Roslagsgatan 59, 1tr

  • 2 rum och kök
  • Boarea 58 kvm
  • Byggår 1929
  • 4 595 000 KR
  • Avgift 2926 kr/mån

Härlig och trivsam 2:a som enkelt kan bli en 3:a, med stor balkong mot Vanadislunden och med ett enastående läge nära stans trendiga krogkluster!

En väldigt fint planerad 2:a med underbart ljusinsläpp i tre väderstreck och med perfekt planlösning står redo för en singel eller ett par med höga krav på både interiör, sällskapsytor och närhet till såväl krogliv som grönområden, service och kommunikationer. Ta plats i ett av Vasastans lugnaste kvarter, nära både Hagaparken och pulsen.

Lägenheten som omfattar 58 kvm är fantastiskt ljus, luftig och social, dessutom insynsfri. Önskas två sovrum kan man enkelt göra om den till en 3:a som dessutom skapar en öppen planlösning med kök och vardagsrum tillsammans. Det finns gott om förvaring genom två klädkammare och en stor garderobsvägg i sovrummet.

Läget är väldigt lugnt utan störningar från gator och trafik. Till det bästa med lägenheten hör också den härliga balkongen med bästa solläge i söder, där du blickar ut mot gården, Vanadislunden och Stockholms himmel.

Lägenheten präglas av modern, elegant interiör och där flera renoveringar har gjorts. 2012 byggdes hela köket om och 2014 gjordes en omfattande renovering med bland annat nya golv i hela lägenheten, helt nytt badrum med golvvärme och tvättmaskin, nedmontering av vägg för ett större vardagsrum samt målning av samtliga väggar och tak. 2017 lades ett trädäck på balkongen.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har en väldigt fin trädgård med flera sittgrupper och grillar i en prunkande miljö. Det går att ?abonnera? trädgården för egna fester via en lista i tvättstugan. Faciliteterna i övrigt omfattar tre bokningsbara och en obokningsbar tvättstuga samt barnvagnsrum, cykelrum och grovsoprum. Föreningen har p-platser som hyrs ut via kö. Mer information finns på www.hsb.se/stockholm/brf/blakrakan.

Gillar du att ha tillgång till ett brett utbud av riktigt bra krogar är det här kvarteren för dig. Här blir du granne med Michelinkrogen Agrikultur och det närmaste området rymmer flertalet restauranger med varierande kök. Det finns flera matvarubutiker att välja på i närheten, från mindre närlivs till större kedjor med bra chark- och deliutbud. Ica och bensinmack finns inom 3 minuter och det är även nära till Odenplan med shopping, antikaffärer och fler restauranger.

Trots läget mitt i stan är det nära till flera mysiga grönområden som du snabbt kan gå eller cykla till, som Hagaparken där du har motionsspår, caféer, tennisbanor med mera. Det finns i övrigt gym, pilates, yoga och squashhall några minuter bort.

Resor av alla de slag, till jobb eller till semester, är smidiga och enkla tack var närheten till flera knutpunkter. Buss 50 runt hörnet går till Centralstationen och cirka 8 minuter bort finns både grön och röd t-bana, samt pendel vid Odenplan. Med bil tar du dig snabbt ut på Europavägarna via Roslagstull och Norrtull. Från Norrtull går också Flygbussarna.

Missa inte chansen till en av stans finaste 2:or vad gäller både interiör, planlösning och solläge — lugnt men ändå nära krogarna, pulsen och nöjeslivet.


PLANLÖSNING:

HALLEN välkomnar med gröna väggar, trägolv och möjlighet till att hänga kläder. Den öppnar upp mot rummet och den fantastiska balkongen.

BADRUMMET nås från hallen och är smakfullt renoverat 2014 med tvättmaskin, golvvärme, helkaklade väggar i vitt och bronsfärgat klinker på golvet. Här finns också en elegant vikbar duschvägg i klarglas samt gott om plats för förvaring.

KÖKET som helrenoverades 2012 nås via hallen och en dörr med frostat glas. Luckorna är vita med stilrena handtag i krom, och ovanför den svarta arbetsbänken pryder vitt fasat kakel som är satt i halvförband. Köker rymmer plats för en sittgrupp för sköna frukoststunder eller när du vill ta en fika.

VARDAGSRUMMET flödar av ljus från två håll genom fönstren och glasdörren till balkongen — allt i helt insynsfritt, lugnt läge med vacker parkutsikt mot Vanadislunden. Här finns plats för både sittgrupp och ett matbord som kan blir centrum för både små middagar och stort släktkalas. Ytan är stor nog även för en läshörna och förvaring. Väggarna är vita och golvet är nylagt av trä.

BALKONGEN har ett sagolikt läge mot söder med sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Här har du en fantastisk vy mot Vanadislunden. Ytan på drygt 5 kvm ger utrymme för både matgrupp och solstolar. Här kan du njuta av sommarens sol hela dagen och se ut över träd och grönska.

SOVRUMMET är trivsamt och tyst med Vanadislunden som en tavla utanför fönstret. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och någon ytterligare möbel. En stor garderobsvägg ger stora förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljust grå och golvet är av trä.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 157. Hiss finns ej.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 58m².
Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

1990 - 1994 Byte stammar, bad och kök
1990 - 1994 Byte av elstigar
1990 - 1994 Fastigheten totalrenoverades: fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång, gård.
2001 - 2002 exploaterades fastighetens vindar, totalt 13 lägenheter
2011 - Balkonger byggdes
2013 - Stamspolning av köksstammar
2017 - Värmeinjustering för att minska värmekostnaderna
2017 - OVK
2017 - Takmålning

TV- och internetanslutning

ComHem (basutbudet ingår i avgiften). Möjlighet att själv välja TV-kanaler till egen kostnad. Fiberanslutning via Stockholms stadsnät (anslutet oktober 2018). Förnärvarande ComHem där medlemmar kan välja mellan fortsatt abonnemang hos ComHem mot egen kostnad eller abonnemang via Stockholms stadsnät där föreningen betalar abonnemangskostnaden.

Bilplats

Föreningen disponerar 13 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan få hyra till en kostnad av f n 1.100 kr per månad. Separat kö.

Övriga byggnader

Det finns cykelställ på gården, samt cykelkällare, där man kan ställa cykeln. Barnvagnsrum finns i källargång. Förråd finns till varje bostadsrätt.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 157 i Brf Blåkråkan. 4 595 000 kr. Avgift 2 926 kr/mån. I avgiften ingår vatten, internet via fiber och kabel-TV via ComHem. Obligatoriskt tillägg för bränsle (uppvärmning) tillkommer om 329:-/mån. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Blåkråkan. Allmänt om föreningen: Föreningen är en äkta förening och består av 178 bostadsrätter och 4 lokalhyresgäster. 8 portar. Fastigheten förvärvades 1935. Tomtmark och gatuuppfart ägs av föreningen. Barnvagnsrum i källaren.. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.

Övrigt

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Lägenheten är registrerad som en tvåa i bostadsrättsföreningen register.

Inga förändringar av årsavgiften är planerad under det kommande året enligt uppgift från ordföranden i föreningen.

Överlåtelseavgift är 1163 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 465 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Säljaren och mäklaren kan inte ansvara för att förändringar i nuvarande planlösning går att genomföra.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Planlösning
Alternativ Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb