Silverdal Rådans Gårdsväg 85

  • 4 rum och kök, varav 3 sovrum
  • Boarea 85 kvm
  • pris 5 200 000 KR
  • Avgift 4550 kr/mån

Unik chans till gavelläge i modern design med en härlig boendemiljö i en vitkalkad ladugård, på gården Rådan intill naturreservat och Edsviken!

Avskilt intill naturreservat och samtidigt centralt i en hörna av Silverdal har två magnifika byggnader, Ladugården och Spannmålslogen, omskapats till totalt åtta påkostade och moderna bostäder. Resultatet är ett unikt boende med speciell karaktär där historien gör sig påmind i de äldre vackra husen. Här får du en genuin känsla av att bo på en gård på landet, men med alla bekvämligheter inklusive närhet till service och kommunikationer.

Omskapandet av de här klassiska gårdshusen har gjorts otroligt smakfullt och hänsynsfullt, med väl valda material och fint bevarande av originaldetaljer, exempelvis det slipade och lackade betonggolvet på nedre plan, djupa fönsternischer och spröjsade fönster med rundad överdel. Samtidigt har bostäderna inretts med mycket hög kvalitet och standard vad gäller ytskikt, maskinpark med mera. På övervåningen har takkupor tagits upp för att ge maximalt med ljus och rymd.

Denna bostad är ett av de sex radhusen i ladugården, med 4 rum på ca 85 mycket välplanerade kvm och väldigt tilltalande interiör med arkitektur som harmonierar med ladugårdens originalstil. Här får du även mycket villakänsla med två våningar varav den nedre är dedikerad till sällskapslivet, med stort kök och vardagsrum i öppen planlösning.

Från sällskapsdelen träder du ut genom pardörrarna till en stor solig uteplats på hela 16 kvm som ansluter till en egen "täppa" och trädgård. På entrésidan har du en entrégång i form av ett trädäck som löper längs radhusens entréer. På övervåningen har du två stora sovrum varav ett härligt master bedroom på ca 15 kvm. Dessutom finns ett litet extrarum på ca 6 kvm på nedre plan, vilket ger ett bra extra sovrum, exempelvis barnrum eller kontor/gästrum.

Badrum finns på båda våningarna och bostaden har även gott om förvaringsutrymmen i flertalet garderober, en separat klädkammare samt förråd. Självklart finns fiberanslutning. I ett tillhörande uthus har varje hus ett eget förråd och där finns även cykelrum. Till bostaden hör också en markparkeringsplats.

Gården Rådan har en lång historia och att göra om dessa byggnader till bostäder är av kulturhistoriskt värde samtidigt som det har gett människor möjlighet att njuta av den fina miljön varje dag. Bostäderna som har byggts i ladugården och spannmålslogen förenar det äldre kulturlandskapet med det moderna Silverdal. Fortfarande finns den gamla herrgården och rättarbostaden kvar och bidrar till att ge känslan av att bo i en herrgårdsmiljö.

Det unika präglar både husen och interiören, men även läget är unikt och otroligt fint, på en egen väg, med stora naturområden runt omkring och några minuters promenad ner till vattnet - samtidigt som du får nära till både service och kommunikationer i en lugn hörna av Silverdal.

Naturområdena runt omkring välkomnar dig till strövtåg i skog och mark, träning i fina motionsspår, sköna vandringar längs strandpromenaden, bad och cykelutflykter. I närheten finns idrottsplats och tennisbanor, du kan promenera till Ulriksdals slott och trädgård eller åt andra hållet till Edsbergs slott.

Flera bra förskolor och skolor i Silverdal och Sollentuna förenklar vardagen, liksom närheten till Silverdals torg där det finns en liten livsmedelsbutik, gym, inredningsbutik och ett par restauranger. Du kan även promenera till den anrika och populära krogen Lillstugan.

Kommunikationerna är smidiga med busslinjer till Sollentuna station där du har pendeltåg som snabbt tar dig till city eller Arlanda. Bussar går även till bland annat Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Mörby, Jakobsberg och Kista.

Välkommen till ett boende som bara finns i ett fåtal "exemplar", på den anrika gården Rådan med idyllisk, lantlig originalkaraktär i en lugn hörna av Silverdal!

Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Planlösning

Entrévåning

HALLEN är ett fint kapprum med bra plats för klädavhängning och dessutom med inbyggd garderob med skjutdörrar. Det häftiga lackade betonggolvet på hela entréplanet ger en annorlunda interiör, samtidigt som det ger ett tåligt golv. Entrén har också en robust säkerhetsdörr.

SOVRUM 1 ger bostaden ett bra extrautrymme, antingen som ett tredje sovrum eller som lekrum, kontor, gym eller vad man nu önskar. Här finns en hörngarderob och ett fönster mot framsidan. Väggarna är vita.

BADRUMMET är bra planerat och fungerar även som bostadens tvättstuga med maskiner från Siemens samt arbetsbänk ovanför. Duschhörnan med både tak- och handdusch omges av vikväggar i glas och väggarna är helkaklade i vitt. Golvet har eleganta gråbruna klinker. I övrigt finns en rymlig tvättställskommod samt vägghängd wc. Belysningen kommer från infällda takspotlights.

KÖKET är mycket smakfullt med vit inredning från HTH, med fina beslag i gammaldags stil. Arbetsytorna är frikostiga längs hela långväggen, med bänkskiva i laminat (40 mm) som kontrasteras snyggt av stänkskydd i kvartskomposit. Maskinparken är toppmodern och påkostad med spis och ugn från Bertazzoni, i övrigt finns integrerad kyl, frys och diskmaskin från Siemens och en fläkt som är dold i ett överskåp. Då kök och vardagsrum är i öppen planlösning kan matplatsen placeras antingen vid fönstret, vid terrassdörrarna eller i den inre hörnan närmare hallen.

VARDAGSRUMMET är ett inbjudande sällskapsrum som förenar sig med köket över en generös yta på 24 kvm. Det skapar en välkomnande miljö för avkoppling och umgänge, i ett spatiöst utrymme med mycket luft och rymd, samt gott om plats för en loungedel med soffor, fåtöljer och hemmabio. Vardagsrummet flödar dessutom av ljus genom de helglasade spröjsade pardörrarna. Väggarna är vita och det lackade betonggolvet fortsätter här från hallen.

TERRASSEN nås via pardörrar och är ett rejält trädäck på 16 kvm som ramas in av rödmålade träväggar som skyddar mot insyn. Här kan du med lätthet möblera med både matbord och vilstolar. Uteplatsen fortsätter sedan ner via en trappa från terrassen till en egen trädgårdstäppa där du kan ha grill och ytterligare utemöbler. Läget är optimalt mot söder vilket ger maximalt med sol och värme till denna mysiga oas.

Övervåning

SOVRUM 2 är ett sagolikt master bedroom med fönster i takkupa mot framsidan, med fönster även på sidorna. Ytan på hela 15 kvm gör detta till ett rum där man med fördel kan ha arbetshörna eller loungedel så att rummet får flera användningsområden. Fönsterväggen har en inbyggd sittbänk och det finns även en garderobsvägg med likadana beslag som i köket. Väggarna är vita och golvet i ekparkett.

SOVRUM 3 är ett rymligt barnrum på 11 kvm, med fönster i takkupa mot baksidan och uteplatsen. Även detta rum har plats för exempelvis skrivbord förutom säng. Fönsterdelen har sittbänk precis som sovrum 2 och rummet har vita väggar samt ekparkettgolv.

DUSCHRUMMET är inrett som på entréplan, med klinker och helkaklade väggar samt praktisk tvättställskommod och vägghängd wc. Duschhörnan har vikvägg i glas.

Fakta

Typ

Bostadsrättsradhus, lgh. nr. 00085. Hiss finns ej.

Storlek

4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 85m².

Byggnad


Ladugården byggdes under 1700-talet och har under 2016-17 byggts om till bostäder . Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang för de tjänster som önskas.

Bilplats

Till bostaden hör en markparkeringsplats samt ett externt förråd i komplementbyggnad om ca 2 kvm.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 00085 i Brf Ladugården 1. Pris 5 200 000 kr. Avgift 4 550 kr/mån. Inklusive vatten, parkeringsplats, förråd samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för fjärrvärme med ca 667 kr/månad, FTX-ventilation, hushållsel, försäkring samt tv och internet. Se ekonomisk plan för uppskattade driftskostnader
Andel i föreningen är: 11.97%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Ladugården 1. Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter Manskapet 2 (Ladugården) och Mässen 1 (Logen). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Ladugården byggdes ursprungligen under 1700-talet och Logen någon gång under mitten av 20-talet

Övrigt

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta mäklaren för mer information.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Bostaden står registrerad hos förenigen som en 3a - kontakta fastighetsmäklaren för information.

För frågor avseende ev. upplåten mark - kontakta fastighetsmäklaren.

Andel av årsavgift har ej gått att få tag i. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb