Kungsholmen P O Hallmans gata 19

  • 3 rum och kök
  • Boarea 96.7 kvm
  • Byggår 1998
  • budstart 7 000 000 KR
  • Avgift 4242 kr/mån

Välkommen till en av Kungsholmens häftigaste lägenheter - med 4 rum på 97 kvm, i etage högst upp på våning 7—8, med utsikt över Karlbergskanalen.

Med glädje bjuder vi in till visning av denna unika bostad vid Kungsholmens strand, en etagevåning med underbar ateljékänsla på övervåningen som flödar av ljus från takfönster. Och här pratar vi inte om ett enstaka fönster utan om ett stort glasparti om 15 kvm över den centrala öppna sällskapsdelen. Takhöjden och fönstren skapar en enastående rymd i en miljö som gjord för alla sorters avkoppling och sällskapsliv, både till vardags och till fest.

Etagelösningen ger samtidigt känslan av att bo i hus, med sovrum och allrum nere och ateljévåningen uppe. Båda våningarna har varsin entré och hall vilket är praktiskt och ger möjlighet välja var du vill gå ut eller in. Likaså finns badrum på båda våningarna. Övervåningen är helt öppen med stort väldesignat kök åt ena hållet och den vidsträckta sällskapsdelen, som öppnar sig direkt när man kommer uppför trappan, åt det andra.

Bostaden är fint inredd med trägolv genomgående samt med klinker i badrummen. Lägenheten har renoverats med solskydd för takfönstren, en åtgärd som ger viktig möjlighet att få skugga när man så önskar. Bostaden har även bra med förvaringsplats i garderober och det ingår också ett stort separat källarförråd. Det kan även finnas möjlighet att bygga till en balkong då en annan medlem i föreningen har fått bygglov för detta.

Utöver våningens unika och charmiga karaktär och det höga läget ligger huset fritt och öppet, utan insyn men med desto mer utsikt och rymd runt omkring. Föreningen är välförsedd med gemensamma utrymmen, i tornet finns festlokal, gym och bastu. Det finns även tvättstuga samt en gemensam gård och bra sopsortering inklusive grovsopor.

Kring huset rör sig ingen biltrafik, vilket förstärker känslan av att bo i "stormens öga" både högt upp och långt från stadens brus, samtidigt som bostaden ligger mycket centralt med gångavstånd till både T-centralen, Fridhemsplan och Sankt Eriksplan. Strax nedanför huset ligger strandpromenaden som inbjuder till långa strövtåg eller löprundor runt Kungsholmen längs vattnet. Fina grönområden har du bland annat i Rålambshovsparken och Kronobergsparken.

Massor av butiker, service och restauranger finns inom några minuters gångavstånd, längs Fleminggatan och Sankt Eriksgatan, i Västermalmsgallerian och med gångavstånd till city, Odenplan med mera. Även vad gäller kommunikationer är läget väldigt bra med flertalet bussar i närheten och t-bana vid Fridhemsplan (gröna linjen), Rådhuset (blåa linjen) och centralen för alla linjer, pendel och fjärrtåg.

Missa inte denna chans till en unik etagebostad med magnifikt ljus, massor med rymd och ypperligt läge vid Kungsholmens strand!

PLANLÖSNING:

HALLEN är en fin entrédel där du direkt möts av utsikten från allrummet rakt fram. Här har du ett lagom stort kapprum med plats för klädavhängning i platsbygga garderober. Väggarna är ljusgula och golvet är av klinker.

ALLRUMMET är ett mysigt sällskapsrum att använda som tv-rum och lounge med soffor och fåtöljer, och/eller som lekrum, hobbyrum med mera. Höga fönster ger rikligt ljusinsläpp. Väggarna är vita och golvet parkett.

SOVRUM 1 är ett spatiöst master bedroom där det ryms flera möbler, som extra förvaring eller läshörna. Rummet har också en hel inbyggd garderobsvägg. Väggarna är stilrent gråa och golvet parkett.

SOVRUM 2 är ett fint barnrum men även perfekt som arbetsrum eller gästrum. Rummet har även egna garderober och förvaring under trappen. Väggarna är tappetserade i blått och golvet är av parkett.

DUSCHRUMMET har vitt klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Duschhörnan har vikväggar i glas och i övrigt finns gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp förutom tvättställskommoden. Övre och nedre badrum är lika stora och båda har handdukstork.

ÖVRE HALLEN är en egen entré till ateljévåningen, lika stor som nedre entrén och med en praktisk hörna för hatt- och skohylla.

BADRUMMET har klinkergolv i vitt och helkaklade väggar i vitt och blått. Det är rymligt, lättstädat och välutrustat, med badkar och praktiska badrumsmöbler.

KÖKET är både praktiskt och yteffektivt i vinkel, med generösa arbetsytor och elegant skåpinredning som matchas fint av vacker sjösten i ljusa terrakottatoner. Den stigande takhöjden ger utrymme för extra höga skåp och maskinparken omfattar integrerad diskmaskin, spishäll och fläkt, inbyggd ugn samt kyl och frys. I köksdelen ryms en matplats för 4—6 personer, vid större tillställningar kan matplatsen enkelt utökas tack vare den öppna planlösningen mot ateljén.

ATELJÉN inbjuder till en magisk miljö med magnifikt ljusinsläpp från glastaket ovanför hela mittendelen av rummet — ett rum långt utöver det vanliga för det sociala livet och för vardagens avkoppling. Molnfria kvällar och nätter kan du ligga i soffan och njuta av att betrakta stjärnhimlen ovanför. Takhöjden bidrar till en maffig rymd i det här sällskapsrummet där man gärna bjuder hem släkt och vänner på middagar och mingelfester. Väggarna är ljusa och golvet är parkett.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 02085, bostaden har ingång via våning 7 samt via våning 8. Hiss finns.

Storlek

3 rum och kök. Boarea ca 96.7m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

IPTV Via Sappa, kanalpaket Sappa Alltid ingår i månadsavgiften.
För mer information se länk Sappa IPTV. Bredband (fiber) via Stockholms Stadsnät 1000-mbit/s ingår i avgiften.
För mer information om se länk Stockholms Stadsnät.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 02085 i Brf S:t Eriks Torn. Budstart 7 000 000 kr. Avgift 4 242 kr/mån. I månadsavgiften ingår kostnad för värme, vatten, IPTV (basutbud) samt bredband (1000-mbit/s).
Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för försäkring ca 375 kr/månad samt hushållsström ca 200 kr/månad.
Totalt per månad ca 575 kr sammanräknat per år ca 6 900 kr.
Uppgifter från säljaren samt bostadsrättsföreningen.
Andel i föreningen är: 1.05576%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Energiförbrukning: 114 kWh/år
Status: Utförd
Datum: 2018-05-17

Bostadsrättsförening

Brf S:t Eriks Torn. Organisationsform: Bostadsrättsförening. Föreningen äger inte marken.

Övrigt

Energiprestanda 114 kWh/m² per år

Enligt information från föreningen föreningen kommer avgiften att höjas med 7% från april 2019 (avgiften blir då 4.539 kr per månad)

I den s.k. mäklarbilden är bostadsrätten registrerad som 3 rok.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1163 kr betalas av köparen

Överlåtelseavgift

465 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Våning 8
Våning 7

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb