Silverdal Rådans Gårdsväg 76

  • 4 rum och kök, varav 3 sovrum
  • Boarea 92 kvm
  • pris 6 750 000 KR
  • Avgift 5254 kr/mån

Vacker gårdskaraktär kombinerad med estetisk design väntar i detta parhus om 4 rum och stor terrass, intill naturreservat och Edsviken!

Nu finns en unik chans att förvärva ett av två parhus med 4 rum på gården Rådan, i en spannmålsloge anno 1920-tal, nyligen ombyggd till vackra bostäder i två våningar, i lantlig idyll! Bostaden omfattar totalt ca 105 kvm med en total golvyta om 105 kvm och ligger fantastiskt fint alldeles intill naturreservat, några minuter från Edsvikens vatten.

Bostaden ligger i en spannmålsloge som byggdes om till två bostäder om 4-5 rum och kök 2016-17. Logen, som troligen är byggd på 1920-talet, är en fröjd för ögat med fint bevarad originalkaraktär med röd träpanel, spröjsade fönster och mycket snickarglädje. De nya takkuporna är i zink men exteriören är i övrigt bevarad i original. Ytterdörrarna är nya men gjorda likadana som logens originaldörrar.

Omskapandet av de här klassiska gårdshusen har gjorts otroligt smakfullt och hänsynsfullt, med väl valda material, gedigen hantverkskvalitet och hög standard vad gäller ytskikt, maskinpark med mera. Utöver parhusen i spannmålslogen har den stora ladugården byggts om till sex radhusbostäder.

På entrévåningen har du fina sällskapsytor med stort vardagsrum som på sommaren utökas med terrass på 22 kvm i söderläge. Glaspartier ner till golvet låter ljuset flöda in över sällskapsdelen på 21 kvm. Även köket är väl tilltaget och med hög kvalitet på både utrustning och interiör.

Övervåningen samlar husets tre sovrum varav ett är ett härligt, stort master bedroom med en klädkammare i anslutning. Övervåningarna har fått takkupor som ger rikligt med extra ljusinsläpp, och många av fönstren är extra stora för maximalt ljusflöde i hela bostaden.

Bostaden har genomgående ljusa materialval och påkostad interiör som harmonierar väl med originalhusens äldre charm. Golven är i enstavig mattlackad ekparkett, badrummen och hallen har klinker. Två badrum, ett på vardera våning, är praktiskt och självklart finns fiberanslutning.

Intill logen finns ett tillhörande uthus byggt i samma stil som spannmålslogen, där varje bostad har ett eget förråd och där det även finns cykelrum. Till bostaden hör också en parkeringsplats.

Gården Rådan har en lång historia och att göra om dessa byggnader till bostäder är av kulturhistoriskt värde samtidigt som det har gett människor möjlighet att njuta av den fina miljön varje dag. Bostäderna som har byggts i ladugården och spannmålslogen förenar det äldre kulturlandskapet med det moderna Silverdal. Fortfarande finns den gamla herrgården och rättarbostaden kvar och bidrar till att ge känslan av att bo i en herrgårdsmiljö.

Det unika präglar både husen och interiören, men även läget är unikt och otroligt fint, på en egen väg, med stora naturområden runt omkring och några minuters promenad ner till vattnet - samtidigt som du får nära till både service och kommunikationer i en lugn hörna av Silverdal.

Naturområdena runt omkring välkomnar dig till strövtåg i skog och mark, träning i fina motionsspår, sköna vandringar längs strandpromenaden, bad och cykelutflykter. I närheten finns idrottsplats och tennisbanor, du kan promenera till Ulriksdals slott och trädgård eller åt andra hållet till Edsbergs slott.

Flera bra förskolor och skolor i Silverdal och Sollentuna förenklar vardagen, liksom närheten till Silverdals torg där det finns en liten livsmedelsbutik, gym, inredningsbutik och ett par restauranger. Du kan även promenera till den anrika och populära krogen Lillstugan.

Kommunikationerna är smidiga med busslinjer till Sollentuna station där du har pendeltåg som snabbt tar dig till city eller Arlanda. Bussar går även till bland annat Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Mörby, Jakobsberg och Kista. Från Silverdal går även en direktbuss till och från Sergels torg varje vardag morgon och kväll.

Välkommen till ett boende du inte hittar någon annanstans - ett parhus i genuin gårdsmiljö med bevarad originalkaraktär, nära både natur och stadspuls!

Planlösning

Entrévåning

HALLEN är ett rymligt och yteffektivt kapprum med snyggt klinkergolv, vita väggar och bra plats för klädavhängning. Entrén har en robust säkerhetsdörr och hallen får även ett fint ljusinsläpp från överliggande fönster.

KÖKET får massor av ljus tack vare tre fönster åt två håll. Inredningen är mycket väl vald till husets karaktär, ett stilfullt HTH-kök i vitt med fina beslag i gammaldags stil. Bänkskivan är i laminat (40 mm) och kontrasteras snyggt av stänkskydd i kvartskomposit. Maskinparken är toppmodern och påkostad med spis och ugn från Bertazzoni och integrerad kyl, frys och diskmaskin från Siemens, samt fläkt dold i ett överskåp. Utöver en smakfull och inspirerande miljö för matlagning har du här rum för en riktigt stor matplats för upp till 8 personer. Väggarna är vita och golvet i ekparkett.

VARDAGSRUMMET är ett underbart sällskapsrum på hela 21 kvm, med rikligt ljusinsläpp från spröjsade fönster och altandörr i grått, varav ett fönster är ett underbart glasparti ända ner till golvet. Den frikostiga ytan ger härlig plats för en stor sittgrupp och även en matplats eller musikhörna om man så vill, allt med utsikt och närhet till terrassen och den lugna baksidan. Storleken ger möjlighet att dela av till ett litet sovrum. Väggarna är vita och golvet i ekparkett.

TERRASSEN sträcker ut sig på 22 kvm och utgör ett underbart uterum, i praktiken ett extra vardagsrum på sommaren. Här får familjen plats med både matbord, grill och sköna utemöbler för avkoppling i ett lugnt, insynsfritt läge med skogen som fond. Se fram emot mysiga grillkvällar och sommarfester med vännerna, varvat med sköna stunder av njutning i solen!

BADRUMMET har elegant gråbrunt klinkergolv och helkaklade väggar med vitt kakel lagt i halvförband. I detta badrum finns badkar med tak- och handdusch, i övrigt finns rymlig tvättställskommod och stor väggspegel samt handdukstork.

TVÄTTSTUGAN ligger i anslutning till hallen och är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Här finns även bostadens värmeanläggning och teknikcentral.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett väl tilltaget master bedroom som tar i anspråk hela delen mot framsidan, vilket ger 13 kvm där du förutom dubbelsäng får plats med exempelvis en loungedel eller skrivbord. Ett stort fönsterparti i takkupa ger utsikt mot baksidan och det finns även ett mindre fönster på gavelsidan. I anslutning finns även en rejäl walk-in-closet. Rummet har vita väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2 och SOVRUM 3 är två fina och lättmöblerade barnrum med plats för flera möbler förutom säng. Båda rummen har två fönster i takkupa mot skogen och entrésidan, samt ljusa väggar och ekparkettgolv. Det ena sovrummet har även ett litet fönster på gavelsidan.

DUSCHRUMMET är inrett som på entréplanet vad gäller både interiör och badrumsmöbler, men istället för badkar finns här en duschhörna med glasväggar.

Fakta

Typ

Bostadsrättsvilla, lgh. nr. 00076 . Hiss finns ej.

Storlek

4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 92m².

Byggnad


Logen byggdes under 1920-talet och har under 2016-17 byggts om till bostäder . Uppvärmning: Frånluftsvärmepump

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang för de tjänster som önskas.

Bilplats

Till bostaden hör en parkeringsplats samt ett
externt förråd om ca 3 kvm samt möjlighet till cykelförvaring.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 00076 i Brf Ladugården 1. Pris 6 750 000 kr. Avgift 5 254 kr/mån. Inklusive vatten, parkeringsplats, förråd samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer tillkommer kostnad för uppvärmning om ca 65 kr/mån. Tillkommer gör kostnad för hushållsel, försäkring samt tv och internet. Avgifterna är enligt ekonomisk plan
Andel i föreningen är: 13.82%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Ladugården 1. Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter Manskapet 2 (Ladugården) och Mässen 1 (Logen). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Ladugården byggdes ursprungligen under 1700-talet och Logen någon gång under mitten av 20-talet

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Enligt uppgift från föreningen (2018 02 28) finns inga planerade avgiftsförändringar.

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta mäklaren för mer information.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb