Solhöjden / Spånga Solskensbrinken 7

  • 7 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 140 kvm
  • Biarea 36 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med souterräng.
  • Byggår 1971
  • Tomtarea 879 kvm
  • budstart 5 750 000 KR

En trevlig villa i Spånga 140 + 36 kvm med 7 rum och 5 sovrum, milsvid utsikt och flera altaner finns nu tillgänglig nära kommunikationer och service.

En mycket trevlig och ljus villa nära Spånga torg med fantastiskt ljus och milsvid utsikt väntar på familjen som vill ha stora sociala ytor och flera sovrum. Med en boyta på 140 + 36 kvm med 7 rum och upp till 5 sovrum har den här bostaden gott om plats för hela familjen för både avskildhet och umgänge, i ett utmärkt läge nära kommunikationer och service.

Planlösningen är genomtänkt och social med luftiga gemensamma ytor och 2 sovrum på entréplan samt 3 sovrum, allrum och en härlig altan på nedre plan. Kök, matsal och vardagsrum tillsammans med en fantastisk, milsvid utsikt i öppen planlösning skapar en spatiös, luftig känsla i hela entréplan och är som gjord för härliga sociala tillställningar med goda vänner.

Något som gör bostaden unik är den fantastiska utsikten och de många uteplatserna, vilka omfattar en mindre altan med utgång från köket och en större altan med utgång från allrummet på nedervåningen samt en stenlagd uteplats vid entrén.

Huset ligger i souteräng med ingång från gatuplan, invid huset finns plats för två bilar. En stenlagd gång leder fram till entrén och på sidorna finns gräsmatta med träd och buskar.

Utöver det trevliga huset och den fantastiska utsikten är läget väldigt bra i lugna Spånga och samtidigt nära till natur och service liksom kommunikationer. Knappt 10 minuter bort ligger Spånga idrottsplats och med bil tar det drygt 15 minuter till Ulriksdals trädgårdscafé och Ulriksdals slott med sina trevliga strövområden. Järvafältets friluftsområde når du med bil på ca 15 minuter.

Vid Spånga torg finns mataffär, bank, konditori, frisör, några restauranger och en köttbutik samt vårdcentral. I Kista centrum finns all önskvärd shopping och dit tar du dig på 10 minuter med bil och till Mall of Scandinavia är det knappt 15 minuter med bil.

Till Spånga station är det ca 5 minuters promenad och där finns pendeltåg samt bussar till bland annat Solna centrum, Sollentuna station och Kista centrum.

Välkommen till en trevlig villa i Spånga med 5 sovrum, fantastisk utsikt och nära till service, kommunikationer och friluftsliv.

PLANLÖSNING

Entrévåning

HALLEN välkomnar med utsikten från fönsterväggen i vardagsrummet, till vänster finns garderober med mycket plats för förvaring och till höger en WC. Väggarna är ljusa och det är ett grått klinkergolv med golvvärme.

WC är helkaklat med ljust kakel med en bård och golvet är ljust klinker. Genom det frostade fönstret flödar ljuset in och i tvättställskommoden finns plats för mycket förvaring.

KÖKET är nytt från 2017 och är ett grått IKEA-kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Bänkskivorna är mörkgrå och kaklet ovanför arbetsbänken är vitt. Vid köksbänken finns plats för barstolar för umgänge eller en snabb frukost i farten.

ALTANEN har utgång från köket och rymmer bänkar och bord för härliga måltider i solen.

VARDAGSRUMMET i öppen planlösning med köket sträcker sig över hela husets bredd och har en fantastisk milsvid utsikt från flera fönster. I delen närmast köket finns utrymme för ett stort matbord där du kan ha stora middagar och mingla med många gäster. I den andra delen kan du placera soffor och bord för socialt häng efter middagen. Hela rummet är renoverat 2017 med gråa väggar och ljus parkett.

SOVRUM 1 ligger i anslutning till hallen och kan även användas som arbetsrum. Förutom säng finns plats för skrivbord med mera. Det är parkett på golvet och en mörkgrå fondtapet på en vägg, övriga väggar är ljusa.

SOVRUM 2 är ett större rum med plats för säng, skrivbord och andra möbler. Väggarna är ljusa och det är en fondvägg i beige, golvet är parkett.

Nedre plan

ALLRUMMET är perfekt för mysigt soffhäng för både barn och vuxna. Det får plats två soffor med soffbord i ena delen och även en läshörna i andra delen. Rummet badar i ljus från flera fönster och en altandörr ut mot altanen. I soffdelen är väggarna röda, övriga väggar är ljusa och det är parkettgolv.

ALTANEN nås från allrummet och är en härlig förlängning av allrummet. Det är en stor frikostig yta med både stenplattor och gräs, allting inramat av ett vackert staket och med en fantastisk utsikt. Här kan du möblera med loungemöbler och solstolar på den stenlagda ytan och barnen kan leka på gräsmattan. Träd och buskar ger både insynsskydd och skugga och blommor finns i överflöd i rabatter längs med staketet.

SOVRUM 3 är ett naturligt master bedroom med garderober och utsikt mot altanen. Förutom dubbelsäng kan du möblera med till exempel skrivbord och läshörna. Väggarna är lila och det är mörk parkett på golvet.

SOVRUM 4 är ett mysigt barnrum med plats för säng och skrivbord. Väggarna är gula och det är parkettgolv.

SOVRUM 5 är ett mindre rum som är utmärkt som barnrum eller gästrum. Väggarna är ljusa och det är parkettgolv.

BADRUMMET är rymligt och där ljuset flödar in från ett frostat fönster. Rummet är utrustat med dubbla handfat och inbyggt badkar. Väggarna är helkaklade i ljust melerat kakel med en bård och golvet är ljust klinker. Det finns gott om plats för förvaring i tvättställskommoden och i skåp vid sidan om handfaten.

TVÄTTAVDELNINGEN har plats för tvättpelare, förvaring och tvättho. Intill finns en helkaklad dusch samt en BASTU med två lavar.

Fakta

Typ

Stockholm - Torun 35. - 1 plan med souterräng. Byggår: 1971.

Storlek

Boarea ca 140m², biarea ca 36m². 7 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Tomtarea 879 m² (friköpt).

Byggnad

1 plan med souterräng.

Byggnadssätt

Grund: Souterräng delvis inklädd. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel, fasadskiva . Takbeklädnad: Låglutande takpapp. Fönster: Varierande typer. Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft .

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El-radiatorer samt luftvärmepump

TV- och internetanslutning

Telia öppen fiber (250 mbit/s)

Ekonomi

Budstart 5 750 000 kr. Taxeringsvärde: 2 736 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde: 1 088 000 kr. Värdeår 1971.

Total driftkostnad 44 900 kr/år, varav:
Elekricitet: 10 000
Försäkring: 10 000
Renhållning: 1 900
Uppvärmning: 20 000
Vatten/avlopp: 3 000

Uppgifter från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 151 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2019-04-26

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM2-70/1266.1

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning Mm

Planbestämmelser

Stadsplan (1972-10-18) Tomtindelning (1968-05-09)

Planlösning

Entréplan
Nedre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb