Norrviken Moravägen 3

  • 6 rum
  • Boarea 168 kvm
  • Biarea 57 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med vind.
  • Byggår 1962
  • Tomtarea 1201 kvm
  • föreslagen budstart
    6 825 000 KR

En fin enplansvilla med mysig 60-talskaraktär finns nu tillgänglig med utmärkt läge i Norrvikens lugna villakvarter.

Välkommen till ett unikt större enplanshus med öppen spis och en vinterträdgård i anslutning till de sociala ytorna. Denna byggmästarbyggda villa passar såväl den stora som den lilla familjen, med sina 6 rum på 175 + 53 kvm och sitt attraktiva läge i ett barnvänligt område med närhet till bad, skolor och service. Det finns få enplansvillor av denna storlek på marknaden.

Sällskapsdelen är rymlig och fint planerad med entréhall, vardagsrum, vinterträdgård, matsal och kök i en enhet. Vinterträdgården, inramad av fönster och med stor mysfaktor, är ljuvlig alla årstider för avkoppling och umgänge med gäster. Sällskapsdelen har en genomgångslösning som gör det lätt att umgås och röra sig mellan de olika ytorna. Vardagsrummet har parkettgolv, öppen spis och stort fönsterparti med insynsfri utblick över trädgården.

Hela fem möjliga sovrum ger plats för många barn, eller för arbete, gäster med mera. Två av sovrummen ligger för sig. Det finns även en möblerbar inre hall som idag är bibliotek, men går att inreda som gästrum eller varför inte göra om till ett generationsboende, kontor eller uthyrningsdel.

Huset är byggt 1961 och har endast haft en ägare. Taket renoverades 2003, fasaden har fått ny puts och villan är utrustad med bergvärme. Köket har härlig originalinredning från 60-talet medan vitvarorna har bytts ut mot nya under de fem senaste åren.

Tomten på 1 201 kvm är plan och väl insynsskyddad av lummig växtlighet på båda sidor om huset. Det vidbyggda varmgaraget nås från den inre hallen och har plats för en bil. Två bilar ryms också på uppfarten.

Villan har ett fint läge i Norrvikens lugna mysiga villakvarter med närhet till naturen och idrottsanläggningar som ger alla möjligheter till friluftsliv, strövtåg och träning - en perfekt miljö för en aktiv barnfamilj med många intressen. På gångavstånd finns även Norrvikens IP med nybyggd inomhusfotbollshall och vid Norrviken Sjösportcenter kan du paddla kajak. I närområdet finns också Sollentunavallen med inomhushall för friidrott, simhallar, ishallar, yogacenter, gym med mera. Under vintern har du även närhet till Stockholms bästa utförsåkning i Väsjöbacken.

Flera förskolor och skolor finns inom bekvämt gångavstånd, bland annat Röda skolan och Norrvikens skola. Lite längre bort finns de populära skolorna Häggviks musikklasser och Rudbecksskolans gymnasium.

Vardagsinköp och andra ärenden sköter du snabbt och smidigt i Norrvikens eget centrum med småstadskänsla. Här finns en lokal Ica-butik och Percys kött - vida berömt för fantastisk färdiglagad mat och kött som de styckar själva. När andan faller på kan du snabbt byta de lokala butikerna mot mer storskalig helgshopping i Sollentuna, Mall of Scandinavia eller Kista.

Kommunikationerna är goda. Du går till Norrvikens pendeltågsstation på ca 8 minuter och nästan utanför dörren går buss förbi stationen och vidare till Sollentuna Centrum. Från Norrvikens station tar det bara 22 minuter till Centralen. Från Norrviken går även direkttåg till Arlanda på en kvart och till Uppsala på omkring en halvtimme. Det finns även direktbussar som går från området ända in till city. Med bil når du city på 15-20 minuter utanför rusningstrafik.

Välkommen till en villa med mycket karaktär och stor potential att förädla till toppskick i modern sammansmältning av 60-tal och ny design!


PLANLÖSNING:

HALLEN är välkomnande med frikostiga ytor för klädavhängning och mottagning av många gäster till fest och vardag. En fin originaldetalj är dörrpartiet med glas både i dörren och på sidorna vilket ger mycket ljus. Hallen har mörkt plastgolv och ljusa tapeter. Härifrån kommer du direkt till både vardagsrummet genom ett par eleganta pardörrar, och till köket.

BADRUMMET är bekvämt och rymligt med halvkaklade gula väggar och vitt klinkergolv. Det är utrustat med bubbelbadkar, dusch, wc, handfat, bidé och tvättmaskin. Dubbelt fönster med insynsskyddande glas ger ett fint ljusinsläpp.

SEPARAT WC finns vid hallen med schackrutigt golv och vita väggar.

KÖKET med stora fönster ger ett ljust och trevligt intryck. Inredningen är original med ljus skåpinredning, bänkskivor i teak och gott om både arbetsytor och förvaring. Vitvarorna är moderna. Mörkt kakel i köksdelen matchar de ljusa väggarna och det panelklädda taket. Golvet har korkoplastrutor.

VARDAGSRUMMET sträcker ut sig i vinkel, vilket skapar två väl tilltagna och luftiga rumsdelar där delen närmast köket i dag används som festmatsal medan den större delen är den självklara sällskapssalongen med den öppna spisen som källa till värme för både kropp och själ. Hela vardagsrummet får ett flödande ljusinsläpp från stora fönster, och kan utökas till en större umgängesyta om pardörrarna till vinterträdgården öppnas upp. Golvet är fin originalparkett och väggarna har ljusa tapeter.

VINTERTRÄDGÅRDEN är ett supermysigt rum med stora fönster i söder- och västerläge vilket ger ett underbart ljus. Rummet har en ombonad känsla med snedtak, träpanel och stengolv. Ett fantastiskt rum som gör att du kan njuta av sommar hela året.

SOVRUM 1 är ett elegant och luftigt masterbedroom med inbyggda garderober. Rummet har direktkontakt till vinterträdgården och får en alldeles speciell känsla med fönster i västerläge. Väggarna har ljusa tapeter och golvet har linoleummatta.

SOVRUM 2, kanske ett tonårsrum eller arbetsrum/gästrum, är ett rymligt rum med inbyggda garderober samt plats för skrivbord och förvaring förutom säng. Rummet har gråmelerad linoleummatta och mörka tapeter.

SOVRUM 3 och 4 är två rejäla barnrum som ligger bredvid varandra mot husets entrésida. Det större rummet har inbyggda garderober. Båda rummen har linoleummatta och ljusa väggar.

SOVRUM 5 är ett hörnrum som idag används som arbetsrum. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljus i rummet, som har träpanel i taket, mörkgrått linoleumgolv och ljusbruna tapeter. Rummet ligger avskilt med en möblerbar inre hall intill. Denna kan disponeras som exempelvis bibliotek, eller kanske tillsammans med hörnrummet arrangeras som en uthyrningsdel med egen ingång genom garaget.

Fakta

Typ

Sollentuna - Hjorten 4. - 1 plan med vind. Byggår: 1962.

Storlek

Boarea ca 168m², biarea ca 57m². 6 rum

Tomt

Tomtarea 1 201 m² (friköpt).

Byggnad

1 plan med vind.

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark . Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel samt puts . Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Koppar. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump

TV- och internetanslutning

Bredband (fiber) finns indraget.

Bilplats

Varmgarage samt parkeringsplats för två bilar.

Ekonomi

Föreslagen budstart 6 825 000 kr. Taxeringsvärde: 5 567 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 567 000 kr. Värdeår 1962.

Total driftkostnad 28 508 kr/år, varav:
Elekricitet: 24 348
Renhållning: 1 393
Vatten/avlopp: 2 767

Kostnad för hemförsäkring, bredband samt TV tillkommer.
Uppgifter från säljarna

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-48/3798.1
Last: Ledningsrätt Tele, 0163-00/80.1


Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa Mm


Planbestämmelser: Stadsplan (1985-05-09) Grundvattenskydd (1974-06-20) Tomtindelning (1935-06-14)

Övrigt

Energiprestanda 68 kWh/m² per år.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planlösning

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb