Viby Väpnarevägen 12

  • 6 rum, varav 4-5 sovrum
  • Boarea 220 kvm
  • Biarea 42 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan.
  • Byggår 1982
  • Tomtarea 1135 kvm
  • 8 500 000 KR

Elegant och rymlig villa om 220 kvm i lugnt läge.

En mycket smakfull och rymlig villa med 6 rum, varav 4-5 möjliga sovrum, väntar i suveränt läge i Gamla Viby, med underbar stor, solig och insynsfri tomt.

Mycket plats, mycket rymd och härliga sällskapsytor väntar i denna utsökta villa med 6 rum på hela 220 kvm, i eftertraktat läge med ett läge längst in på en återvändsgata. Läget gör bostaden väldigt ostörd och insynsfri, och innebär också mycket sol på en lummig tomt med framsida mot söder.

Villan har en utmärkt planlösning som domineras av vidsträckta sällskapsrum på entrévåningen, där du har ett enormt vardagsrum med ett stort allrum i anslutning, som är möjligt att disponera som sovrum (möjlighet att dela av till 2 sovrum), separat tv-rum eller gästdel. Fönster i alla väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp i hela huset, och tillbyggnaden har bidragit med extra ljus och rymd.

Altanen får ta för sig över stora ytor som sträcker sig runt två sidor av huset, på den soligaste och största sidan av tomten. Läget är också ogenerat och öppet med vida vyer mot kringliggande lekskog och grönska.

Övervåningen är fantastiskt charmig, smart planerad och unik med luftigt allrum i mitten och runt detta tre väl tilltagna sovrum åt varsitt håll, alla ljusa och trivsamma med generös takhöjd och inbyggda garderobsväggar. Häruppe finns också en stor balkong.

Interiören är stilren och ljus, med gedigna parkettgolv i alla rum utom köket som har laminatgolv. Våtrummen har klinkergolv och golvvärme finns i hall, badrum och groventré. Köket är ett påkostat Ballingslövskök med massiva björkluckor och bänkskivor i körsbärsträ. Vardagsrummet har en dekorativ och rejäl braskamin.

Villan är i mycket fint skick och väl underhållen med ett flertal renoveringar. År 2000 gjordes nytt kök och vissa vitvaror är utbytta sedan dess, 2001 gjordes tillbyggnaden av groventré med dusch vid altanen, 2003 nytt badrum på entréplan, 2006 tillbyggnad i vinkel i två plan mot väster samt nya golv i hela huset, 2013 helrenoverades tvättstugan, 2017 fick 2 av övervåningens sovrum nya tapeter.

Tomten är på hela 1 135 kvm där du har en lekvänlig skogsdunge bakom huset. Den stora gräsmattan har soligt söderläge och det finns skuggande träd i norr mot skogsdungen. Till bostaden hör ett garage med plats för en bil, och på uppfarten ryms två bilar.

Läget är lugnt i slutet av en återvändsgata vilket ger minimalt med trafik och bra trygghet för barn. Det är bara 5 minuters gångavstånd till både förskola och skola vilket förenklar vardagspusslet. Närheten till Järvafältet ger snabb och enkel tillgång till friluftsliv, träning och familjeutflykter i skog och mark. Badplats och strandpromenad finns kring sjön Ravalen.

Bra service finns i Norrvikens centrum på 5 minuters bilavstånd (7 minuter med buss). Där finns förutom en Icabutik även den välkända kött- och delikatessaffären Percys. Lika snabbt (5 minuter) går det att åka till Rotebro handelsplats och centrum. På 10 minuter med bil når du Häggviks handelsplats med ett stort utbud av affärer och strax därefter Sollentuna centrum. Till alla dessa knutpunkter går det också bussar.

När du ska inåt Stockholm och city har du pendeltåg i Norrvikens centrum samt bussar till bland annat Sollentuna centrum. Från Viby går även direktbuss in till Stockholm och Sergels torg — ett perfekt alternativ om du jobbar inne i stan.

Välkommen till en otroligt fin, välrenoverad och sällskaplig villa, smakfull och elegant i alla detaljer och med naturnära läge i Gamla Viby!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN nås via en stenlagd entréuteplats och välkomnar in i ett välplanerat och rymligt kapprum med klinkergolv i terrakottatoner samt gulmålade väggar. En nisch för klädavhängning finns till vänster och ytterkläder göms enkelt undan i en inbyggd garderob med spegeldörrar.

BADRUMMET är väl tilltaget och påkostat inrett med lika snyggt klinkergolv som i hallen samt helkaklade väggar i vitt. Stor tvättställsmöbel i stilfull design ger gott om förvaringsplats i flera skåp, inklusive ett inbyggt väggskåp. Badrummet har även två vädringsfönster.

ALLRUMMET till höger om hallen är lite av en extra salong till vardagsrummet, utmärkt att disponera som bibliotek, tv-rum eller kanske rentav ett lyxigt master bedroom, med mycket ljusinsläpp från två fönster och härliga ytor som inramas av vita väggar. Rummet är också lättillgängligt då det nås från två håll.

KÖKET vetter mot framsidans altan och har omsorgsfullt vald inredning från Ballingslöv, med massiva björkluckor, bänkskivor i körsbärsträ, granitbänk vid spisen, snyggt kakel under skåpen samt trevlig arbetsbänk vid fönstret. Ljusgröna väggar passar fint till björkluckorna och köket är rymligt med generösa arbetsytor och plats för matbord. Dubbel kyl och frys och stort skafferi tilltalar den som gillar att ha allt hemma. Vid ett fönster finns ett trevligt barbord. Köket får rikligt med ljusinsläpp från fönster åt två håll och har egen utgång till altanen så att det är lätt att duka ut frukostar och grillmiddagar på sommaren. Golvet är laminat.

VARDAGSRUMMET är magnifikt med sina vidsträckta ytor som rymmer både sällskapsdel och matsalsdel i två stora salonger, allt med flödande ljusinsläpp från stora fönster och underbar luft och rymd. Inramningen är vita vägar och paneltak i vitt, och här finns fina detaljer som en liten platsbyggd bokhylla och elegant kamin. Härifrån har du både utsikt och utgång till altanen på framsidan.

TVÄTTSTUGAN är bra placerad bakom hall och kök och är inredd med plastmatta och vita väggar. Innanför tvättstugan finns ett extra duschrum som även utgör groventré, med klinkergolv och helkaklade väggar.

Övervåning

ALLRUMMET är övervåningens hjärta och öppnar sig i ett stort, mysigt extra vardagsrum när du kommer uppför trappan. Här kan barnen ha sitt eget tillhåll och umgås med kompisar när de vuxna har middagar nere. Interiören är väldigt fin med snedtak i olika vinklar och ljusgula väggar. Frikostiga ytor ger plats för både sittgrupp, tv-möbler och skrivbord med mera. I anslutning till allrummet finns två stora förrådsutrymmen.

SOVRUM 1 är ett sagolikt rum i en egen utbyggnad, med stort fönster mot baksidan och tre mindre fönster på gavelsidan. En integrerad garderob med skjutdörrar ger massor av plats för kläder utan att stjäla golvyta i det här läckra rummet med snedtak och generös takhöjd, vita väggar samt en smakfull fondtapet.

SOVRUM 2 är ett utsökt sovrum med frikostiga ytor som rymmer skrivbord och förvaring förutom dubbelsäng. Inramningen är väldigt trivsam med takhöjd upp till nock i mitten och inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Detta rum har dessutom egen utgång till balkongen. Ljusa tapeter på väggarna.

BALKONGEN vetter mot framsidan och är ovanligt rymlig med plats för både vilstolar och fikabord. Den har också tak vilket gör att man kan sitta härute på en upphöjd plats och se ut över omgivningarna även om det regnar.

SOVRUM 3 är ett långsträckt och väl tilltaget sovrum med takfönster som ger extra ljusinsläpp. Även detta sovrum har högt i tak och snedtak med ljus träpanel, samt plats för flera möbler förutom säng.

BADRUMMET bjuder på spa-känsla, med två separata tvättställ och infällda väggspeglar, helkaklade väggar med inslag av mosaikkakel samt läckert svart klinkergolv och stort hörnbadkar med jacuzzi. Ett njutningsfullt badrum för både kropp och själ.

Fakta

Typ

Sollentuna - Vinklasen 11. - 2 plan. Byggår: 1982.

Storlek

Boarea ca 220m², biarea ca 42m². 6 rum, varav 4-5 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Stor barnvänlig tomt med härlig altan i soligt läge. Baksidan av tomten gränsar mot en fin allmänning.

Byggnad

2 plan. Renoveringar:
1997 Nya askgolv i hela originalhuset exkl kök, hall och badrum
2000 kök samt klinker med golvvärme i hallen
2001 tillbyggnad av groventré med dusch
2003 badrum entréplan med golvvärme
2006 tillbyggnad i två plan mot väster
2007 huset målades om utvändigt
2008 Förrådsbod byggdes på tomten
2008/2009 Ny trädgård
2013 helrenovering av tvättstuga
2013 installation av ny luftvärmepump
2017 nya tapeter sovrum övervåning
2017 installation av avfuktare i krypgrund
2017 nytt larm, app-styrt från Verisure
2018 nya tapeter i 2 sovrum på övre plan

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Tegel. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump (Nibe 2013)

TV- och internetanslutning

A3 100 Mbit/s

Ekonomi

8 500 000 kr. Taxeringsvärde: 6 227 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 540 000 kr. Värdeår 1989.

Energideklaration

Status: Beställd
Datum: 2019-03-22

Övrigt

Drift: Total elförbrukning för uppvärmning och hushållsel är idag 25000 kwh/år, för kostnad se exempelvis https://godel.se/signup/prissnurra
Försäkring 9047:-/år samt sotning 420:-/år. Beräknat på 2 personer i hushållet. Övriga kostnader som kan tillkomma är tex kostnader för tv och internet.

Besiktning är beställd, vänligen kontakta fastigehtsmäklaren för vidare information.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Garage för en bil med gott om förvaringsmöjligheter samt parkeringsplats för 2 bilar.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-46/2767.1

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm

Planbestämmelser

Tomtindelning (1982-03-11) Stadsplan (1980-11-04)

Planlösning

Entréplan
Övre Plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb