Vasastan Sveavägen 131, 5tr

  • 2 rum och kök
  • Boarea 69 kvm
  • Byggår 1929
  • Avgift 2964 kr/mån

Fint hem som kan göras om till 3:a, med charmiga originaldetaljer, balkong och högt läge i lugna kvarter med närhet till parker och hela stan.

I perfekt läge en bit utanför citypulsen, men fortfarande inom tullarna, väntar en stor, rymlig 2:a på hela 69 kvm med förbättringspotential. Bostaden har ett högt och bra läge med solig balkong och härlig utsikt, höjden gör också att man kommer upp en bra bit och får kontakt med himmel och trädtoppar.

Planlösningen är väl genomtänkt och präglas av stora rum som kännetecknar äldre lägenheter. Den har även mycket charm i form av originaldetaljer som ger bostaden karaktär, som trägolv och fiskbensparkettgolv, vackra pardörrar till vardagsrummet, takrosetter, köksskåp med snabelhandtag med mera.

De stora rummen gör det enkelt att omvandla bostaden till en 3:a, genom exempelvis göra om köket till ett sovrum och flytta köket till den inre hallen. Lägenheten är väldigt ljus tack vare höga fönster och det höga läget som gör att bostaden inte skuggas av andra hus. Interiören har genomgående elegant färgsättning med snygg fondtapet i hallen. Garderober finns både i vardagsrummet och sovrummet.

Föreningen har en gemensam gård med utemöbler på sommaren, där de boende kan äta ute. Övriga gemensamma utrymmen omfattar tvättstuga och cykelrum. Till lägenheten hör ett källarförråd. Garageplatser finns att hyra via föreningens kö.

Här får du ett hem i ett lugnt läge för att vara i innerstan, med gångavstånd till city och ännu närmare till Odenplan och Odengatan med både kommunikationer och butiker. I övrigt finns både förskolor och skolor i området, och det är nära till stadsbiblioteket och Tekniska högskolan.

Du behöver dock inte ta dig närmare city för att få behoven tillgodosedda vad gäller vardagsservice. I de egna kvarteren och närområdet finns got om butiker, mataffärer och restauranger, bland annat populära L?Avventura på Sveavägen. Nästgårds växer den nya spännande Hagastaden fram.

Du får även tillgång till flera grönområden som Vanadisparken och Vanadisbadet, Hagaparken och Brunnsviken för skogspromenader, picknick, bad och löprundor.
Alla tänkbara kommunikationsalternativ finns också inom promenadavstånd, främst vid Odenplan där du har t-bana, pendeltåg och en rad busslinjer. Med bil når du snabbt E4 och E18 via Norrtull och Roslagstull.

Välkommen till en 2:a med mycket charm och potential att bli en 3:a i attraktivt läge — lugnt och samtidigt citynära på Sveavägen, Stockholms centralaste gata!


PLANLÖSNING:

HALLEN är välkomnande med en liten entrédel med ljust klinkergolv, sedan öppnar den sig i en stor möblerbar hall med fiskbensparkett och rejäl plats för förvaringsmöbler med mera. Väggarna är ljusa med en påkostad fondtapet i modern retrostil.

BADRUMMET har vitt klinkergolv och kaklade väggar också i vitt. Duschhörnan omges av draperiskena och det finns ett stort spegelskåp.

KÖKET har äldre inredning med höga skåp i klassisk stil, med fina handtag och beslag samt gott om förvaringsutrymme. Köket har väl tillvaratagna kvadratmeter med plats för generösa arbetsytor. Väggarna är målade i ljusgrått och ovanför arbetsdelarna sitter blått kakel. Vid fönsterpartierna finns bra plats för ett stort matbord. Golvet är ett härligt gammaldags trägolv.

VARDAGSRUMMET är inbjudande, stort och luftigt, med frikostiga ytor och så takhöjden som bidrar till känslan av rymd. Här finns svängrum att möblera med en rejält stor sittgrupp för både vardagsavkoppling och middagar med vänner. Rummet har dessutom en underbar utsikt över trädkronorna och grönskan i Vanadislunden mittemot. Väggarna är ljusgråa och rummet har fiskbensparkett, värda att lyfta fram är också de pardörrarna med vackert glas.

BALKONGEN är underbar på sommaren då man gärna sitter härute och njuter av sol, värme och fri utsikt över gården, himlen och de kringliggande takåsarna — allt i ett ostört, högt och relativt fritt läge. Balkongen har trätrall och omges av ett smäckert räcke.

SOVRUMMET är också väl tilltaget med plats för flera möbler förutom säng, exempelvis skrivbord och fåtöljer. Fönstret vetter mot den lugna gården och här finns även utgången till balkongen. Väggarna är ljusgråa och rummet har trägolv.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 04110-01-01-0018, våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 69m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

TV- och internetanslutning

Telenor ( 250/100) Mbit

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 04110-01-01-0018. Avgift 2 964 kr/mån. Kostnad för försäkring samt hushålls el tillkommer
Andel i föreningen är: 6.14046%. Bostadsrätten är pantsatt.

Övrigt

Energiprestanda 119 kWh/m² per år

Beträffande månadsavgiften kommer denna att höjas med 5% från och med den 1:a januari 2019 enligt ppgift från föreningen (20180927)

Överlåtelseavgift betalas av köparen.
Pantsättningsavgift per pantsättning betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Ej angiven

Planlösning

Planlösning
Alternativ planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb