Silverdal Sländstigen 20

  • 4 rum, varav 3-0 sovrum
  • Boarea 115 kvm
  • Biarea 9 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan.
  • Byggår 2007
  • Tomtarea 256 kvm
  • budstart 7 250 000 KR

Ett suveränt, nyrenoverat gavelhus med 4 rum väntar i kanonläge med ljusinsläpp från tre håll, soliga uteplatser och grönområden alldeles inpå knuten.

Det här är tveklöst ett av Silverdals bästa lägen, alldeles nära grönområden och längst ut på en gavel med hörntomt. Förutom att gavelläget ger ljusinsläpp från tre håll innebär det också extra stora uteplatser och större tomt än övriga hus. Allt med fin utsikt över de angränsande grönytorna och med närhet till bad och friluftsliv.

Huset har 4 rum på 115,6 kvm i en väldigt bra planlösning där sällskapsytorna är samlade på entréplanet och sovrummen i den mer privata övre våningen. Dubbel takhöjd i entrén förstärker den luftiga känslan i huset. Om man så önskar finns möjlighet att bygga ut boyta här för att få ett extra rum eller större allrum. Möjlighet finns även att bygga på en extra våning vilket har gjorts i några grannhus.

Utöver ett elegant och sällskapligt hem får du här gott om soliga uteplatser dels en insynsfri altan på baksidan, dels en stenlagd terrass på framsidan. Det gör att du alltid kan få sol, från morgon till kväll, för såväl sommarfrukostar som grillkvällar. Då huset ligger en bit upp gentemot grannhusen får bostaden extra avskildhet och insynsfrihet.

Dessa hus färdigställdes 2007 vilket innebär att de är i gott skick, med modern interiör och maskinpark. Det här huset är dessutom nyrenoverat med ett flertal åtgärder det senaste året. Golven på båda våningarna är slipade och oljade med vit hårdvaxolja, alla golvlister är bytta, hela nedre planet är nymålat, både ytskikt samt trappa inklusive stänger, bård och handtag, ett rum är målat på övre plan och ett garderobssystem är installerat under trappan. Båda förråden har försetts med Elfa-system och har isolerats samt försetts med ventilationsmöjlighet så att det går att värma upp dem.

Badrummen har klinker med golvvärme, övriga golv är parkett. Bostaden har gott om förvaringsutrymmen för dagens behov, både i flertalet garderober, en separat walk-in-closet samt de två nämnda utomhusförråden. Till huset hör en p-plats. Larmabonnemang finns som kan övertas.

Här kan familjen se fram emot ett fräscht, elegant och sällskapligt hem i önskeläge nära både natur, service och kommunikationer. Från huset är det gångavstånd till badplatser och motionsspår för löpning, skidåkning med mera. Förutom bad finns möjlighet till paddling i Edsviken och på vintern plogas en skridskobana när vädret tillåter. Kring Edsviken har du också en mysig strandpromenad som leder ända bort till Ulriksdals slott och handelsträdgård ett härligt utflyktsmål för att fika och handla till trädgården.

För barnfamiljer är läget optimalt, med gångavstånd till flera bra förskolor och skolor. Kring Silverdals torg finns närservice som täcker vardagsbehoven, bland annat närlivs, café, ett par restauranger samt gym, frisör och present-/inredningsbutik. Större shoppingcentrum som Sollentuna, Kista, Häggvik och Mall of Scandinavia når du snabbt med bil eller cykel.

Från den här lugna idyllen är det smidigt att ta sig till både city och Arlanda. Jobbar du inne i stan tar du direktbussen som går varje dag mellan Rådanvägen och Sergels torg på vardagar. Det går även bussar till Mörby centrum, Kista och Helenelund för anslutning till t-bana eller pendeltåg. På en halvtimme kan du även cykla ända in till Stockholms centrala delar.

Välkommen till en väldigt tilltalande bostad, nyrenoverad och med perfekt gavelläge och soliga uteplatser, allt med gångavstånd till både natur, bad och service!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

UTEPLATSEN på framsidan har stenläggning och är väl tilltagen till ytan. Här passar det bra med grillplats och matbord för att njuta av sol och värme under dagen och efter 18-tiden då solen kommer tillbaka hit perfekt för mysiga måltider under sköna sommarkvällar. Uteplatsen skyddas från insyn av spaljé och grönska.

HALLEN är ljus och välkomnande, inredd med tåligt svart klinkergolv och ljusa väggar. Den dubbla takhöjden ger öppenhet och kontakt med övervåningen. Hallen rymmer både ytterkläder och massor med extra förvaring i de inbyggda garderoberna med spegelskjutdörrar.

BADRUMMET är stilrent och fräscht med mörkt klinkergolv och helkaklade vita väggar. Duschhörnan är rymlig och samma sak gäller tvättställskommoden. Här finns även en smart inbyggd förvaring bakom skjutdörrar.

KÖKET är ett väldigt bra arbetskök i vinkel, med generösa ytor, smakfull Marbodal-inredning i vitt, med vitmålat glas som stänkskydd ovanför arbetsbänkarna både snyggt och lätt att torka rent. Här är det enkelt och inspirerande att laga mat, baka och pyssla tillsammans hela familjen om man så vill. Maskinerna är i rostfritt och omfattar spishäll och fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin, allt från byggåret 2007 utom mikrovågsugnen som är från 2017. Vid fönstret ryms en rejäl matplats.


VARDAGSRUMMET flödar av ljus från många stora fönster och bjuder på frikostiga sällskapsytor för såväl vardagsavkoppling som middagar och fester med vänner. Ytorna ger gott om plats för luftig möblering med sköna soffor, fåtöljer och hemmabio. Det ryms även en matsalsdel för större tillställningar. På sommaren rummet en naturlig förlängning ut på altanen. Braskamin ger möjlighet till mysiga brasor höst och vinter.

ALTANEN ligger högt och är extra stor tack vare hörnläget, som gör att den får ta för sig runt hörnet av gaveln. På det här stora trädäcket finns massor av plats för både vilstolar och matbord, i ett fint läge med morgonsol och kvällssol efter sextiden, då solen istället når framsidan. En trappa gör det enkelt att tassa ner till baksidans trädgård. Intill altanen finns ett förråd som är både inrett och isolerat. Det finns även en elstyrd markis som ger skugga och svalka vid behov.

Övervåning

SOVRUM 1 har fönster och utsikt mot framsidan och är ett bra master bedroom med plats för byrå med mera förutom dubbelsäng. Rummet har även inbyggda garderober. En mönstrad fondtapet flankerar ljust målade väggar.

SOVRUM 2 är ett bra och rymligt barnrum med utsikt mot baksidan och trädgården. Rummet har vita väggar och en egen garderob.

SOVRUM 3 är ytterligare ett fint barnrum, alternativt arbetsrum, också med fönster mot baksidan och rejäl plats för skrivbord med mera förutom säng. Det är inrett med ljusa väggar.

BADRUMMET är inrett som på nedre plan och har en rymlig duschhörna samt en egen "tvättstuga" med arbetsbänk och överskåp för förvaring av tvättmedel med mera.

Fakta

Typ

Sollentuna - Majestätet 67. - 2 plan. Byggår: 2007.

Storlek

Boarea ca 115m², biarea ca 9m². 4 rum, varav 3-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Tomtarea 256 m² (friköpt).

Byggnad

2 plan.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme (2007 Rec Temovex)

TV- och internetanslutning

SEOM, se länk för mer information

Ekonomi

Budstart 7 250 000 kr. Taxeringsvärde: 5 772 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 525 000 kr. Värdeår 2007.

Total driftkostnad 39 000 kr/år, varav:
Elekricitet: 7 000
Försäkring: 6 000
Samfällighet: 5 000
Uppvärmning: 18 000
Vatten/avlopp: 3 000

Uppgifter från säljarna.

Övrigt

Energiprestanda 72 kWh/m² per år

Larmabonnemang kan övertas.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Tillträde, Takutsprång, 0163-07/83.9

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Tak, 0163IM-12/23100.1

Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:2 (1/62), syfte gatubelysning
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:4 (1/68), syfte dagvattenbrunn och dräneringsledning
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Majestätet GA:5, syfte parkering

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Tak

Gemensamhetsanläggningar

Sollentuna Majestätet GA:2. Sollentuna Majestätet GA:4, Sollentuna Majestätet GA:5

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-11-15)

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb