>
  • Entréplan
  • Övre plan

Täby kyrkby Blendavägen 20

  • 6 rum, varav 4-5 sovrum
  • Boarea 213 kvm
  • Biarea 20 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan.
  • Byggår 2015
  • Tomtarea 1058 kvm
  • 9 950 000 KR

En unik och påkostad villa med nyfunkis-karaktär och underbar kombination av mysighet och elegans, väntar i attraktivt läge nära natur och service.

En fantastiskt fin stenvilla, arkitektritad, gediget byggd 2015 och påkostad med tilltalande och exklusiv interiör, väntar på familjen med sinne för design och kvalitet. Bostaden har totalt 6 rum på 233 kvm och präglas av en mycket hög standard genomgående i både arkitektur, materialval och utrustning.

Husets entréplan har en underbar sällskapsdel som tar i anspråk hela 60 kvm i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, och får ett hänförande ljusinsläpp från flera stora skjutdörrar i glas. Takhöjden är frikostig med 2,90 meter i hela nedre planet medan övervåningen har en sluttande takhöjd på 2,70—3,20 meter. Tillsammans med det maffiga ljusinsläppet från många och stora fönster skapar det en fin rymd i hela huset.

Värt att lyfta fram är terrassen som löper runt hela huset och omfattar totalt 240 kvm, som en hel villa. Här kan du skapa massor av uteplatser för olika ändamål, från grillning och middagar till solplatser och soffhörnor. Terrassen inbjuder även till trädgårds- och sommarfester med plats för många gäster som kan röra sig mellan trädäck och trädgård, ute och inne. Utöver terrassen har villan en lång balkong på övre plan, med första parkett mot väster och kvällssolen.

De fyra sovrummen är bra fördelade med ett nedre sovrum och tre övre. Allrummet uppe ger ett bra extra sällskapsrum men är även möjligt att dela av till ytterligare ett sovrum/barnrum. Tre badrum varav ett eget för de vuxna är skönt både till vardags och när man har gäster.

Interiören är både sofistikerad och funktionell, med genomgående trägolv, parkett uppe och vitvaxad ekparkett i hela övervåningen samt ljusa trägolv och klinkergolv i nedervåningen. Den inbyggda eldstaden är en fröjd för ögat och ger mycket mysfaktor. Alla badrum är exklusivt och smakfullt inredda. Det gäller även köket i högblankt vitt och med stor köksö samt granitbänkar. Hela huset har vattenburen golvvärme. Det är också genomtänkt och byggt för att ha låga driftkostnader. Stenhus innebär dessutom att du inte har någon träfasad som kräver regelbunden målning.

Villan ligger relativt högt och omges av en lättskött plan tomt på 1 058 kvm, omgärdad av både tujahäck samt staket, vilket ger vidsträckta ytor för lek och spring, trädgårdsprojekt och gästfrihet på sommaren. Till huset hör även ett garage och det finns även bilplats på uppfarten.

Utöver en otroligt fin villa får du här ett önskeläge i Täby Kyrkby, med närhet till stora grönområden med motionsspår, golfbana och idrottsplats med konstgräsplaner, tennishall och bollhall. Täby Ryttarcentrum ligger också i närheten.

Förskolor och skolor finns inom gångavstånd och stadsdelens eget mysiga centrum är välutrustat med såväl mataffär, restauranger och café som gym, vårdcentral, tandläkare och apotek. För större shoppingturer når du snabbt Täby Centrum och Arninge.

När du väl behöver lämna denna idyll, kan du ta dig in till Stockholms centrum med Roslagsbanan på en halvtimme och ännu snabbare med bil. Det går även bussar till bland annat Danderyds sjukhus och Täby centrum och station.

Välkommen till en representativ och familjevänlig villa med massor av utrymme för det sociala livet, underbar terrass runt hela huset och utmärkt läge!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN välkomnar in i ett praktiskt och stort kapprum med ett läckert mönstrat klinkergolv och trapphuset direkt till höger. Hörnan vid trapphuset är bra planerad för klädavhängning, och hallen rymmer även annan förvaring samt sittmöbler.

KÖKET är en dröm för den ambitiösa hemmakocken, som här får massor av svängrum för matlagning till både vardag och fest. Generösa och robusta granitbänkskivor förenklar köksarbetet, och inredningen ger massor av förvaringsplats bakom högblanka vita luckor. Den frikostiga takhöjden ger plats för extra skåp ända upp till taket. Till detta har du en toppmodern maskinpark som inkluderar induktionshäll och vinkyl, båda inrymda i den stora köksön som även fungerar som bardisk. Väggen ovanför arbetsdelen pryds av ljust mosaikkakel.

VARDAGSRUMMET är helt magiskt med sitt enastående ljusinsläpp från flertalet glaspartier varav tre skjutdörrspartier ut till terrassen, längs långsidan mot söder. Tillsammans med köket utgör hela sällskapsdelen 60 kvm, vilket ger en härlig rymd och även flexibla möbleringsmöjligheter med soffgrupp, matsalsdel med mera. I salongshörnan finns den inbyggda öppna spisen, komplett med hyllor för både böcker och vedförvaring. Vita väggar och vitmålat trägolv förstärker rummets ljusa atmosfär.

TERRASSEN sträcker sig runt hela huset och omfattar 240 kvm totalt. Detta ger bostaden obegränsade uteplatser och "rum" för allt från grillplats och matgrupper till loungehörna och vilstolar. Med utomhusytor åt alla håll kan du följa solen hela dagen och välja sol eller skugga efter behag.

SOVRUM 1 är ett utmärkt tonårsrum, alternativt gäst- och arbetsrum, med avskilt hörnläge och bra plats för flera möbler. Rummet har ett ljust trägolv och vita väggar.

DUSCHRUMMET har gråmelerat klinkergolv, helkaklade vita väggar samt vikväggar i glas kring duschhörnan. I övrigt finns en bra vägghängd tvättställskommod i vitt och en handdukstork.

TVÄTTSTUGAN har likadant klinkergolv som hallen och är yteffektiv med bra arbetsbänk i massivt trä ovanför maskinerna. Här finns även tvättho och gott om förvaringsplats, samt en groventré direkt till/från tomten på gavelsidan.

Övervåning

ALLRUMMET öppnar upp ovanför trappan i ett spatiöst och genomtänkt extra vardagsrum, där du kan få plats med både en liten arbetsplats och soffgrupp. Rummet är perfekt som lek- och tv-rum men kan även delas av till ett extra sovrum. Förutom den stora balkongen finns en fransk balkong. Det snygga trappräcket i glas bidrar till en öppen och luftig känsla. Hela övre våningen har vitvaxat ekparkettgolv.

BALKONGEN sträcker sig längs nästan hela västra sidan av huset. Den ligger väldigt högt och fritt en bra bit ovanför kringliggande hus och ger därmed både frihet från insyn och en vidsträckt utsikt över takåsar och omgivningar. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol, eller av skugga och svalka på dagtid. Räcke av glas förstärker den fria utblicken.

BADRUMMET är påkostat med vackert mörkt klinkergolv och kakel, stilfullt badkar och matchande stor tvättställskommod samt infälld väggspegel och handdukstork. Allt som allt är detta ett badrum som skulle platsa i ett exklusivare hotell.

SOVRUM 2 är ett anslående master bedroom med ljusinsläpp från två håll, eget badrum och egen utgång till balkongen. Det är också väl tilltaget för att rymma både en stor dubbelsäng och byrå eller skrivbord. Här finns dessutom en stilren inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Väggarna är vita.

DUSCHRUMMET som hör till master bedroom är lyxigt och praktiskt, med glasväggar kring duschhörnan och kommod med dubbla tvättställ så att man kan sköta morgon- eller kvällsbestyr samtidigt, och ha varsitt handfat och förvaringsutrymme. Vägghängd wc och kommod ger en lättstädad miljö och interiören är liksom i badrummet påkostad och elegant med mörkt klinkergolv och helkaklade väggar. Även detta badrum har handdukstork.

SOVRUM 3 och 4 är två rymliga och bra barnrum med plats för skrivbord med mera förutom säng. Det ena rummet har fönster åt två håll och det andra har en fondvägg i blått.

Fakta

Typ

Täby - Rälsen 1. - 2 plan. Byggår: 2015.

Storlek

Boarea ca 213m², biarea ca 20m². 6 rum, varav 4-5 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 plan.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Finja isolerblock. Bjälklag: Betong. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Plåt. Utv. plåtarbete: Plåt. Fönster: 3-glas isolerfönster. Ventilation: Självdrag och mekanisk frånluft i kök och badrum.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme via bergvärmepump. Nibe F1255 (2015)

TV- och internetanslutning

Villafiber

Uteplats

Altan runt hela huset

Ekonomi

9 950 000 kr. Taxeringsvärde: 8 031 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 5 400 000 kr. Värdeår 2015.

Total driftkostnad 33 768 kr/år, varav:
El: 18 000
Försäkring: 7 800
Renhållning: 2 580
Vatten/avlopp: 5 388

Uppgifterna avseende driftskostnaderna kommer från säljarna.

Energideklaration

Energiförbrukning: 38 kWh/år
Status: Utförd

Övrigt

Det finns ett avancerat Verisure hemlarm som kan övertas.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Garage samt plats att parkera tre bilar på uppfarten

Rättigheter last

Last: Officialservitut Vatten-Och Avlopp, 0160-13/20.1 Rätt att underhålla och förnya vatten- och avloppsledning.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.5 mb