrummen samt massivt ädelträ i det tillbyggda sällskapsrummet. Alla rum har golvvärme.

Villan är renoverad och uppdaterad med nytt bastuaggregat 2015, ny poolduk 2016, luftvärmepump och tillbyggt sällskapsrum 2005 samt uppdaterad värmepump 2019. Tomten ligger högt och är som sagt väl insynsskyddad, med vacker utsikt över takåsar och Norrvikens vattenspegel. Poolen omges av ett robust trädäck och i poolhuset finns bastu och förråd.

Här får familjen ett önskeläge högt uppe på åsen, ogenerat och i ett lugnt område med gångavstånd ner till Norrvikens vatten med badbrygga nedanför tomten och badplats några minuter bort. Samtidigt är det mycket nära till både service och kommunikationer, med en kvarts restid till Arlanda och smidig resväg även in till Stockholms city med pendeln. På gång- och cykelavstånd finns förskolor och några av Sollentunas mest populära skolor som Rudbecks gymnasium, Sollentuna Musikklasser (4-9), Norrvikens skola (F-9), och Rälsen Norrviken (F-3).

För den aktive finns ett stort utbud av idrottsanläggningar för både lagsporter och egen träning att välja på. 500 m bort hittar du Norrvikens IP med fotbollsplaner och Norrviken Kanotcenter, under vintern den självklara platsen för skridskoåkning och gillar du utförsåkning har närliggande Väsjöbacken Stockholms bästa slalombacke.

Vardagsinköp och andra ärenden sköter du snabbt och smidigt i Norrvikens eget centrum med småstadskänsla. Här finns en lokal Ica-butik och Percys kött — vida berömt för fantastisk färdiglagad mat och kött som de styckar själva. När andan faller på kan du snabbt byta de lokala butikerna mot mer storskalig helgshopping i Sollentuna, Mall of Scandinavia, Täby eller Kista.

Välkommen till en makalöst fin villa med enastående stora och häftiga sällskapsrum — här är allt serverat för ett underbart sommarliv med pool, bastu och sjöutsikt!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är välkomnande och rymlig med trapphuset direkt till vänster och gott om plats för klädavhängning och förvaring. Från hallen når du alla andra rum. Det mycket eleganta trappräcket bidrar till den tydliga funkiskänslan.

BADRUMMET är stilfullt och fräscht med snyggt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt, vikväggar i glas till duschhörnan samt påkostad badrumsmöbel med tvättfat.

VARDAGSRUMMET är ett sagolikt sällskapsrum, flödande av ljus från fönsterpartiet med burspråk mot framsidan, och ett stort fönsterparti på motsatt sida med utsikt över trädgården, poolområdet och Norrvikens vatten. Här samlar man gärna släkt och vänner på små eller stora middagar och fester i en luftig och inbjudande miljö som rymmer både matsalsdel och stor loungedel vid burspråket. Väggarna är sobert ljusbeige. En läcker detalj är det stora kajutafönstret mot hallen.

Övre ALTANEN sträcker sig runt vardagsrummet och därmed går den runt tre sidor av huset, vilket gör att den får väldigt mycket sol. Här har du flera lättmöblerade ytor som kan fördelas på grillplats, matplats och lounge med vilstolar. Räcket har en stilfull funkiskaraktär, precis som trappräcket inne i huset.

KÖKET är ett Marbodal-kök som är både välplanerat och sofistikerat inrett med släta luckor i körsbärsträ och en annorlunda men mycket praktisk skåpinredning, med flertalet eleganta vitrinskåp för glas och flaskor, vinhyllor samt lådor i bra höjd. Ingång från både hall och vardagsrum gör köket lättillgängligt. Frikostiga arbetsytor kompletteras av en stor härlig köksö med frihängande fläkt, spishäll med gasplattor samt en bardisk. Köket rymmer en mindre matplats och har egen utgång till altanen. Det mörka träet får en fin kontrast av blått mosaikkakel, övriga väggar är vita. Inbyggd ugn och mikro finns i bra arbetshöjd, dessutom dubbel kyl och frys.

SOVRUM 1 har sitt fönster mot entrésidan och är perfekt som kombinerat kontor och gästrum, men även som barnrum. Väggarna är målade i en ljusgrön nyans som matchar det fina mörka parkettgolvet.

SOVRUM 2 är väl tilltaget till ytan och passar som master bedroom eller tonårsrum, med stora ytor som rymmer både skrivbord, garderober och läshörna förutom säng. Fönstret vetter mot baksidan och poolområdet. Väggarna är ljusa med en randig fondtapet, golvet är parkett.

Souterrängvåning

BIBLIOTEKET är magnifikt med sina vidsträckta ytor och det fantastiska ljuset från allrummets fönsterpartier mot baksidan. Det här är en utsökt salong för både familjeliv och gästfrihet, mingel och soffhäng, vare sig man inreder med bokhyllor eller utnyttjar ytorna till att få plats med så många soffor och fåtöljer som möjligt. Här är lika trivsamt sommar som vinter, med utsikten mot vattnet och poolen, och under de kalla årstiderna njuter man av en sprakande eld i kaminen. Vägarna är vita och golvet parkett.

SÄLLSKAPSRUMMET är en underbar tillbyggnad, i praktiken utgör det nästan som ett inglasat uterum som samtidigt är integrerat med biblioteket. Rummet omges av fönsterpartier åt två håll, som ger ljuset och sjöutsikten fritt inträde. Glaspartierna skapar direktkontakt med trädgården och poolen, med möjlighet att röra sig fritt mellan bad, bastu och avkoppling i en skön fåtölj. Rummet inramas av golv i massivt ädelträ och vit träpanel i taket.

SOVRUM 3 är ett ståtligt master bedroom med stort glasparti där du har egen utgång till trädgården och poolområdet. Här ryms flera möbler förutom säng, exempelvis skrivbord och byråer med mera. Interiören är tilltalande med påkostad tapet till det mörka parkettgolvet.

SOVRUM 4 är ett urmysigt rum med ingång från biblioteket och även från sällskapsrummet via utrymmesbesparande skjutdörrar. Rummet har ljusa mönstrade tapeter och mörkt parkettgolv.

BADRUMMET är snarare en relaxdel med mycket spa-känsla och utrymme för ett par mindre vilstolar bredvid den stora jacuzzin. Inredningen är gedigen med stora fina klinkerplattor och helkaklade väggar samt kommod med hyllor, infälld stor väggspegel och dubbla vägghängda handfat. Dessutom finns en separat duschhörna med glasväggar.

TVÄTTSTUGAN är yteffektiv och har bra plats för förvaring med mera. Inredningen är vitt klinkergolv och gula väggar. Kring tvättstugan finns en hall med stor platsbyggd garderob, pannrum och en bra klädkammare under trapphuset. I hallen finns också en groventré till/från tomten.Fakta

Typ

Sollentuna - Laxöringen 9. - 1 plan med souterräng. Byggår: 1994/2008.

Storlek

Boarea ca 157m², biarea ca 40m². 7 rum, varav 4-0 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Tomt

Tomtarea 1 003 m² (friköpt).

Byggnad

1 plan med souterräng. Renoveringar:
2019 - Ytskikt entréplan (vardagsrum och sovrum)
2019 - Ny kompressor till värmepump
2017 - Slipade och vaxbehandlade golv
2016 - Ny poolduk
2015 - Nytt bastuaggregat
2015 - Nytt balkongräcke
2013 - Målning av fasad
2005 - Tillbyggnad ca 24 kvm (sällskapsrum souterräng plan)

Byggnadssätt

Grund: Souterräng (golv/vägg delvis inklädda). Grundmur: Betongelement. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Träkonstruktion. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor och plåt. Utv. plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Självdrag och mekanisk ventilation.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump

TV- och internetanslutning

Fiber via Sollentuna stadsnät, flera leverantörer att välja mellan.

Ekonomi

Accepterat pris 11 400 000 kr. Taxeringsvärde: 7 285 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 395 000 kr. Värdeår 1996.

Total driftkostnad 53 150 kr/år, varav:
Försäkring: 7 200
Renhållning: 2 450
Uppvärmning: 38 000
Vatten/avlopp: 5 500

Summa ca 4 430 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström och uppvärmning av pool. Kostnader för Tv/bredband tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiförbrukning: 155 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2019-03-07

Övrigt

Braskamin finns på souterrängplan.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (157+40 kvm) och fastighetsutdrag (155+17 kvm).

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Plats för 2 bilar på infart.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0163-F4147-A2.1

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (1974-06-20) Stadsplan (1940-11-01) Stadsplan (1929-11-07)

Planlösning

Entréplan
Souterrängplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb