• bild med belysning
  • Entréplan
  • Övre plan
  • Nedre plan

Lahäll/Näsbypark Älgstigen 29

  • 9 rum
  • Boarea 201 kvm
  • Biarea 39 kvm
  • Byggnadstyp 2 ½ plan i souterräng.
  • Byggår 1952
  • Tomtarea 1524 kvm
  • 10 000 000 KR

Utsökt, välrenoverad 50-talsvilla intill Altorpsskogen!

Välkommen till en hänförande fin och påkostat renoverad villa, arkitektritad med originalkänsla, stor tomt och önskeläge nära både natur och service.

Chans till en fantastiskt fin souterrängvilla i 2,5 plan, med 9 rum, perfekt planlösning och väldigt smakfull interiör i harmoni med originalkaraktären. Allt i ett ypperligt läge med Altorpsskogen som granne samtidigt som det är nära till såväl skolor och annan service, som shopping och kommunikationer.

Till huset hör en vidsträckt tomt där huset dessutom ligger väldigt bra placerat, med ostört söderläge på altansidan och en stor gräsmatta för bollspel, badminton med mera. Via stigen från tomtgränsen kommer du direkt upp till motionsspåren. Altanen är för övrigt mycket väl tilltagen och utgör en fantastisk uteplats för sommarens uteliv.

Villan omfattar 201 + 39 kvm och har en extremt bra planlösning som tar tillvara ytorna optimalt på ett sätt som gör att inga kvadratmeter går till spillo. De många rummen ger bra möjligheter till allt från 4 till 6-7 sovrum med möjlighet till gästrum, hobbyrum, pingisrum, gym med mera. Flödet i huset är väldigt trevligt, inte minst mellan entréplanets gemensamhetsytor, där vardagsrum, matsal och kök utgör en social helhet.

Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp överallt, vilket förstärks av husets höga läge som ger fri rymd och utsikt. Separat entré till nedervåningen öppnar för avskilt tonårs-/generationsboende och det passar även egenföretagaren som kan ha komplett kontor i hemmet. Andra trivselfaktorer är öppen spis i vardagsrummet, toppfräsch relaxdel, samt lyxig walk-in-closet till master bedroom.

Villan är arkitektritad och mycket välbyggd, med gedigen kvalitet från 1952 och utan några stora renoveringsbehov. Med andra ord får familjen här ett långsiktigt bekymmersfritt boende där det bara är att flytta in. Villan är omsorgsfullt och exklusivt renoverad vad gäller både interiör, exteriör och trädgård.

Badrum på entréplan 2010, garage omgjort till hobbyrum 2011, nya ytskikt i de flesta rum 2012, dränering och grundisolering 2013, nybyggd altan, ny altandörr, nya fönster i träningsrum och nedre badrum, ny tvättstuga med ny tvättmaskin och nytt torkskåp, spaanläggning med bubbelpool och bastu, ny ekparkett i källarplan, renovering av wc på övre plan och källarplan 2014, fasadrenovering och ny inbyggd farstukvist för att skapa ny entré samt nya treglasfönster 2015, renovering av hallen med kvartskompositklinker, samt valnötsparkett och valnötsräcke i källartrappan 2016, ny hårdvaxoljad ekfiskbensparkett i master bedroom, slipade och lackade golv i köket och intilliggande gästrum, nya plissé-gardiner för mörkläggning av sovrum och gästrum 2017, inredning av träningsrum 2018, bygge av biorum 2019 (högtalare, duk etc samt utomhushögtalarna under taknock ingår ej), nytt gjutjärnsräcke till entrétrappan (Sollentuna Smide) 2020.


På tomten omfattar renoveringarna ny friggebod, nertagning av 12 större träd, anläggning av mur på framsidan med inbyggda spottar och eluttag fram till parkeringen., utjämning av tomten och plantering av sju äppelträd, ett plommonträd samt ny ligusterhäck mot grannen i öster och längs muren mot parkeringen.

Renoveringarna har gett bostaden många exklusiva detaljer, bland andra bänkskiva av italiensk granit i entré och biorum, den läckra kvartskompositen i hallen, walk-in-closet med ledbelysing, exklusiva klinkergolv och vackra parkettgolv med mera.

Golvvärme finns i entré, hall och badrum, walk-in-closet och master bedroom samt relaxdelen. Golven är originalparkett i vardagsrum och matrum, lackad parkett i kök och gästrum, kvartskompositklinker i entré och hall, fiskbensparkett i sovrum. Källarplan har slipbar ekparkett i hall, träningsrum och hobbyrum, heltäckningsmatta i biorum, klinker i tvättstuga och relaxdel. Övre plan har parkettgolv utom i wc som har klinker.

Tomten på 1 524 kvm utgör en underbar trädgård, som nämnts med nyplanterade träd och unikt läge mot skogen. Här kommer du direkt ut i naturen med massor av möjligheter till livskvalitet, aktiviteter, träning och friluftsliv. Från denna idyll är det ändå nära till förskolor och skolor av hög kvalitet och även till service och restauranger.

En promenad genom Altorpsskogen tar dig till Djursholms mysiga centrum där det finns utmärkta restauranger och ett trevligt fik, eller så promenerar du till Näsbyparks slott med restaurang och café. I Näsbypark finns även ett centrum med apotek, matbutik och restauranger samt fin sandstrand och tennisbanor. Vad gäller större utbud av shopping, service och restauranger har Täby Centrum allt man kan önska och nås på några minuter med bil (3,3 km). Enebyängens handelsplats är ytterligare ett alternativ som nås på 20 minuters promenad (1,4 km) och där finns bland annat en riktigt bra Coop-butik samt cykelaffär, Elon och Plantagen.

Kommunikationerna är smidiga med både bussar och Roslagsbanan. Bussar går vid Lahällsviadukten 800 meter bort, till Enebybergs station på Roslagsbanan är det cirka 700 meter (7 minuter). Du kan även promenera eller cykla till Lahälls station för att åka till Näsbyparks Centrum.

Välkommen till en villa i fint skick från grund till taknock, inifrån och ut, med 9 rum, påkostad elegans och enastående läge intill Altorpsskogen!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är rejält omgjord 2016 och består av en inledande entrédel där du har bra plats för klädavhängning, följd av en inre hall med ytterligare garderobsförvaring samt öppningar till övriga rum och till trapphuset. Hallen är inredd med ett mycket tåligt klinkergolv i kvartskomposit, samt vita väggar. Trappan till källarplan har valnötsparkett och räcken i valnöt.

SOVRUM 1 är ett sagolikt master bedroom, luxuöst och rymligt med elegant interiör, luftig känsla och påkostad walk-in-closet i anslutning, med komplett inredning, ledbelysning och vita klinker med golvvärme! Själva sovrummet rymmer byrå eller läshörna förutom dubbelsäng, och har sober interiör i grått samt en matchande fondtapet och fiskbensparkett.

VARDAGSRUMMET är ett magnifikt sällskapsrum, mycket spatiöst och med magiskt ljusinsläpp från panoramafönstret på gavelsidan och framför allt från baksidans glaspartie ner till golvet, som inkluderar utgången till altanen. Glaspartierna ger också en fin närkontakt med uteplatsen och trädgården, i ett vardagsrum som är både ombonat och representativt, och ger plats för allt från små till stora middagar och fester. Rummet har en smäcker öppen spis med braskassett från 2011 och inramas av vita vägar till parkettgolv i original.

ALTANEN nybyggdes 2014 i två avsatser, där den nedre delen är som en mindre dansbana och ger enorma ytor för att njuta maximalt av sol och värme, grillkvällar och avkoppling. Formen är genomtänkt med både bredd och djup, så att det blir enkelt att möblera hur man vill med grill och matgrupp, vilstolar och sköna soffor. Allt i optimalt söderläge, insynsfritt med utsikt mot skogen. Kring altanen löper ett unikt och ståtligt gjutjärnsräcke som införskaffats från ett 20-talshus, och i mitten har du en trappa ner till trädgården för enkel access.

MATSALEN har ett perfekt hörnläge mellan kök och sällskapsdel, och den stora öppningen till vardagsrummet bidrar till att skapa en helhet av umgängesdelarna. Matsalen i sig rymmer en väl tilltagen matplats och har självklart ljusinsläpp från fönster åt två håll. Interiören är vit och golvet är parkett som fortsätter från vardagsrummet. Notera det klassiska originalhandtaget på skjutdörren!

KÖKET renoverades 2004 med välvald och smakfull inredning från Marbodal, med vita luckor och utdragslådor, samt ett vitrinskåp i hörnet. Bänkskivorna är i laminat och ger frikostiga arbetsytor tillsammans med separat diskbänk i rostfritt. Allt i ett yteffektivt kök som nås från både hall och matsal. Köket har uppdaterats ytterligare med ny induktionshäll (Schott Ceran) 2015, ny diskmaskin (Siemens) 2016, ny kyl och frys (Miele) 2017 och ny ugn 2018 (Miele). Väggarna pryds av snyggt vitt kakel samt en randig fondtapet, golvet är lackad ekparkett med känsla av skeppsgolv.

SOVRUM 2 är ett avskilt hörnrum bredvid köket, lämpligt som antingen tonårsrum eller gästrum/arbetsrum, med plats för både säng och skrivbord. Fönster åt två håll ger massor av ljusinsläpp och interiören är harmonisk med gråa väggar och lackad parkett som i köket.

BADRUMMET är renoverat 2010 men ser fortfarande ut att vara helt nygjort, med hög kvalitet på både design och material. Det gråa klinkergolvet matchas av vitt kakel och grönt mosaikkakel i duschhörnan, som har två glasdörrar. Mittemot finns en handdukstork och möblerna omfattar dubbel uppsättning kommoder med handfat och spegel, samt rymliga väggskåp.

Övervåning

HALLEN är användbar som ett mindre allrum eller arbetsrum, med plats för läshörna och skrivbord, alternativt soffgrupp och hemmabio i ett extra tv-rum. Två fönster ger rejält med ljus som förstärks av vita väggar. Golvet är parkett i både hall och sovrum uppe.

SOVRUM 3 och 4 är två superfina barnrum i generös storlek, båda med snedtak, fönster på varsin gavelsida och gott om plats för både säng, förvaring och lekutrymme. Ett av rummen har inbyggd sovalkov med mörkgröna väggar samt platsbyggda hyllor och garderob, motsatt rum är inrett med en blåmönstrad tapet.

WC renoverades till toppskick 2014, med svart klinkergolv, vit bröstpanel och randig tapet, och till detta ett stilfullt badrumsmöblemang i form av tvättställskommod, spegel, belysning och handdukstork.

Källarvåning

ALLRUMMET är idag inrett som biljardrum men kan givetvis disponeras på mångahanda sätt, även ett extra sovrum/gästrum eller barnrum. Storleken gör att man kan byta biljardbordet mot pingisbord, eller nyttja rummet som bibliotek och extra sällskapsrum, särskilt då det öppnar upp till trädgården via dubbeldörrar. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet är ekparkett.

BIORUMMET är skapat 2019 som en dedikerad studio för att njuta av filmer och serier med känslan av en riktig biosalong, där heltäckningsmattan ger bra ljuddämpning och mysfaktor, och där man enkelt skapar bästa kvalitet på både ljud och bild, med plats för stor skärm/duk eller en riktigt stor platt-tv.

GYMMET iordningställdes 2018 och kan givetvis förvandlas till ännu ett sovrum, kontor, gästrum med mera. Men visst är det härligt att kunna träna med dagsljus och utsikt över den egna trädgården? Golvet är ekparkett och väggarna är vita.

RELAXAVDELNINGEN ger en egen avkopplande spa-avdelning, komplett med både stort bubbelbadkar, bastu och separat duschhörna med vikväggar i glas. Basturummet är i exklusiv modell från Tylö med integrerad ledbelysning och en blandning av värmebehandlad ask och asp (Tylö Impression i1515/c). Relaxdelen är byggd 2014 och interiören är ljusa klinker och vita kaklade väggar.

Fakta

Typ

Täby - Lahäll 19:8. - 2 ½ plan i souterräng. Byggår: 1952.

Storlek

Boarea ca 201m², biarea ca 39m². 9 rum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

2 ½ plan i souterräng. Renoveringar:
2015

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Grundmur: Betonghålsten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster, 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Comhem Comhem (300 Mbit/s)

Ekonomi

10 000 000 kr. Taxeringsvärde: 6 930 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 798 000 kr. Värdeår 1971. Befintliga pantbrev är på beloppet 4 000 000 kr.

Total driftkostnad 28 305 kr/år, varav:
El: 22 935
Renhållning: 2 185
Sotning: 700
Vatten/avlopp: 2 485

Uppgifter om driftskostnader enligt säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 57 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2020-10-14

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 0160-0416/1986.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Nedre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6.5 mb