Falkberget Jägarstigen 6

  • 6 rum
  • Boarea 153 kvm
  • Biarea 13 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med souterräng.
  • Byggår 2007
  • Tomtarea 1102 kvm
  • pris 9 250 000 KR

Välkommen till en mycket smakfull villa med 6 rum om totalt 166 kvm, braskamin, soldäck med spa-badkar och ett fint högt läge på Falkberget!

En suveränt planerad villa med fantastiska uteplatser och stora sällskapsutrymmen, väntar på familjen som vill ha närhet till både natur och stadspuls, service och kommunikationer. Detta är en bostad med all livskvalitet som kommer av att bo i ett fantastiskt hus med vidsträckt utsikt, i ett lugnt område med trevliga grannar.

Det nedre planet utgör en perfekt barn- och ungdomsdel med sina två sovrum och ett stort allrum för lek, spel, tv och kompisumgänge. Övervåningen bjuder på ett luftigt kök, ytterligare två sovrum och ett vardagsrum med fantastisk takhöjd och många fönster som ger ett makalöst ljusinsläpp. Vardagsrummet har braskamin som bidrar med mycket mysfaktor.

Till villans fördelar hör förstås även de stora soliga uteplatserna med en terrass som sträcker sig runt två sidor av huset, med en öppen del mot framsidan och en "bakre" del med spa-badkar i skydd av sluttningen och träden. Trädgården är trevlig med gott om både gräsytor och träd samt fina stenläggningar och murpartier. Här kan du sticka ut på en löprunda direkt utanför huset, plocka blåbär på din egen tomt, ta ett varmt bad på altanen, sparka boll med barnen på gräsmattan. Eller bara njuta av utsikten och solen på den stora terrassen.

Villan är löpande underhållen med målning med mera. Ny spishäll installerades för två år sedan. Här finns även trevlig "extrautrustning" i form av takhögtalare i kök och vardagsrum och behaglig vattenburen golvvärme i hela bottenvåningen samt elektrisk golvvärme i båda badrummen.

Bostaden har i övrigt bra med förvaringsutrymmen, bland annat ett stort förråd med linneskåp och garderober samt ett litet förråd under trappan. Huset har fiberanslutning via Sollentuna stadsnät och larm i nuläget anslutet till Nokas. Utöver garaget finns plats för tre bilar på uppfarten.

Falkberget där denna villa ligger, är ett otroligt fint läge med ett stenkast till skog och bad och samtidigt nära stan - en lugn oas med högt läge och promenadavstånd ner till strandpromenaden längs Edsviken där du även har fina badplatser.

Kring Falkberget och Edsviken finns vidsträckta naturområden för strandpromenad och träning. I Rösjöns naturreservat finns en fin badsjö, löparspår och utegym. Samtidigt har du allt du behöver i vardagen inom räckhåll, exempelvis förskolor och flera bra skolor.

Med bil når du snabbt Danderydsvägen och in till Stureplan tar det ungefär en kvart utanför rusningstrafik. På 5-10 minuter når du större handelsplatser som Sollentuna, Kista eller åt andra hållet Mörby centrum. En kvarts promenad bort går bussar till Danderyds sjukhus med t-bana samt Sollentuna centrum/pendeltågsstation och till Karolinska sjukhuset.

Välkommen till en enastående fin villa, högt upp på Falkberget, med makalösa utomhusytor och allt i toppskick nära badvatten och natur!

Planlösning

Entrévåning

HALLEN har klinkergolv i en ljus terrakottanyans och utgör ett öppet, praktiskt kapprum med bra plats för klädavhängning, bland annat i en inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

SOVRUM 1 ligger avskilt bredvid hallen, ostört och lugnt med mycket ljusinsläpp och gott om plats för flera möbler förutom säng. Väggarna har ljusa randiga tapeter i sobert grått.

ALLRUMMET är ett ypperligt sällskapsrum, ljust och luftigt att disponera som exempelvis tv-rum eller barnens eget tillhåll för lek, kompisar och umgänge. Rummet har även utgång till trädgården. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet är ekparkett vilket är genomgående i alla rum utom våtutrymmen och hall.

SOVRUM 2 är ett trivsamt barnrum med dekorativ fondtapet, ljusa väggar och fönster i ogenerat läge. Det passar även fint som arbetsrum och/eller gästrum.

FÖRRÅD/HOBBYRUM är ett väl tilltaget rum utmärkt för välorganiserad förvaring eller varför inte inreda som en walk-in closet.

BADRUMMET är elegant inrett med klarrött kakel, klinker och betongglasvägg som avgränsar duschhörnan. Lika snygg som praktisk är badrumsmöbleringen med vägghängd wc och tvättställskommod. I övrigt finns handdukstork samt infällda takspotlights.

TVÄTTSTUGAN är placerad intill hallen och är både välutrustad och fräsch, med klinkergolv, vita väggar och välavvägt utrymme för tvättbestyren. Här finns utöver maskinerna en rejäl arbetsbänk samt tvättho och förvaring. Väggarna är vita.

Övervåning

VARDAGSRUMMET öppnar sig i ett ljuvligt umgängesrum direkt när du kommer uppför trappan, med braskaminen i fokus och med härligt frikostiga ytor för loungemöbler, allt i en avkopplande miljö där man gärna bjuder hem släkt och vänner. Generös takhöjd och snedtak i ljusträpanel ger en härlig känsla av luft och rymd, och ljusinsläppet är generöst från stora fönster och glasdörr till verandan. Väggarna pryds av en ljus, svagt mönstrad tapet och golvet är ekparkett även på övervåningen.

KÖKET är perfekt planerat med stor matplats som öppnar upp mot vardagsrummet. Det är ett riktigt bra arbetskök - stilrent, funktionellt och modernt med inredning från Ballingslöv (2007), bänkskiva i valnötslaminat samt rostfri maskinpark med spishäll bytt 2016. Lådorna är utdragslådor som gör det enkelt att spara, förvara och hitta det man söker, arbetsytorna inbjuder till gemensam matlagning och inredningen är väl vald med ljusgråa väggar och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Köksön mot matplatsen utgör samtidigt en trevlig bardisk där gäster kan slå sig ner eller där man kan duka fram buffé med mera.

VERANDAN är helt sagolik - med utgång från köket sträcker den sig i ett långt "spa-däck" med spabadkar på en baksida som skyddas från insyn av den trädbeklädda sluttningen. Sedan fortsätter den runt köket och öppnar upp i ett vidsträckt altandäck i högt läge, där du på sommaren har en fantastisk uteplats med utrymme för både matbord, grill och vilstolar.

BADRUMMET är påkostat och smakfullt inrett med klinkergolv, helkaklade väggar med inslag av stenmosaik, samt stilfullt badrumsmöblemang som innefattar en rymlig tvättställskommod med tre skåp. Badkar finns och även ett vädringsfönster med frostat glas.

SOVRUM 3 är husets självklara master bedroom, komplett med egen balkong och en hel inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Rummet är inrett med en diskret mönstrad tapet.

BALKONGEN är en trevlig extra uteplats för att njuta av sol och värme i lite mindre format, ensam med kaffekopp och en bok, med utsikt över omgivningarna i lika högt läge som verandan.

SOVRUM 4 är ett mysigt barnrum, med närhet till föräldradelen och med plats för skrivbord med mera förutom säng. Rummet har gråa väggar och fönstret vetter mot baksidan.


Fakta

Typ

Sollentuna - Lyktan 28. - 1 plan med souterräng. Byggår: 2007.

Storlek

Boarea ca 153m², biarea ca 13m². 6 rum

Tomt

Tomtarea 1 102 m² (friköpt).

Byggnad

1 plan med souterräng. Renoveringar:
2018 Ommålning altanräcke
2016 Ny spishäll
Genom åren löpande underhåll och målning

Byggnadssätt

Grund: Soutteräng med flytande trägolv. Grundmur: Betongelement. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Träkonstruktion. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Plåt. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Mekanisk ventilation.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump IVT 490 (2007)

TV- och internetanslutning

Tv och internet via fiber genom Sollentuna stadsnät.

Bilplats

Plats för en bil i garage samt tre bilar på uppfarten.

Ekonomi

Pris 9 250 000 kr. Taxeringsvärde: 7 828 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 726 000 kr. Värdeår 2007.

Total driftkostnad 38 466 kr/år, varav:
Försäkring: 8 968
Samfällighet: 4 000
Sotning: 599
Uppvärmning: 23 862
Vatten/avlopp: 1 037

Summa ca 3 206 kr/månaden. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsström. Kostnaden för tv och internet tillkommer. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser: Detaljplan (1996-06-11)

Övrigt

Energiprestanda 74 kWh/m² per år.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb