Gärdet Askrikegatan 9, 1tr

  • 3 rum och kök, varav 2 sovrum
  • Boarea 59 kvm
  • Byggår 1938
  • 5 800 000 KR
    eller högstbjudande
  • Avgift 3418 kr/mån

Magisk hörntrea med fin balkong i ett av Tessinparkens vackraste funkishus.

I detta vackra, nyrenoverade funkishus vid Tessinparken hittar du denna ljusa, lugna och välplanerade hörnlägenhet. Balkongen har fin kvällssol med utsikt mot Tessinparken.

Välkommen till en av de mest eftertraktade adresserna kring Tessinparken där detta vackra funkishus nyligen har fasadrenoverats och målats i tidstypisk färgsättning. Askrikegatan som sträcker sig längs Tessinparkens bortre del bjuder på en känsla av trädgårdsstad mitt på Gärdet, med närhet till all service och kommunikation. Nummer 9 där denna lägenhet har sin adress är en av de mest eftertraktade då huset ligger granne med Tessinparken och bostäderna har balkonger och stora fönster med utsikt mot grönskan. Föreningens medlemmar kan även njuta av en oslagbar vy över Tessinparken från den gemensamma takterrassen.

Den här härliga trean är en mycket ljus hörnlägenhet med tidstypiska stora fönster som låter naturen och årstidsväxlingarna komma nära. Då lägenheten är placerad en trappa upp i huset befinner du dig alltid nära grönskan och känslan av att bo i en trädgårdsstad blir levande året om. Balkongen med utgång från vardagsrummet rymmer stolar och bord för din frukostkopp, eller varför inte ett kvällsté i den kvardröjande kvällssolen, där du i avskildhet kan se ut över lummiga, höga lövträd och härlig grönska.

Lägenheten är mycket välplanerad, den fördelar sig på två sovrum och ett härligt ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket. Vardagsrummet har utgång till balkong och stora fönsterpartier åt två väderstreck. Flera tidstypiska detaljer är bevarade som ger hemmet karaktär, såsom fiskbensparkett, originaldörrar, fönsterbeslag och ett vackert stengolv i hallen. Här finns gott om förvaring med garderober både i sovrummen och den välkomnande hallen.

Samtliga rum har tapeter eller målade väggar i ljusa kulörer som tillsammans med de stora fönstren skänker en ljus och öppen känsla åt hemmet. Nya persienner och höga lövträd utanför fönstren skärmar av insyn från närliggande bostadshus.

Huset, som ritades av arkitekt Sture Frölén och uppfördes år 1938-1939, genomgick i fjol en renovering där fasaden gavs en klarare färgsättning, helt i stil med tidsandan. Därtill lades taket om och såväl balkongdörrar som fönsterpartier renoverades, och fönsterbleck byttes ut.


Planlösning:

I entrén välkomnas du av en HALL med vackert stengolv fas i fas med fiskbensparketten som leder dig in till övriga lägenheten. Här finns även god förvaring med inbyggda garderober med skjutdörrar, samt plats för möbel och kapphängare.

BADRUM med helkaklade vita väggar och snyggt golv av svart sjösten (elburen golvvärme). Här finns dusch med vikväggar och en stor spegel med infälld belysning över en bred, svart kommod som erbjuder bra förvaring. Intill badrummet finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt ett praktiskt skåp för förvaring av sänglinne och städutrustning.

KÖKET löper längs vardagsrummets ena långsida och går helt i vitt, med en vacker mörk stenskiva som kontrast. Luckor, kakel, knoppar och till och med strömbrytare är smakfullt tidstypiska och samtidigt diskreta. Samtliga vitvaror kommer från Siemens, såsom inbyggd diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och den snygga rostfria kolfilterfläkten. Högskåpen erbjuder den förvaring du behöver i ett kök. De stora tidstypiska fönstren bjuder på utsikt över den omgivande naturen. Rummet är ljust och luftigt och har plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel.

VARDAGSRUMMET är ett hörnrum med stora, breda fönster som är så typiska för 1930-talets funkishus. Härifrån finns även utgång till balkongen, vilket innebär att rummet har naturligt ljus från tre väderstreck. Balkongen med plats för stolar och bord har västerläge som låter dig njuta av sol från eftermiddag till kväll. Den vackra fiskbensparketten från husets byggår ger rummet en unik prägel och stil som inte går att återskapa i ett nybyggt hem. Väggarna är målade i en snygg, ljusgrå ton medan fönsterpartier, element trösklar är målade i vitt.

De två SOVRUMMEN är placerade i lugna lägen med utsikt mot uppvuxna träd samt intilliggande bostadshus på insynsskyddat avstånd. Båda har praktisk förvaring i form av snygga, höga garderober. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng, vackra golv i fiskbensparkett samt väggar med ljusa tapeter.

FÖRRÅD OCH GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lägenheten disponerar ett förråd i entréplan. Här finns även tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelrummet på samma plan har separat ingång från entrésidan. I huset finns även miljörum med sortering för kartong, glas etc.

En av husets stora kvaliteter är den gemensamma takterrassen med oslagbar vy mot Tessinparken. Takterrassen har ett trädäck och är möblerat med bord och stolar. Här finns också en gemensam kolgrill.

PARKERING
Till husets hör sex stycken garageplatser som upplåts som bostadsrätt. På omkringliggande gator gäller boendeparkering.

OMRÅDESBESKRIVNING
På andra sidan Askrikevägen breder den mycket omtyckta Tessinparken ut sig. Parken är klassiskt utformad med fontäner, grusgångar, höga träd och stora gräsmattor som varma dagar inbjuder till picknick. I närområdet finns såväl lekparker som flertalet förskolor. Askrikegatan utgör gränsen mellan det klassiska Gärdet och det mer kuperade området som bebyggdes på fyrtiotalet med en arkitektur som lämnade plats för den naturliga grönskan. Knappt hundratalet meter bort gränsar gatan till Gärdets sportfält med cricketbana, löparspår och skidspår vintertid. Vidare har du tillgång till hela Ladugårdsgärdet och Djurgården. Samtidigt finns staden utanför knuten med populära Fältöversten på andra sidan Tessinparken. Här finns två välsorterade matvarubutiker och ett stort antal välkända butiker, restauranger och caféer. Närmaste tunnelbanestation är Gärdet, och flertalet busslinjer samt övrig service finns i närområdet.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet. Hiss finns.

Storlek

3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 59m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Uppvärmning: Bergvärme

TV- och internetanslutning

ComHem ComHem

Ekonomi, månadsavgift

i Brf Verkstadsklubben 41. 5 800 000 kr eller högstbjudande. Avgift 3 418 kr/mån. Inklusive värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Kostnader för hushållsel, hemförsäkring och internet tillkommer.
Andel i föreningen är: 6.6059%. Andel av årsavgiften är: 6.610%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Status: Utförd

Bostadsrättsförening

Brf Verkstadsklubben 41. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Föreningen består av 13 lägenheter varav 12 bostadsrätter och 1 hyresrätt (ej dold tillgång).
Det finns 6 garageplatser som upplåts med bostadsrätt.
Det finns en gemensam tvättstuga, cykelrum och soprum i entréplan.
Stambyte har skett partiellt i samband med att medlemmarna har renoverat kök och badrum enl uppgifter från ordförande.
Inga stora renoveringar på gång. Hissen kommer att behöva renoveras i framtiden då den är från 1939.
Inga avgiftsförändringar planerade enl uppgifter från ordförande.


Till lägenheten hör ett förråd i entréplan.

Under 2019-2020 har den största renoveringen gjorts på fastigheten sedan 1939, för mer information se ÅR 2019.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift

473 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb