Södermalm Tjärhovsgatan 52

  • 2 rum och kök
  • Boarea 61 kvm
  • Byggår 1975
  • Avgift 1841 kr/mån

En välplanerad, praktisk 2:a på härliga 61 kvm finns nu tillgänglig uppe på Söder, nära såväl Slussen som Nytorget och Fjällgatan.

Denna 2:a på 61 kvm har en härlig planlösning som ger lite "studiokänsla" med stort centralt vardagsrum som öppnar upp från hallen, samt väl tilltaget kök och en separat del med sovrum och badrum. Läget är strategiskt med närhet till hela östra halvan av Södermalm.

Bostaden ger bra plats för både två och tre personer och har trevlig delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sällskapsdelen har lite av ett burspråk med fina fönster och köksdelen har funktionell inredning med mycket förvaring i en praktisk inredning med utdragslådor.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och föreningen har flertalet gemensamhetsutrymmen, framför allt en innergård med utemöbler och grillplats som de boende kan nyttja. I övrigt finns tvättstuga och cykelrum i källaren, där finns även soprum för mindre grovsopor samt återvinningsrum för källsortering. Garageplatser finns att hyra via föreningens kö och det finns även övernattningslägenhet att hyra. Mer information om föreningen finns på www.hostbuketten.se.

Läget är som sagt attraktivt högt uppe på Söders östra del, med närhet till Folkungagatan, Renstiernas gata, gångavstånd till både Nytorgets mysiga kvarter med ett rikt krogliv och Fjällgatan/Katarinavägen med vida vyer över stan och Strömmen. Här har du all tänkbar service inom promenadavstånd, från mataffärer till caféer, delikatessbutiker och många småbutiker.

Kommunikationer finns också nära, bland annat Slussen med t-bana och flertalet busslinjer, dit du kan promenera på cirka 10 minuter. Du har också flera busslinjer i närområdet, som stombuss 2 samt linjerna 53 och 71.

Välkommen till ett ypperligt läge med gångavstånd till alla de populära knutpunkterna och kvarteren med Söderkänsla, folkliv och puls!


PLANLÖSNING:

HALLEN är frikostig och öppnar upp ända in till vardagsrummet, i ett rymligt kapprum med gott om plats för klädavhängning och förvaring i flera inbyggda garderober. Väggarna är vita och golvet är ett svart trägolv.

VARDAGSRUMMET sträcker sig längs hela bostadens längd i ett ljust och inbjudande sällskapsrum med väl tilltagna ytor för soffgrupp, hemmabio med mera. Det svarta golvet ger en egen karaktär till hela lägenheten. Fönsterpartiet släpper in mycket ljus i det här rummet som är lika trivsamt för familjära myskvällar som för middagar och fester med vänner.

KÖKET är ett eget rum samtidigt som det har en fin social kontakt med vardagsrummet. Interiören innefattar vit skåpinredning som kontrasterar mot det svarta golvet och väggarna ovanför arbetsbänken har dekorativt mönster. Maskinparken är modern med bland annat inbyggd ugn och mikrovågsugn i optimal arbetshöjd. Vid fönsterpartiet ryms en bra matplats. Väggarna är vita.

SOVRUMMET är läckert inrett med elegant fondtapet som matchar golvet, samt i övrigt vita väggar. Det ligger välplanerat och avskilt i en egen hörna innanför den inre hallen, och har gott om plats för skrivbord eller byråer förutom dubbelsäng.

BADRUMMET har svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt samt svart kakel i duschdelen. Duschhörnan har vikvägg i glas och badrumsmöblerna omfattar en rejäl tvättställskommod med två tvättställ ovanpå. Det finns även en hyllkant samt handdukstork och stor väggspegel.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, våningsplan 3 av 6. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 61m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

ByggnadUppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

ComHem Ownit (500-1.000 Mbit)

Övriga byggnader

Tvättrum finns på källarplan med 3 tvättmaskiner,
3 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. Digital
bokning.

Ekonomi, månadsavgift

Avgift 1 841 kr/mån.
Andel i föreningen är: 2.944%. Bostadsrätten är pantsatt.

Övrigt

Energiprestanda 104 kWh/m² per år.

Föreningen är en oäkta förening.

Andelstal avseende årsavgift har ej gått att få fram.

Kommande stambyte första halvåret 2019.

Inga förändringar av årsavgiften är planerad under det kommande året enligt uppgift från ordföranden i föreningen.

Överlåtelseavgift är 1 138 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 455 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Ej angiven

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb