Sollentuna Plogvägen 26

  • 7 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 155 kvm
  • Byggnadstyp 2 plan med vind.
  • Byggår 1974
  • Tomtarea 186 kvm
  • budstart 5 450 000 KR

Välkommen till en mycket välrenoverad och elegant bostad med hela 7 rum och enastående bra planlösning, samt uteplats på både framsidan och baksidan.

Ett mycket välplanerat radhus med 7 rum på 155 kvm väntar på familjen som önskar ett hem med mycket plats för både umgänge och eget utrymme. Bostaden präglas av stora luftiga sällskapsdelar på båda våningarna, särskilt på entrévåningen som har en väldigt fin lösning med kök som öppnar mot en stor matsal som i sin tur ansluter till vardagsrummet. Allt i en sammanhållen umgängesdel där du samtidigt får ett tydligt avgränsat kök.

Allrummet uppe är ovanligt stort, vilket ger barnen rejält med egen plats för tv, umgänge och lek. Trots att sällskapsrummen tar för sig ordentligt finns massor av plats över till hela fem sovrum och två badrum, vilket gör att huset passar för en stor familj.

Värt att lyfta fram är förstås uteplatserna, som innefattar en härlig altan på baksidan med sol hela dagen, och en väl tilltagen yta på framsidan där man kan ha matbord med mera nedanför farstukvisten. Med andra ord är allt serverat för ett skönt uteliv på sommaren, med grillkvällar, mysiga frukostar och trädgårdsfester.

Huset har även många praktiska detaljer, som två entréer varav en grovingång till tvättstugan, stor bastu till övre badrummet, golvvärme i båda badrummen och ett golvlackat vindsutrymme med ståhöjd och goda förvaringsutrymmen (eller möjlighet att skapa ytterligare rum). Bostaden är i fint skick och har genomgått flera renoveringar; köket och båda badrummen 2006, ny torktumlare 2014 och ny tvättmaskin 2013 samt ny farstukvist 2014.

Golven är parkett förutom i köket och två av sovrummen. Båda badrummen har golvvärme. På framsidan finns ett stort förråd och ett mindre vid bakre altanen. Till huset hör en garageplats med eluttag, i övrigt finns gratis boendeparkering på gatan.

Läget är attraktivt i lugna, trygga kvarter utan genomfartstrafik. Det är nära till all slags service som affärer, vårdcentral, förskolor och skolor. Från huset är det gångavstånd till Sollentuna centrum där du har ett brett utbud av butiker, krogar och service, samt även pendeln för smidiga kommunikationer till både city och Arlanda. Ytterligare butiker finns exempelvis i Häggviks handelsplats.

För rekreation och friluftsliv är det nära till Järvafältets stora naturområden, och kring Edsviken väntar både badplatser, strandpromenad och skogsområden med motionsspår för promenader och löpning.

Välkommen till en härligt rymlig bostad som är mycket tilltalande i både utformning, planlösning och interiör, i lugnt läge nära Sollentuna centrum!

PLANLÖSNING:

HALLEN är ett rymligt, ljust och välkomnande kapprum med gott om klädutrymme och plats för byråer med mera. Från hallen ser du ända in i vardagsrummet och möts av utsikten mot altanen. Hallen omges av vita väggar och hela entréplanet har parkettgolv.

KÖKET renoverades 2006 med smakfull inredning från Roslagskök med ljusa vitrinskåp och smarta utdragslådor som gör det enkelt att få plats med alla köksattiraljer. Bänkskivorna är i robust granit och maskinparken modern och funktionell med ny diskmaskin från december 2018, ny spis (induktionshäll) från oktober 2018 samt köksfläkt, kyl och frys med ismaskin i rostfritt. Det finns även vinkyl. Köket är inrett med kakel ovanför arbetsytorna och svart golv. Köket öppnar upp till en stor central matsalsdel i mitten, med generösa ytor för små och stora middagar.

VARDAGSRUMMET är inbjudande och luftigt, med en väldigt öppen känsla tack vare anslutningen till både matsalen och hallen. Det är ett lättmöblerat och rejält sällskapsrum som rymmer en stor loungehörna, hemmabio med mera. Höga fönster och altandörr släpper in massor med ljus i det här "högkvarteret" för samvaro och avkoppling. Väggarna är vita.

ALTANEN sträcker sig längs hela baksidan och har ett jättefint läge med sol hela dagen och bra ytor för grill, matbord och rader av vilstolar. Altanen har också tak som gör att man kan sitta härute och äta sommarmiddag oavsett väder. Den ligger också fint och insynsfritt mot den mysiga trädgården.

SOVRUM 1 ligger i ensamt hörnmajestät på nedre plan. Med sitt avskilda läge passar det bra som antingen master bedroom eller tonårsrum, med utsikt mot altanen och trädgården på baksidan. Interiören är påkostad med snygg fondtapet till ljusbruna väggar samt parkettgolv.

DUSCHRUMMET renoverades ordentligt 2006 och har ljusblått klinkergolv med golvvärme samt helkaklade vita väggar. Duschhörnan omges av vikväggar i frostat glas och i övrigt finns handdukstork och väl valda badrumsmöbler som omfattar både kommod och väggskåp.

TVÄTTSTUGAN har klinkergolv i terrakottanyans och dubbla skåp på höjden vilket ger gott om extra förvaringsplats för städsaker, tvättmedel med mera. Förutom tvättmaskin och torktumlare finns diskbänk med tvättho. Här finns även en praktisk groventré från farstukvisten på framsidan.

Övervåning

ALLRUMMET är ett rum som ger mycket mervärde som eget tillhåll för barnen, tv-rum och hobbyrum för diverse aktiviteter. Till skillnad från i många andra hus där allrummet ofta är ganska litet, är detta minst lika stort som vardagsrummet nere, med två stora rumsdelar kring trapphuset vilket ger plats för både tv-möbler, sittmöbler och skrivbord. Interiören är stilfull med ett vackert parkettgolv på hela övervåningen, och väggarna är vita.

SOVRUM 2 är ett mindre rum men extremt ljust tack vare en hel fönsterrad med utsikt mot baksidan. Här finns dessutom en garderobsvägg på kortsidan och en läcker rad med betongglasfönster mot allrummet. Ett ypperligt arbetsrum eller gästrum.

SOVRUM 3 är ett stort hörnrum med dubbla fönster mot baksidan och spatiösa ytor för flera möbler förutom säng. Här är väggarna vita och golvet har heltäckningsmatta.

SOVRUM 4 är ett rymligt barnrum med fönster mot framsidan och gott om plats för skrivbord och lek förutom säng. Väggarna är ljusgråa med en fondtapet i retrostil.

SOVRUM 5 är ytterligare ett väl tilltaget rum med två fönster mot framsidan och frikostiga ytor för både säng och förvaring med mera. Vita väggar kompletteras med en läcker fondvägg i petrolblått.

BADRUMMET är fräscht och välutrustat, helrenoverat 2006, med hörnbadkar och väl tilltagen skåpinredning samt elegant interiör i form av gråmelerat klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet ansluter också till en separat duschhörna och en rymlig bastu med plats för 6-8 personer. Även bastun har klinkergolv.

Fakta

Typ

Sollentuna - Tidvattnet 6. - 2 plan med vind. Byggår: 1974.

Storlek

Boarea ca 155m². 7 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Tomtarea 186 m² (friköpt).

Byggnad

2 plan med vind.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund . Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Fiber via Sollentuna stadsnät

Ekonomi

Budstart 5 450 000 kr. Taxeringsvärde: 2 854 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde: 1 359 000 kr. Värdeår 1974.

Total driftkostnad 49 300 kr/år, varav:
Försäkring: 9 000
Renhållning: 1 500
Samfällighet: 3 300
Uppvärmning: 30 500
Vatten/avlopp: 5 000

Uppvärmningskostnaden inkluderar kostnad för hushållsström.

Uppgifter från säljarna samt SEOM.

Energideklaration

Status: Utförd

Övrigt

Energiprestanda 79 kWh/m² per år.

Besiktning är beställd - För mer information kontakta fastighetsmäklaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Gemensamhetsanläggningar

Sollentuna Tureberg GA:11 (1/26) gällande lekplats och centralantenn
Sollentuna Tureberg GA:9 (1/20) gällande kommunikationsytor, grönytor och garage, ledningar för vatten, spillvatten och dagvatten, dräneringsledningar samt gatubelysning med tillhörande ledningar och övriga elledningar

Planbestämmelser

Stadsplan (1973-12-20)

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb