• Entréplan
  • Övre plan
  • Källarplan

Edsviken Alvägen 8

  • 5 rum
  • Boarea 146 kvm
  • Biarea 67 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan med källare.
  • Byggår 1934
  • Tomtarea 1273 kvm
  • 13 500 000 KR pris

Välkommen till en suveränt planerad villa 5 rum, stor solig altan och insynsskyddad tomt - allt i önskeläge nära Edsvikens vatten.

En väldigt yteffektiv villa med mycket charm och perfekt planlösning finns nu tillgänglig ett par stenkast från Edsvikens vatten. Boytan på 146 + 67 kvm är ypperligt fördelad på ett entréplan med fina sällskapsytor, övervåning som samlar alla fyra sovrum, samt ett källarplan med massor av förvaring samt tvättstuga, duschrum och bastu.

Många och fina fönster med spröjs ger frikostigt ljusinsläpp överallt. Vardagsrummet har öppen spis med insats, i källaren finns både bastu och ett extra duschrum, och till huset hör en väl tilltagen altan på baksidan, med suveränt solläge och utblick över trädgården. På framsidan finns en mindre entréveranda där du kan njuta av morgonsol.

En betydande fördel med huset är tomten, som är väl tilltagen och rymmer fler uteplatser samt möjlighet till pool om man så önskar. Särskilt baksidan är stor och får massor av sol tack vare läget så gott som rakt mot söder. Villan och tomten ligger dessutom högt och insynsskyddat, med sjöglimt av Edsvikens vatten, som du ser från framsidans fönster.

Huset är delvis renoverat med byte och målning av fasad, ny altan och målning av ytskikt invändigt. Interiören är genomgående ljus och köket är av bra kvalitet från Puustelli. Alla rum har parkettgolv utom hallen som har skiffergolv, tvättstugan som har klinker och badrum/wc som har våtrumsmatta. Golvvärme finns i källare, bastu, hall och badrum.

Villan har vidbyggt garage med ingång till källaren via en liten hall. Det finns också mycket gott om förvaringsutrymmen i garderober i tre sovrum, en stor klädkammare uppe samt ett stort förråd i källaren. Dessutom finns ett fristående förråd på tomten. Stor källarhall ger möjlighet till möblering med exempelvis bokhyllor. Uppfarten rymmer tre bilar. Det finns larmabonnemang som kan övertas av köparen.

Läget är fantastiskt fint, med ett par minuters gångavstånd ner till Edsvikens strandpromenad där det finns båtklubbar och bryggor. Här finns även badplatser, tennisbanor, motionsspår för både löpning och skidåkning samt möjlighet till att åka långfärdsskridskor när isen ligger. Det är också nära till den toppmoderna friidrottsanläggningen vid Sollentunavallen, samt sporthall och simhall. En kort promenad bort väntar Gateau och Gelaterian för den som är fikasugen.

Förskolor och skolor finns inom bekvämt gång- och cykelavstånd. Från de här lugna villakvarteren går det smidigt att ta bil, cykel eller buss till Helenelund där du kan ta pendeln på en kvart in till Stockholms city. Mall of Scandinavia och Sollentuna Centrum har även ett rikt utbud av shopping, service och restauranger.

Välkommen till en charmig och suveränt planerad villa med ljus, fin sällskapsvåning, sjöglimt och ogenerad, vidsträckt trädgård, nära Edsviken!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ett praktiskt och fint inrett kapprum med tåligt svart skiffergolv till vita väggar. Här finns en inbyggd garderob med spegelskjutdörrar, bakom dessa stuvar du enkelt undan ytterkläder och skor. Intill hallen finns en gäst-wc med våtrumsmatta och ljusa väggar, stor tvättställsmöbel samt vädringsfönster.

KÖKET utgör entréplanets ena gavelsida och får ljusinsläpp från både framsidan och baksidan. Mot framsidan öppnar sig en bra matplats för upp till 6 personer. Köksdelen på motsatt sida är ett gediget Puustelli-kök i ek, med gott om både skåp, lådor och arbetsytor. Inredningen matchas av elegant kakel ovanför arbetsbänk och diskbänk. I taket sitter infällda spotlights.

VARDAGSRUMMET utgör större delen av entréplanet, vilket ger en fantastisk sällskapsdel med generösa ytor för sittgrupper, matsalsdel för större middagar om man vill det, samt hemmabio, läsfåtöljer med mera. Den öppna spisen på ena sidan av rummet ger mysfaktor på vintern och rummet får ljus från två håll, bland annat via de eleganta pardörrarna som öppnar upp till altanen. Vardagsrummet inramas av vita väggar.

ALTANEN på baksidan är ett gediget och stort trädäck med spatiösa ytor för grill, matgrupp och sköna utemöbler för sommarens avkoppling. Allt i optimalt läge nästan rakt mot söder vilket ger sol större delen av dagen och även på kvällen. Från altanen når du direkt baksidans generösa trädgård i insynsfritt läge.

Övervåning

SOVRUM 1 är det största till ytan och passar bra som master bedroom, alternativt tonårsrum, med gott om plats för skrivbord och läshörna förutom dubbelsäng. Rummet har även en hel vägg med inbyggda garderober. Två fönsterpartier mot framsidan släpper in mycket ljus. Interiören är parkett i alla rum samt vita väggar.

SOVRUM 2 på motsatt sida om trappan är också ett möjligt föräldrasovrum, litet men yteffektivt och med eleganta inbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Väggarna är vita.

SOVRUM 3 i mitten har utsikt mot baksidan genom ett stort fönsterparti och är ett fint barnrum. Även här finns inbyggda garderober och hyllor, i samma stil som i badrummet. Väggarna är vita.

SOVRUM 4 är ett hörnrum nära master bedroom, och är en rejäl och bra barnkammare med fönster mot baksidan samt vita väggar. Mellan detta rum och sovrum 1 finns en stor separat klädkammare.

BADRUMMET är stort och välförsett med förvaringsutrymmen i två högskåp och en rejäl tvättställskommod med dubbla handfat. Badkar finns och interiören består av en ljus våtrumsmatta samt ljusa helkaklade väggar. Ett stort fönster släpper in dagsljus. Taket har vit träpanel.

Källarvåning

I källaren når du först en bra HALL som med fördel kan nyttjas för förvaringsmöbler. Mot baksidan finns ett mycket stort förråd, perfekt för att ha ordning och plats för säsongsförvaring, fritidsprylar, verktyg med mera.

På ena gavelsidan ligger TVÄTTSTUGAN som är målad med ljusa väggar och i övrigt inredd med klinkergolv, stor arbetsbänk och förvaring samt diskho utöver maskinerna.

Åt andra hållet ligger DUSCHRUMMET med våtrumsmatta, stort separat duschutrymme med skjutdörr, samt bastu i anslutning. Via en mindre hallgång med garderober når du sedan garaget.

Fakta

Typ

Sollentuna - Hästdroskan 3. - 2 plan med källare. Byggår: 1934.

Storlek

Boarea ca 146m², biarea ca 67m². 5 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 plan med källare. Renoveringar:
2020 - Ytskikt (kök och samtliga sovrum)
2017 - Målning och renovering av fasaden
2017 - Målning av fönster

Byggnadssätt

Grund: Grundsulor. Grundmur: Betong (Leca i garage). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel och puts. Takbeklädnad: Sadeltak med plåt. Utv. plåtarbete: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 2-glasfönster med kopplade bågar. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme från elpanna

TV- och internetanslutning

Fiber via Sollentuna stadsnät - se även Sollentuna Energi & Miljö (www.seom.se)

Ekonomi

13 500 000 krpris. Taxeringsvärde: 7 804 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 096 000 kr. Värdeår 1960. Befintliga pantbrev är på beloppet 3 880 000 kr.

Total driftkostnad 29 397 kr/år, varav:
Renhållning: 1 839
Uppvärmning: 25 000
Vatten/avlopp: 2 558

Summa ca 2 450 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 155 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2020-11-17

Övrigt

Braskamin finns på entréplan (ej provtryckt).

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 0163-F4205-A3.5
Förmån: Officialservitut Väg, 01-SOE-765.1

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.25 mb