>
  • Planlösning entréplan
  • Planlösning övre plan

Edsängen Aklejavägen 5A

  • 7 rum
  • Boarea 189 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan.
  • Byggår 1980
  • Tomtarea 1448 kvm
  • 7 650 000 KR

Välkommen till en sagolikt rymlig och gedigen villa om 189 kvm, med två altaner, stor härlig tomt och insynsfritt läge i lugnt område

På en rejält stor skafttomt finner du denna familjevilla i utmärkt skick, med hela sju rum och två altaner. Bostaden är så gott som insynsfri och det gäller även den mysiga trädgården med karaktär av naturtomt. Här får familjen mycket plats vad gäller både sovrum och sällskapsrum, i en villa med genuin känsla och bra planlösning.

Ljusinsläppet är mycket frikostigt i stort sett överallt tack vare många fönster och altandörrar. Entréplanet domineras av vidsträckta gemensamhetsytor med ett enastående fint och luftigt vardagsrum i två sektioner. Dessutom har huset ett stort bondkök på hela 30 kvm som inbjuder till gemenskap och samvaro kring matlagning och måltider. Matplatsen i köket räcker till för större middagar, men även vardagsrummets inre loungedel kan nyttjas som matsal om man vill.

Villan ståtar med två altaner, en solig altan/trätrall i västsydväst som nås direkt från köket och är väl tilltagen till ytan. Den mindre altanen sträcker ut sig på motsatt gavel utanför vardagsrummet och får morgon- och förmiddagssol. Uteplatserna ger ytterligare umgängesytor på sommaren då man gärna flyttar ut både måltider och samvaro i solen, från frukost till grillkvällar.

På övre planet samlas familjens mer privata del med tre sovrum, stort centralt allrum och fräscht helkaklat badrum med takfönster. Det extra sovrummet nere är perfekt att disponera som arbetsrum och/eller gästrum.

Villan är byggd 1980 och har endast haft en ägare. Interiören är genomgående i fint skick med modern maskinpark och skåpinredning i köket, parkettgolv i nedre vardagsrum och sovrum, härligt färgstarka klinkergolv i hall och kök, trägolv i allrum och master bedroom uppe samt laminatgolv i barnrummen. Badrum och wc har självklart klinker.

Utöver många och stora rum är huset välplanerat med många och smarta förvaringslösningar, bland annat flera klädkammare. Huset är även mycket välisolerat, med 10 mm gips och 9 mm råspont i alla väggar. El är framdragen för att kunna installera ytterligare en kyl och/eller frys.

Tomten är en fint inbäddad och insynsfri naturtomt med härligt solläge. Ytan på 1 448 kvm är relativt stor för att vara en skafttomt. Utöver karaktären av naturtomt finns fina trädgårdsytor med päronträd, körsbärsträd och svartvinbärsbuskar, samt bra barnvänliga lekytor. På tomten finns ett förråd på hela cirka 30 kvm.

Läget är barnvänligt i ett mycket lugnt område, Edsängen, med närhet till skog och bad efter stressiga dagar - här får familjen en oas att längta hem till. För rekreation och fritid finns också massor av populära aktiviteter inom snabbt räckhåll. Förutom fina grönområden som Törnskogens naturreservat för träning och promenader är det nära till Väsjöbacken för slalom, och bra cykelavstånd till Rösjöns badplats. Även fotbollsplaner, sporthall och simhall finns lättillgängligt.

Här behöver du sällan ta bilen för att skjutsa, shoppa eller fixa vardagsinköpen. Allehanda butiker, restauranger och annan service finns närmast i Edbergs centrum, och större shoppingutbud i Sollentuna centrum. Flera förskolor, skolor och även gymnasium finns i området vilket gör att det är gångavstånd till det mesta av vardagens behov.

Från den här idyllen är det smidigt att nå kommunikationer åt de flesta håll inklusive Stockholms centrala delar. Några minuter bort går buss till bland annat Sollentuna centrum och station där du kan byta till pendeln. Från Edsberg går buss till bland annat Danderyds sjukhus där du har t-bana.

Välkommen till en gedigen, charmig och väldisponerad villa med omfattande sällskapsytor, två uteplatser och fin naturtomt, allt i idylliskt läge i Edsängen!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

I HALLEN välkomnas du in i ett långsträckt kapprum med klinkergolv i rödbruna toner samt ljusa väggar. Längs hallen finns rum för både klädavhängning och byråer med mera, fram till trapphuset längst in. I anslutning till hallen finns klädkammare/förråd samt en WC med klinkergolv och stor tvättställskommod.

KÖKET är ett härligt inbjudande och frikostigt bondkök med stor arbetsdel i vinkel, som öppnar upp mot en vidsträckt matrumsdel med plats för en matgrupp för många personer. Från denna har du utgång till stora altanen i västsydväst. Köksinredningen är av bra kvalitet med smakfulla skåpluckor i ljust trä och robusta arbetsbänkar med mycket svängrum. Ovanför arbetsdelen sitter ljust kakel, övriga väggar går i rött som matchar klinkergolvet, och i matsalen sitter vit bröstpanel som förstärker känslan av bondkök.

ALTANEN på gavelsidan utanför köket är med sitt läge mot västsydväst den optimala platsen för soliga, varma stunder i en vilstol, likaväl som mysiga grillkvällar. Altanen är en robust trätrall med både bredd och djup, vilket gör den lätt att möblera med både matgrupp, grill och loungemöbler. Solläget ger eftermiddags- och kvällssol. Staket på båda sidor ger både lä och insynsskydd.

VARDAGSRUMMET är fantastiskt stort och består i praktiken av två rum som går att disponera som exempelvis vardagsrum och separat bibliotek eller matsalsdel i vinkel. Vid fester har du sedan hela sällskapsdelen som en sammanhållen mingelyta och festlokal. Stora delen har tre fönster åt två håll samt utgång till lilla altanen. Här kan du möblera med soffor och fåtöljer, hemmabio med mera. Via ett stort valv når du den mindre loungedelen, också med fönster åt två håll. Interiören är ett gediget parkettgolv och väggar i eleganta nyanser av kitt respektive grått.

ALTANEN utanför vardagsrummet har nordostläge vilket ger morgon- och förmiddagssol för långa sköna frukostar utomhus på sommaren. Här kan du även duka upp för middag i skugga och svalka när det är för varmt på den stora altanen.

SOVRUM 1 är trevligt inrymt lite avskilt innanför hallen, vilket gör det till ett utmärkt kontor och/eller gästrum, med utrymme för både en stor säng och en arbetsplats. Golvet är parkett och väggarna har en ljus tapet.

TVÄTTSTUGAN är strategiskt placerad innanför köket och är fräscht inredd med blågråa väggar, bra arbetsytor och gott om förvaring förutom maskinerna. Tvättstugan har dessutom egen entré till/från stora altanen.

Övervåning

ALLRUMMET är övervåningens hjärta, med riktigt bra storlek som gör det perfekt som barnens eget sällskapsrum och/eller tv-rum för hela familjen. Här finns plats för både lek, hobbyaktiviteter och kompishäng i ett ljust rum med trägolv, takkupa och målade väggar i ljusgrått.

SOVRUM 2 är ett lyxigt stort master bedroom, i ensamt majestät på ena gavelsidan vilket ger ett avskilt läge. Två fönster ger rikligt med ljusinsläpp och rummets huvuddel ger plats för byråer med mera förutom dubbelsäng. Rummet har sedan en separat hörna med garderober och egen klädkammare. Interiören är trägolv och ljusa väggar med ett mörkt målat snedtak som kontrast.

SOVRUM 3 och 4 är två mysiga barnrum på motsatt gavelsida, med snedtak och bra plats för skrivbord med mera. Båda rummen är målade i vitt och har laminatgolv samt egna garderobsutrymmen.

BADRUMMET är mycket väl tilltaget, med en praktisk inbyggd duschhörna och rejäla golvytor som rymmer ytterligare förvaring. Det lär dock knappast behövas med tanke på det generösa badrumsmöblemanget med ett stort antal skåp, både över- och underskåp, förutom tvättställ. Två takfönster släpper in mycket ljus och hela rummet omges av klinker samt helkaklade väggar och snedtak. Mittemot badrummet finns en liten genomgångshall med garderober och en liten klädkammare.

Fakta

Typ

Sollentuna - Etyden 17. - 1 ½ plan. Byggår: 1980.

Storlek

Boarea ca 189m². 7 rum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

1 ½ plan.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft-luftvärmepump och direktverkande el

TV- och internetanslutning

Fiber (SEOM stadsnät)

Övriga byggnader

Friliggande förråd (ca 30 kvm)

Ekonomi

7 650 000 kr. Taxeringsvärde: 5 100 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 475 000 kr. Värdeår 1980. Befintliga pantbrev är på beloppet 1 756 250 kr.

Total driftkostnad 46 109 kr/år, varav:
El: 41 156
Renhållning: 997
Vatten/avlopp: 3 956

Energideklaration

Energiprestanda: 194 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2020-02-05

Övrigt

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter last

Last: Officialservitut Ledning, 0163-F4200-A4.1

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Planlösning

Planlösning entréplan
Planlösning övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 4.25 mb