Midsommarkransen Lötmogatan 7

  • 2 rum och kök
  • Boarea 59 kvm
  • 2 750 000 KR
  • Avgift 5015 kr/mån

Stor och superfin 2:a, möjlig 3:a, med stor uteplats.

Denna 2:a på 59 kvm i populära Midsommarkransen uppfyller allt man kan önska av ljusa och stora rum, med härlig solig och vidsträckt uteplats i optimalt västerläge (eftermiddags- och kvällssol) i kombination med mycket bra läge i lugna kvarter men samtidigt nära till service, natur, kommunikationer och krogliv.

Planlösningen är öppen och ljus, med genomtänkt rumsfördelning och minimalt med korridorytor vilket lämnar maximal yta till själva rummen. Sovrummet är stort och rymligt och vardagsrum och kök tillåts breda ut sig ordentligt i en luftig sällskapsdel med väl tilltagna ytor för både soffor, hemmabio och middagsbord. Vardagsrummet tillåter dessutom enkelt att man delar av det för att skapa ytterligare ett sovrum.

Utsikt och uteplats vetter mot en av Midsommarkransens charmigaste och grönaste innergårdar vilket får lägenheten att kännas ännu större och härligt naturnära. Även under kvällar och vintertid bidrar uteplatsen till en känsla av rymd, och höjer mysfaktorn, så fort man tänder utebelysningen.

Lägenheten blev färdigställd 2010 och sedan dess har nuvarande ägare bytt till nya golv i mattlackad ekparkett (maj 2013) samt installerat tvättmaskin och torktumlare med överskåp som kommer att ingå. Interiören är överlag väldigt elegant med påkostat italienskt kök från Colombini, infällda spotlights med dimmer i entré, kök och badrum samt säkerhetsdörr från Daloc.

Till bostaden hör ett förråd i förrådsbyggnaden på gården. Fiber är installerat och Ethernet-nätverk samt uttag för tv från Comhem finns draget till sovrum och båda ändar av vardagsrummet.

Själva fastigheten är också fint renoverad 2010 med tjusig och välkomnande entré med röd entrématta över golv i gotländsk kalksten, som ger en lite exklusiv vestibul-känsla redan när man kliver in. Föreningens mysiga gröna innergård rymmer gemensam mat- och grillplats, samt cykelförvaring under tak på gården. Det finns även barnvagnsrum i fastigheten och tvättstuga med dubbla tvättmaskiner och stor torktumlare. Bergvärme ger låga värmekostnader och låg miljöpåverkan för föreningen.

Här i centrala Midsommarkransen har du nära till såväl bra service som rekreation, parker och goda kommunikationer. Det finns många bra restauranger, krogar och fik, exempelvis Thai Wok bara 120 meter bort samt flera bra caféer, kebab-ställen, pizzerior, puben Tre Vänner och omtalade smörgåsrestaurangen Scandwich. Inom gångavstånd finns även välkända Svenska Sushiköket och Hamburgerköket, och lite längre bort även omskrivna kinesiska restaurangen Xi'an Köket och trendande indiska Asian Garden, för att nämna ett urval. Det finns också bra mataffärer, gym, idrottshall samt förskolor och skolor i närområdet, samt även Liljeholmsgallerian eller Västbergas stormarknadsområde på nära håll.

Kommunikationerna är väldigt smidiga med 180 meter till Midsommarkransens t-bana varifrån du når centralen på 12 minuter eller Liljeholmen på 2. Ett par stenkast bort har du busshållplats Kilaberg med flera busslinjer (147, 161, 190, 192). Det är också smidigt med längre kommunikationer och tvärkommunikationer tack vare närhet till pendel och tvärbana i Årstaberg och inte minst med trafikknuten Liljeholmen på så nära håll.

Det är även promenadavstånd in till Hornstull och Södermalm, eller varför inte ta en kort cykeltur då cykelbana finns hela vägen (och rent allmänt i trakten). För rekreation är det nära till natur, badplatser, flera sporthallar, bollbanor, samt utegym och fina strandpromenader och grönområden i exempelvis Gröndal och Vinterviken, eller praktiskt taget i alla riktningar.

Välkommen till en fantastiskt fin, stor och ljus tvåa med påkostad smakfull interiör och stor härlig uteplats, i strategiskt läge nära krogar, service och kommunikationer!


PLANLÖSNING:

HALLEN är yteffektiv och praktisk men samtidigt välkomnande och elegant med mörkgrått klinkergolv i öländsk kalkstens-stil i annorlunda format (60x30 cm). En väl avvägd entré med plats för garderober samt klädhörna och även en smart liten nisch för klädavhängning och förvaring.

SOVRUMMET på cirka 11 kvm rymmer dubbelsäng, förvaring och arbetsplats (eller om som så önskas barn/juniorsäng), i ett ljust rum med vita väggar och mattlackad ekparkett, med högt placerat fönsterparti som minimerar insyn.

VARDAGSRUMMET sträcker ut sig i härliga sällskapsytor med mycket rymd och massor av ljus tack vare fönstren mot den öppna gården och glasdörren till uteplatsen. Här finns gott om ytor för sittgrupp och hemmabio, och integreringen med köket ger en social miljö när man har gäster, då man kan umgås medan man lagar mat. Väggarna är vitmålade och golvet är mattlackad ekparkett.

KÖKET har påkostad italiensk inredning från Colombini med högblanka vita luckor och arbetsbänk i massiv ek. Här har du all förvaringsplats du behöver, samt modern maskinpark i rostfritt (alla vitvaror i lägenheten är enhetligt och elegant av samma märke: Bosch). Den öppna planlösningen ger flexibla möjligheter för många tänkbara möbleringar med gott om plats att utöka och minska matplatsen beroende på om det är vardag eller fest med många vänner på besök.

UTEPLATSEN är stor nog för både lounge-del med soffa och soffbord samt stort matbord med plats för upp till 10—12 personer, och utgör ett fantastiskt tillägg under sommarhalvåret med möjlighet att njuta av avkoppling och sällskapsliv. Plats finns även för egen grill och viss förvaring (egen grillning är tillåten på uteplatsen), och via uttag för utomhusel möjliggörs utebelysning och infravärme som kan maximera nyttjandet under en större del av året. Uteplatsen omges av tillhörande egna rabatter och odlingslådor och har utsikt mot föreningens lummiga innergård med gemensam grillplats, planteringar, buskar och träd. Västerläget ger sol eftermiddag och kväll, perfekt för att kunna nyttja din oas under varma sommarkvällar även till vardags efter jobbet. Det öppna läget mot omgivande föreningars respektive gårdar gör också uteplatsen relativt insynsfri genom stora avstånd till husen runt om gården.

BADRUMMET är stort och inrett med stilren spa-känsla med dimbara spots i tak och snyggt och stort mattvitt kakel på väggarna och med golv i grå texturerad klinker och golvvärme. Duschhörnan omges av rundade vikväggar i glas och badrumsmöblerna består av spegelskåp och vägghängd kommod med förvaring i elegant design. Utöver elegant vägghängd toalett och handdukstork, finns även tvätthörna med tvättmaskin, torktumlare och överskåp som ingår i köpet, samt utrymme nog för ytterligare förvaring.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 001. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 59m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 001 i Brf Krassen 5. 2 750 000 kr. Avgift 5 015 kr/mån. I avgiften ingår vatten och värme.
Andel i föreningen är: 5.157%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Energiprestanda: 63 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2012-10-08

Bostadsrättsförening

Brf Krassen 5. Allmänt om föreningen: Brf Krassen 5 bildades 2007 och är belägen på Lötmogatan 7 i Hägersten. Föreningens fastighet förvärvades 2010 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 30 stycken lägenheter.

Fastighetens byggnad är uppförd 1940. Hela fastigheten och samtliga lägenheter genomgick en totalrenovering under 2009-2010. Då skapades fyra lägenheter i markplanet och tre lägenheter i vindsplanet. I samband med renoveringen av fastigheten installerades även bergvärme.

Övrigt

Inga förändringar av årsavgiften är planerad under det kommande året enligt uppgift från föreningen. (2019-02-10).

Beträffande upplåten mark - kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Överlåtelseavgift är 1 138 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 445 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Planlösning
Alternativ planlösning 1
Alternativ planlösning 2

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb